Evropska unija iznutra

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Ommadawn
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Location: Prvi sprat, desna vrata. Pozvoni. Ne ocekuj da otvorim. Ne cujem od muzike. Probaj ponovo.
Status: Offline

Re: Macron predstavio plan za Zapadni Balkan

Post by Ommadawn » 16 Nov 2019, 18:06

respo wrote: 16 Nov 2019, 17:58
Ommadawn wrote: 16 Nov 2019, 17:53 I u Hrvatskoj cvjetaju ruže. Ne znam samo što njihovo mlado stanovništvo bježi.
A gdje su tek podržavanja pozdrava “Za dom spremni”...
niko nije rekao da su idealni
pa i juzna italija je pusta skoro
da nema napulja ne bi imao veceg grada od 100000 stanovnika juznije od rima
zatim u njemackoj imas neonaciste koji propagiraju cetvrti peti rajh i sl samo sto ne mogu nositi obiljezja
tako da je hrvatska za razliku od nas par stepenica iznad sto se tice vladavine prava i sl
Aha, jeste, kako nije.
Jedino nemaju zapišavanje teritorija kao kod nas, primjerice kad dođeš u RS - dočeka te trobojka i murali ratnih zločinaca u vidu heroja.

A naci obilježja nose i niko ih zbog toga ne kažnjava niti osuđuje.
Šta fali što grafiti “Ubi Srbina” stoji godinama u nekom gradu a da ne govorimo o slovu U.
Ab yul ann idyad awt
En yab na log a toc na awd

F*CK CANCER! F*CK DIABETES!

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13836 times
Been thanked: 22772 times

Post by Fuddo » 16 Nov 2019, 18:16

respo wrote: 16 Nov 2019, 17:49
Fuddo wrote: 16 Nov 2019, 17:38

Pa mi sam Bakira imamo, nemamo nikog drugog.
Nije tu bilo i drugih opcija, koje su oni, dobri europljani, objerucke podrzali, al uqrcu.

I za koga ti navijas, jel?
Ako navijas za ovog makarona, uboscu te cakijom!
bakir je samo vrh ledenog brijega
imamo mi tu i raznorazne susede u vidu onog iz sda da me jebes ne mogu se sjetiti imena
imali smo ganica lagumdziju i ko zna koga jos od rata na ovamo
mislim da ruke nisu upralji mozda bogic bogicevic i nijaz durakovic za sve ostale se ne bih zakleo
ja ne navijam ovdje ni za koga samo iznosim cinjenice koje su nazalost ovakve da mi sami nismo nista veliko uradili da se priblizimo toj europi i procesima za pridruzivanjem
hrvatska koliko god bila balkanska u smislu ljudi i sl opet su ucinili dosta stvari da suzbiju negativne pojave tipa hapsenja ive sanadera kutli i ko zna koga sve
naravno nisu idealni al su za par stepenica iznad nas sto se tice svega
kao sto rekoh kod nas samo sto jos ne okace na vrata cjenovnike usluga ispod stola a za to nam kao sto rece konsulttant nije kriv ni dodik ni covic nego mi sami
evo primjer samo kantona sarajevo gdje smo jeli "svoji na svom"
sda znamo sta radi
poslije rata ja se nadao u boljitak sa sdp-om a oni na celu sa lagumdzijom isti kao zeleni
damir hadzic kao najmladji nacelnik kontas evo nada fazoni a on sa radeljasem osteti budzet za pitaj boga koliko
sbb za bih stranka ova stranka ona sve su bile tu da se domognu budzeta da bi mogli pljackati
zasad nasa stranka i nip pokazuju kao da su malo bolji al jos uvijek s rezervom gledam na njih u vlasti iako sam clan nase stranke

i mi onda pricamo nesto nedime sta nam ovo rade francuzi i englezi
Ne mozes ti bolan kanton pravit, a davi ti drzavu sa svih strana. Nisi negdje na Marsu izolovan, sve se to ludilo sa viseg nivoa samo prelijeva na nizi.
Nema tu neke srece dok god Srbija i Hrvatska jasno i glasno prihvate Bosnu kao komsijsku i prijateljsku drzavu, njen suverenitet i samostalnost.
Da bosanski Srbi i Hrvati kazu kako zele tu, ili, da se ogradim od generalizacije, da njihove politike iskreno prihvate Bosnu kao svoju, to bi sutra presisalo komsije 300 na sat. Superiorniji smo od njih u svakom pogledu, ali ako smo zajedno. Zabili bi im pet komada na marakani i maksimiru, ne bi se ni okrenili.
Al staS mu kad nece jebes ga, nece u nato, nece u eu, nece sebi da mu je bolje, a kamo li tebi.
I mos na glavi dubit, ovi nasi mlatimudani su samo posljedica tog vijekovnog antagonizma.
Oni sjebali naku drzavu kakva je bila jugoslavijj, nece Bosnu davit.
Dozvolite da se obratimo

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8815 times
Been thanked: 5582 times

Post by Mister No » 16 Nov 2019, 18:27

Ne moze se BiH ni ponasati kao ozbiljna drzava kada nikada nije ni uspostavljena kako treba.

Kakve normalne Zakone i reforme BiH moze donositi kada preko svojih satelita u BiH (SNSD-a i HDZ-a) donosenje istih koce oni koji su tu zemlju pokusali rastrgati 95-te (Srbija i Hrvatska).

Kako bilo sta napraviti ozbiljno u drzavi, da se dodvoris EU, kada svaki krezubi traktorista iz Prnjavora ili Listice digne ruku protiv, jer mu je kao ugrozen nacionalni interes?
Za tu ruku ima Ustavom zajamceno pravo.

Svaki Zakon mora proci "Dom Naroda" a tu su rukice onih koji slijede politiku genocida i UZP-a.
Kako nnaprijed? E, pa zahvaljujuci ovom uredjenju nikako.

Ovim uredjenjem, koje je neko dobro nazvao "Dejtonskom ludackom kosuljom", je kumovala i Europa. Njime je zaustavljen rat i formiran mirovni sporazum za BiH, ali nije uspostavljena funkcionalna drzava.

Odatle su svi problemi.

BiH je trebala i morala, pod ovakvim uredjenjem, biti postavljena kao protektorat sa svojim protektorom.
Ovako je ostavljena u ludackoj kosulji, bez protektora, koji treba da precijece cvor kada se blokiranje napretka napravi.

Zato Hrvatska i Srbija koriste priliku te pljuju i lobiraju na sve strane o neodrzivosti drzav BiH i o nekakvim muslimanskim militantima kojih se EU boji.
To je nastavak politike iz 90-tih, i nije se promijenila ni sekunde.

Srbija gospodari diplomatskom mrezom ovih prostora jos od stare Yugoslavije i uvijek je imala dobre odnose sa Francuzima.
Takodje ti Francuzi oduvijek su imali najbolje odnose sa Rusima, i to od svih EU zemalja.

Nista nije slucajno.

Ovdje je realni moguce nekoliko rjesenja:
1. Uvodjenje pravog protektorata.
2. Dejton 2 kojim bi se formirala funkcionalna drzava.
3. Podjela drzave
4. Zadrzavanje postojeceg stanja koje moze preci u rat, iako je izglednije da za 20 god. se dobije nedefinisan prostor od max. milion stanovnika.
5. Rat.

Bosnjake niko nije odbranio ni 90 - tih osim AR BiH i zbog svega navedenog bi se trebali naoruzati maximalno.
Glupavi Bakir je na putu svog oca i "rata nece biti".

Kantonalna policija se po Zakonu moze naoruzati i aktivirat rezervni sastav.
Tu ni Hercregovacki cetnik Covic ne moze nista, a blokirao bi.
Last edited by Mister No on 16 Nov 2019, 18:31, edited 1 time in total.
The Dark Side Of The Forum...

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo » 16 Nov 2019, 18:29

Fuddo wrote: 16 Nov 2019, 18:16
respo wrote: 16 Nov 2019, 17:49
bakir je samo vrh ledenog brijega
imamo mi tu i raznorazne susede u vidu onog iz sda da me jebes ne mogu se sjetiti imena
imali smo ganica lagumdziju i ko zna koga jos od rata na ovamo
mislim da ruke nisu upralji mozda bogic bogicevic i nijaz durakovic za sve ostale se ne bih zakleo
ja ne navijam ovdje ni za koga samo iznosim cinjenice koje su nazalost ovakve da mi sami nismo nista veliko uradili da se priblizimo toj europi i procesima za pridruzivanjem
hrvatska koliko god bila balkanska u smislu ljudi i sl opet su ucinili dosta stvari da suzbiju negativne pojave tipa hapsenja ive sanadera kutli i ko zna koga sve
naravno nisu idealni al su za par stepenica iznad nas sto se tice svega
kao sto rekoh kod nas samo sto jos ne okace na vrata cjenovnike usluga ispod stola a za to nam kao sto rece konsulttant nije kriv ni dodik ni covic nego mi sami
evo primjer samo kantona sarajevo gdje smo jeli "svoji na svom"
sda znamo sta radi
poslije rata ja se nadao u boljitak sa sdp-om a oni na celu sa lagumdzijom isti kao zeleni
damir hadzic kao najmladji nacelnik kontas evo nada fazoni a on sa radeljasem osteti budzet za pitaj boga koliko
sbb za bih stranka ova stranka ona sve su bile tu da se domognu budzeta da bi mogli pljackati
zasad nasa stranka i nip pokazuju kao da su malo bolji al jos uvijek s rezervom gledam na njih u vlasti iako sam clan nase stranke

i mi onda pricamo nesto nedime sta nam ovo rade francuzi i englezi
Ne mozes ti bolan kanton pravit, a davi ti drzavu sa svih strana. Nisi negdje na Marsu izolovan, sve se to ludilo sa viseg nivoa samo prelijeva na nizi.
Nema tu neke srece dok god Srbija i Hrvatska jasno i glasno prihvate Bosnu kao komsijsku i prijateljsku drzavu, njen suverenitet i samostalnost.
Da bosanski Srbi i Hrvati kazu kako zele tu, ili, da se ogradim od generalizacije, da njihove politike iskreno prihvate Bosnu kao svoju, to bi sutra presisalo komsije 300 na sat. Superiorniji smo od njih u svakom pogledu, ali ako smo zajedno. Zabili bi im pet komada na marakani i maksimiru, ne bi se ni okrenili.
Al staS mu kad nece jebes ga, nece u nato, nece u eu, nece sebi da mu je bolje, a kamo li tebi.
I mos na glavi dubit, ovi nasi mlatimudani su samo posljedica tog vijekovnog antagonizma.
za neke banalne sitnice nam ne treba drzava da bi poboljsali situaciju
evo tramvajski saobracaj i saobracaj opcenito
parkiraju ljudi skoro na glavnoj i boli ih briga za druge
bacanje smeca svuda okolo i tu nam niko nije kriv osim nas samih
da ne pisem o nelegalnoj gradnji lozenju guma tehnickim pregledima i sl
vode do nedavno nismo imali jer smo se zajebavali sa dotrajalim cijevima a donacija za obnovu primili poslije rata da sve cijevi budu zlatne haman a nama ostale od austrougara
ljudi izmjenili citave drzave dok kod nas krz iste cijevi tece voda od prije prvog svjetskog

kriminala ko u prici a sve povratnici i poznati policiji od ranije i sve goli klosari koji su vidjeli da se kriminal isplati
stanje u bolnicama da ne pricam
ne znam detalje i znam ono iz novina i sa interneta i to mi je dovoljno da znam da smo dno dna znog nas samih a ne zbog uredjenja drzave srba hrvata i sl

mogu ovako do sutra gdje smo krivci ikljucivo mi sami pa tek onda se mozemo dotaci opstrukcija od srba i hrvata koji ne zele da su bosanci i hercegovci i sl
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9431 times
Been thanked: 11184 times

Post by Krokodil Behko » 16 Nov 2019, 18:29

Mister No wrote: 16 Nov 2019, 18:27
Bosnjake niko nije odbranio ni 90 - tih osim AR BiH i zbog svega navedenog bi se trebali naoruzati maximalno.

Tako je.
Što više onih samohodnih haubica BNT. U svakoj avliji po jedna.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 16 Nov 2019, 18:32

respo wrote: 16 Nov 2019, 18:29
Fuddo wrote: 16 Nov 2019, 18:16

vode do nedavno nismo imali jer smo se zajebavali sa dotrajalim cijevima a donacija za obnovu primili poslije rata da sve cijevi budu zlatne haman a nama ostale od austrougara
ljudi izmjenili citave drzave dok kod nas krz iste cijevi tece voda od prije prvog svjetskog

kriminala ko u prici a sve povratnici i poznati policiji od ranije i sve goli klosari koji su vidjeli da se kriminal isplati
ne znam detalje i znam ono iz novina i sa interneta i to mi je dovoljno da znam da smo dno dna znog nas samih a ne zbog uredjenja drzave srba hrvata i sl

mogu ovako do sutra gdje smo krivci ikljucivo mi sami pa tek onda se mozemo dotaci opstrukcija od srba i hrvata koji ne zele da su bosanci i hercegovci i sl
Rocko, vrtimo se u krug.
Dok ne napravis drzavu, curice ti cijevi.
Jednostavo, taj vakum ni tamo ni vamo stvara anarhiju u kojoj svakog zivog boli qrac sto ti cure cijevi, daje prostor najvecem olosu da dodje u poziciju zacepljivanja cijevi.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3869 times
Been thanked: 2911 times

Post by Pasaga » 16 Nov 2019, 18:34

Krokodil Behko wrote: 16 Nov 2019, 18:29
Mister No wrote: 16 Nov 2019, 18:27

Tako je.
Što više onih samohodnih haubica BNT. U svakoj avliji po jedna.
Pisao sam o tome ...
Nakon tragedije Srebrenice...i drugih mahala .....
Svaki Bosnjak/Bosanac....ostali ....
moraju imat ratni komplet,naoruzanje .....
To se moze regulisat I ZAKONOM,DRZANJE I CUVANJE ...
NA TO IMAMO,KAO DRZAVA KOJA JE PRETRPJELA TE STRAHOTE,NEOTUDJIVO PRAVO
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 16 Nov 2019, 18:41

Mister No wrote: 16 Nov 2019, 18:27 Ne moze se BiH ni ponasati kao ozbiljna drzava kada nikada nije ni uspostavljena kako treba.

Kakve normalne Zakone i reforme BiH moze donositi kada preko svojih satelita u BiH (SNSD-a i HDZ-a) donosenje istih koce oni koji su tu zemlju pokusali rastrgati 95-te (Srbija i Hrvatska).

Kako bilo sta napraviti ozbiljno u drzavi, da se dodvoris EU, kada svaki krezubi traktorista iz Prnjavora ili Listice digne ruku protiv, jer mu je kao ugrozen nacionalni interes?
Za tu ruku ima Ustavom zajamceno pravo.

Svaki Zakon mora proci "Dom Naroda" a tu su rukice onih koji slijede politiku genocida i UZP-a.
Kako nnaprijed? E, pa zahvaljujuci ovom uredjenju nikako.

Ovim uredjenjem, koje je neko dobro nazvao "Dejtonskom ludackom kosuljom", je kumovala i Europa. Njime je zaustavljen rat i formiran mirovni sporazum za BiH, ali nije uspostavljena funkcionalna drzava.

Odatle su svi problemi.

BiH je trebala i morala, pod ovakvim uredjenjem, biti postavljena kao protektorat sa svojim protektorom.
Ovako je ostavljena u ludackoj kosulji, bez protektora, koji treba da precijece cvor kada se blokiranje napretka napravi.

Zato Hrvatska i Srbija koriste priliku te pljuju i lobiraju na sve strane o neodrzivosti drzav BiH i o nekakvim muslimanskim militantima kojih se EU boji.
To je nastavak politike iz 90-tih, i nije se promijenila ni sekunde.

Srbija gospodari diplomatskom mrezom ovih prostora jos od stare Yugoslavije i uvijek je imala dobre odnose sa Francuzima.
Takodje ti Francuzi oduvijek su imali najbolje odnose sa Rusima, i to od svih EU zemalja.

Nista nije slucajno.

Ovdje je realni moguce nekoliko rjesenja:
1. Uvodjenje pravog protektorata.
2. Dejton 2 kojim bi se formirala funkcionalna drzava.
3. Podjela drzave
4. Zadrzavanje postojeceg stanja koje moze preci u rat, iako je izglednije da za 20 god. se dobije nedefinisan prostor od max. milion stanovnika.
5. Rat.

6. Najizglednija opcija: masovno iseljavanje i mortalitet.
Naselice je Kinezi.
Dozvolite da se obratimo

Mister No

Post by Mister No » 16 Nov 2019, 18:45

Ko god misli da je rat nemoguc totalna je budala.
Ko god misli da ce neko ovdje doci da nas brani jos je veca budala.
Bosnjaci se moraju naoruzat u skladu sa Zakonom i dogovorom sa SAD-eom.

Naoruzat se za moguci sukob sa teroristima, kako Dodik voli da kaze. Da vide Franci kako smo spremni da se borimo protiv terorista.

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 801 times

Post by vila » 16 Nov 2019, 18:49

A protiv koga se ratuje?
:ooo

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 16 Nov 2019, 18:50

Ma realno, mislim da ne bi imao ko ratovati.

Bilo bi brzo ublazeno jer ne može više kao 90-ih.
. . . . . . . . .

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 16 Nov 2019, 18:51

vila wrote: 16 Nov 2019, 18:49 A protiv koga se ratuje?
Nista ne brini, ti si pod zastitom us navy.
:zubi
Dozvolite da se obratimo

Mister No

Post by Mister No » 16 Nov 2019, 18:52

Ni protiv koga.

Nego da se ne zapuca. :p

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 16 Nov 2019, 18:55

Socrates wrote: 16 Nov 2019, 18:50 Ma realno, mislim da ne bi imao ko ratovati.

Nemas ti pojma o svojoj domovini.
Dozvolite da se obratimo

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo » 16 Nov 2019, 18:57

Fuddo wrote: 16 Nov 2019, 18:32
respo wrote: 16 Nov 2019, 18:29

Rocko, vrtimo se u krug.
Jednostavo, taj vakum ni tamo ni vamo stvara anarhiju u kojoj svakog zivog boli qrac sto ti cure cijevi, daje prostor najvecem olosu da dodje u poziciju zacepljivanja cijevi.
ma ne vrtimo se u krug
pocni kaznjavati parkiranje po trotoaru i bacanje smeca
pocni kaznjavati stanice tehnickog pregleda
policija neka kaznjava prolaske kroz crveno brzinu neka ne uzima mito
za sve to ti ne trebaju vise instance od kantona
e vidio bi sutra kako se onaj iz kiseljaka tuzle zenice i sl buni sto nije uredjeno kao u kantonu sarajevo
a za njima bi isto uradili i siroki ljubuski i ostali jer niko ne bjezi od boljega

ipak je lakse da svako krade i vara svoje nego da se boris za bolje sutra jer od toga ima korist nekolicina danas i oni svim silama se bore da tako ostane a ne da je bolje svima sutra

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 801 times

Post by vila » 16 Nov 2019, 18:58

Fuddo wrote: 16 Nov 2019, 18:51
Nista ne brini, ti si pod zastitom us navy.
:zubi
Cuvaj der onu vizu za ne daj boze

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 16 Nov 2019, 18:58

Fuddo wrote: 16 Nov 2019, 18:55
Socrates wrote: 16 Nov 2019, 18:50 Ma realno, mislim da ne bi imao ko ratovati.

Nemas ti pojma o svojoj domovini.
Ostavljam i tu mogućnost, ali nema veze.

Sve već podijeljeno, nema šanse da se ponovi slican scenarij. Jedino da svi Srbi pobjegnu prije bilo kakvog rata.

Ako bi se Srbija uključila, to ne bi prošlo bez američkog uključivanja. Ako bi se i Rusija uključila, onda bi imali širi sukob svejedno.
. . . . . . . . .

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 16 Nov 2019, 19:01

Jedino bi malo neobičniji scenario bio da se Hrvatska uključi, jer oni su u NATO.

Kako bi saveznici reagirali na to, pitanje je.
. . . . . . . . .

respo
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by respo » 16 Nov 2019, 19:04

ne vjerujem da je rat toliko izgledan jer se nema sta pokrasti vecinom je to sada privatno a ne kao 90ih

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 16 Nov 2019, 19:04

respo wrote: 16 Nov 2019, 18:57
Fuddo wrote: 16 Nov 2019, 18:32

Rocko, vrtimo se u krug.
ma ne vrtimo se u krug
pocni kaznjavati parkiranje po trotoaru i bacanje smeca
pocni kaznjavati stanice tehnickog pregleda
policija neka kaznjava prolaske kroz crveno brzinu neka ne uzima mito
za sve to ti ne trebaju vise instance od kantona
e vidio bi sutra kako se onaj iz kiseljaka tuzle zenice i sl buni sto nije uredjeno kao u kantonu sarajevo
a za njima bi isto uradili i siroki ljubuski i ostali jer niko ne bjezi od boljega

ipak je lakse da svako krade i vara svoje nego da se boris za bolje sutra jer od toga ima korist nekolicina danas i oni svim silama se bore da tako ostane a ne da je bolje svima sutra
Pa vidi, ti si savjestan gradjanin, al debela vecina nije.
Moras je usmjeravat, svaki dan joj trubit, oblikovat.
90% svjestske populacije je go debil.
E sad je do onih 10% da ih uCera u suru, nadahne, uputi.
Kod nas je tih 10% islo linijom manjeg otpora.
Il je oslo vani, il se uvalilo nedje na sisu, i boli ga qrac, predao se, nek ide kako ide.
Zajebane su to bolan relacije, cim malo ne pazis, ode sve u tri pm. Vidi pod truNp.
Sto jedna budala moze uhelacit 300 pametnih popravljaju decenijama, i tako u krug kako se zna za ovu otuznu vrstu sto se zove ljudi.
Dozvolite da se obratimo

Post Reply

Return to “Svijet”