Evropska unija iznutra
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Challenger__
- Na probnom

- Status: Offline
Re: Macron predstavio plan za Zapadni Balkan
Ne postoji nikakav monolitini "zapad". Postoje Izrael i njihovi američki i evropski lobisti; postoji arapski zalivski kapital, postoji raspala američka Duboka država koja ratuje sa sopstvenim predsjednikom i postoji nekoliko superbogatih evropskih porodica koje su zaratile sa Windzorima (britanskom kraljevskom kućom) pa su dobili nogu - Brexit.
E, to je sve "zapad", danas i ovdje.
E, to je sve "zapad", danas i ovdje.
Razumljivo je kada se dijete boji mraka; istinska tragedija je kada se čovjek boji svjetla
- dadojović
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Svatko tko imalo prati hrvatsku politiku zna da se uglavnom sve rasprave vode oko ustaša i partizana.vila wrote: 17 Nov 2019, 14:00Slazem se ovo oko kapitala...doduse ima tu malo diplomatskih igrica i lobiranja ali ....dadojović wrote: 17 Nov 2019, 13:53 Neke zablude su jako učestale.
Svemir kada se probudi nije mu prva zadaća šta će učiniti sa zemljama na Balkanu.
Postoji dakle uplitanje zbog raznoraznih interesa ali daleko je to od stvarnog stanja.
Treba se odreći te paranoje da čitav svijet samo smišlja kako će eto baš nama naštetiti a drugima pogodovati.
Primjer: kada kod nas slušaš pojedince, čitavo čovječanstvo voli BIH i Srbiju a nas mrzi i samo nam želi naškoditi.
Kapital.
Kapital je ključna riječ. Svi štite svoj kapital i svoje interese. Nema tu ljubavi ni emocija ni voljenja.
Samo interes.
Nego dok si tu imam pitanje
Moze li?
Dasta vec moze
Malo citam ovu temu i u blagom sam šoku pa rekoh da priupitam tebe
Mislis li ti i imas li dojam da hrvatska politika ima ikakvu zelju ili ikakvu namjeru djeliti Bih?
Citajuci komentare stjece se takav dojam a po meni je to cisto potenciranje nekog neprijateljstva
Te teme guše sve druge.
Baš sam nedavno ovdje pisao o tome ali evo ponovit ću.
Dakle nitko ozbiljan pa čak ni naj rigidniji desničari ne spominju podjelu BIH.
Govori se o trećem entitetu. Ali ni to nije u fokusu politike koliko služi za prikupljanje glasove od birača s tog područja.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 8937 times
- Been thanked: 5690 times
Ima ona "lako je tudjim k. gloginje mlatit".Mirelam wrote: 17 Nov 2019, 13:48Bilo bi korektno da napises svoj zivotopis sto si ga postavio kao mjerilo misljenja i prava na isto?Mister No wrote: 17 Nov 2019, 11:48 Na ovakvim temama treba uvesti obavezan upis u spomenar sa odgovorom na pitanja.
-Gdje si bio 91 - 95?
-Gdje zivis sad?
-Koliko imas godina?
-Nacionalnost.
Sinoc nekakvi silni teoreticari zavjere o 9/11 i ljubitelji "nedjeljive" mi dadose ideju za ovo.
A puno ih mlati. Ne znam jesi li medju njima, ja nisam.
Pa kad pisu(es) iz Minkena trebalo je osvojit ovo ili ono, ili ne dozvolit podjelu do zadnjeg Bosnjaka, to kod mene bas ima tezinu.
Last edited by Mister No on 17 Nov 2019, 14:14, edited 1 time in total.
The Dark Side Of The Forum...
- Mister No

To se ne moze rijesiti bez novog Dejtona.dadojović wrote: 17 Nov 2019, 14:04Svatko tko imalo prati hrvatsku politiku zna da se uglavnom sve rasprave vode oko ustaša i partizana.vila wrote: 17 Nov 2019, 14:00
Slazem se ovo oko kapitala...doduse ima tu malo diplomatskih igrica i lobiranja ali ....
Nego dok si tu imam pitanje
Moze li?
Dasta vec moze
Malo citam ovu temu i u blagom sam šoku pa rekoh da priupitam tebe
Mislis li ti i imas li dojam da hrvatska politika ima ikakvu zelju ili ikakvu namjeru djeliti Bih?
Citajuci komentare stjece se takav dojam a po meni je to cisto potenciranje nekog neprijateljstva
Te teme guše sve druge.
Govori se o trećem entitetu. Ali ni to nije u fokusu politike koliko služi za prikupljanje glasove od birača s tog područja.
Ovako se to dozivljava samo kao uvod u podjelu BiH i nastavljanje necega sto je osudjeno kao UZP.
E sad je zanimljivo gdje se zamisljaju granice tog treceg entiteta?
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Upravo ono sto ti radis. Ti si na toj liniji. Nigdje ja nisam niti bi rekao osvojiti ovo ili ono, jer za to ginu necija djeca. Obzirom da si nas prozvao, red je onda da kazes nesto vise od toga , "Ja nisam". Sta jesi?Mister No wrote: 17 Nov 2019, 14:08Ima ona "lako je tudjim k. gloginje mlatit".Mirelam wrote: 17 Nov 2019, 13:48
Bilo bi korektno da napises svoj zivotopis sto si ga postavio kao mjerilo misljenja i prava na isto?
Pa kad pisu(es) iz Minkena trebalo je osvojit ovo ili ono, ili ne dozvolit podjelu do zadnjeg Bosnjaka, to kod mene bas ima tezinu.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ne znam da li je uopste potrebno razglabati da li neko voli nekoga u međunarodnoj politici.
Međunarodni odnosi su anarhicna situacija u kojoj države, kao razumni (reasonable) igrači pokušavaju da zadovolje svoj interes. Nema vječitih prijatelja i nema vječitih neprijatelja, a nekad ni to nema veze, ako je situacija takva da nije ni važno ako ti je neko mocan trenutni prijatelj.
To čak i nije dio teorije zavjere, nego prvi aksiom, jbg.
De malo, ako može bez pamfletiranja, lijevog, desnog, ovakvog, onakvog.
Pokušajmo razumjeti države.
Međunarodni odnosi su anarhicna situacija u kojoj države, kao razumni (reasonable) igrači pokušavaju da zadovolje svoj interes. Nema vječitih prijatelja i nema vječitih neprijatelja, a nekad ni to nema veze, ako je situacija takva da nije ni važno ako ti je neko mocan trenutni prijatelj.
To čak i nije dio teorije zavjere, nego prvi aksiom, jbg.
De malo, ako može bez pamfletiranja, lijevog, desnog, ovakvog, onakvog.
Pokušajmo razumjeti države.
. . . . . . . . .
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Ma ne prica nitko ni o trecem ,o tome ne pricaju ni hrvatski politicaru u bih a kamo li u hrvatskojMister No wrote: 17 Nov 2019, 14:13To se ne moze rijesiti bez novog Dejtona.dadojović wrote: 17 Nov 2019, 14:04
Svatko tko imalo prati hrvatsku politiku zna da se uglavnom sve rasprave vode oko ustaša i partizana.
Te teme guše sve druge.
Ovako se to dozivljava samo kao uvod u podjelu BiH i nastavljanje necega sto je osudjeno kao UZP.
Ja cu reci nazalost ali to ne mjenja cinjenicu da treci entitet nije ozbiljna politicka prica
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
A dobro. Vi se onda uzdajte u americku pomoc. Imaju i Svabe taj diolomatski div
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2726 times
- Been thanked: 8554 times
- dadojović
- Forum [Bot]
Evo Vila je već odgovorila.Mister No wrote: 17 Nov 2019, 14:13To se ne moze rijesiti bez novog Dejtona.dadojović wrote: 17 Nov 2019, 14:04
Svatko tko imalo prati hrvatsku politiku zna da se uglavnom sve rasprave vode oko ustaša i partizana.
Te teme guše sve druge.
Znam da je tebi ,koji u Hrvatskoj vidiš zlu babarogu, teško povjerovati ali baš ih briga za BIH a ne da imaju nekakve suvisle planove. I ti nekome prigovaraš a dijelio bi BIH.
Nikakva podjela. Ukinuti republiku srpsku. Ali evo neki dan smo isto ovdje pisali i zato ja ne volim ove teme jer se stalno jedno te isto ponavlja. I tako godinama.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- Socrates
- Forum [Bot]
Pa niko se ne uzda u američku pomoć iz principijelnih razloga, nego iz razloga koji odgovaraju njihovim interesima na međunarodnoj sceni.
Izdavanje Kurda se sastojalo u tome da se je nekoliko desetina američkih vojnika povuklo sa položaja. Desetina.
I treba uzeti u obzir da je Turska američki saveznik takodje. I stotine drugih stvari koje su specifične samo za Bliski Istok i Siriju i nikakve veze nemaju sa Evropom.
. . . . . . . . .
- Mister No

Sve to sto ti nisi.Mirelam wrote: 17 Nov 2019, 14:21Upravo ono sto ti radis. Ti si na toj liniji. Nigdje ja nisam niti bi rekao osvojiti ovo ili ono, jer za to ginu necija djeca. Obzirom da si nas prozvao, red je onda da kazes nesto vise od toga , "Ja nisam". Sta jesi?Mister No wrote: 17 Nov 2019, 14:08
Ima ona "lako je tudjim k. gloginje mlatit".
Ovdje je to jos Behko koliko znam, vjerovatno jos neko ima.
Znaci ratovali i ostali da zivimo tu.
Ne smeta mi dijaspora ali veliko Hrvatstvo, Srpstvo i Bosnjastvo koje od tamo ispaljujete me nervira.
Tema je Macron i njegovo odbijanje da prihvati Balkan u EU, odnosno zadrzavanje postojeceg stanja.
Ako ce se zadrzati postojece stanje u BiH ja mislim da bi je trebalo podijelitii.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Cuj niko se ne uzda a glavni argument je “ta ce evropa americe ovo, ono. Ruski uticaj... “Socrates wrote: 17 Nov 2019, 14:32Pa niko se ne uzda u američku pomoć iz principijelnih razloga, nego iz razloga koji odgovaraju njihovim interesima na međunarodnoj sceni.insomnia wrote: 17 Nov 2019, 14:24
A dobro. Vi se onda uzdajte u americku pomoc. Imaju i Svabe taj diolomatski div
Izdavanje Kurda se sastojalo u tome da se je nekoliko desetina američkih vojnika povuklo sa položaja. Desetina.
I treba uzeti u obzir da je Turska američki saveznik takodje. I stotine drugih stvari koje su specifične samo za Bliski Istok i Siriju i nikakve veze nemaju sa Evropom.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Socrates
- Forum [Bot]
Ja nisam rekao da se niko ne uzda.insomnia wrote: 17 Nov 2019, 14:37Cuj niko se ne uzda a glavni argument je “ta ce evropa americe ovo, ono. Ruski uticaj... “Socrates wrote: 17 Nov 2019, 14:32
Pa niko se ne uzda u američku pomoć iz principijelnih razloga, nego iz razloga koji odgovaraju njihovim interesima na međunarodnoj sceni.
Obrati pažnju sta piše.
. . . . . . . . .
Pa ne bih rekao da zele zadrzati postojece stanje nego ne zele nas primiti sa trenutnim stanjemMister No wrote: 17 Nov 2019, 14:34Sve to sto ti nisi.Mirelam wrote: 17 Nov 2019, 14:21
Upravo ono sto ti radis. Ti si na toj liniji. Nigdje ja nisam niti bi rekao osvojiti ovo ili ono, jer za to ginu necija djeca. Obzirom da si nas prozvao, red je onda da kazes nesto vise od toga , "Ja nisam". Sta jesi?
Ne smeta mi dijaspora ali veliko Hrvatstvo, Srpstvo i Bosnjastvo koje od tamo ispaljujete me nervira.
Tema je Macron i njegovo odbijanje da prihvati Balkan u EU, odnosno zadrzavanje postojeceg stanja.
Ako ce se zadrzati postojece stanje u BiH ja mislim da bi je trebalo podijelitii.
Kao sto rekoh juce ni ja nas ne bi ovakve primio
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis
- Mister No

I ja bi ukinuo RS ali nije realno. Bez rata nije.dadojović wrote: 17 Nov 2019, 14:30Evo Vila je već odgovorila.Mister No wrote: 17 Nov 2019, 14:13
To se ne moze rijesiti bez novog Dejtona.
Znam da je tebi ,koji u Hrvatskoj vidiš zlu babarogu, teško povjerovati ali baš ih briga za BIH a ne da imaju nekakve suvisle planove. I ti nekome prigovaraš a dijelio bi BIH.
Nikakva podjela. Ukinuti republiku srpsku. Ali evo neki dan smo isto ovdje pisali i zato ja ne volim ove teme jer se stalno jedno te isto ponavlja. I tako godinama.
Evo Vila nije sretna u BiH, da bi Hr entitet, tako to dozivljava velika vecina Hercegovaca, a oni kontrolisu politiku Hrvata u BiH.
Niko nije sretan u ovakvoj BiH. Svi je koce iz svojih razloga.
Ajmo je podijelit ljudski i fer...pa da svima procvjeta...valjda.
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Jedno je vjerovati a drugo je srati, da izvines. Najbolje godine svog zivota ostavih dole radi cega? Da bi mi takvi ko ti pljunuli u tanjir, sta li? Nije mi bilo dovoljno vjerovatno? Svom a ni tudjem djetetu ne bih pozelio da prodje te godine. A tebi, to sto si ostao, to nesto daje za pravo da se ispaljujes sa svojim Bosnjastvom, sta li i prozivas nas koji nismo tu i napravili druge izbore u zivotu? Suplja ti je prica , pogotovo sa tom provokacijom gdje je ko bio tih godina.Mister No wrote: 17 Nov 2019, 14:34Sve to sto ti nisi.Mirelam wrote: 17 Nov 2019, 14:21
Upravo ono sto ti radis. Ti si na toj liniji. Nigdje ja nisam niti bi rekao osvojiti ovo ili ono, jer za to ginu necija djeca. Obzirom da si nas prozvao, red je onda da kazes nesto vise od toga , "Ja nisam". Sta jesi?
Ma necu da dijelim ni pedalj zemlje
Za koji klinac smo se onda borili i ratovali
Za koji klinac smo se onda borili i ratovali
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3912 times
- Been thanked: 2947 times
MISTERE.....
Licis mi pomalo na udbasa,kosovca ,na ovoj temi ....ko lobista
I...de mi reci,sta nakon podjele ......
Koliko bi se to sto je ostalo odrzalo?
Vjerujem,samo za koju godinu svi bi imali svinjce pred kucom i pili rujno vino.
De...bolan .....
Sta bi od nakog cojka ....

Licis mi pomalo na udbasa,kosovca ,na ovoj temi ....ko lobista
I...de mi reci,sta nakon podjele ......
Koliko bi se to sto je ostalo odrzalo?
Vjerujem,samo za koju godinu svi bi imali svinjce pred kucom i pili rujno vino.
De...bolan .....
Sta bi od nakog cojka ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- dadojović
- Forum [Bot]
E sa da Hercegovci kontrolišu politiku u Hrvatskoj, to je daleko od istine.Mister No wrote: 17 Nov 2019, 14:44I ja bi ukinuo RS ali nije realno. Bez rata nije.dadojović wrote: 17 Nov 2019, 14:30
Evo Vila je već odgovorila.
Evo Vila nije sretna u BiH, da bi Hr entitet, tako to dozivljava velika vecina Hercegovaca, a oni kontrolisu politiku Hrvata u BiH.
Niko nije sretan u ovakvoj BiH. Svi je koce iz svojih razloga.
Ajmo je podijelit ljudski i fer...pa da svima procvjeta...valjda.
Zakoni HR su prilagođeni zakonodavstvu Europske unije i donose su u skladu s njima.
To je možda tako bilo u devedesetima ali danas malo utjecaja imaju.
Jedan samo dokaz. Od nekadašnjih 12 saborskih zastupnika iz Hercegovine, odnosno dijaspore, danas ih je troje. Dakle, da imaju takvu moć ne bi sami sebi smanjili broj zastupnika. Govorim o listi za dijasporu za one koji ne poznaju naš izborni zakon.