Sluzenje vojnog roka u bivsoj JNA
Moderator: Krokodil Behko
Re: sluzenje vojnog roka u bivsoj jna
ja konkretno pricam o 1983. godini
ne razumijem kakve veze dubrovnik ima sa tim
osim sto sam sledece godine isao na odmor tamo
ovo su samo sjecanja na sretne dane nase mladosti ciji je sastavni dio i sluzenje u jna
ne razumijem kakve veze dubrovnik ima sa tim
osim sto sam sledece godine isao na odmor tamo
ovo su samo sjecanja na sretne dane nase mladosti ciji je sastavni dio i sluzenje u jna
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- String
- Legenda foruma
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 27 times
- Status: Offline
Sta li su vama u JNA radili pa vam treba godina da skontate da se zezam?komsija wrote:string, iznenadjujes me ...stvarno
ne bih s tobom diskutovao jer vidim da ne moze
eto ja toliko s tobom

Ti si mene sad iznenadio.

moglo se predpostaviti
gdje to iskopa
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
Petog januara 1981 sam stupio u redove JNA, prvo sam bio na kursu za desetara u Rijeci ( Trsat ) a kasnije u Delnice,........ izašao februara 1982 i sa nepunih 20 godina odslužio vojni rok i zaposlio se u Sloveniji u kojoj sam i sad a nadam se da ću tamo i kosti ostaviti 

Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

- STrendzer
- Inventar foruma
String wrote:Kako vas nije sramota da se hvalite da ste bili u toj agresorskoj armadi??
Sramite se UAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! UAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
mah kakva ba hvala i qrac,morao sam na neki nacin,ja je bas ni onda nisam nesto posebno volio..,sranje je kad si rodjen u provinciji gdje te svako zna u krugo od 30 km a zans kako provincijalci reaguju ako neko nije sluzio ondasnju vojsku,vam komsije a vam i cure,pokusao sam ja to izbjec al' ne da stari,natjero me skoro da kazem,veli nemoj nas sramotit(a ja mislio izigravat budalu-bilo koju ko moj komso i on nakon mjesec dana zavrsio s vojskom i eno ga niko mu nista),ja oderah mojih 12 mjeseci i nikad necu prezalit sto ipak nisam po mom odlucio...
sto je jos najgore dosao sam tada iz Francuske nakon nekoliko pisama koja su stizala na kucnu adresu u Bosni a stari bi onda digni paniku na mene itd. da bih se prijavio na vojni rok..

ali eto,bilo pa proslo,kad bih mogo vratit-vratio bih...
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Ja se sjećam kad je moj stričević rahmetli došao prvi put na "odsustvo" ,tamo neke '84-te mislim....
U maslinasto zelenoj uniformi ,sa "titovkom" i rumenomn petokrakom na njoj i kad je izašao iz busa i ja sam ga prvi vidio ,a on onda se sakrio za živicu i rekao meni da idem od strine tražiti muštuluk.
Služio je u Sloveniji u Postojnoj ,bio sam mu i na zakletvi. Bio je nevjerovatno neiskvaren lik ,nesebičan i darežljiv te stalno sklon zafrkanciji.
Desetak godina poslije poginuo je dva-tri brda od naše kuće boreći se,od tenkovske granate JNA armije . JNA je bila jedna lijepa ,romantična priča sa užasnim završetkom za one koji su je najviše voljeli i vjerovali u nju .
Uvjek me ova pjesma podsjeti na taj trenutak kad je on izlazio iz busa i ovi momci što tuku strojaka na slici ...isti
[ytube][/ytube]
U maslinasto zelenoj uniformi ,sa "titovkom" i rumenomn petokrakom na njoj i kad je izašao iz busa i ja sam ga prvi vidio ,a on onda se sakrio za živicu i rekao meni da idem od strine tražiti muštuluk.
Služio je u Sloveniji u Postojnoj ,bio sam mu i na zakletvi. Bio je nevjerovatno neiskvaren lik ,nesebičan i darežljiv te stalno sklon zafrkanciji.
Desetak godina poslije poginuo je dva-tri brda od naše kuće boreći se,od tenkovske granate JNA armije . JNA je bila jedna lijepa ,romantična priča sa užasnim završetkom za one koji su je najviše voljeli i vjerovali u nju .
Uvjek me ova pjesma podsjeti na taj trenutak kad je on izlazio iz busa i ovi momci što tuku strojaka na slici ...isti
[ytube][/ytube]
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
String wrote:Kako vas nije sramota da se hvalite da ste bili u toj agresorskoj armadi??
Sramite se UAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! UAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

