Ok
Samo da kažem.......
Moderator: VIP
- Femea
- Propala kaladontašica

- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Samo da kažem.......
Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.
- Ommadawn
- Osvježenje foruma

- Location: Prvi sprat, desna vrata. Pozvoni. Ne ocekuj da otvorim. Ne cujem od muzike. Probaj ponovo.
To stoji sto kazes.Saga wrote: 17 Nov 2019, 21:03Pa uz pretjeranu samokriticnost idu opsesivnost, nisko samopoštovanje, depresija. Osoba koja ima bilo koju od tih osobina nece se znat izboriti za sebe, niti ce se nastojati isticati ili biti kolovodja nekih dogadjanja jer se ne osjeca dovoljno vridnom da uspije pa nece niti pomisliti na to, a ne pokusati.
Zato je nemoguce, jer te osobine odaju drugi tip osobe.
Ali ja poznajem gro slucajeva koji imaju te osobine koje si navela i trude se da budu u centru paznje, organizuju razna okupljanja/dogadjaje i gledaju da minutiozno precizno izvrsavaju zadatke a ne prihvataju pohvale.
Ab yul ann idyad awt
En yab na log a toc na awd
F*CK CANCER! F*CK DIABETES!
En yab na log a toc na awd
F*CK CANCER! F*CK DIABETES!
- MrH
- 22 bez glave

- Has thanked: 1690 times
- Been thanked: 1391 times
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Saga ti o meni pricas isto kao da me licno poznajes a ustvari samo vidis ono sto je na forumu, ako po tome pravis analize o nekome onda ti je veoma losa metoda.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1664 times
- Been thanked: 3157 times
- Status: Online
Djeste
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Sago dušo...opusti se...odmori mozak. Zezancija.
I popusti analizirati snowie, curi je neugodno imaj malo obzira.
Eto. Lutka naša lijepa
- dadojović
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Pozdrav.
Morena koja se nedavno bila pojavila pa nestala?
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53206 times
- Been thanked: 9449 times
- Status: Online
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
A nije ti to pretjetana samokriticnost. Nego vjerojatnije perfekcionizam. Razlika je sto perfekcionisti traze od sebe puno (i drugih) puno i imaju stroge kriterije s jako visokom ljestvicom. Koju je naravno tesko zadovoljiti.Ommadawn wrote: 17 Nov 2019, 21:11To stoji sto kazes.Saga wrote: 17 Nov 2019, 21:03
Pa uz pretjeranu samokriticnost idu opsesivnost, nisko samopoštovanje, depresija. Osoba koja ima bilo koju od tih osobina nece se znat izboriti za sebe, niti ce se nastojati isticati ili biti kolovodja nekih dogadjanja jer se ne osjeca dovoljno vridnom da uspije pa nece niti pomisliti na to, a ne pokusati.
Zato je nemoguce, jer te osobine odaju drugi tip osobe.
Ali ja poznajem gro slucajeva koji imaju te osobine koje si navela i trude se da budu u centru paznje, organizuju razna okupljanja/dogadjaje i gledaju da minutiozno precizno izvrsavaju zadatke a ne prihvataju pohvale.
Kod pretjerane samokriticnosti osoba ima nezdravu formu samokriticnosti te joj je cilj obezvridit sebe sto uvik dovodi do anksioznisti jer niko ne zeli negativnu sliku o sebi. To se jasno mora razlikovat od onih koji u kritiziranju sebe traze potvrdu i pohvalu od drugih radi privlacenja pozornosti, sto je najcesce povezano s emocionalnom nezreloscu.
Ric je o dvi razlicite stvari i razlicito im se pristupa.
Ma koje analize, sta ti je.
Ja ti samo necu titrat ka oni jer mislin da to za tebe nije dobro.
Znas li ti da sam ja suicidalna? Znas li da sam usamljena? Znas da skoro svako vecer pred spavanje placem jer sam nesretna? Nema veze sad sa nicim ovim sto bezveze pricas o meni, ali eto ti jos nesto sto nisi znala o meni da imas potpunu sliku.Saga wrote: 17 Nov 2019, 21:38Ma koje analize, sta ti je.Snowie wrote: 17 Nov 2019, 21:19
Saga ti o meni pricas isto kao da me licno poznajes a ustvari samo vidis ono sto je na forumu, ako po tome pravis analize o nekome onda ti je veoma losa metoda.
Odi lijecniku, ugasi forum.Snowie wrote: 17 Nov 2019, 21:42Znas li ti da sam ja suicidalna? Znas li da sam usamljena? Znas da skoro svako vecer pred spavanje placem jer sam nesretna? Nema veze sad sa nicim ovim sto bezveze pricas o meni, ali eto ti jos nesto sto nisi znala o meni da imas potpunu sliku.Saga wrote: 17 Nov 2019, 21:38
Ma koje analize, sta ti je.
- dadojović
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Nisam razočaran.
Samo nemoj i ti sada nestati.
Dobrodošla.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM