Bizarne vijesti
Moderator: Krokodil Behko
-
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Re: Supruzi probušio genitalije i stavio na njih katanac (VI
Zalosno, jako zalosno. Od takve bijede i jada njima jos do izivljavanja.
siromah nema sta a bogatas nema kad
Kakvi god da smo mi u BiH za njih smo Amerika, ne uzimajuci u obzir onu nasu sakicu manjine.mrki62 wrote:Indija i S. Arabija ,........ isti qurac !
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Yeb'o je on,nek' je zakolje.Spavaju li ti muzevi ikako?Ima li ta ijedna zena noz u kući ikako?
Kad bi ih poceo mrak gutati jednog po jednog,zapitali bi se.
Kad su se pustile.
Pa ovo je gore od smrti.Yebes smrt,glava ionako ide samo jednom.Zasto se ne rijesiti smeća prije toga?
Cuj da se ja ubijem, oduzmem sebi zivot,i jos mu ostavim dijete da je bez nadzora siluje koliko hoće
Neka se ugledaju na malo veće zene koje su gorjele da bi postavile stubove danasnjeg polozaja zene u normalnom drustvu.
Kad bi ih poceo mrak gutati jednog po jednog,zapitali bi se.
Kad su se pustile.
Pa ovo je gore od smrti.Yebes smrt,glava ionako ide samo jednom.Zasto se ne rijesiti smeća prije toga?
Cuj da se ja ubijem, oduzmem sebi zivot,i jos mu ostavim dijete da je bez nadzora siluje koliko hoće

Neka se ugledaju na malo veće zene koje su gorjele da bi postavile stubove danasnjeg polozaja zene u normalnom drustvu.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
A sta ocekivati od insana koji se na putu sklanjaju i poklanjaju kravama...ma bozija cudesa,
ja bih rekao greska u evoluciji...
ja bih rekao greska u evoluciji...

- Zagorka
...ma ja,ako je njima krava glavna,nema dalje....
samo sam htjela dodati da nikad necu skuziti zasto ljudi/zene trpe dugogodisnji teror.....ukokas ga lijepo,sjednes,zapalis cigaru,zovnes policiju i kazes:"halo,imam smeca hrpu na tepihu,molim vas dodjite po to"...very simple...
samo sam htjela dodati da nikad necu skuziti zasto ljudi/zene trpe dugogodisnji teror.....ukokas ga lijepo,sjednes,zapalis cigaru,zovnes policiju i kazes:"halo,imam smeca hrpu na tepihu,molim vas dodjite po to"...very simple...

Pa to ti je, tako pak ovdje tretiraju "selbstjustiz"...kako da prevedem, "kadija te tuzi, kadija ti sudi"...tako nekako.
Ode ti iza resetaka...ali ustinu, kako se belaja rijesiti, dok nepadne mrtva glava i zakonodavstvo vrlo cesto spava.
Ode ti iza resetaka...ali ustinu, kako se belaja rijesiti, dok nepadne mrtva glava i zakonodavstvo vrlo cesto spava.
- Zagorka
....svakako se kanila ubiti...zasto ne njega prije toga
a nije nasilje samo u Indiji,na zalost,ima ga svugdje,pa i kod nas,i ja znam za primjere zena koje su maltretirane....
...e zasto trpe,nikad shvatiti neću....boje se guzici?pa ionako dobiju po njoj redovno?...jednostavno,ne shvatam...

a nije nasilje samo u Indiji,na zalost,ima ga svugdje,pa i kod nas,i ja znam za primjere zena koje su maltretirane....
...e zasto trpe,nikad shvatiti neću....boje se guzici?pa ionako dobiju po njoj redovno?...jednostavno,ne shvatam...
Ti Zagorka imas ogromnu dozu emancipacije...ali, dajem ti za pravo.
Ipak, nije sve do tih jadnih zena koje svakodnevno maltretiranje trpe, cak i na nasim prostorima,
cijela greska je u sistemu, zakonodavnom sistemu i njegovoj primjeni.
Ipak, nije sve do tih jadnih zena koje svakodnevno maltretiranje trpe, cak i na nasim prostorima,
- Zagorka
pa zato pravdu u vlastite ruke

U svemu je greška, a dodala bih još da ekonomske prilike čine svoje...A opet se i to svodi na sistem u društvu.Major wrote:Ti Zagorka imas ogromnu dozu emancipacije...ali, dajem ti za pravo.
Nekada sam sasvim slućajno upoznala jednu ženu, majku troje djece i suprugu muža koji je volio da popije. U tim njegovim pijanim stanjima i iz tih noći, ona je izlazila modra, bukvalno modra po cijelom tijelu. Ni djecu ponekad nije štedio. Nije to bilo tako često, ali se znalo kada primi platu, da je haos u kući... Dovoljno da svaka pametna žena pokupi djecu i ode. Ali kud otići? Kuda otići kada nema gdje, kada zavisi od te njegove plate, a bez toga pomoći nema niotkud? Nema od sistema. Ona nije radila, samo je on radio. Bila je domaćica i vodila je brigu o kući i djeci. To je bilo njeno zanimanje. Da je naše društvo napredno, vjerovatno bi sve bilo drugaćije i ono bi po napuštanju muža koji ih zlostavlja preuzelo brigu o njima. Nažalost, ovo nije usamljen slućaj, pa su žene prisiljene da trpe samo radi opstanka.