jooj decki,pa to je String.....kad je on sta ozbiljno ispric'o

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- String
- Legenda foruma
Klasika...fazon je sto pojedini uvijek citaju nesto sto bi im pomoglo da nekoga sto vise srozaju do dna...I.D.G.A.F. (engl.)Zagorka wrote:String wrote:Kako vas nije sramota da se hvalite da ste bili u toj agresorskoj armadi??
Sramite se UAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! UAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!![]()
![]()
jooj decki,pa to je String.....kad je on sta ozbiljno ispric'o
Nego..sjecam se kad je stari prije dolazio s vojne vjezbe na Ozrenu jer je bio oficir za vezu pa su ga stalno nesto "dizali" da ide tamo bezveze.
Uvijek je donosio one neke bombone od narandze. Miris onog naftalina iz one transportne torbe i tih bombona nikada necu zaboraviti. On dolazi s vjezbe, stara trpa onu torbu u ormar jer nije nista ni koristio iz nje; odnese i vrati kakvu je odnio a ja lagano poslije u ormar, izvucem torbu i sve raskopam kako bih nasao te bombone.

Evo uspio sam naci i sliku.

- komsija
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 2 times
Sta li su vama u JNA radili pa vam treba godina da skontate da se zezam?
'ebi se sad, kako da znam kada si nas onako "napao"

A sta su nam radili....pa kao i u svakoj vojsci ispirali mozak cccc
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
- String
- Legenda foruma
Sjecas li se ti, da li je ono u foliji na slici gore, kafa ili sta vec?komsija wrote:Sta li su vama u JNA radili pa vam treba godina da skontate da se zezam?
'ebi se sad, kako da znam kada si nas onako "napao"![]()
A sta su nam radili....pa kao i u svakoj vojsci ispirali mozak cccc

- komsija
- Aktivni forumaš
Hmm ne mogu se sjetiti ...zaista svasta smo nesto dobijali a posebno dok smo morali ici na vjezbe (rezervisti)
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
- komsija
- Aktivni forumaš
U vojsci se ne koriste kurtoni jer nema tako velikih za nase sakeZagorka wrote:Jesu to bomboni ili kurtoni?

A da se drkalo......joj itekako

I, obratno!
I, obratno!
- Zagorka
ja mislila da nijekomsija wrote:U vojsci se ne koriste kurtoni jer nema tako velikih za nase sakeZagorka wrote:Jesu to bomboni ili kurtoni?![]()
A da se drkalo......joj itekako

- STrendzer
- Inventar foruma
eh da znas o cemu pricas pa bih ti objasnio ali posto ne znas,onda nista,dzaba ti tvoje misljenje...Maja wrote:Ama ko je zdrav, a čini sve da izbjegne vojsku, je da izvineke kujac od ovce
- Zagorka
...to vam je jedina godina discipline u zivotu,i puno vam...pogotovo ovi sto su poslije rata sluzili,konobare ljudi...burek67 wrote:eh da znas o cemu pricas pa bih ti objasnio ali posto ne znas,onda nista,dzaba ti tvoje misljenje...Maja wrote:Ama ko je zdrav, a čini sve da izbjegne vojsku, je da izvineke kujac od ovce

Najveca glupost i najveci promasaj u zivotu mladih ljudi jeste odlazak u JNA. Zali Boze tog bezveze potrosenog vremena, prisilnog rada i slamanja karaktera citavih godinu + dana.
Ko voli posao vojnika, neka se tim bavi profesionalno (citaj prima platu), ali tjerati nekoga da radi nesto sto ne zeli je suluda ideja koja se pokazala itekako krvavom '90-tih.
Ko voli posao vojnika, neka se tim bavi profesionalno (citaj prima platu), ali tjerati nekoga da radi nesto sto ne zeli je suluda ideja koja se pokazala itekako krvavom '90-tih.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora