Vidis paparaci, koliko god da vam se covjek obrati stvar postaje kuriozitetnija, rekao bih sizofrena situacija.paparaci wrote:ljudi dragi, Ramazan mjesec je sveti mjesec. on se sasvim razlikuje od ostalih mjeseci. pored toga sto je vjernik duzan inace se lijepo ophoditi prema svemu i svakom, to posebno treba u ovom mubarek mjesecu. na to vam ukazuje sljedece, kako bi vam bilo jasnije:
Postac se treba cuvati svega sto moze da pokvari post ili umanji vrijednost posta.
Od Ebu Hurejre se prenosi da je Poslanik Muhammed a.s. rekao:
"Nije post samo uzdrzavanje od hrane i pica nego i od bespotrebnog govora, svadjanja, a ako te neko
vrijedja ili napada, reci: "Ja postim, ja postim."
(Hadis biljeze: Ibni Huzeejme, Ibni Hibban i El-Hakim, koji ga ocjenjuju sa "vjerodostojan po Muslimovim kriterijima").
post pripada samo Allahu dz.s. i On za to posebno nagradjuje. tako da je ono u svakom slucaju prece nego obracun sa tom stokom. koliko god mi sve to tesko palo, ispravno su dzematlije postupile.
a ti Majore zaista gluposti valjas. Zagorka ti je dala "slikovit" primjer i to i te kako mozes usporediti. eto, bas bih volio vidjeti da turcima ovdje neko mimo ramazana napravi istu ili slicnu scenu - vidio bi kako bi se doticni proveli. najzad, ne mozes porediti njemacku i bosnu nikako.
Potvrdjujes nesto sa gore markiranim sto sam ja jedini u svakom mom postu naglasio.
Ti nisi nista drugo rekao sem da si to iz mog posta prepisai/citirao.
A to citirano je da su dematlije najnormalnije i jako plemenito postupili, bas u vaktu ramazana, a i mimo ramazana bi oni tako postupili,
obratili bi se kod organa za javnu bezbijednost i sigurnost.
Zagorka, Turci, moja kuca, moja privatna situacija/ .....iskren da budem, veze svezom nema.

Ja ite kako gledam u covjeku insan, insana kojega je Allah stvorio, ne ovisno bio on Bosanac ili Nijemac, njegov karakter, njegovo ponasanje
je odlucujuce i kroz njegova djela bi htio da ga gledam...dobre i manje dobre insane,
a sve te dobre i manje dobre insane samo jedan Allah je stvorio.
Tebi kao vjerniku zelim uspjesan i saburli ramazanski post, jer to je sto bi jednog vjernika moralo i sto ga odlikuje.