Ja cuo kazu kazu ko ozeni Herku ni Dzehenem mu nece biti tezakMaja wrote: 01 Dec 2019, 15:38 Svi mi mislimo za sebe da smo drugaciji i bolji, da se manje zanimamo za tudje i u miru zivimo svoje zivote. Apsolutno svi.
I ja se ponekad zanesem pa pomislim kako u meni ima raznih nekih potencijala ali nemam gdje da ih razvijam.
A s druge strane ne zelim napustiti ovo moje mjesto, tako da sam ni tamo, ni 'vamo.
Volim za sebe misliti da sam tipicna Hercegovka. E sad, jel pozitivno ili negativno biti tipican Hercegovac ne znam, jer kako rekoh, volimo za sebe misliti da smo bolji, prvo mi kao pojedinci pa onda citava regija (Ere, Krajisnici, Podrinjci itd). Valjda tako treba biti, da volis sebe i svoje, jer je covjek puno nesretniji ako citav zivot smatra da je njegova sreca negdje drugo.
Ako posmatram svoju mahalu...valjda je tako u svim selima...ne smijes spomenuti knjigu, kino, pozoriste, rock muziku, fotografiju (posebno ih zbunjuje sto fotkam), setnje zbog setnje tj da nisi negdje krenuo s ciljem, da si vodio macku veterinaru...ovo zadnje je smrtni grijeh jer se veterinar dovodi samo kravama i ovcama, psa drzis na lancu da cuva kucu a macku oko kuce da hvata miseve... Meni su se doslovno smijali kad sam vodila Dusku veterinaru. Ali mene to ni najmanje ne pogadja, zaista. Shvatam da su ljudi takvi i to je to. Znam da mi ne misle nista lose. Nekad se i ja volim utopiti u to njihovo pa mi bude i to zabavno.
Ali vidim da je mladja raja drugacija i da nema nikakve razlike izmedju njih i omladine iz gradova.
Ličite li na svoju okolinu?
Moderator: Krokodil Behko
Re: Ličite li na svoju okolinu?
tii si rekla u neku posudu...mogla je to biti i kakva sherpica,sto je za fudu malo kolko on mozeMaja wrote: 01 Dec 2019, 20:10 Primijetila sam da Otava objasnjava stvari nakon sto sam ih ja vec objasnila.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8312 times
- Been thanked: 19570 times
- Status: Offline
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8312 times
- Been thanked: 19570 times
Dobro evo...
Bila mala solja 100 posto.
Mora da je neki japanski hotel.
Kod njih je sve minijaturno.
Bila mala solja 100 posto.
Mora da je neki japanski hotel.
Kod njih je sve minijaturno.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Ne znam na šta se misli ličim li....ako je imamo li iste hobije, političke ili životne stavove, onda je odgovor vjerojatno ne....
...u tom smislu ne ličim ni na brata ni sestru rođenu....
A generalno, vidim da se najviše uklapaju jedni s drugima homofobi, ksenofobi, rasisti, nacionalisti.....
Sve je to jedan društveni šljam koji inače se može klati ali kad su generalna životna načela u pitanju, svi su ko jedno......ništa ne povezuje ljude kao mržnja......
Nemam ja želju čak ni da se objašnjavam, samo imam jaku potrebu da se maknem i izbjegnem sve moguće susrete, slučajne ili namjerne pozive na kafu isl...
Ima nas još na ovoj strani ali smo razbacani i bogami bi nas na prste izbrojao....ovo pišem s tugom.....
Eh sad, jesam li uopće dotakla srž teme? Autor će ga znati...
A generalno, vidim da se najviše uklapaju jedni s drugima homofobi, ksenofobi, rasisti, nacionalisti.....
Sve je to jedan društveni šljam koji inače se može klati ali kad su generalna životna načela u pitanju, svi su ko jedno......ništa ne povezuje ljude kao mržnja......
Nemam ja želju čak ni da se objašnjavam, samo imam jaku potrebu da se maknem i izbjegnem sve moguće susrete, slučajne ili namjerne pozive na kafu isl...
Ima nas još na ovoj strani ali smo razbacani i bogami bi nas na prste izbrojao....ovo pišem s tugom.....
Eh sad, jesam li uopće dotakla srž teme? Autor će ga znati...
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2852 times
- Been thanked: 5074 times
E pa bio je i u Sarajevu balet na ledu!
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1695 times
- Been thanked: 3238 times
Homofobija I ksenofobija ne postoje, vozdra.Zagorka wrote: 01 Dec 2019, 20:26 Ne znam na šta se misli ličim li....ako je imamo li iste hobije, političke ili životne stavove, onda je odgovor vjerojatno ne....
Eh sad, jesam li uopće dotakla srž teme? Autor će ga znati...![]()
Sta je definicija homofobije, da se.plase ljudi homoseksualaca, pa da ih se plase ne bi ovi kukali za nasilje nad sobom, I drecali treba nam parada.
Nacionalizam je kad volis svoju naciju.
Ksenofobija je kad ne prihvatas samo.tako.na pladnju druge nacije vjere nego drzis distancu, zelis sacuvati svoj identitet I tradiciju (svrstaj tu I homofobiju ako hoces) , suprotno od ovog svega je mijesani brakovi, gay brakovi,.brakovi crnca I bosanke, iako crnaca I ostalih ima 100 puta.vise od Bosanaca.. ili Arapkinje I Bosanca
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik

I ova je politicka korektnost.protiv prava na slobodu govora, kazes nesto sto ne pase gayevima homofob etiketa,.sto.ne.pase.zenama.odma si.mizigon, sto ne pase globalistima, ma to.je on ksenofob.
Pa.super je to.pravo slobodno. A da ako.kazes da.imaju samo dva spola muski I.zenski transfob si.
Super je to sa fob krenulo.
Pa.super je to.pravo slobodno. A da ako.kazes da.imaju samo dva spola muski I.zenski transfob si.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1689 times
- Been thanked: 1510 times
Mislim da se ispravno kaze mizoginist,ali nisam 100 posto siguran,sto bi rek'o Dean Kotiga...Mutevelija wrote: 01 Dec 2019, 21:54 I ova je politicka korektnost.protiv prava na slobodu govora, kazes nesto sto ne pase gayevima homofob etiketa,.sto.ne.pase.zenama.odma si.mizigon, sto ne pase globalistima, ma to.je on ksenofob.
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
-
medvjed23
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 1077 times
- Been thanked: 964 times
- Status: Online
Otava wrote: 01 Dec 2019, 20:20Ja cuo kazu kazu ko ozeni Herku ni Dzehenem mu nece biti tezakMaja wrote: 01 Dec 2019, 15:38 Svi mi mislimo za sebe da smo drugaciji i bolji, da se manje zanimamo za tudje i u miru zivimo svoje zivote. Apsolutno svi.
I ja se ponekad zanesem pa pomislim kako u meni ima raznih nekih potencijala ali nemam gdje da ih razvijam.
A s druge strane ne zelim napustiti ovo moje mjesto, tako da sam ni tamo, ni 'vamo.
Volim za sebe misliti da sam tipicna Hercegovka. E sad, jel pozitivno ili negativno biti tipican Hercegovac ne znam, jer kako rekoh, volimo za sebe misliti da smo bolji, prvo mi kao pojedinci pa onda citava regija (Ere, Krajisnici, Podrinjci itd). Valjda tako treba biti, da volis sebe i svoje, jer je covjek puno nesretniji ako citav zivot smatra da je njegova sreca negdje drugo.
Ako posmatram svoju mahalu...valjda je tako u svim selima...ne smijes spomenuti knjigu, kino, pozoriste, rock muziku, fotografiju (posebno ih zbunjuje sto fotkam), setnje zbog setnje tj da nisi negdje krenuo s ciljem, da si vodio macku veterinaru...ovo zadnje je smrtni grijeh jer se veterinar dovodi samo kravama i ovcama, psa drzis na lancu da cuva kucu a macku oko kuce da hvata miseve... Meni su se doslovno smijali kad sam vodila Dusku veterinaru. Ali mene to ni najmanje ne pogadja, zaista. Shvatam da su ljudi takvi i to je to. Znam da mi ne misle nista lose. Nekad se i ja volim utopiti u to njihovo pa mi bude i to zabavno.
Ali vidim da je mladja raja drugacija i da nema nikakve razlike izmedju njih i omladine iz gradova.![]()
![]()
a ima i ona druga ...ko ozeni Herku ide direktno u Dzenet jer mu je zivot na ovom svijetu bio pakao
![]()
..ko ce ga znati jel istina dok ne probas
![]()

too dark for finding my ground.. and trees.. shiver and sway..
- Mutevelija
- Selonačelnik

Neki su me zvali mizigon a neke mizigonist pa mi svejednoTokmak wrote: 02 Dec 2019, 00:02Mislim da se ispravno kaze mizoginist,ali nisam 100 posto siguran,sto bi rek'o Dean Kotiga...Mutevelija wrote: 01 Dec 2019, 21:54 I ova je politicka korektnost.protiv prava na slobodu govora, kazes nesto sto ne pase gayevima homofob etiketa,.sto.ne.pase.zenama.odma si.mizigon, sto ne pase globalistima, ma to.je on ksenofob.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 56168 times
- Been thanked: 10024 times
- Status: Online
Pitali me u konjicu idul u zenici ljudi na dzumu, ja reko idu 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
-
Username
- Inventar foruma

- Been thanked: 2 times
Licis na majku terezuChloe wrote: 01 Dec 2019, 11:09 Svi mi kažu da odudaram od svoje okoline, ne uklapam se u većinu (kriv je horoskop![]()
) , nisam jedina, imam krug osoba sa kojima se intezivno družim i tu smo negdje, a da utječe okolina - utječe, ipak sam merhametlija, priteći ću u pomoć kad treba, dočekati mumine pod Krajiški i to je dio stvari na koje sam ponosna što sam dio svoje okoline...
"Ja sam djevojka sa sela..."
P. S.i nosim čakiju sa sobom.
![]()
-
Username
- Inventar foruma

- Been thanked: 2 times
Onda ce reci da odudaraju na potpuno razlicite nacinedadojović wrote: 01 Dec 2019, 12:12 Sad ćemo doći do paradoksa.
Naime ako svi počnemo tvrditi da ne ličimo na svoju okolinu, zapravo svi ličimo, jer onda logičnim sijedom živimo u okolini u kojoj nitko ne liči na okolinu.
Ne rusi snjeska
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3487 times
Username wrote: 02 Dec 2019, 09:35Licis na majku terezuChloe wrote: 01 Dec 2019, 11:09 Svi mi kažu da odudaram od svoje okoline, ne uklapam se u većinu (kriv je horoskop![]()
) , nisam jedina, imam krug osoba sa kojima se intezivno družim i tu smo negdje, a da utječe okolina - utječe, ipak sam merhametlija, priteći ću u pomoć kad treba, dočekati mumine pod Krajiški i to je dio stvari na koje sam ponosna što sam dio svoje okoline...
"Ja sam djevojka sa sela..."
P. S.i nosim čakiju sa sobom.
![]()
- dadojović
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Ma nema ništa loše u toj emociji da živiš tamo gdje se osjećaš da baš tu i pripadaš.Username wrote: 02 Dec 2019, 09:38Onda ce reci da odudaraju na potpuno razlicite nacinedadojović wrote: 01 Dec 2019, 12:12 Sad ćemo doći do paradoksa.
Naime ako svi počnemo tvrditi da ne ličimo na svoju okolinu, zapravo svi ličimo, jer onda logičnim sijedom živimo u okolini u kojoj nitko ne liči na okolinu.
Ne rusi snjeska
Ali ne žive svi tamo gdje se mogu s nekim/ nečim identificirati i poistovjetiti.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times