Da... Tanka je granica.Ommadawn wrote: 01 Nov 2019, 17:23Kod nas to jarane pređe skoro u patetiku.storm wrote: 01 Nov 2019, 17:17
Dao si mi slagvort za jednu temu...
Ta naša melanholija Balkana, koja graniči nekad sa mazohizmom... Neke racionalnosti ni na vidiku.
A opet je čisto. Često se uhvatim komparacija sa Slovencima, jer mogu reći da poznajem tu kulturu do srži, mindset... Jednako ljube, boluju, tuguju, ceznu, zude... Ali ne na isti način. Oni znaju i tekstualno pretuznu pjesmu punu boli, kroz poskocicu (naizgled) interpretirati... Neću reći nemaju širine, ali drukčije je sve... Utoliko više vidim da im sjedne dalmatinski melos, sevdah, starogradske...
Malo sam zaoffirao![]()
Ceznuti za nekim kako se nositi sa tim
Moderator: spacebound
Re: Ceznuti za nekim kako se nositi sa tim
Habibti, ya nour el - ain... 
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 7 times
- Status: Offline
Ja pomislim na depresiju. Cak i dosadu.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Koja ono forumašica ima u potpisu sensizlik...
Inače je to sve šuplja.
Inače je to sve šuplja.
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 7 times
Mozda je ceznja za nekom osobinom koju osoba posjeduje
to je vec psihologija
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Ommadawn
- Osvježenje foruma

- Location: Prvi sprat, desna vrata. Pozvoni. Ne ocekuj da otvorim. Ne cujem od muzike. Probaj ponovo.
Now, this might be interesting
Ab yul ann idyad awt
En yab na log a toc na awd
F*CK CANCER! F*CK DIABETES!
Siguran sam da je to u pitanju.Heidi wrote: 01 Nov 2019, 17:39 Mozda je ceznja za nekom osobinom koju osoba posjedujeto je vec psihologija
Ali sam isto tako siguran da govorimo o različitim osobinama
Čežnjom smatram nedostajanje,želju za nekim,simpatijom,voljenim/om.Nekim ko nije tu.Žudnja,strast,kopnjenje,želja,...sve je to isto ili slično sa pojmom čežnje.Barem ja to tako doživljavam.
Kad neko čezne,emotivno je neispunjen.Ako traje dugo i osjećaj je jak,može se razboljeti,čak i fizički da osjeti bol.
Kada cijelo biće prožima bol zbog nedostajanja voljene osobe,kada ništa drugo nema smisao ili znači vrlo malo,kad je svaka misao tim zaokupljena.
Neko smatra čežnjom i ambiciju,želju za napredovanjem i sl.,ali to mi je nekako kao podmetanje.To ne može biti
Kako se nositi sa čežnjom?Nosiš se jer moraš,tu je,ne možeš je otresti.U grudima je,glavi,svakom atomu...
Kako da se nosiš sa sobom?
Kad neko čezne,emotivno je neispunjen.Ako traje dugo i osjećaj je jak,može se razboljeti,čak i fizički da osjeti bol.
Kada cijelo biće prožima bol zbog nedostajanja voljene osobe,kada ništa drugo nema smisao ili znači vrlo malo,kad je svaka misao tim zaokupljena.
Neko smatra čežnjom i ambiciju,želju za napredovanjem i sl.,ali to mi je nekako kao podmetanje.To ne može biti
Kako se nositi sa čežnjom?Nosiš se jer moraš,tu je,ne možeš je otresti.U grudima je,glavi,svakom atomu...
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Kako se klin klinom izbija, najbolji lijek za čežnju za nekom osobom je druga osoba.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
to je kompenzacijaDorian wrote: 01 Nov 2019, 18:11 Kako se klin klinom izbija, najbolji lijek za čežnju za nekom osobom je druga osoba.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Pa možeš se malo zavarati....ali kad kad tad ostaneš sam sa sobom, eto je za vratom...Dorian wrote: 01 Nov 2019, 18:11 Kako se klin klinom izbija, najbolji lijek za čežnju za nekom osobom je druga osoba.
Habibti, ya nour el - ain... 
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3958 times
- Been thanked: 2980 times
ovdje se radi,u svakom slucaju o voljenoj osobi.... koja,et...nije TU....Nice try wrote: 01 Nov 2019, 18:09 Čežnjom smatram nedostajanje,želju za nekim,simpatijom,voljenim/om.Nekim ko nije tu.Žudnja,strast,kopnjenje,želja,...sve je to isto ili slično sa pojmom čežnje.Barem ja to tako doživljavam.
Neko smatra čežnjom i ambiciju,želju za napredovanjem i sl.,ali to mi je nekako kao podmetanje.To ne može biti![]()
.. iz mnogo razloga,cesto tesko pojmljivih
To mogu da prate vrlo teske misli,razmisljanja
Da ne spominjemo neprospavane noci...koje su ko godine... bolovi u prsima
pa sve do nekog polunesvjesnog stanja ....tesko definisanog...
To govorim iz perspektive dok je covjek mlad...
Takvo stanje je tesko izdrzivo,jos teze podjeliti s nekim...pa i najblizim ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
RazumiješPasaga wrote: 01 Nov 2019, 18:19ovdje se radi,u svakom slucaju o voljenoj osobi.... koja,et...nije TU....Nice try wrote: 01 Nov 2019, 18:09 Čežnjom smatram nedostajanje,želju za nekim,simpatijom,voljenim/om.Nekim ko nije tu.Žudnja,strast,kopnjenje,želja,...sve je to isto ili slično sa pojmom čežnje.Barem ja to tako doživljavam.
Neko smatra čežnjom i ambiciju,želju za napredovanjem i sl.,ali to mi je nekako kao podmetanje.To ne može biti![]()
.. iz mnogo razloga,cesto tesko pojmljivih
To mogu da prate vrlo teske misli,razmisljanja
Da ne spominjemo neprospavane noci...koje su ko godine... bolovi u prsima
pa sve do nekog polunesvjesnog stanja ....tesko definisanog...
To govorim iz perspektive dok je covjek mlad...
Takvo stanje je tesko izdrzivo,jos teze podjeliti s nekim...pa i najblizim ....
Opet si tu
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Ommadawn
- Osvježenje foruma

- Location: Prvi sprat, desna vrata. Pozvoni. Ne ocekuj da otvorim. Ne cujem od muzike. Probaj ponovo.
Dok patiš da šta jebeš, da nisi baš ono na dnu.
Ab yul ann idyad awt
Svaki lijek ima i nuspojaveDorian wrote: 01 Nov 2019, 18:11 Kako se klin klinom izbija, najbolji lijek za čežnju za nekom osobom je druga osoba.
Možda neko ne želi da se riješi čežnje.Smatra je sasvim logičnom,apstraktnom potrebom...tu je dok voljena ne dođe,tu je dok je sam,kao najbolja prijateljica.
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Naravno da ima.
Ima svakavih ljudi. Svako neka radi šta mu najviše odgovara.
Ima svakavih ljudi. Svako neka radi šta mu najviše odgovara.
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Sto te nema, sto te nema
Kad na mlado poljsko cvjece
Biser nize ponoc nijema,
Kroz grudi mi zelja lijece
Sto te nema, sto te nema
Kad mi sanak pokoj dade
I dusa se miru sprema,
Iz srca se glasak krade:
Sto te nema, sto te nema