Veca wrote: 06 Nov 2019, 21:37
...Merlinko, a sto ce ti dva posla? ...hosh da se ubijes? ...ne kontam takve osobe!
...preko noci, nema nista! ...mi, koji smo ovdje, znamo dobro kako nam je bilo prvih mjeseci! ..............pa kad kazu, lako je tebi, ti si u Njemackoj! ...neke godine kad jednu nisam izudarala na po carsije
Veco odakle mislis da cu placati stan sama, nece mi s neba pasti. Hocu da sto prije nadjem stan, da budem sama i da nikome nisam na grbaci
Merlin246 wrote: 06 Nov 2019, 20:38
Koliko sam u kurcu jedva cekam leci da se isplacem
Umjesto da sam dole ostala da napredujem u svojoj struci, u svojoj zemlji, na svom jeziku, sa svojim ljudima ja ovde se j.... s Anerkennungom i njemackim jezikom i svim ostalim sranjima za koja imam osjecaj da me samo unazadjuju i zatupljuju i zaglupljuju.
Leti na tecaj, leti na poso, pa na neben job. Sajze sajze sajzeee Osjecam se kao da mi netko uzima i mladost i pamet i snagu i volju i zdravlje i sve dobro sta imam. Nista mi nije interesantno vise, nemam volje da se nasmijem, ni da se sredim ni nista, a ljudi svi mi sve vise idu na onu stvar cim otvore usta.
Nijedan veliki uspjeh nije postignut bez krvavog znoja. Voljela bih da ti mogu drugacije reci ali ne mogu. Zelim ti da istrajes da bi sutra neko tvoj imao bolji zivot, bez te iste borbe. To ti od srca zelim.
Nije tacno. Nekim ljudima ne izniknu sva 32 zuba, vecinom nemaju mjesta da se svi razviju i ti koji nisu izasli "cuce i cekaju". Kad u starosti ispadnu zubi, ti iznicu.
Hannibal wrote: 07 Nov 2019, 01:49
ostanu ljudi bez zuba i onda zvacu desnima, desni se potrose i pocne da se vidi alveolarna kost i onda pricaju izniko mi zub haha
Maja wrote: 07 Nov 2019, 01:52
Nije tacno. Nekim ljudima ne izniknu sva 32 zuba, vecinom nemaju mjesta da se svi razviju i ti koji nisu izasli "cuce i cekaju". Kad u starosti ispadnu zubi, ti iznicu.
Hannibal wrote: 07 Nov 2019, 01:49
ostanu ljudi bez zuba i onda zvacu desnima, desni se potrose i pocne da se vidi alveolarna kost i onda pricaju izniko mi zub haha