Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Mutevelija wrote: 18 Nov 2019, 00:25
Psihijatri.oklijevaju da daju lijekove ikako, I ako dadnu skorz malo.nesto, za anksioznost po potrebi '
A za depresiju skroz manje, nego moraju zbog dijagnoze psihologa to.raditi.
I.to.ti.je ko na.traci saslusa te malo I lijek.propise, sljedeci.
Treba biti drustven manje interneta, ne trpiti nikoga, jer.to radja ogorcenost, koja kasnije predje u depresiju.
Imam prijateljicu koja je bila na rubu suicida i totalno si sjebala zivot i dobro pogođena terapija psihofarmacima ju je dignula iz mrtvih i sad zivi relativno normalno
Za teze slucajeve anksioznog ili depresivnog poremecaja nema druge osim kemije
Drugo je kad netko ima blaze depresivne epizode ili je ponekad anksiozan
Kad te to udari toliko da zbog toga ne mozes funkcionirati, nema tog razgovora ni drveca koje ce te spasiti.
Ti imas predrasude prema psihofarmacima kao i hrpa drugih, i to je tvoje pravo. Sreca sto prijateljica nije imala jer bi inace vec bila dva metra pod zemljom.
Upravo tako!
Mene su tablete digle iz mrtvih, hvala Bogu.
Ko nije dozivjeo nezna, prema tome mislim da nema pravo da piše ništa.
❤️ Majka❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️
Upravo tako!
Razumijem u potpunosti. Ja nisam (srećom) imala tolikih problema s depresijom ali sam imala velikih problema s anksioznosti i jednu depresivnu epizodu i meni su tablete doslovno promijenile život. A na otpor prema liječenju sam nailazila svugdje u svojoj okolini počevši od vlastite obitelji. No, iskreno nije me uopće briga, ja znam da sam od osobe potpuno izmučene anksioznošću postala osoba koja relativno normalno funkcionira u svim segmentima života, i ne žalim ni sekunde. No, tko to nije prošao na svojoj koži nema pojma šta to znači i bilo bi bolje da ne priča neutemeljene gluposti. Sigurno ne bi osobi koja boluje od npr. dijabetesa rekli ma samo pazi na prehranu i vozi bicikl, kakve tablete. Psihičke bolesti nisu ništa manje bolesti od fizičkih. I mogu biti jednako razorne za organizam i mora ih se liječiti, između ostalog, i medikamentima.
Upravo tako!
Razumijem u potpunosti. Ja nisam (srećom) imala tolikih problema s depresijom ali sam imala velikih problema s anksioznosti i jednu depresivnu epizodu i meni su tablete doslovno promijenile život. A na otpor prema liječenju sam nailazila svugdje u svojoj okolini počevši od vlastite obitelji. No, iskreno nije me uopće briga, ja znam da sam od osobe potpuno izmučene anksioznošću postala osoba koja relativno normalno funkcionira u svim segmentima života, i ne žalim ni sekunde. No, tko to nije prošao na svojoj koži nema pojma šta to znači i bilo bi bolje da ne priča neutemeljene gluposti. Sigurno ne bi osobi koja boluje od npr. dijabetesa rekli ma samo pazi na prehranu i vozi bicikl, kakve tablete. Psihičke bolesti nisu ništa manje bolesti od fizičkih. I mogu biti jednako razorne za organizam i mora ih se liječiti, između ostalog, i medikamentima.
Drago mi je da su i tebi pomogle i da si unatoč drugima koji se ne slažu sa tim izdigla na svoje noge.
Neke stvari jednostavno nemozes sam ili sa pričom. Hvala Bogu pa ima spasa na kraju tunela.
❤️ Majka❤️
Drago mi je da su i tebi pomogle i da si unatoč drugima koji se ne slažu sa tim izdigla na svoje noge.
Neke stvari jednostavno nemozes sam ili sa pričom. Hvala Bogu pa ima spasa na kraju tunela.
Naučila sam tad da je bolje što manje o tome govoriti drugima, nažalost, jer čak i inače racionalni i obrazovani ljudi imaju hrpe predrasuda. I da je moje mentalno zdravlje isključivo moja stvar i moja odgovornost. Drugi mogu biti podrška i tako je puno lakše, ali isto tako mogu te i odvesti u krivom smjeru, pogotovo s tom pričom "tablete su zlo". Tko god ima psihičkih problema treba se preispitati, naći dobrog doktora i dogovoriti plan liječenja, koji možda hoće a možda neće uključivati tablete. Prije uzimanja tableta dobro je informirati se malo više, sve eventualne sumnje i strahove riješiti s doktorom i liječiti se. Uvijek može biti bolje, samo se čovjek treba pokrenuti i uzeti svoj život i zdravlje u svoje ruke.
Sjećam se da si prije pričala o svojim problemima, nadam se da si dobro
Psihijatri.oklijevaju da daju lijekove ikako, I ako dadnu skorz malo.nesto, za anksioznost po potrebi '
Treba biti drustven manje interneta, ne trpiti nikoga, jer.to radja ogorcenost, koja kasnije predje u depresiju.
Ova zadnja rečenica ti stoji.
Ja sam sebe stavila na prvo, drugo i treće mjesto.
Ko mi se god obrati, počevši od rođenog oca, uzmem stav :"ne čujem te dobro pričaš mi sa četvrtog mjesta"
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Naučila sam tad da je bolje što manje o tome govoriti drugima, nažalost, jer čak i inače racionalni i obrazovani ljudi imaju hrpe predrasuda. I da je moje mentalno zdravlje isključivo moja stvar i moja odgovornost. Drugi mogu biti podrška i tako je puno lakše, ali isto tako mogu te i odvesti u krivom smjeru, pogotovo s tom pričom "tablete su zlo". Tko god ima psihičkih problema treba se preispitati, naći dobrog doktora i dogovoriti plan liječenja, koji možda hoće a možda neće uključivati tablete. Prije uzimanja tableta dobro je informirati se malo više, sve eventualne sumnje i strahove riješiti s doktorom i liječiti se. Uvijek može biti bolje, samo se čovjek treba pokrenuti i uzeti svoj život i zdravlje u svoje ruke.
Sjećam se da si prije pričala o svojim problemima, nadam se da si dobro
Ja nisam nikad nikome u reali pričala o svome životu i svojim problemima, a nikad me niko nije ni upitao, čak ni moji rođeni. Samo su znali da govore kako nesmjem tražiti spas u tabletama, to je zlo i soliti mi pamet kako trebam
se sto vise družiti sa ljudima i izlaziti. Meni je to bilo još gore, jer me umori još vise psihički praviti se da sam dobro. Ja to ne volim i tacka, ne volim se pretvarati.
Imam jednu osobu u životu koja mi je puno pomogla i to me je dodatno ojačalo, i to puno znaci.
Jesam dobro hvala ti na pitanju, nisam bas bas ono ali bit ću, nedam ovom zlu da me pobjedi.
❤️ Majka❤️
Ova zadnja rečenica ti stoji.
Ja sam sebe stavila na prvo, drugo i treće mjesto.
Ko mi se god obrati, počevši od rođenog oca, uzmem stav :"ne čujem te dobro pričaš mi sa četvrtog mjesta"
Pa.more se covjek nafurat, mozda neka mjera treba
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Lek olakšava kada se jave smetnje koja nas ometaju u svakodnevnom funkcionisanju ali nije trajno rešenje, treba dodatno raditi na sebi uz pomoć psihoterapeuta.
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
srculence7 wrote: 24 Nov 2019, 15:18
Lek olakšava kada se jave smetnje koja nas ometaju u svakodnevnom funkcionisanju ali nije trajno rešenje, treba dodatno raditi na sebi uz pomoć psihoterapeuta.
Da li moze od lijeka da se dobije nekakva "energija"'.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
srculence7 wrote: 24 Nov 2019, 15:18
Uglavnom, pošto utiče na poboljšanje raspoloženja, uopšte psihofizičkog stanja, može da bude i bolja energija, s tim što u početku uzimanja terapije mogu biti i neki neželjeni propratni efekti. U svemu tome, bitno je odrediti adekvatan lek i dozu, što nekad i nije baš lako pogoditi.
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
Uglavnom, pošto utiče na poboljšanje raspoloženja, uopšte psihofizičkog stanja, može da bude i bolja energija, s tim što u početku uzimanja terapije mogu biti i neki neželjeni propratni efekti. U svemu tome, bitno je odrediti adekvatan lek i dozu, što nekad i nije baš lako pogoditi.
JA sam radio na racunaru tad kad sam poceo piti taj lijek, i kasnije nisam mogao sjediti na jednom mjestu tjeralo me da se krecem i ja prekinem skroz, terapiju.
Na mene nije normalno uticalo iako je to bila 1/3 lisetre, vidio da ne pase mi i ostavio.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
Mozda 3 4 dana Ali pomogao mi je razgovor sa psihologom pomogao tad ako nista.
Jer nije normalno stanje cijeli dan sjediti za kompijuterom i tamo nakon 18:00 h dobiti neku potrebu za kretanjem
I tako da sam prestao, suvise mi energije nepotrebne davalo, kasnije porictao na lijekovima kakve ucinke daju, i rekoa psihologu aha jesam koristio tako i tako se osjecam, vise energije vise motivacije, a zapravo isao samo zbog razgovora, ona napisala nastaviti istu terapiju
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
odgledah nedjeljom u 2 na temu depresije.
gosti su 3 osobe koje imaju iskustvo sa depresijom, lične zaključke, isprobane uspješne i manje uspješne pokušaje, metode i sl...govori i doktorica...
uglavnom, vrijedno gledanja. dobro obrađena tema i neobično mi vidjeti acu u nepolitičkom kontekstu
Ima veze sa koncentracijom dosta depresija. I kod programiranja mi je isto tako bilo jednostavno odlutas.nemas koncentraciju ni volju.
Mada ja nju mogu kriti, I ignorisati, ali dijagnoza je izgleda ispravna.
Last edited by Mutevelija on 14 Dec 2019, 22:54, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav