Salisa!
Ništa nije ni bolje ni gore, sve dok neki drugi u nama mogu vidjeti nešto ljepše, bolje i veće nego to što to mi vidimo.
Boldano dosta toga objašnjava.Nora Ibsenova wrote: 30 Nov 2019, 14:57
Pa nisam znala da se moram objašnjavati oko toga otkud ja na teraviji ali ako ćemo se već objašnjavati.
Dakle, nisam se rodila ni ko agnostik ni kao musliman, rodila sam se kao treće dijete jako religiozne majke.
Oči pretjerujuarzuhal wrote: 30 Nov 2019, 15:04Ništa nije ni bolje ni gore, sve dok neki drugi u nama mogu vidjeti nešto ljepše, bolje i veće nego to što to mi vidimo.
To su za mene osnove vjere.
Ko je sifr, pa taj je najpozvaniji da se, budući prazan, otvori za sve Sadržaje.
Pa naravno.
"...ali nisu slijepe oči nego srca u grudima."Nora Ibsenova wrote: 30 Nov 2019, 15:06Oči pretjerujuarzuhal wrote: 30 Nov 2019, 15:04
Ništa nije ni bolje ni gore, sve dok neki drugi u nama mogu vidjeti nešto ljepše, bolje i veće nego to što to mi vidimo.
To su za mene osnove vjere.
Ko je sifr, pa taj je najpozvaniji da se, budući prazan, otvori za sve Sadržaje.![]()
De, onda, posljednji put...
Znači, ja to sad shvatam u ovom smislu: Bog ti olakšava (evo u ovom slučaju tijekom namaza) propisom koji te štiti od mogućeg grijeha?Laser wrote: 30 Nov 2019, 15:07Pa naravno.
Nije ista kazna za kradljivca koji je ukrao zaključanu i nezaključanu robu.
Sveži kamilu pa je povjeri Bogu na čuvanje.
Ovakvi zaključci piju vode samo među neprosvjećenom svjetinom.Laser wrote: 30 Nov 2019, 15:07
Pa naravno.
Nije ista kazna za kradljivca koji je ukrao zaključanu i nezaključanu robu.
Sveži kamilu pa je povjeri Bogu na čuvanje.
Jok. Nisi skont'o o čemu je riječ. O prirodi samog Tvorca.
Ja mislim da ti nisi skont'o. Ako osoba ne zna da će umrijeti od raka pankreasa, kako će se čuvati ili na bilo koji drugi način uticati na ishod?