Bubooooo
   Bubooooo      
Moderator: Krokodil Behko

Bubooooo
   Bubooooo      

Ja u ratu dobila. 12,5 godina. Zamisli djevojčica tih godina stavlja krpe i onda ih pere "na ruke" jer nije bilo veš mašine, naravno, a ni dovoljno starih krpa da bi se mogle bacati nakon jedne upotrebe.Tigris wrote:ne znam jel ovo za napisat ali meni je....hajde rat je rat bilo je svega...........
ja sam u ratu umjesto ulozaka za mjesecnicu . morala koristiti hm, improvizaciju koju je moja mama pravila od posteljine...jastucnice......carsafi........sliferi ma sva moguca posteljina nam je otisla na to

poslije rata sta je radila............kupovala posteljinu

Krokodil Behko wrote: Čudovište! Čudovište!!!
I kako to obično biva, sapleo se na nešto i pružio po zemlji.
Pritrčimo mu: Kakvo čudovište budalo jedna?!!
- Eno ga. Vidio sam ga u jezeru! Oči mu se sjaje i sve pljuska sa nogama oko sebe

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
 ) da čuju šta se priča.
 ) da čuju šta se priča. 

Čuj to. Nisam znala da ovo može.Uzmeš zvučnik dal iz auta dal iz radija nebitno i staviš dvije žice na ona mjesta gdje se inače kače i onda te dvije žice gurneš u utičnicu od struje . Pošto nije bilo struje ,žice su prenosile zvuk i to tako dobro da si mogao pričati skoro sa cijelim selom.
 ... Ne treba spomenuti da nisam ni probala domaci sampon za kosu od iste komsinice
... Ne treba spomenuti da nisam ni probala domaci sampon za kosu od iste komsinice 
 Pozlilo joj, ali smo je poslije uvijek zezali zbog toga.
 Pozlilo joj, ali smo je poslije uvijek zezali zbog toga.![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

ja se derem  i govorim da idemo u onaj kanal tamo, kaze druga to je djeriz, kakav kanal
 ja se derem  i govorim da idemo u onaj kanal tamo, kaze druga to je djeriz, kakav kanal  ma da je i wc od king konga, ovdje ne mozemo ostati. kako naredna granata trehnu, mi sve poletimo u taj 'kanal' i cucnemo.
 ma da je i wc od king konga, ovdje ne mozemo ostati. kako naredna granata trehnu, mi sve poletimo u taj 'kanal' i cucnemo.   i tako cuceci u tim hovnima od cijelog sela, pogledam gdje su ostale, kad ova jedna se fakat ispruzila skroz i zaronila...mi ostale se pocnemo se smijat ko lude.
 i tako cuceci u tim hovnima od cijelog sela, pogledam gdje su ostale, kad ova jedna se fakat ispruzila skroz i zaronila...mi ostale se pocnemo se smijat ko lude. 
 ... uletimo u neko dvoriste i cucnemo ispod prozora i ono sutimo, kad neko s prozora "ma bjez' te odavde grom vas ubio, meni ste dosle bando bandidska".. Mi njemu shhhhh, pa shhhhh, nemoj bolan, shhhhhhhh.... nista on i dalje nastavio poluglasno da nam prijeti. Sreca, niko ga nije cuo, auto je proslo, mi ustanemo, opsujemo mu mater i trk kuci
... uletimo u neko dvoriste i cucnemo ispod prozora i ono sutimo, kad neko s prozora "ma bjez' te odavde grom vas ubio, meni ste dosle bando bandidska".. Mi njemu shhhhh, pa shhhhh, nemoj bolan, shhhhhhhh.... nista on i dalje nastavio poluglasno da nam prijeti. Sreca, niko ga nije cuo, auto je proslo, mi ustanemo, opsujemo mu mater i trk kuci 

. Pričam sa jednom komšinicom i kažem da bih sve dala za malo mesa...kažem da bih mogla da uhvatim goluba, ali ne znam ko će mi ga zaklati
 . Pričam sa jednom komšinicom i kažem da bih sve dala za malo mesa...kažem da bih mogla da uhvatim goluba, ali ne znam ko će mi ga zaklati   . Kaže meni komšinica da uhvatim, a da će ga ona zaklati... I tako ja razmišljala, golub mi stalno pred očima... da mi je malo mesa.
. Kaže meni komšinica da uhvatim, a da će ga ona zaklati... I tako ja razmišljala, golub mi stalno pred očima... da mi je malo mesa.   
  . Priđem, upalim plin na gorioniku u hodniku. Nasuprot je ogledalo. I vidim proleti, iznad plamena, pravo na ogledalo...GOLUB. Udario je i pao, šćućurio se. Priđem polako i uzmem ga...gledam. Pade mi na pamet moja komšinica i klanje goluba
 . Priđem, upalim plin na gorioniku u hodniku. Nasuprot je ogledalo. I vidim proleti, iznad plamena, pravo na ogledalo...GOLUB. Udario je i pao, šćućurio se. Priđem polako i uzmem ga...gledam. Pade mi na pamet moja komšinica i klanje goluba   . Sažalim se nad njim i kažem mu: "Možda si ti golub mira, ja ću tebe pustiti."  I tada me prošla želja za mesom.
 . Sažalim se nad njim i kažem mu: "Možda si ti golub mira, ja ću tebe pustiti."  I tada me prošla želja za mesom.   

... Odnekud su dovukli narandzastog stojadina  i ostavili ispred jedne tvornice.. A mi djeca otisli, pa provalili u auto i bom se vozat.. Ali ne upaljen nego jedan sjede i vozi a ostali guraju po parkingu...
... Odnekud su dovukli narandzastog stojadina  i ostavili ispred jedne tvornice.. A mi djeca otisli, pa provalili u auto i bom se vozat.. Ali ne upaljen nego jedan sjede i vozi a ostali guraju po parkingu...  

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests