Konzerve naše drage i praktične
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8848 times
- Been thanked: 5610 times
- Status: Offline
Re: Konzerve naše drage i praktične
I one cigarete Winchester, al je ono brzo gorilo...ko stapin mater mu 

The Dark Side Of The Forum...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9622 times
- Been thanked: 11365 times
Očito nisi probao one turske...kako se ono zvaše?Mister No wrote:I one cigarete Winchester, al je ono brzo gorilo...ko stapin mater mu
uiuuffff! Jel tokat? fuuuuuuuj!

- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8848 times
- Been thanked: 5610 times
Izmir i Tokat...
Ove i nisu bile lose al covjece sagore za minut.
Ove i nisu bile lose al covjece sagore za minut.
The Dark Side Of The Forum...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Ja sam igrao poker u cigare, samo kad imam tokata
Igrao bih ja i u Ikar ali niko to nije htio prihvatiti u ulog
Igrao bih ja i u Ikar ali niko to nije htio prihvatiti u ulog

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Novo istraživanje potvrdilo štetnost konzervirane hrane
U Americi započinje najnovija borba protiv Bisfenola A ili BPA, kemikalije koja se koristi kao zaštitni sloj konzervirane hrane. Diane Feinstein, senatorica iz Californije je upozorila o štetnosti kemikalije koja kroz hranu ulazi u organizam. Nova studija je pokazala visoke razine kemikalije BPA u 46 od 50 testiranih konzervi, koja se koristi za produživanje upotrebljivosti konzervirane hrane. S druge strane prehrambena industrija je smatra sigurnom.
Direktorica Istraživačke grupe za javni interes Liz Hitchcock se ne slaže. Ona je zabrinuta za utjecaj kemikalije na nerođenu djecu:"Konzumirajući razumnu količinu konzervirane hrane, trudnica u dvadesetim godinama unese u tijelo količinu Bisfenola koja se u laboratorijima pokazala štetnom."
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti kaže da 93% Amerikanaca imaju BPA u tijelu. Osim u konzerviranoj hrani, kemikalija se nalazi i u plastičkim bocama i dječijim proizvodima. Nancy Buermayer je iz Fonda za borbu protiv raka dojke je upozorila da ova kemikalija ne utječe samo na razvijanje raka dojke, nego i raka prostate, dijabetesa, pretilosti, također utječe i na sposobnost učenja, te izaziva druge neurološke probleme.
Elizabeth Crowe, direktorica Fondacije za zaštitu okoline iz Kentuckyija, kaže da roditelji većinom nisu ni svjesni prisutnosti štetne BPA kemikalije u proizvodima koje daju djeci. Sudjelujući u istraživanju otkrila je da konzerva graška koja se može kupiti u poznatim trgovinskim lancima ima drugu najveću razinu Bisfinola A od svih konzervi koje su testirane. Međutim, najveću razinu je imala konzerva graška kao što ona poznate marke DelMonte French.
DelMonte French s najvećom razinom Bisfenola A
U istraživanju su testirani produkti iz 19 zemalja uključujući konzervirano povrće, voće, ribu i gazirana pića. Prije dvije godine američki Kongres je preispitao upozorenja znanstvenih studija o štetnosti navedene kemikalije u plastičkim posudama i bocama. Šest saveznih američkih država su zabranile upotrebu BPA kemikalije u dječijim bočicama i nekim dječijim proizvodima.Senatorica Feinstein je predložila zakon kojim bi se zabranila upotreba Bisfenola A u svim pakovanjima za prehrambene proizvode i napitke, ali kako ona kaže mnoge industrije su se već usprotivile daljnjim restrikcijama. Upozorava da će biti teško, jer neki jači interesi ne žele da se ovaj zakon uvede. Vjerojatno će trošiti milijune dolara na lobiste koji će razuvjeriti članove Kongresa da glasaju za zakon, vjeruje Feinstein.
Udruženje proizvođača hrane je jedna od strana koje se protive uvođenju zakona, jer kako kažu BPA je siguran i koristi se posljednjih 30 godina za poboljšanje kvalitete hrane i pića. U njihovom izvještaju se također navodi da istraživanje Nacionalne grupe za sigurno tržište nije pokazalo nikakvu novu znanost.
Zagovarači rezultata nove studije ipak tvrde da bi proizvođači hrane trebali prestati s nepotrebnim korištenjem toksične kemikalije za prehrambene proizvode.
Umjesto toga, preporučuju veću upotrebu svježe hrane i sigurnijih plastičnih spremnika.
U Americi započinje najnovija borba protiv Bisfenola A ili BPA, kemikalije koja se koristi kao zaštitni sloj konzervirane hrane. Diane Feinstein, senatorica iz Californije je upozorila o štetnosti kemikalije koja kroz hranu ulazi u organizam. Nova studija je pokazala visoke razine kemikalije BPA u 46 od 50 testiranih konzervi, koja se koristi za produživanje upotrebljivosti konzervirane hrane. S druge strane prehrambena industrija je smatra sigurnom.
Direktorica Istraživačke grupe za javni interes Liz Hitchcock se ne slaže. Ona je zabrinuta za utjecaj kemikalije na nerođenu djecu:"Konzumirajući razumnu količinu konzervirane hrane, trudnica u dvadesetim godinama unese u tijelo količinu Bisfenola koja se u laboratorijima pokazala štetnom."
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti kaže da 93% Amerikanaca imaju BPA u tijelu. Osim u konzerviranoj hrani, kemikalija se nalazi i u plastičkim bocama i dječijim proizvodima. Nancy Buermayer je iz Fonda za borbu protiv raka dojke je upozorila da ova kemikalija ne utječe samo na razvijanje raka dojke, nego i raka prostate, dijabetesa, pretilosti, također utječe i na sposobnost učenja, te izaziva druge neurološke probleme.
Elizabeth Crowe, direktorica Fondacije za zaštitu okoline iz Kentuckyija, kaže da roditelji većinom nisu ni svjesni prisutnosti štetne BPA kemikalije u proizvodima koje daju djeci. Sudjelujući u istraživanju otkrila je da konzerva graška koja se može kupiti u poznatim trgovinskim lancima ima drugu najveću razinu Bisfinola A od svih konzervi koje su testirane. Međutim, najveću razinu je imala konzerva graška kao što ona poznate marke DelMonte French.
DelMonte French s najvećom razinom Bisfenola A
U istraživanju su testirani produkti iz 19 zemalja uključujući konzervirano povrće, voće, ribu i gazirana pića. Prije dvije godine američki Kongres je preispitao upozorenja znanstvenih studija o štetnosti navedene kemikalije u plastičkim posudama i bocama. Šest saveznih američkih država su zabranile upotrebu BPA kemikalije u dječijim bočicama i nekim dječijim proizvodima.Senatorica Feinstein je predložila zakon kojim bi se zabranila upotreba Bisfenola A u svim pakovanjima za prehrambene proizvode i napitke, ali kako ona kaže mnoge industrije su se već usprotivile daljnjim restrikcijama. Upozorava da će biti teško, jer neki jači interesi ne žele da se ovaj zakon uvede. Vjerojatno će trošiti milijune dolara na lobiste koji će razuvjeriti članove Kongresa da glasaju za zakon, vjeruje Feinstein.
Udruženje proizvođača hrane je jedna od strana koje se protive uvođenju zakona, jer kako kažu BPA je siguran i koristi se posljednjih 30 godina za poboljšanje kvalitete hrane i pića. U njihovom izvještaju se također navodi da istraživanje Nacionalne grupe za sigurno tržište nije pokazalo nikakvu novu znanost.
Zagovarači rezultata nove studije ipak tvrde da bi proizvođači hrane trebali prestati s nepotrebnim korištenjem toksične kemikalije za prehrambene proizvode.
Umjesto toga, preporučuju veću upotrebu svježe hrane i sigurnijih plastičnih spremnika.
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
I hoće li to šta promijeniti?
Sljedeći put, donesi neki malo kraći članak, pa ću pročitati

- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7815 times
- Been thanked: 18412 times
Nešto mi sad to ko kroz magluA tek sardine sa pakovanjem, na kojem je pisalo SDA

Ma jesu li to one OGROMNE konzerve. Malo duguljaste. Mi je zvali čamac i sjećam se da je i ciganka ostavila u haustoru jednom.String wrote:Onda su one "Mackerel" ribe sto je pisalo na konzervi.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Jeste. Mirna-Rovinj i pisalo SDA.Maja wrote:Nešto mi sad to ko kroz magluA tek sardine sa pakovanjem, na kojem je pisalo SDA
![]()
Ma jesu li to one OGROMNE konzerve. Malo duguljaste. Mi je zvali čamac i sjećam se da je i ciganka ostavila u haustoru jednom.String wrote:Onda su one "Mackerel" ribe sto je pisalo na konzervi.
Ljudi se reklamirali one najgladnije godine.
Ne vjerujem da su od svojih para naručili proizvodnju.
Hoće promijeniti. Od sutra češ manje misliti na konzerviranu hranu, a više na svoje zdravlje...Krokodil Behko wrote:I hoće li to šta promijeniti?
Konzerviranu hranu (meso) kupuju oni kojima je mrsko kuhati, ja tako razmišljam.

Evo najkraće moguće - suština:
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti kaže da 93% Amerikanaca imaju BPA u tijelu. Osim u konzerviranoj hrani, kemikalija se nalazi i u plastičkim bocama i dječijim proizvodima. Nancy Buermayer je iz Fonda za borbu protiv raka dojke je upozorila da ova kemikalija ne utječe samo na razvijanje raka dojke, nego i raka prostate, dijabetesa, pretilosti, također utječe i na sposobnost učenja, te izaziva druge neurološke probleme.[/i]
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
silence wrote:Hoće promijeniti. Od sutra češ manje misliti na konzerviranu hranu, a više na svoje zdravlje...Krokodil Behko wrote:I hoće li to šta promijeniti?
Konzerviranu hranu (meso) kupuju oni kojima je mrsko kuhati, ja tako razmišljam.
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti kaže da 93% Amerikanaca imaju BPA u tijelu. Osim u konzerviranoj hrani, kemikalija se nalazi i u plastičkim bocama i dječijim proizvodima. Nancy Buermayer je iz Fonda za borbu protiv raka dojke je upozorila da ova kemikalija ne utječe samo na razvijanje raka dojke, nego i raka prostate, dijabetesa, pretilosti, također utječe i na sposobnost učenja, te izaziva druge neurološke probleme.[/i]
Ali silence, ja sam muško

Krokodil Behko wrote:silence wrote:Hoće promijeniti. Od sutra češ manje misliti na konzerviranu hranu, a više na svoje zdravlje...Krokodil Behko wrote:I hoće li to šta promijeniti?
Ali silence, ja sam muško

Ti baš ne možeš da pročitaš više od pola rečenice... Evo ti sad druga polovina...

...upozorila da ova kemikalija ne utječe samo na razvijanje raka dojke, nego i raka prostate, dijabetesa, pretilosti, također utječe i na sposobnost učenja, te izaziva druge neurološke probleme.
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Pa ja postavljam vijesti, svaki dan. Svaki dan, sit se načitam, šta je sve štetno.
Nema šta nije. Sva hrana je štetna. Čak i hljeb. Da znaš. Tako kažu
Nema šta nije. Sva hrana je štetna. Čak i hljeb. Da znaš. Tako kažu

- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 2 times
Trenutno ne trošim puno te konzerve, najviše argetu.. ali ni nju ne kao nekada..
a i bolje je tako.. nisu mi loši oni naresci, a ribe u konzervi ne volim nikako.
a i bolje je tako.. nisu mi loši oni naresci, a ribe u konzervi ne volim nikako.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
-
U zadnje vrijeme sam aktivno poceo kuhati tako da sam izbacio svu tu brzu hranu, nareske, salame, kobasice, pastete i sve ostalo..
Ako ista valja, skupo je, a trebaju minimalno 2 da se najedes, plus ako kupujes kifle, bez 5-6 KM te nema za jedan obrok.. A za te iste pare kupim pola kile fileta i 2 dana imam sta jesti
Inace dok uzimao ovaj narezak mi je bio dobar

pasteta argeta naravno, i ponekad sam uzimao

ili

Ako ista valja, skupo je, a trebaju minimalno 2 da se najedes, plus ako kupujes kifle, bez 5-6 KM te nema za jedan obrok.. A za te iste pare kupim pola kile fileta i 2 dana imam sta jesti

Inace dok uzimao ovaj narezak mi je bio dobar

pasteta argeta naravno, i ponekad sam uzimao

ili

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14412 times
- Been thanked: 9968 times
pastete ovdje ne jedem jer ne valjaju... kad odem kuci kupujem podravkinu kokosiju, ponekad argetu,a volim i carnex jetrenu
iz konzerve jedem kukuruz, grasak, mahune, kupujem ih i smrznute,rijetko svjeze jer nemam vremena niti volje za kuhanje
iz konzerve jedem kukuruz, grasak, mahune, kupujem ih i smrznute,rijetko svjeze jer nemam vremena niti volje za kuhanje

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3895 times
- Been thanked: 2929 times
prie sam mnogo toga uzimao.
U zadnjih godinu-dvije.....nista.
Kvalitet se toliko pokvario da ne vrjedi ni jedne banke.
A ovdje ti nasi proizvodi su ite kako skupi.
U zadnjih godinu-dvije.....nista.
Kvalitet se toliko pokvario da ne vrjedi ni jedne banke.
A ovdje ti nasi proizvodi su ite kako skupi.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".