Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Sheval wrote: 24 Nov 2019, 17:58
Oko mene sve su Tesle...
ali mene interesira rad njhovog motora , koliko je ziasta kvalitetan
Zbog izvedbe elektromotori su znatno pouzdaniji od SUS motora.
Znaci ne treba da te brine pouzdanost elektromotora u autima (generalno bi morali biti kod svih ozbiljnih proizvodjaca odlicni), nego te treba brinuti baterija.
Juce sam gledala prilog bas vezano za bateriju. Covjeku u njemackoj izgorjela baterija, a u Njemackoj nema generalog zastupnika koji ce sigurno prevesti dijelove ostecene baterije u Teslino predstavnistvo. Par mjeseci covjek cekao da se Tesla i neka eksterna firma dogovore oko uglanjanja baterije iz zapaljenog auta, i na kraju je ista ostala u "naucna istrazivanja" kompaniji koja im je izasla u susret, jer nije bila moguca isporuka za US.
razumljivo da je baterija vazna ( pisem iz ugla vlastitog poznavanja elektrosistema u avionima) ali sam se pitala o kvaiteti motora, kao i cijeni baterija i popravljanja
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Julia-Klara wrote: 24 Nov 2019, 18:11
Juce sam gledala prilog bas vezano za bateriju. Covjeku u njemackoj izgorjela baterija, a u Njemackoj nema generalog zastupnika koji ce sigurno prevesti dijelove ostecene baterije u Teslino predstavnistvo. Par mjeseci covjek cekao da se Tesla i neka eksterna firma dogovore oko uglanjanja baterije iz zapaljenog auta, i na kraju je ista ostala u "naucna istrazivanja" kompaniji koja im je izasla u susret, jer nije bila moguca isporuka za US.
oh, da, baterije su jednostavno zapaljive , i kao takve trebaju biti izolirane od ostalih ijelova kod takvih vanrednih stanja
Venera wrote: 24 Nov 2019, 18:11
razumljivo da je baterija vazna ( pisem iz ugla vlastitog poznavanja elektrosistema u avionima) ali sam se pitala o kvaiteti motora, kao i cijeni baterija i popravljanja
kolko sam upoznat,kod tih auta ...srce je baterija
stanje baterije,odredjuje i kvalitet auta,cjenu ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Venera wrote: 24 Nov 2019, 18:11
kolko sam upoznat,kod tih auta ...srce je baterija
stanje baterije,odredjuje i kvalitet auta,cjenu ....
razumljivo, jer motoro ovisi od baterije , ali svaka baterija ima rok trajanja
ali odrzavanje oakvog auta nije jeftino
Sheval wrote: 24 Nov 2019, 18:15
Generalno, gledajući samo Norvesku, ljudi bas o tome i ne brinu puno.
Drzava te toliko stiti, podrzava i olakšava voznju el. automobila...da su i mene nagovorili da kupim isti.
kod vas je porez ummanjen ako kupite elektricno auto
sumnajm da bas svako u Norveskoj ima novac za Teslu
Ta auta jos ne uzimaju neki primat ovde,gdje zivim.
Velika je makljaza izmedju trgovaca,strucnjaka.
Citam,i najmanji kvar na tom autu,moras pozvati,angazovati ovlasteni servis.
Minimalna cjena se pominje oko 3.000 £
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
greeneyes wrote: 24 Nov 2019, 18:20
Ti ono sad na balkanu?
De raspituj se kol'ko trosi fiat stilo, mani se el automobila i nakih baterija
Pa,jbga ...sad su se pojavili strucnjaci koji kazu da auta iz polovine 80-tih
sa min. doradom su povoljnija za okolinu,odnosno miljo.....
Kad zagusti,ima sve ...
Narodu treba izvuc lovu.Uvalit u kredite...nema hos-neces ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Ima.
Pisao sam vec o tome.
Besplatan parking u u gradu, posebne trake za voznju, da se izbjegnu cepovi, punjaci posvuda, brojne beneficije i olaksice ...i nije tesko. I nije tesko ni kupiti Teslu...
ako imas dobru platu
Ima.
Pisao sam vec o tome.
Besplatan parking u u gradu, posebne trake za voznju, da se izbjegnu cepovi, punjaci posvuda, brojne beneficije i olaksice ...i nije tesko.
I nije tesko ni kupiti Teslu...
Biće nade i za mene
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.