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
Taman takoMajor wrote:Kakvi god da smo mi u BiH za njih smo Amerika, ne uzimajuci u obzir onu nasu sakicu manjine.mrki62 wrote:Indija i S. Arabija ,........ isti qurac !

Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

-
- Aktivni forumaš
Sto nije imo muda pa kravi stavio katanac. Alaj bi ga dernula nogom. Jb mamu svoju,ja bi njemu kljuc od tog katanca u cunu ugurala.
Izvini a šta ti dođe ćunobubica wrote:Sto nije imo muda pa kravi stavio katanac. Alaj bi ga dernula nogom. Jb mamu svoju,ja bi njemu kljuc od tog katanca u cunu ugurala.

-
- Aktivni forumaš
Nije cuno nego cunA. Kita sa oprostenjem 

E tek te sad ne konta,... ne znam šta je čuna, ne znam šta je kita ,................
Jel to za ono u ono
Jel to za ono u ono

- Zagorka
Sile,ti bas hoces da ja tebe izlemam
Kakve crne ekonomske prilike i osamostaljenje,rijec je o bolesnom nasilju,i ono se rjesava tako sto se izvor vileštine ukloni,direktno djelujući na njega.
A ta sto kaze da bi ga ostavila sto pije,ali nema kud,jeli njoj treba tucet djece i pola zivota da skotna da je on ološ?
Sad nek' ne ide nikud,sad nek' dura,zali Boze djece(koja vidim svi dobili svoju nafaku-u modricama)
...Najzad glupo mi je to objasnjenje nemam kud,znam zenu koja je pobjegla gola,zamalo je ubio covjek,sa dvije djevojcice,otisla u 3 p.m.isla doslovce od vrata do vrata trazeci posao i stan,i nasla posao konobarice i prihvatila objerucke,radila ko sivonja,podigla cure,sad su one velike,ona ne radi vise,ne daju joj one,paze je....
"kad nesto hoces nadjes nacin,kad neces nadjes opravdanje#
imam ja jednu koja ja u govnima,ali joj se ocito tu svidja,jer svjesno pusta da joj sanse da ode odatle pobjegnu iz ruku,jer nije kao sigurna u njihov uspjeh itd.....najlakse se poklopiti po glavi i trpiti,teze se uspraviti za sebe i za djecu izboriti,mnogo teze...

Kakve crne ekonomske prilike i osamostaljenje,rijec je o bolesnom nasilju,i ono se rjesava tako sto se izvor vileštine ukloni,direktno djelujući na njega.
A ta sto kaze da bi ga ostavila sto pije,ali nema kud,jeli njoj treba tucet djece i pola zivota da skotna da je on ološ?
Sad nek' ne ide nikud,sad nek' dura,zali Boze djece(koja vidim svi dobili svoju nafaku-u modricama)
...Najzad glupo mi je to objasnjenje nemam kud,znam zenu koja je pobjegla gola,zamalo je ubio covjek,sa dvije djevojcice,otisla u 3 p.m.isla doslovce od vrata do vrata trazeci posao i stan,i nasla posao konobarice i prihvatila objerucke,radila ko sivonja,podigla cure,sad su one velike,ona ne radi vise,ne daju joj one,paze je....

"kad nesto hoces nadjes nacin,kad neces nadjes opravdanje#
imam ja jednu koja ja u govnima,ali joj se ocito tu svidja,jer svjesno pusta da joj sanse da ode odatle pobjegnu iz ruku,jer nije kao sigurna u njihov uspjeh itd.....najlakse se poklopiti po glavi i trpiti,teze se uspraviti za sebe i za djecu izboriti,mnogo teze...

Ja nemam riječi... Ti si Zagorka moj glavni zlostavljač. Stalno ti je oklagija u rukama i samo bi me tukla

Ja sam iznijela samo jedan primjer, meni poznat. Slušam za mnogo njih, za mene anonimne. Ne znam zašto to žene trpe. Za ovu gore što sam napisala, znam da nije imala gdje i da nije imala nikakva primanja, ali kao što kažeš da je skupila snage i energije, vjerovatno bi se izbavila iz njegovih kandži
Ne treba trpiti zlostavljanje... Možda je nju držalo saznanje da je on, kada nije bio pod uticajem alkohola najbolji muž i otac na svijetu...(tako ona kaže

(jesam li se izvadila Zagorka)
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
- Zagorka
...za dlaku,Sile,za dlaku.... 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9542 times
- Been thanked: 11282 times
Šokantna otkrića o hrani u restoranima!
Doznajte kakve se prevare dešavaju svakodnevno!

Znate li što se događa u restoranskim kuhinjama koje su skrivene od očiju svojih gostiju? Šokantne tajne otkrili su američki insajderi u brojnim restoranima. Trikova kojima se koriste u restoranima je bezbroj. Primjerice, u dječje jelovnike dodaje se šećer kako bi djeca više uživala u njima.
No, to nije sve. Znate li onu povoljnu dnevnu ponudu menija? Riječ je zapravo o staroj hrani, odnosno o ostacima od obroka prijašnjih dana. Sva ta šokantna otkrića skupio je Reader’s Digest za ‘Good Morning America’.
Anonimni konobari progovorili su i o drugim lažima koje serviraju gostima. Jedna od tih laži odnosi se na vegetarijance. Njima najčešće govore kako u jelu nema mesa ili ribe iako je to notorna laž. Važno je samo prodati, otkriva anonimno osoblje. Nadalje, gostima koji traže beskofeinsku kavu vrlo često prodaje se obična kava s kofeinom jer je jeftinija, ali je naplate kao beskofeinsku.
Iako gosti vrlo često uz kavu traže dijetno mlijeko, ipak dobivaju punomasno, unatoč tomu što se njih uvjerava da je to nemasno mlijeko. I obični doručci skrivaju tajne, pa se tako najčešće umjesto pravih jaja koriste jaja u prahu koja nisu nimalo zdrava namirnica.
Sudeći prema američkim otkrićima, vrlo je upitna i higijena u restoranima. Primjerice, kriška limuna koju dobijete u soku ili koktelu gotovo nikada nije oprana! Podsjetimo, riječ je o voću koje prođe kroz mnoge ruke prije nego dospije u vašu čašu ili na vaš tanjur. Anonimni konobari otkrivaju i kako riba u restoranima gotovo nikada nije svježa, odnosno dobivaju je jednom u tjedan ili dva, ali je cijelo vrijeme prodaju kao svježu. Nakon svih ovih otkrića, mnogi će vjerojatno puno opreznije jesti u restoranima.

Znate li što se događa u restoranskim kuhinjama koje su skrivene od očiju svojih gostiju? Šokantne tajne otkrili su američki insajderi u brojnim restoranima. Trikova kojima se koriste u restoranima je bezbroj. Primjerice, u dječje jelovnike dodaje se šećer kako bi djeca više uživala u njima.
No, to nije sve. Znate li onu povoljnu dnevnu ponudu menija? Riječ je zapravo o staroj hrani, odnosno o ostacima od obroka prijašnjih dana. Sva ta šokantna otkrića skupio je Reader’s Digest za ‘Good Morning America’.
Anonimni konobari progovorili su i o drugim lažima koje serviraju gostima. Jedna od tih laži odnosi se na vegetarijance. Njima najčešće govore kako u jelu nema mesa ili ribe iako je to notorna laž. Važno je samo prodati, otkriva anonimno osoblje. Nadalje, gostima koji traže beskofeinsku kavu vrlo često prodaje se obična kava s kofeinom jer je jeftinija, ali je naplate kao beskofeinsku.
Iako gosti vrlo često uz kavu traže dijetno mlijeko, ipak dobivaju punomasno, unatoč tomu što se njih uvjerava da je to nemasno mlijeko. I obični doručci skrivaju tajne, pa se tako najčešće umjesto pravih jaja koriste jaja u prahu koja nisu nimalo zdrava namirnica.
Sudeći prema američkim otkrićima, vrlo je upitna i higijena u restoranima. Primjerice, kriška limuna koju dobijete u soku ili koktelu gotovo nikada nije oprana! Podsjetimo, riječ je o voću koje prođe kroz mnoge ruke prije nego dospije u vašu čašu ili na vaš tanjur. Anonimni konobari otkrivaju i kako riba u restoranima gotovo nikada nije svježa, odnosno dobivaju je jednom u tjedan ili dva, ali je cijelo vrijeme prodaju kao svježu. Nakon svih ovih otkrića, mnogi će vjerojatno puno opreznije jesti u restoranima.
- Zagorka
Re: Šokantna otkrića o hrani u restoranima!
Znate li da kuharica otrese komarice sa mladog sira i isti servira?
Da joj padne pljeskavica na pod i normalno je vrati i iznese?
Da se ulje za pomfrit ne mijenja stoljećima,a noćiva otkriveno-normalno?
Da se suhi i ispucali kolaci "podmlade" tako sto rastopis cokoladu i umocis ih u njih,glazura za pet.Jest unutra suh ko barut,udavi te,ali svana super
Biti ispomoć u kuhinji,makar i preko sezone,zna ostaviti traume
Da joj padne pljeskavica na pod i normalno je vrati i iznese?
Da se ulje za pomfrit ne mijenja stoljećima,a noćiva otkriveno-normalno?
Da se suhi i ispucali kolaci "podmlade" tako sto rastopis cokoladu i umocis ih u njih,glazura za pet.Jest unutra suh ko barut,udavi te,ali svana super

Biti ispomoć u kuhinji,makar i preko sezone,zna ostaviti traume