Napadi na povratnike

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Status: Offline

Re: Na sabahu napadnute džematlije u Bijeljini

Post by Major » 02 Aug 2012, 10:15

paparaci wrote:ljudi dragi, Ramazan mjesec je sveti mjesec. on se sasvim razlikuje od ostalih mjeseci. pored toga sto je vjernik duzan inace se lijepo ophoditi prema svemu i svakom, to posebno treba u ovom mubarek mjesecu. na to vam ukazuje sljedece, kako bi vam bilo jasnije:

Postac se treba cuvati svega sto moze da pokvari post ili umanji vrijednost posta.
Od Ebu Hurejre se prenosi da je Poslanik Muhammed a.s. rekao:

"Nije post samo uzdrzavanje od hrane i pica nego i od bespotrebnog govora, svadjanja, a ako te neko
vrijedja ili napada, reci: "Ja postim, ja postim."

(Hadis biljeze: Ibni Huzeejme, Ibni Hibban i El-Hakim, koji ga ocjenjuju sa "vjerodostojan po Muslimovim kriterijima").

post pripada samo Allahu dz.s. i On za to posebno nagradjuje. tako da je ono u svakom slucaju prece nego obracun sa tom stokom. koliko god mi sve to tesko palo, ispravno su dzematlije postupile.

a ti Majore zaista gluposti valjas. Zagorka ti je dala "slikovit" primjer i to i te kako mozes usporediti. eto, bas bih volio vidjeti da turcima ovdje neko mimo ramazana napravi istu ili slicnu scenu - vidio bi kako bi se doticni proveli. najzad, ne mozes porediti njemacku i bosnu nikako.
Vidis paparaci, koliko god da vam se covjek obrati stvar postaje kuriozitetnija, rekao bih sizofrena situacija.
Potvrdjujes nesto sa gore markiranim sto sam ja jedini u svakom mom postu naglasio.
Ti nisi nista drugo rekao sem da si to iz mog posta prepisai/citirao.
A to citirano je da su dematlije najnormalnije i jako plemenito postupili, bas u vaktu ramazana, a i mimo ramazana bi oni tako postupili,
obratili bi se kod organa za javnu bezbijednost i sigurnost.

Zagorka, Turci, moja kuca, moja privatna situacija/ .....iskren da budem, veze svezom nema. :klanja
Ja ite kako gledam u covjeku insan, insana kojega je Allah stvorio, ne ovisno bio on Bosanac ili Nijemac, njegov karakter, njegovo ponasanje
je odlucujuce i kroz njegova djela bi htio da ga gledam...dobre i manje dobre insane,
a sve te dobre i manje dobre insane samo jedan Allah je stvorio.

Tebi kao vjerniku zelim uspjesan i saburli ramazanski post, jer to je sto bi jednog vjernika moralo i sto ga odlikuje. :klanja
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8832 times
Been thanked: 5601 times

Post by Mister No » 02 Aug 2012, 11:24

Neki slucajno a neki namjerno nece da vide ono sto je ocito. Ovdje se ne radi o incidentu nego o nastavku procesa vrijedjanja, maltretiranja, ponizavanja... muslimana od strane Srba. cenzura su usle u dzamiju zato sto su se osjecale zasticene, kao i Arkan sto se osjecao, od strane vlasti, i sebi su mogle uzeti za pravo da urade to sto su uradili.

Kako bi se reagovalo da, recimo, u Njemackoj, neonacisti upadnu u sinagogu, prekinu vjerski obred i izvrijedjaju rabina. Da ne napominjem da su recimo tako nesto slicno uradili i prije par sedmica. Znaci radi se o kontinuitetu nekih provokacija i napada.

Kako se civilizirana Njemacka obracunava sa napadacima tamo, a kako se do sada RS obracunala sa ovima ovdje i gdje ima potrebe polomiti majmune, tamo ili ovamo???
Last edited by Krokodil Behko on 02 Aug 2012, 11:38, edited 1 time in total.
Reason: brisan uvredljiv izraz
The Dark Side Of The Forum...

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 02 Aug 2012, 11:45

A kako se Njemacka, civilizirana Njemacka obracunava sa slicnim,u mirno doba jos i neshvatljivim postupcima kriminalnih nasilnika.
Ocevidno kolega da ne pratis zbivanja po tom pitanju u civiliziranoj Njemackoj.
A prije toga da ti samo kazem, da bi rabin u Njemackoj postupio na isti nacin kao sto su i nase dzematlije postupili.

Druga opcija mu kao i njima (dzematlijama) ne preostaje, zakon ih u svim njihovim drugim pokusajima sprecava.

Dakle, u posljednjih 10 godina u Njemackoj je ubijeno 10 gradjana sa emigrantskom pozadinom iz Turske.
Tek sada se ispostavilo da pazljivo kazem, bila je cak i veca sila umijesana...BKA-Bundeskriminalamt.

Sta se u Njemackoj u civilizovanom i demokratskom drustvu dogodilo ?
Uslijedio je masovni protest, naravno na miran nacin, svih gradjana koji ovdje zive, naravno Turaka u najvecoj mjeri.
Kao da je plodom urodilo, izvrsioci su otkriveni i ovih dana padaju i politicke glavesine, policijeske i obavjestajne strukture dozivljavaju
novo justiranje.
Neko ce da krvavo odgovara i polaze racune, nije tesko naslutiti posle dugotrajnih istrazivanja ko ce to biti.

Imamo pravnu drzavu i neka to oni uzmu u svoje ruke, nasilje ne donosi zeljene rezultate.
Uostalom, gdje su unutar Bih slicne demotracije na necivilizirana i sramotna djela...nema ih, kao da svi cute.

Mister No

Post by Mister No » 02 Aug 2012, 11:54

Major wrote:A kako se Njemacka, civilizirana Njemacka obracunava sa slicnim,u mirno doba jos i neshvatljivim postupcima kriminalnih nasilnika.
Ocevidno kolega da ne pratis zbivanja po tom pitanju u civiliziranoj Njemackoj.
A prije toga da ti samo kazem, da bi rabin u Njemackoj postupio na isti nacin kao sto su i nase dzematlije postupili.

Neko ce da krvavo odgovara i polaze racune, nije tesko naslutiti posle dugotrajnih istrazivanja ko ce to biti.

Imamo pravnu drzavu i neka to oni uzmu u svoje ruke, nasilje ne donosi zeljene rezultate.
Uostalom, gdje su unutar Bih slicne demotracije na necivilizirana i sramotna djela...nema ih, kao da svi cute.

Pratim ja pratim, i zato sam napisao sto sam napisao. Malo ti ne pratis sta ja pisem. A vidis sustinu si sam odgovorio, a to je da tamo ima pravna drzava, i da ce neko da krvavo odgovara za te napade.

E, vidis u RS-u nece!!!

A ja sam u prethodnom postu rekao napasti židova i sinagogu u Njemackoj a ne dzamiju i Turcina...to se i u krscanskom demokratskom svijetu "malcice" razlikuje ;)

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Post by Konsultant » 02 Aug 2012, 12:17

Mister No wrote:Kako bi se reagovalo da, recimo, u Njemackoj, neonacisti upadnu u sinagogu, prekinu vjerski obred i izvrijedjaju rabina.
Jednostavno samo opalis one iznad njih (u rangu) po dzepu, suspendujes bitne ugovore, bojkotujes proizvode... jako brzo se mogu usutkati.

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 02 Aug 2012, 16:45

paparaci wrote:ljudi dragi, Ramazan mjesec je sveti mjesec. on se sasvim razlikuje od ostalih mjeseci. pored toga sto je vjernik duzan inace se lijepo ophoditi prema svemu i svakom, to posebno treba u ovom mubarek mjesecu. na to vam ukazuje sljedece, kako bi vam bilo jasnije:

Postac se treba cuvati svega sto moze da pokvari post ili umanji vrijednost posta.
Od Ebu Hurejre se prenosi da je Poslanik Muhammed a.s. rekao:

"Nije post samo uzdrzavanje od hrane i pica nego i od bespotrebnog govora, svadjanja, a ako te neko
vrijedja ili napada, reci: "Ja postim, ja postim."

(Hadis biljeze: Ibni Huzeejme, Ibni Hibban i El-Hakim, koji ga ocjenjuju sa "vjerodostojan po Muslimovim kriterijima").

post pripada samo Allahu dz.s. i On za to posebno nagradjuje. tako da je ono u svakom slucaju prece nego obracun sa tom stokom. koliko god mi sve to tesko palo, ispravno su dzematlije postupile.

a ti Majore zaista gluposti valjas. Zagorka ti je dala "slikovit" primjer i to i te kako mozes usporediti. eto, bas bih volio vidjeti da turcima ovdje neko mimo ramazana napravi istu ili slicnu scenu - vidio bi kako bi se doticni proveli. najzad, ne mozes porediti njemacku i bosnu nikako.
Paprici, pa ti u jednom momentu pišeš sasvim ispravno, daješ nam pravilo koje je dato muslimanima kako da se ponašaju, a u drugom momentu je tvoj post okrenut skroz kontra. Kažeš da su ispravno postupili, ali da su trebali pribjeći nasilju :sok pominjući Majoru Zagorkin primjer. :D
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 02 Aug 2012, 17:08

Silence,
vrlo brzo si uocila duplu strategiju....plemenitost dzematlija, ali i istodobno kritika na iste, zasto su se obratili kod policije
ne rjesavajuci situaciju u sopstvenoj reziji.

Evo jedan priblizno slican slucaj iz Bijeljine.
Dali da i radnike banke animiramo ili pak od njih zahtijevamo da jure za kriminalcima, kako su se oni trebali postaviti,
sluzbenici opljackane banke ?

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... jegli.html

Dakle, na djelu su bili kriminalci, kako u jednom isto tako i u drugom slucaju.

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 02 Aug 2012, 17:19

:sok Ovo je slučaj koji je trebao da izazove "rat" širih razmjera... Ali nije... Policajci i istražitelji sa njima će da imaju posla, a poslije Sud.

Uvijek sam za to da se svaka nepravda rješava civiliziranim putem, a nikako fički ili vatrenim obračunom.
Imamo Državu, u Državi postoje uspostavljeni Zakoni i postoji odgovaranje pred Sudom. Linč ne odobravam, ma koliko da su osobe na drugoj strani krive.
Čini mi se da želimo otvoriti put ka Evropi. Sa linčem i uzimanjem Zakona u svoje ruke nećemo uspjeti.
(Arapska poslovica)

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce » 02 Aug 2012, 20:25

legoh_da_radim wrote:
Lavlje_srce wrote:
legoh_da_radim wrote: Pa normalno, nema mi ništa smiješnije nego kad na netu vidim komentare poput onog što napisa @lavlje srce, i onda se obavezno nađe njegovih ili njenih desetak "moralnih gromada" koji će lajkati taj komentar i podržati priču koja nema dodira sa stvarnošću...kao što je nemaju ni sami forumaši. No dobro, s takvima se ne treba zamarati jer da su sposobni za bilo šta ne bi bili "stalni forumaši" i gubili dnevno 10-tak sati online ;) Govorim uopšteno, ne odnosi se na @lavlje srce, nije mi bitna da bih o njoj pisao.

Nema milosti i ne treba je biti više nikad.
O da, vidim da nemas milosti. A ni mnogo cega drugog. O meni nemas blage veze, ali si uzimas za pravo da me vrijedjas. Simpaticno.

Za neandertalni pristup nije potrebno biti nista vise niti ista manje - nego isti kao i oni koji ti smetaju. :) Samo sto ako si isti, ne mozes smatrati da si u bilo cemu bolji od njih, jer je to apsurd. Razumijes?

Za tvoju informaciju - to koliko i sta ja radim, mozes samo sanjati. :) Ubuduce gledaj svoj posao, a ja stojim iza svake svoje rijeci. :cvike
Pa dobro, jeziku za argumente treba malo intelekta....kad ga nema, ostaje mu vrijeđanje.
S druge strane, u mom postu ništa nije upućeno TEBI, a pogledaj bljuvotinu od svog "odgovora", pa onda provedi ovo "stojim iza svake svoje riječi", kad ti je vaspitanje bilo na tom nivou.

Da ne idemo previše u off, nisi svjesna koliko govoriš o sebi kroz postove koje pišeš, mogu ti pokazati na pp da ne kvarimo temu. Ne, nemam potrebu da te fasciniram, već čisto onako da te poštedim blamaže, jer ovo je zadnji put da ćeš ostati bez adekvatnog odgovora, inače volim provokatore poput tebe koji nemaju kapacitet da me "isprate", a upravo zbog toga sam tu gdje jesam....ovako mlad....i ponosan na tebe, što si postigla toliko više od mene da ja to mogu samo sanjati :D. :aplauzz :tjesi

Ti sa onima koji su u stanju napraviti Srebrenicu postupaj kao s ljudima, ja ne želim jer oni to nikad neće biti. Imali su toliko prilika kroz historiju i svaku narednu su "iskorištavali" na još strašniji način. Ljudi nisu ginuli samo zato da bismo ih što prije zaboravili. Naravno, od vas se i ne očekuje da vam bude pouka, jer je jasno koju stranu zastupate.
Ne samo da ja ne bih sa zlocincima postupala na nacin na koji su oni postupili sa Srebrenicanima, nego tako ne bi postupila vecina bosanskog stanovnistva. Bas zbog toga ne postoje ratna zarista u BiH u 2012, jer su ljudi odlucni da istraju na civiliziranom putu bez obzira na (velika) iskusenja.

Da u pravu si, ja zastupam stranu civilizacije i zakona za huligane. Moja BiH je zbog zlocinaca i huligana unazadjena za minimum 50 godina, i sada kaska za civiliziranim svijetom, bez da je to bilo cime zasluzila, osim zelje istih tih zlocinaca i huligana. Jer ti huligani su i upali u dzamiju da isprovociraju ljude na nesto vise od verbalnog okrsaja, to im je bio cilj. Ali Bosanci su na svu srecu malo pametniji od toga (vecinski gledano). I uradili su najispravniju stvar koju su mogli uraditi - prijavili su ih onima koji imaju zadacu da ih stite od takvih. Nisu im 'kopali oci', niti su ih 'slali u vrecama'. Jer su razumni prije svega.

p.s. Ja sam tebi napisala da te treba biti sramota komentara koji si ostavio na temi, i tvoj nacin (hipotetski) rjesavanja ove situacije neandertalnim. Stojim iza svojih rijeci naravno, jer 'slati nekoga u vrecama' jer je dosao isprovocirati vjernike - bi u Bosni izazvalo velike reperkusije, a BiH to ne treba, sto su dzematlije ispravno procijenili. Ti si mene nazvao 'provokatoricom', 'osobom koja nema doticaja sa stvarnoscu', pa si se jos dotakao mog intelekta. Zadrzacu svoje misljenje za sebe, ali bih voljela znati da li bi ti stao iza svojih rijeci? Ja sam aBd uskoro u Sarajevu, rado bih voljela vidjeti osobu koja stoji iza napisanog i cuti to ponovo. Izvoli, na tebi je red.

p.s. Mi na pp nemamo o cemu.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 02 Aug 2012, 21:09

dosla su srpska gamad iz Srbije-HEJ IZ SRBIJE!! u dzamiju u Bijeljini da provociraju,psuju,pljuju,ismijavaju,ebu muslimane u mozak?!...samo to se pika i nista drugo!
:hm....jel im trebalo oprostit i reci izvinjavamo se?!..ili mozda cutati?!...ili mozda ici jos korak dalje pa im ponudit casu vode?!...ma daj bolan!...ove je trebalo 'vako ili 'nako "sredit"!...
ovi gadovi su u sustini "senzori" koji "opipavaju" izdrzljivost,popustljivost,ponizenost,odbrambenu spremnost,pokornost,povucenost,"suzivot-spremnost", itd. bosanskohercegovaca i nista drugo i zato im je trebalo zestoko "ocitat" lekciju(ako treba i zadnju) za sva vremena da nikad vise ne dodju u ovu dzamiju...

inace eto ih sutra opet tamo...

legoh_da_radim
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by legoh_da_radim » 03 Aug 2012, 00:42

....
Last edited by legoh_da_radim on 04 Aug 2012, 03:11, edited 1 time in total.
Bože hvala ti što postoji web, da i nakaze bez života mogu imati mjesto gdje su bitni.

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 03 Aug 2012, 00:54

Legoh da radim... :sok. Da li znaš šta si napisao? :sok

Ako neko želi mirnim/civiliziranim putem riješiti neželjenu situaciju, znači da će onaj ko želi nerede reći da su oni tamo huligani njegovi, pa se ne želi sa njima tući.... Izvini, ali meni je ovo smiješno... :valja
(Arapska poslovica)

legoh_da_radim
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by legoh_da_radim » 03 Aug 2012, 01:24

....
Bože hvala ti što postoji web, da i nakaze bez života mogu imati mjesto gdje su bitni.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 03 Aug 2012, 01:34

Pusti ba silence, decko ce to sve sam rijesiti. ;) Super, vise niko nikada nece napadati dzematlije, nece biti problema s vladom, ekonomijom, recesija je djecija igra; on ce to sve pozlatiti. Ko kaze da su forumi beskorisni, imamo i vizionare, uzdanice buducnosti. Uzalud ljudi lupaju glavu 20 godina; dosli smo do revolucionarnog zakljucka - kamen u glavu je vrh odbrambene strategije, maltene carobna formula za BiH.

Na stranu realne mogucnosti, i to sto smo na najstrasniji moguci nacin vidjeli sav uzas i besmisao rata. Neki bi da se opet razara, valjda misle da ima ko i sto je jos vaznije cime jos jednom graditi. I to u sred globalne ekonomske krize; a to sto za tri mjeseca niko u Bosni ne bi imao kruha jesti, to cemo zanemariti.

Uh. :grana
Memento Mori

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 03 Aug 2012, 01:34

LDR, ovo zadnje ne želim da komentarišem,ipak nije civilizirano što si rekao meni i svima koji nisu tvoji istomišljenici. Ja razumijem i neomalovažavam tvoj stav, ali nemoj ni ti vrijeđati one koji misle drugačije. Uvaži mišljenje i daj obrazloženje, ali razumno...

Pitaću tebe kako bi ti postupio da si se kojim slučajem zatekao na sabahskoj molitvi? Da li bi prljao svoje ruke i svoj namaz? Džematlije su bili svjesni i pribrani. Da li i njih treba da bude sram što kao vjernici posjeduju jednu divnu ljudsku osobinu, a to je sabur i mir.
(Arapska poslovica)

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 03 Aug 2012, 01:36

Lavlje_srce wrote:Pusti ba silence, decko ce to sve sam rijesiti. ;) Super, vise niko nikada nece napadati dzematlije, nece biti problema s vladom, ekonomijom, recesija je djecija igra; on ce to sve pozlatiti. Ko kaze da su forumi beskorisni, imamo i vizionare, uzdanice buducnosti. Uzalud ljudi lupaju glavu 20 godina; dosli smo do revolucionarnog zakljucka - kamen u glavu je vrh odbrambene strategije, maltene carobna formula za BiH.

Na stranu realne mogucnosti, i to sto smo na najstrasniji moguci nacin vidjeli sav uzas i besmisao rata. Neki bi da se opet razara, valjda misle da ima ko i sto je jos vaznije cime jos jednom graditi. I to u sred globalne ekonomske krize; a to sto za tri mjeseca niko u Bosni ne bi imao kruha jesti, to cemo zanemariti.

Lavlje :srce :ok
(Arapska poslovica)

legoh_da_radim
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by legoh_da_radim » 03 Aug 2012, 01:56

....

legoh_da_radim
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by legoh_da_radim » 03 Aug 2012, 02:09

....
Last edited by legoh_da_radim on 04 Aug 2012, 03:11, edited 2 times in total.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 03 Aug 2012, 02:11

legoh_da_radim wrote: Kao što rekoh, ne stojimo na istoj strani, rat nas nije "dirao" na isti način, ne "dira" nas ni ovo o čemu pričamo....zbog toga ne vidim zašto se uporno javljaš i pokazuješ svoju "sposobnost" da razumiješ problem. Kao što ti već rekoh, za argumente nije dovoljan samo jezik, treba nešto i da pokrene. Ja završio s tobom.
Slazem se u potpunosti.

Nego, sta te sprijecava da svoje stavove ispoljis u Bijeljini, kad vec nisi spreman meni pogledati u oci i reci mi to sto si tu pisao?

p.s. E da, i hvala ti sto 'znas' sta mene dira a sta ne. Telepatijom valjda. :zijeva
Memento Mori

Mister No

Post by Mister No » 03 Aug 2012, 02:12

Lavlje_srce wrote:Pusti ba silence, decko ce to sve sam rijesiti. ;) Super, vise niko nikada nece napadati dzematlije, nece biti problema s vladom, ekonomijom, recesija je djecija igra; on ce to sve pozlatiti. Ko kaze da su forumi beskorisni, imamo i vizionare, uzdanice buducnosti. Uzalud ljudi lupaju glavu 20 godina; dosli smo do revolucionarnog zakljucka - kamen u glavu je vrh odbrambene strategije, maltene carobna formula za BiH.

Ma lijepo si ti sve to napisala, samo sad nadji nekog Srbina iz Bijeljine da je igdje nesto slicno objavio, i koliko ih procentualno ima da bi se slozili s tobom.

U B. Luci divlja rulja se sabrala na otvorenju dzamije i ubise covjeka, a vise njih ozlijedise. SFOR ih morao spasavati da ih ne lincuju.
Sustina je da se ne radi o izuzetcima i pojedincima iz Srpskog naroda, nego se radi o uobicajenim postupcima koje podrzava direktno ili indirektno velika vecina Srba.

Post Reply

Return to “BiH”