Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Tužna priča o nesretnoj ljubavi između Muje i Murise....
Mujo bolan, Mujoo! Zar me ne prepoznaješ, stani eeeej, to sam ja, Murisa!
-Mrš! Odabi oda me.
-'Haj bolan Mujo, nemoj biti na kraj srca, nije sve tako crno.
-Kojeg srca, akrepe, srce si mi pojela uz kafu umjesto rahatluka. I nije sve crno, naravno da nije, vidiš da se na meni vijori plava košulja k'o dres Lacija na Senadu Luliću. Postao sam upravnik pošte i sad me zovu Mujica, od milošte. Aaaa nije Mujo više na šalteru...
-Svaka čast, drago mi je zbog tebe baš.
-Ne seri nije ti drago, boli te ćošak za menom. Znaš da sam zbog tebe pokušao izvršiti samoubistvo pečatom, svu sam glavu izbub'o, i sad imam ožiljke po glavi piše BH POŠTA. Jedva sam preživio kad si se poigrala sa mnom, pjesmu sam ti napis'o bio bona. Kravo jedna.
-Nemoj me vrijeđati, nisam to zaslužila, i kakvu pjesmu Allaha ti?
-Finu, u tri strofe, sve se rimuje, i sad je držim u kredencu kad god mi je teško pročitam da vidim da može gore uvijek.
-Pa dobro, vidim preživio si, hehe.
-Jesam, i to Dževahira mi donosila kompirušu, na kockice kompir rezan, u med se stvara.
-A ko je Dževahira? Eto vidiš da si se snaš'o, nadam se da je bolja od mene, da te utješila.
-Nebitno ko je, bolje od tebe poljevalo za pitu pravi, a u svemu ste iste, i ona me sjebala načisto, post'o sam alkoholičar, nisam za gaće na guzici im'o koliko me sjebala. Pitu nisam mogao prežaliti.
-Ajooj pa nije valjda, a nisi ti alkoholičar ti si boem, to je nešto drugo.
-Srećo, boem se ne upišava u gaće koje nema, bio sam na dnu.
-Pa dobro, izvukao si se.
-Jesam, našao sam Safu, mala k'o tamburica, ekonomiju završava, radi tu u kafani kod Zejnila, neće da bude roditeljima na teretu. Skačem na nju k'o Jane Ahonen, u dvije serije po 45 minuta, nekad i u sudijsko vrijeme zađem. Šta je, ne vjeruješ? Skačem skačem. A ti kako si?
- A tebe kao interesuje?
-Tako sam odgojen , da brinem za druge.
- Pa dobro ni meni ne cvjetaju ruže, znaš bila sam...
- Zapravo ne interesuje me, ali nastavi pokušavati, ko se dimom ne nadimi ni vatrom se ne ogrije......
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."