Kako se osjećate trenutno?
Moderator: VIP
Re: Kako se osjećate trenutno?
Kad bi zakonski bilo moguce najradije bih da radim 2 smjene svaki dan, samo da sam u stanu sto manje
Ja i ovako ostanem uvijek duze jer propustim jedno 3 ubana namjerno da odmorim pa onda idem
ovim korakom 
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9905 times
- Been thanked: 16705 times
- Status: Offline
Großhadern Klinik nudi jeftine stanove svojim zaposlenicima, garsonjere od 300 €.Jesi probala tu vidjeti za posao?Merlin246 wrote: 24 Nov 2019, 11:48 Kad bi zakonski bilo moguce najradije bih da radim 2 smjene svaki dan, samo da sam u stanu sto manjeJa i ovako ostanem uvijek duze jer propustim jedno 3 ubana namjerno da odmorim pa onda idem
ovim korakom
![]()
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Ma mozes dobiti smjestaj kod nekih, al meni je ovaj poslodavac super i ne bih ga mijenjala sada.Julia-Klara wrote: 24 Nov 2019, 11:40 A imas li mogucnosti dobiti sobu od poslodavnca? Znam da je negdje postoje i takve mogucnosti...
Nije lako vjerujem.
Problem je sto oni ne misle nista lose, i misle da ti cine uslugu pokazujuci zanimanje za ono sto radis.
U Njemackoj je tacnost najbitnija, i na to se moras naviknuti. Vemenom ces i sama nauciti koliko je vrijeme (tacnost) bitno u njemackoj kulturi.
Izdrzi, sta ces![]()
Da, oni misle da je to korisno i dobro a zapravo ti samo stvaraju nepotreban stres, nervozu, nemas mira niti malo..
Znam da je tocnost bitna i nikad do sada nisam zakasnila, dodjem uvijek prije 10-15 min.. Al oni zele da ja krecem i pola sata prije, onako kako su oni zamislili i kako oni misle da trebam ici. To je kod njih takav obicaj. Na misu sam isla dva puta s njima, oni dodju prije pocetka mise 40 minuta i sjede u klupama. E reko neces vise ni na misu.
Ne treba mi posao, niti zelim da mijenjam poslodavca, pa da prolazim opet stres s novim poslom i svim sranjima sto idu uz to. Znas i sama koliko treba dok se naviknes i uklopis i da ti sve odgovaraspacebound wrote: 24 Nov 2019, 11:52Großhadern Klinik nudi jeftine stanove svojim zaposlenicima, garsonjere od 300 €.Jesi probala tu vidjeti za posao?Merlin246 wrote: 24 Nov 2019, 11:48 Kad bi zakonski bilo moguce najradije bih da radim 2 smjene svaki dan, samo da sam u stanu sto manjeJa i ovako ostanem uvijek duze jer propustim jedno 3 ubana namjerno da odmorim pa onda idem
ovim korakom
![]()
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 4640 times
- Been thanked: 4294 times
Jos ako je takva rodbina da ce na kraju rec, da su oni zasluzni za tvoje uspjehe.
Dobri ste, svi koji izdrzite tako. Ja ne bih mogla. Ni u snu.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- spacebound
- Urednik foruma

Znam.Napisah zbog stana.Merlin246 wrote: 24 Nov 2019, 12:06Ne treba mi posao, niti zelim da mijenjam poslodavca, pa da prolazim opet stres s novim poslom i svim sranjima sto idu uz to. Znas i sama koliko treba dok se naviknes i uklopis i da ti sve odgovaraspacebound wrote: 24 Nov 2019, 11:52
Großhadern Klinik nudi jeftine stanove svojim zaposlenicima, garsonjere od 300 €.Jesi probala tu vidjeti za posao?
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Ma ne mogu neke stvari da pisem javno, bolje da i ne znate sveuvijek_kontra wrote: 24 Nov 2019, 12:07 Jos ako je takva rodbina da ce na kraju rec, da su oni zasluzni za tvoje uspjehe.Dobri ste, svi koji izdrzite tako. Ja ne bih mogla. Ni u snu.
Hvala tispacebound wrote: 24 Nov 2019, 12:08Znam.Napisah zbog stana.Merlin246 wrote: 24 Nov 2019, 12:06
Ne treba mi posao, niti zelim da mijenjam poslodavca, pa da prolazim opet stres s novim poslom i svim sranjima sto idu uz to. Znas i sama koliko treba dok se naviknes i uklopis i da ti sve odgovara
Tu je najgore kad dobijes tako smjestaj sto te moze izbaciti kad god njemu na um padne. Dobijes ili das otkaz i moras seliti, traziti novi stan, pa opet sve u krug
- Vanilla
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 5061 times
- Been thanked: 6564 times
How yes no
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
Di si, kako ide... Ima li šajzeMerlin246 wrote: 24 Nov 2019, 12:10Ma ne mogu neke stvari da pisem javno, bolje da i ne znate sveuvijek_kontra wrote: 24 Nov 2019, 12:07 Jos ako je takva rodbina da ce na kraju rec, da su oni zasluzni za tvoje uspjehe.Dobri ste, svi koji izdrzite tako. Ja ne bih mogla. Ni u snu.
![]()
Habibti, ya nour el - ain... 
Za jednog decka koji je stanovao isto kod njih (predobar decko, znam ga bas dobro) stalno pricaju da su mu dali kruh u usta, da nije bilo njih da bi on ostao u Bosni i postao pena, da bi propao. Bukvalno tim rijecima.
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5061 times
- Been thanked: 6564 times
Joj 
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
PretpostavljamMerlin246 wrote: 24 Nov 2019, 12:10Ma ne mogu neke stvari da pisem javno, bolje da i ne znate sveuvijek_kontra wrote: 24 Nov 2019, 12:07 Jos ako je takva rodbina da ce na kraju rec, da su oni zasluzni za tvoje uspjehe.Dobri ste, svi koji izdrzite tako. Ja ne bih mogla. Ni u snu.
![]()
Niti je lako zivjeti kod nekoga a nije lako ni primiti nekoga da stanuje kod tebe
Sigurno te i roditelji nerviraju nekim prodikama ali s njima se mozes i "porijeckati" i nastaviti funkcionirati normalno
Ovdje moras presutjeti cisto iz pristojnosti i donekle zahvalnosti
Zato ...nemoj da te nervira nesto sto sada trenutno mora biti tako
Izadi ranije iz stana i popij kavu pa onda po svom planu
- spacebound
- Urednik foruma

U Njemackoj postoje zakoni i prava.Ne moze te niko tek tako izbaciti na ulicu.Da bi dobila otkaz iz stana mora postojati jako dobar razlog i imas vremenski razuman rok da nadjes novi stan.Merlin246 wrote: 24 Nov 2019, 12:12Hvala ti![]()
Tu je najgore kad dobijes tako smjestaj sto te moze izbaciti kad god njemu na um padne. Dobijes ili das otkaz i moras seliti, traziti novi stan, pa opet sve u krug
Znam momka, skoro 3 godine tu radi i zivi u njihovom stanu, prezadovoljan je.
Ovo samo onako napisah.Mi smo u BiH isprepadani, jer ako nisi niciji, mogu te gazit, razvlacit i radit od tebe sta hoce, pa kad dodjemo u uredjenu zemlju ne mozemo shvatit da smo Ljudi i da imamo Prava.Ja jedva cekam tamo.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
strassenpenner zovu one beskucnike po svabiji sto spavaju po klupama i to haha
🐽