Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Zar ne bi trebao imati onaj muski osori glas grubi kad poziva na namaz a n njezan?
Ili bi ti muskog mujzina i imama stavila a zena iza njih odmah pa onda muskarce?
Kad se uci Kur'an ne smije biti kao uspavanka. Ili kad se uci ikamet ili ezan.
A di si ti pročitao da ja govorim o ženama imamima?
Osori i grubi muški glas? Hoćeš reći da recimo, Aziz Alili ima osori i grub muški glas?
Eno uporedi i Aziz alilia sa onom zenom sto sam postavio pa ces vidjeti.
Pa kako zamisljas taj dzemmat sa muskarcima imamima pa onda zenama pa onda iza muskarcima ?
A ko ce ti biti mujezin?
Zena ili muskarac.
Da ne kazemo da je haram se mijesati i van dzamije zenama sa muskarcima ali eto i to ces ignorsitati
Last edited by Mutevelija on 30 Nov 2019, 13:07, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Pa, eto, malo razmisli: prvi čovjek i prva žena. Samo stvaranje. Zabranjeno voće. Zmija. Simbol seksulanosti i seksualne želje.
Ipak je to priča o moralu.
ja sam misljenja da su adem i hava bili puno blizi savrsenstvu od danasnjeg covjeka. medjutim, kad je doslo vrijeme da se njihova djeca medjusobno razmnozavaju dolazi do mutacije gena i nastaje covjek ovakav kakav je danas, nikakav
Hannibal wrote: 30 Nov 2019, 13:08
ja sam misljenja da su adem i hava bili puno blizi savrsenstvu od danasnjeg covjeka. medjutim, kad je doslo vrijeme da se njihova djeca medjusobno razmnozavaju dolazi do mutacije gena i nastaje covjek ovakav kakav je danas, nikakav
Mudar zaključak. Još samo da se pronađu njihovi skeletni ostaci, pa da znamo da nisu mitološka predođba.
Last edited by ManGodMonster on 30 Nov 2019, 13:11, edited 1 time in total.
Hannibal wrote: 30 Nov 2019, 13:08
Mudar zaključak. Još samo da se pronađu njihovi skeletni ostaci, pa da znamo da nisu samo mitološka predođba.
Trebali su unakrsno se vjencati i uzeti Habil i blizankinja druga i Kabil i blizankinja druga, međutim ovaj je ubio brata i ozenio svoju direktnu blizankinju i tako je i nastao direktni incest.
Postojao je grob Have ali je srusen.
Last edited by Mutevelija on 30 Nov 2019, 13:12, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
Nora Ibsenova wrote: 30 Nov 2019, 13:09
Ja te opet pitam gdje si pročitao da sam i spomenula mujezina?
Beži ba Mute, rekla sam da neću više kad skrećeš sa teme Ima neđe tema ezan sigurno.
Kako zamisljas namaz dzematile bez mujezina i imama?
Ama nisam ni rekla bez mujezina i imama, ne uzimamo njih u razmatranje.
Neka su muškarci i neka su prvi.
Ja to nisam nikad dovela u pitanje, ta dva lika si ti uveo u priču ne znam zbog čega Da dokažeš da žena ne može bit imam i mujezin? Ni ne mora, to te nisam ni pitala.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Kako zamisljas namaz dzematile bez mujezina i imama?
Ja to nisam nikad dovela u pitanje, ta dva lika si ti uveo u priču ne znam zbog čega Da dokažeš da žena ne može bit imam i mujezin? Ni ne mora, to te nisam ni pitala.
Moze zena biti imam ili mujezin ali ne moze muskarcima, i muskarce predvoditi u dzemmatu.
Opet se vraćamo na poslanike i da su oni prvi bili imami, a ovi ostali imami su njihovi nasljednici ispovijedanja vjere.
Ne direktnog ispovijedanja ali ucenje propisa druge.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
Moze zena biti imam ili mujezin ali ne moze muskarcima, i muskarce predvoditi u dzemmatu.
Opet se vraćamo na poslanike i da su oni prvi bili imami, a ovi ostali imami su njihovi nasljednici ispovijedanja vjere.
Ne direktnog ispovijedanja ali ucenje propisa druge.
Aha, došli smo do toga da može žena predvodit namaz, ako je samo skupina žena u pitanju.
A što ne bi mogla muškarcima?
Ili je i to ko i sve: reko poslanik i sad ti maši ušima
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
"A kada Gospodar tvoj reče melecima: “Ja ću na Zemlji /namjesnika tj halifu postaviti je u Kur'anu pise halifa /!” – oni rekoše: “Zar će Ti namjesnik biti onaj koji će na njoj nered činiti i krv prolijevati? A mi Tebe veličamo i hvalimo i, kako Tebi dolikuje, štujemo.” On reče: "Ja znam ono što vi ne znate."[24]
A Zašto je Noro prvo stvoren Adem kao vođa a Hava od njegovog rebra?
Jedino ako ti ne zagovaraš darvinovu teoriju onda ne mozemo dalje ni raspravljati.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav