Šalu na stranu. Izbjegavam pečeno meso pomalo, kao i majonezu, jaja i još par stvari.
Moderator: Krokodil Behko
To ne mogu izbacitisilence wrote:Izbaci i konzerviranu hranu Behko...to je veoma opasno za holesterol...![]()
Krokodil Behko wrote:
Dust, hvala bogu, pa nisi spomenula duhan
Draga Dust-ice, ocevidno da ti nisi ni blizu cetrdesete, ali sticem dojam da si usko povezana sa medicinom, inace od kudaDust wrote:Nedo Bog
Ne treba mnogo razmisljati do negdje 40-te, poslije toga sve ide nizbrdo.
Da dopunim, velikim dijelom zavisi i od naše tjelesne težine, ako ne i najvećim.Major wrote: I na kraju, dobrim dijelom nase zdravlje ovisno je i o tezini naseg novcanika.
Ma šećeruKrokodil Behko wrote:Zar je tema o "diebetisu"?
odlicno pojasnjeno,Dust wrote:Samo da dodam, da je pozeljno imati visok broj HDL-a, a nizak broj LDL-a.
Pozeljna krvna slika:
Total kolesterol <200 mg/dL
LDL <70 mg/dL
HDL >40 mg/dL
Trigliceridi <150 mg/dL
Vidim ja da je to tako.Callaclassicgirl wrote:odlicno pojasnjeno,Dust wrote:Samo da dodam, da je pozeljno imati visok broj HDL-a, a nizak broj LDL-a.
Pozeljna krvna slika:
LDL <70 mg/dL
HDL >40 mg/dL
Trigliceridi <150 mg/dL
,ja cu jos samo da dodam ako je ,,holesterol povecan" u manjoj dozi iznad 200mg/dl
a LDL I HDL i trigliceridi su u normali ,holesterol vam nece nista nazao uciniti !!
Ma znaššš ti svašta.......Callaclassicgirl wrote:odlicno pojasnjeno,Dust wrote:Samo da dodam, da je pozeljno imati visok broj HDL-a, a nizak broj LDL-a.
Pozeljna krvna slika:
LDL <70 mg/dL
HDL >40 mg/dL
Trigliceridi <150 mg/dL
,ja cu jos samo da dodam ako je ,,holesterol povecan" u manjoj dozi iznad 200mg/dl
a LDL I HDL i trigliceridi su u normali ,holesterol vam nece nista nazao uciniti !!
eto Behko ne placaj vise 20 maraka za lijek protiv smanjenja holesterola ,
naravno pisem napamet ,ako sam pogodila pravu razinu tvojih laboratorijskih pretraga..
aa silence,,osjecaj nas cesto vara ,sigurnije je ,,odi ti njega izmjeri u toj apoteci !!silence wrote:Vidim ja da je to tako.Callaclassicgirl wrote:odlicno pojasnjeno,Dust wrote:Samo da dodam, da je pozeljno imati visok broj HDL-a, a nizak broj LDL-a.
Pozeljna krvna slika:
LDL <70 mg/dL
HDL >40 mg/dL
Trigliceridi <150 mg/dL
![]()
Nikako mi se ne da da prekontrolišem svoj holesterol. Nekako imam osjećaj da je sada u granicama normale. Ne znam od kuda mi ovaj osjećaj jer nisam ništa neobično primjetila ni kada mi je bio iznad. Ovdje se kontrola može uraditi i u nekim apotekama.
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests