Vrućinaaaaa!
Moderator: spacebound
Re: Vrućinaaaaa!
Niko vam nikad neće moći ugoditi...
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
- nezaboravna
- Aktivni forumaš

- Status: Offline
Koja vrućina,pakao danas samo lubenica i klima ,opuštanje slabo baš me premori

Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
- nezaboravna
- Aktivni forumaš

U Sarajevu izmjereno 36, Beogradu 37, Skoplju 38 i Zagrebu 35 stepeni
B. A. 05/08/2012 16:53:00
Vrućine / AA
SARAJEVO - Toplotni val, koji je nakon kratkotrajnog osvježenja ponovo zahvatio Zapadni Balkan, uzrokovao je povećanje zdravstvenih tegoba kod hroničnih bolesnika, te starih i iznemoglih osoba.
U Sarajevu je danas izmjereno 36, Beogradu 37, Skoplju 38 i Zagrebu 35 stepeni. Najtopliji gradovi u Bosni i Hercegovini su Mostar i Banja Luka, a u Srbiji se očekuju tempereture do 40 stepeni Celzijusa.
Željko Majstorović, klimatolog i meteorolog Federalnog meteorološkog zavoda, izjavio za agenciju Anadolija je da je juli mjesec bio mnogo topliji od prosjeka.
U većini krajeva BiH juli je bio najtopliji mjesec u zadnjih 120 godina.
Majstorović ističe da analize pokazuju da će mjesec august u pogledu srednje temperature biti iznad višegodišnjeg prosjeka, odnosno iznad 18.5 stepeni Celzijevih.
“Ova dva-tri dana će temeprature rasti tako da će biti vrlo blizu rekordnih temperatura”, ističe Majstorović.
On je rekao da će već od srijede temperature malo opasti.
Majstorović je kazao i da se u zadnjoj trećini mjeseca augusta očekuje više padavina i nešto niže temeprature.
Srbiju je od juče zahvatio tropski talas vrućina, a kako najavljuju meteorolozi sutra se očekuje temperatura do 42 stepena. Maksimalna izmjerena temperatura u većem dijelu zemlje kreće se od 34 do 39°C. U Beogradu je izmjereno 37 stepeni.
Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će u ponedjeljak biti sunčano i veoma toplo. Maksimalne temperature od 36 do 42 stepena na Celzikusoovoj skali.
Ljekari savjetuju da od deset do 18 sati, treba izbjegavati izlaganje suncu. Građani treba da piju mnogo tečnosti i da izbegavaju duže stajanje u mjest

B. A. 05/08/2012 16:53:00
Vrućine / AA
SARAJEVO - Toplotni val, koji je nakon kratkotrajnog osvježenja ponovo zahvatio Zapadni Balkan, uzrokovao je povećanje zdravstvenih tegoba kod hroničnih bolesnika, te starih i iznemoglih osoba.
U Sarajevu je danas izmjereno 36, Beogradu 37, Skoplju 38 i Zagrebu 35 stepeni. Najtopliji gradovi u Bosni i Hercegovini su Mostar i Banja Luka, a u Srbiji se očekuju tempereture do 40 stepeni Celzijusa.
Željko Majstorović, klimatolog i meteorolog Federalnog meteorološkog zavoda, izjavio za agenciju Anadolija je da je juli mjesec bio mnogo topliji od prosjeka.
U većini krajeva BiH juli je bio najtopliji mjesec u zadnjih 120 godina.
Majstorović ističe da analize pokazuju da će mjesec august u pogledu srednje temperature biti iznad višegodišnjeg prosjeka, odnosno iznad 18.5 stepeni Celzijevih.
“Ova dva-tri dana će temeprature rasti tako da će biti vrlo blizu rekordnih temperatura”, ističe Majstorović.
On je rekao da će već od srijede temperature malo opasti.
Majstorović je kazao i da se u zadnjoj trećini mjeseca augusta očekuje više padavina i nešto niže temeprature.
Srbiju je od juče zahvatio tropski talas vrućina, a kako najavljuju meteorolozi sutra se očekuje temperatura do 42 stepena. Maksimalna izmjerena temperatura u većem dijelu zemlje kreće se od 34 do 39°C. U Beogradu je izmjereno 37 stepeni.
Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će u ponedjeljak biti sunčano i veoma toplo. Maksimalne temperature od 36 do 42 stepena na Celzikusoovoj skali.
Ljekari savjetuju da od deset do 18 sati, treba izbjegavati izlaganje suncu. Građani treba da piju mnogo tečnosti i da izbegavaju duže stajanje u mjest
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8213 times
- Been thanked: 19311 times
Šta bona još malo. Taman smo došli do pola. Septembar je vruć isto kao i juni. Skoro svake godine se odgađa škola na sedmicu, dvije.Dust wrote:Jos malo pa jesen
Danas bilo 39 stepeni, sutra najavljuju još vruće, a prekosutra 43
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8213 times
- Been thanked: 19311 times
Zato što burek živi tamo gdje čitavo ljeto temperatura nije prešla 30 stepeniGospođa Brams wrote:zašto ljudi o meni misle da sam psihotični depresivni manijak ako ne uživam u prženju nego volim svježinu koju donosi kiša
- Sheval
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 344 times
- Been thanked: 872 times
Ako ti misliš da si čudna...upravo ti tipka čovjek koji OBOŽAVA kišu,snijeg,vjetar i hladnoću.Gospođa Brams wrote: zašto bi to što netko više voli kišne dane nego dane kad je +35 značilo da je ta osoba depresivna?
malo me već takve primjedbe da prostite jebu u mozak pa me interesira, da znam, zašto ljudi o meni misle da sam psihotični depresivni manijak ako ne uživam u prženju nego volim svježinu koju donosi kiša
Ne gledaj nikad druge,boli te neka stvar,to ti je moj savjet.
Kao da se mora voliti cvijeće,proljeće,ptice i sunce da bi time dokazao svoju 'normalnost'.
Uostalom,posjeti neki od portala,iznenadićeš se koliko imaš istomišljenika.
http://forum.zevs.si/
http://www.meteo.co.me/forumi/
http://forum.ilmeteo.it/forumdisplay.php?f=42
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
Isto kao i u Mostaru 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Strahota te Bosansko i Hercegovacke temperature,
jos citam neki dan da su previsoke temperature i uzrok silnom poskupljenju prehrambenih proizvoda.
Sa cime smo to zasluzili ?
Ovdje poslije jutarnje blage kise, trenutno suncano sa oblacima 22°....
jos citam neki dan da su previsoke temperature i uzrok silnom poskupljenju prehrambenih proizvoda.
Sa cime smo to zasluzili ?
Ovdje poslije jutarnje blage kise, trenutno suncano sa oblacima 22°....
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Najgore je Majore sto je meteoroloska stanica u Brkom izvan grada, tag da se prava temeberatua ne ocita. Ako stanica kaze 39, u gradu je minimalno 3-4 stepena vise...
Brno, 30 stepeni, kise ni pomocu trikova...
Brno, 30 stepeni, kise ni pomocu trikova...
Vjerujem Julia, u par navrata bio sam dole gdje su harale visoke temperature.
Zista strahota, nisi rahat cak ni na plazi, izgorje se, a na drugu stranu, nemozemo cijelo ljeto provesti u hladovini.
Nikada vise u tom periodu dole odmor praviti, pocetak ili pak kraj ljeta.
Zista strahota, nisi rahat cak ni na plazi, izgorje se, a na drugu stranu, nemozemo cijelo ljeto provesti u hladovini.
Nikada vise u tom periodu dole odmor praviti, pocetak ili pak kraj ljeta.
-
Blackhawk
Ja uzivam isto i na +40 i na -20...
Svako godisnje doba ima cari koje nosi sa sobom, samo ih treba prepoznati i uzivati u njima...
Vecinom ovako svrljajuci po netu gledam, ljudi se zale na sunce zale se na vrucine, i bas prije neki dan pala kisa bilo 2 dana kisno, isti ti se zale na kisu... Ne pase im..
Brams... Isto tebi, da je 2 mjeseca konstantne kise bez prekida psovala bi je isto kao sto sad psujes ljeto..
Sve ima svoje zasto, pa tako i ove vrucine.. Neka ih...
Nadjite nesto i uzivajte u tome..
Svako godisnje doba ima cari koje nosi sa sobom, samo ih treba prepoznati i uzivati u njima...
Vecinom ovako svrljajuci po netu gledam, ljudi se zale na sunce zale se na vrucine, i bas prije neki dan pala kisa bilo 2 dana kisno, isti ti se zale na kisu... Ne pase im..
Brams... Isto tebi, da je 2 mjeseca konstantne kise bez prekida psovala bi je isto kao sto sad psujes ljeto..
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 844 times
nebi ih psovala iz prostog razloga što kad je kiša ja funkcioniram kao normalna osoba, pa se nemam zbog čega žalitBlackHawk wrote:
pokušavam uživat u ovom vremenu ali ne ide, evo opet me glava zabolila čim sam se ustala, zaista ne znam šta ima lijepo u ovakvim paklenim danima
somehow I manage
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Hoki, ne mogu se sloziti s tobom...
Tvoje misljenje je da bi nekome smetala kisa da pada dva mjeseca, ali eto, meni ne bi. I ne mogu naci nista lijepo na teleberaturi od 40 stepeni.
Razumijem ja tvoju psihologiju i pokusaj da nam docaras,ali nije to tako, bar ne kod mene
Tvoje misljenje je da bi nekome smetala kisa da pada dva mjeseca, ali eto, meni ne bi. I ne mogu naci nista lijepo na teleberaturi od 40 stepeni.
Razumijem ja tvoju psihologiju i pokusaj da nam docaras,ali nije to tako, bar ne kod mene
U ovim tropskim klimama ne vidim ama bas nikakvu prednost.
Ovim tropskim klimama jedino se zmije, a posebno poskok raduje, a one su inace hladne ko' led.
Ovim tropskim klimama jedino se zmije, a posebno poskok raduje, a one su inace hladne ko' led.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Ja i Brams smo vrele, ne treba nam ljetoMajor wrote:U ovim tropskim klimama ne vidim ama bas nikakvu prednost.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9147 times
- Been thanked: 5837 times
- Status: Online
Pa sta ce ti kisobran onda?Julia-Klara wrote:Ja i Brams smo vrele, ne treba nam ljetoMajor wrote:U ovim tropskim klimama ne vidim ama bas nikakvu prednost.
The Dark Side Of The Forum...
Kod mene debela hladovina....
Vani je 38° C, a u kući 22°...
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
A frizura???Mister No wrote:Pa sta ce ti kisobran onda?Julia-Klara wrote:Ja i Brams smo vrele, ne treba nam ljetoMajor wrote:U ovim tropskim klimama ne vidim ama bas nikakvu prednost.
- nezaboravna
- Aktivni forumaš

Sreća što nam je Bosna puna lijepih rijeka i izvora,slaka kap vodeje naše blago pa ćak i Miljacka gdje se kupaju mnogi odmah pred vratima kuće
[ytube][/ytube]