De nemoj me napadat odmah .... a kolektivno nafurane marke su?
Automobili-noviteti
Moderator: Krokodil Behko
- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 464 times
- Been thanked: 1409 times
- Status: Offline
Re: Žene izabrale automobil godine
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- Cvrle
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 12 times
VW

Poput nekog starog kopača zlata, moraš se pomiriti s time da trebaš iskopati mnogo pijeska iz kojeg ćeš poslije strpljivo isprati nekoliko sićušnih komadića zlata
- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
Nisam poklonik te marke vozila .... sorry jbg .... moja rospija je iz druge loze

Konstantiram uslijed skepse prema recimo kia vozilu...
Ne zvuči kao vw, Audi, bmw...
Ali u tih 15 godina možeš gotovo dva nova auta sa istoka uzeti, za jednog svabu iste klase... Plus minus koja tisucica...

Jesi vozio kiu?
Nemoj onaj pride računati, ove nove ceed recimo...
Habibti, ya nour el - ain... 

- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
Jesam vozio, zato ti i kažem, svaki auto je dobar kad je nov.... skepsa nije, ali ti kažem, na kratke staze je kvalitet, a de ti meni reci koliko ljudi u BiH si može priuštiti novu kiu?storm wrote: 20 Nov 2019, 15:26Konstantiram uslijed skepse prema recimo kia vozilu...
Ali u tih 15 godina možeš gotovo dva nova auta sa istoka uzeti, za jednog svabu iste klase... Plus minus koja tisucica...
Jesi vozio kiu?
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Ne vrtim ja priču, ali znam neke stvari koje se običnom konzumeru prešute....storm wrote: 20 Nov 2019, 15:06Pa već 20 godina vrtite priču, pričekajmo tu kiju za deset godina... A ona sve jača, sve bolji položaj na tržištu i sve duže garancije dajeSalko_dvominutaš wrote: 20 Nov 2019, 14:55
UUUU
Sve mi možeš reć ali ovaj korejski poluproizvod je upravo to i ne zaliječi se na marketinške spike o garanciji, there is more to it than it is advertised....
za nekih 15 godina možemo pričati o Kia kao ozbiljnom autu, trenutno se samo opasno laktaju....
Dokle?
Pazi da se razumijemo, pogotovu kod novih automobila, ne postoji dobar ili loš nov automobil. Svi su dobri, samo je više pitanje uloženog/dobivenog.
Koliko muzike dobijaš za pare. E tu je ono gdje kia udara gdje se pretvara da za (ipak naše uslove) poprilično love predstavlja da se dobija puno muzike.
Što je nazovimo je "nevina obmana" konzumenta.
Ovo oko 7 godina garancije, da ne palamudim, pogledati na šta se to odnosi u prvoj drugoj trećoj.... sedmoj. Dalje, da bi ti vrijedila ista moraš održavati u ovlaštenom servisu sve i tu gule sa cijenama, gdje je npr za Kiu proceed benzinac npr, prvi servis 450 KM uz ulje pazi 10w40... A Na drugom servisu na 22000 km čovjeku pored redovnih filtera i ulja mijenjaju i ulje za kočnice, dakle drugi servis 450+.
Svojim očima sam gledao račune....
Za moj pojam su ubleha i ništa drugo. Istini za volju vozila im zaista nisu loša...
"ignorance is bliss"
Pa koliko vidim golfova, BMW, Audi, mecki... Dosta njihedo_79 wrote: 20 Nov 2019, 15:28Jesam vozio, zato ti i kažem, svaki auto je dobar kad je nov.... skepsa nije, ali ti kažem, na kratke staze je kvalitet, a de ti meni reci koliko ljudi u BiH si može priuštiti novu kiu?storm wrote: 20 Nov 2019, 15:26
Konstantiram uslijed skepse prema recimo kia vozilu...
Jesi vozio kiu?

Pa i ovdje većina auta ide na leasing, kredu...

- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
Neznam šta bih ti rekao drug moj .... da su dobra auta jesu, ali na duže staze..... neznamstorm wrote: 20 Nov 2019, 15:30Pa koliko vidim golfova, BMW, Audi, mecki... Dosta njihedo_79 wrote: 20 Nov 2019, 15:28
Jesam vozio, zato ti i kažem, svaki auto je dobar kad je nov.... skepsa nije, ali ti kažem, na kratke staze je kvalitet, a de ti meni reci koliko ljudi u BiH si može priuštiti novu kiu?
Pa i ovdje većina auta ide na leasing, kredu...

Moguće da dolazimo do razlike u standardu, pa ovdje dotično vozilo izgleda relativno lako dostupno.Salko_dvominutaš wrote: 20 Nov 2019, 15:29Ne vrtim ja priču, ali znam neke stvari koje se običnom konzumeru prešute....storm wrote: 20 Nov 2019, 15:06
Pa već 20 godina vrtite priču, pričekajmo tu kiju za deset godina... A ona sve jača, sve bolji položaj na tržištu i sve duže garancije daje
Dokle?
Pazi da se razumijemo, pogotovu kod novih automobila, ne postoji dobar ili loš nov automobil. Svi su dobri, samo je više pitanje uloženog/dobivenog.
Koliko muzike dobijaš za pare. E tu je ono gdje kia udara gdje se pretvara da za (ipak naše uslove) poprilično love predstavlja da se dobija puno muzike.
Ovo oko 7 godina garancije, da ne palamudim, pogledati na šta se to odnosi u prvoj drugoj trećoj.... sedmoj. Dalje, da bi ti vrijedila ista moraš održavati u ovlaštenom servisu sve i tu gule sa cijenama, gdje je npr za Kiu proceed benzinac npr, prvi servis 450 KM uz ulje pazi 10w40... A Na drugom servisu na 22000 km čovjeku pored redovnih filtera i ulja mijenjaju i ulje za kočnice, dakle drugi servis 450+.
Za moj pojam su ubleha i ništa drugo. Istini za volju vozila im zaista nisu loša...
Znam za te servis / garancija fore... Šta drugi nude?
Imao sam passata, kupio skoro novog, imao sam k od garancije, servisi da places

Dakle uljepšavanje je jasno... Drugi ni to ne čine.
Ovdje su kia, hyundai, Mazda, Toyota Baš sjeli na tržište...

- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Pa kod svih je isto vezano za garancija/servis fore, samo evo uzet ću ono sa čim poslujem u toj klasi ovisno od kilometraže na sličnom benzinskom motoru ti je servis od 130 KM do u najgorem slučaju 250 KM sa 5W30 uljem, garancija je 2 godine ali je garancija na apsolutno sve izuzev na potrošne materijale, možeš dokupiti garanciju (ovisno o godinama i o kilometraži tu cijene variraju) ali opet ne pokriva kao u ove prve dvije godine.storm wrote: 20 Nov 2019, 15:35Moguće da dolazimo do razlike u standardu, pa ovdje dotično vozilo izgleda relativno lako dostupno.Salko_dvominutaš wrote: 20 Nov 2019, 15:29
Ne vrtim ja priču, ali znam neke stvari koje se običnom konzumeru prešute....
Primjera radi, grijači u 3 godini nisu u garanciji ali ti je sve što vodi do grijača u garanciji, kablovi ožičenja releji....
Pa imao sam u svojoj karijeri najmanje 10-ro ljudi koji su imali opela, kupili kiu pa se vratili nazad opelu u vrlo kratkom periodu.
Ono što hoću reći, kupnjom novog automobila se ne kupuje samo automobil, već i druge stvari o kojim klijent ne razmišlja u momentu kupovine vozila, a koje dolaze naknadno. Tu se prešučuju stvari i tu je problem kod Kie, barem za mene.
"ignorance is bliss"
- Vrag
- Forum [Bot]
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
Pa nista cudno. Zensko ionako nista ne zna o autima, niti je ikad bilo za volana. Ovaj odabir sasvim logican. Ovo bi bilo sokantno da musko odabere i zasluzilo bi svoju temu.
Paaaa malo si mi dao razmisliti.Salko_dvominutaš wrote: 20 Nov 2019, 15:46Pa kod svih je isto vezano za garancija/servis fore, samo evo uzet ću ono sa čim poslujem u toj klasi ovisno od kilometraže na sličnom benzinskom motoru ti je servis od 130 KM do u najgorem slučaju 250 KM sa 5W30 uljem, garancija je 2 godine ali je garancija na apsolutno sve izuzev na potrošne materijale, možeš dokupiti garanciju (ovisno o godinama i o kilometraži tu cijene variraju) ali opet ne pokriva kao u ove prve dvije godine.storm wrote: 20 Nov 2019, 15:35
Moguće da dolazimo do razlike u standardu, pa ovdje dotično vozilo izgleda relativno lako dostupno.
Primjera radi, grijači u 3 godini nisu u garanciji ali ti je sve što vodi do grijača u garanciji, kablovi ožičenja releji....
Pa imao sam u svojoj karijeri najmanje 10-ro ljudi koji su imali opela, kupili kiu pa se vratili nazad opelu u vrlo kratkom periodu.
Ono što hoću reći, kupnjom novog automobila se ne kupuje samo automobil, već i druge stvari o kojim klijent ne razmišlja u momentu kupovine vozila, a koje dolaze naknadno. Tu se prešučuju stvari i tu je problem kod Kie, barem za mene.
Ja šta pričam sa ovima što voze kia... Svi hvale... Zato se na njih referiram, pa i vozio u par navrata... Sve pet.
Mada ima i one, da će svaki vlasnik pokrivati svoju zabludu nekad

Malo ću ih resetati ja sad

- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
niko neće reć da se zajebo, vjeruj.....storm wrote: 20 Nov 2019, 15:58
Paaaa malo si mi dao razmisliti.
Ja šta pričam sa ovima što voze kia... Svi hvale... Zato se na njih referiram, pa i vozio u par navrata... Sve pet.
Mada ima i one, da će svaki vlasnik pokrivati svoju zabludu nekad
Malo ću ih resetati ja sad![]()
Ne ozbiljno auta su dobra, samo filozofija prodaje nije poštena....
"ignorance is bliss"
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
i da
eto sad kada ti ja nešto kažem u svezi sa autima vjeruj mi da imam pozadinu za ono što govorim.
Nisam rob branda nikada bio....
eto sad kada ti ja nešto kažem u svezi sa autima vjeruj mi da imam pozadinu za ono što govorim.
Nisam rob branda nikada bio....
"ignorance is bliss"
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8434 times
- Been thanked: 5102 times
Auta, kao i sve ostalo, u velikoj mjeri prodaje i dizajn.
Mazde su uvijek imale modele koji su malo/ malo vise odudarali od standardnih normi. Ovdje se misli i na dizajn ali i na agregate.
Oni ocijukaju i sa Wankelovim motorima sto niko od "normalnih" ne zeli ni pomisliti.
Za ove modele iz SUV segmenta nisu Bog zna kako dobre kritike pokupili.
Isto tako nije ni Toyota za onaj svoj CHR, ali ga cesto mozes vidjet na putu.
Taj CHR su dobro kriticari oprali i naglasili da jedino sto im valja kod njega je dizajn, sve ostalo je "nako" i vrlo upitno. Ali se prodaje...
Do sad je kod Toyote uvijek bilo obrnuta prica.
Elem ova Mazda ce se prodavati ne zato sto je dobra nego sto je lijepa, kao i vecina stvari.
Mazde su uvijek imale modele koji su malo/ malo vise odudarali od standardnih normi. Ovdje se misli i na dizajn ali i na agregate.
Oni ocijukaju i sa Wankelovim motorima sto niko od "normalnih" ne zeli ni pomisliti.
Za ove modele iz SUV segmenta nisu Bog zna kako dobre kritike pokupili.
Isto tako nije ni Toyota za onaj svoj CHR, ali ga cesto mozes vidjet na putu.
Taj CHR su dobro kriticari oprali i naglasili da jedino sto im valja kod njega je dizajn, sve ostalo je "nako" i vrlo upitno. Ali se prodaje...
Do sad je kod Toyote uvijek bilo obrnuta prica.
Elem ova Mazda ce se prodavati ne zato sto je dobra nego sto je lijepa, kao i vecina stvari.
The Dark Side Of The Forum...
- ina
- Mjesečarka
- Has thanked: 4530 times
- Been thanked: 6037 times

Kod mene se vozika urodjeni netalent izabira auta.
Totalno se ne razumijem.
Svijest ima sidrište.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13046 times
- Been thanked: 21207 times
E ako su ga one izabrale, sigurno valja ahahahaha
Ima dobar retrovizor, nema sta drugo bit
Ima dobar retrovizor, nema sta drugo bit
Dozvolite da se obratimo