Crna hronika
Moderator: Krokodil Behko
Re: Teško bolesni dječak iz Lukavca ima samo jednu želju
Trebalo bi pokenuti akciju da mu se želja ispuni. Možda u nauci lijeka nema, ali Božija milost je beskonačna...
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7924 times
- Been thanked: 18726 times
- Status: Offline
Re: Teško bolesni dječak iz Lukavca ima samo jednu želju
Malom će biti još gore ako ode u Meku i shvati da ga to nije izliječilo.
Tragedija u BiH
Šestogodišnji dječak poginuo u minskom polju, njegov otac teško ozlijeđen

ŠESTOGODIŠNJI dječak poginuo je danas prilikom eksplozije u minskom polju kod Olova, dok je njegov otac zadobio teške tjelesne ozljede, javlja portal Klix.ba.
Nesreća se dogodila danas oko 11.40 sati kada su otac i sin ušetali u minirano područje koje je bilo označeno. Dječak je preminuo na mjestu događaja, a otac je prevezen na liječenje u Sarajevu. Ima geler u plućima te se nalazi na pretragama.

ŠESTOGODIŠNJI dječak poginuo je danas prilikom eksplozije u minskom polju kod Olova, dok je njegov otac zadobio teške tjelesne ozljede, javlja portal Klix.ba.
Nesreća se dogodila danas oko 11.40 sati kada su otac i sin ušetali u minirano područje koje je bilo označeno. Dječak je preminuo na mjestu događaja, a otac je prevezen na liječenje u Sarajevu. Ima geler u plućima te se nalazi na pretragama.
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
Re: Tragedija u BiH
nije mi jedno jasno
zar poslije toliko godina to jos nije ocisceno
a sanjamo tamo o nekoj evropi
zar poslije toliko godina to jos nije ocisceno
a sanjamo tamo o nekoj evropi
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
I europskih mina još ima u nas. Još se uvijek nađe i pokoja iz II sv. rata! I dan danas ista ta europa postavlja (polaže) mine i koješta drugo u Afganistanu, Iraqu i tko zna gdje još. Hoće "oni" postavljat mine, al` razminiravat - jok. Sebi ih ispred kućnog praga ne postavljaju a za našu dječicu ih boli ćuna i svu ostalu dječicu ... a čudom se čude kad im netko postavi kakvu bombu i zgražaju i osuđuju i kao nije im jasno, ma naravno da ne opravdavam, samo mi idu na živce kad nas uče o uzroku i posljedici a njima kad prasne onda se čudom čude ...
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
Nesreća se dogodila danas oko 11.40 sati kada su otac i sin ušetali u minirano područje koje je bilo označeno.
Polje je bilo označeno, pa zašto su onda išli tamo
Ima blento jako puno neočišćenih područja...
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Ima oneciscenih podrucja,to je loše,trebaju se ocistiti,ali sta ćemo,tako nam je kako je,ne mozemo nista,svi su nam isti,sjasi kurta uzjasi murta,nema razlike.....
Ali trebamo,zapravo moramo paziti,jer nece niko iz vlade,i stim se mozemo pomiriti i gledati sebe,a njih ignorisati,druge opcije su zatvorene...
Ali trebamo,zapravo moramo paziti,jer nece niko iz vlade,i stim se mozemo pomiriti i gledati sebe,a njih ignorisati,druge opcije su zatvorene...
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Uzasno 
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9746 times
- Been thanked: 11483 times
Nasilje u porodici
"Zar sam ovog čovjeka nekada voljela?. Tjerao me da živim sa njegovom ljubavnicom"

Moj bivši muž imao je ljubavnicu i maltretirao me je dok smo bili u braku. Tjerao me da živim s njima, i da to prihvatim. Pravio me budalom, govorio da sam poludjela otkako sam rodila djecu. Tako sam ga jednom upratila i našla s ljubavnicom. On me pred njom tukao. Podnijela sam krivičnu prijavu. No, morala sam odbiti svjedočenje, jer me prisilio na to. Nikada nije davao alimentaciju, pa sam ja to sudski zatražila. No, to ga je učinilo još bjesnijim i više nasilnim, nakon toga val nasilja se ponovio – ispričala je 44-godišnja Sarajka V.P. u potresnoj ispovijesti koju je u subotu objavio Dnevni avaz
Tom listu ona se obratila nakon što više, kako kaže, imala kome drugom, a zbog zlostavljanja koje trpe ona i njezina 8-godišnja kćerka.
- Moj život svaki dan visi o koncu. No, preksinoć zaista sam pomislila da je sve gotovo i da jutro neću živa dočekati. Muškarac, za kojeg sam kasnije od policije saznala da je moj bivši muž S. P. (44), od 19 do 20.30 sati nogama i rukama lupao je na vrata i pokušavao provaliti, ispričala je jučer koz suze Sarajka V. P. (38), koja se nakon višegodišnjeg porodičnog naslija odlučila obratiti medijima.
V. P navodi da je njena situacija još gora jer je, kako tvrdi, njen bivši muž i nasilnik policijski službenik Direkcije za policijsku koordinaciju BiH. Kako bi dokazala sa čime se suočava, ona je odlučila snimiti pokušaje njenog muža da provali u stan.
[ytube][/ytube]

Moj bivši muž imao je ljubavnicu i maltretirao me je dok smo bili u braku. Tjerao me da živim s njima, i da to prihvatim. Pravio me budalom, govorio da sam poludjela otkako sam rodila djecu. Tako sam ga jednom upratila i našla s ljubavnicom. On me pred njom tukao. Podnijela sam krivičnu prijavu. No, morala sam odbiti svjedočenje, jer me prisilio na to. Nikada nije davao alimentaciju, pa sam ja to sudski zatražila. No, to ga je učinilo još bjesnijim i više nasilnim, nakon toga val nasilja se ponovio – ispričala je 44-godišnja Sarajka V.P. u potresnoj ispovijesti koju je u subotu objavio Dnevni avaz
Tom listu ona se obratila nakon što više, kako kaže, imala kome drugom, a zbog zlostavljanja koje trpe ona i njezina 8-godišnja kćerka.
- Moj život svaki dan visi o koncu. No, preksinoć zaista sam pomislila da je sve gotovo i da jutro neću živa dočekati. Muškarac, za kojeg sam kasnije od policije saznala da je moj bivši muž S. P. (44), od 19 do 20.30 sati nogama i rukama lupao je na vrata i pokušavao provaliti, ispričala je jučer koz suze Sarajka V. P. (38), koja se nakon višegodišnjeg porodičnog naslija odlučila obratiti medijima.
V. P navodi da je njena situacija još gora jer je, kako tvrdi, njen bivši muž i nasilnik policijski službenik Direkcije za policijsku koordinaciju BiH. Kako bi dokazala sa čime se suočava, ona je odlučila snimiti pokušaje njenog muža da provali u stan.
[ytube][/ytube]
- Zagorka

Re: NASILNI POLICAJAC iz Sarajeva maltretira bivšu ženu (VI
Suzavac draga,elektrosoker,ostra sjekira,išta...
Svaka medalja ima dvije strane... Događaj je strahovito primitivan i jadan. Ako je htjela da se riješi napasnog i agresivnog bivšeg muža, zašto ranije nije uradila sve da se riješi stambeno pitanje i podijeli stan? U cijeloj ovoj priči se samo to pitam?
Čovjek ima pravo na stan, pa zašto se nije potrudila da pravnim putem sve ovo riješi, ali mnogo ranije. Jadno, da jadnije ne može biti...
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
- Zagorka

Anđeo u tebi naprasno mijenja boje,a radar za logiku i pravednost zakaze,ne?
Kaze policija:pusti ga...drugim rijecima.ako te zakolje,boli nas qurac....
Vidis u iskazu da maltretira dijete od 8 godina,to tebi normalan insan?
Kako da rijesi stambeno pitanje,ona i dijete pod most,a njemu da prepusti da orgija po stanu?
Pa moja tetka pravila dvije kuce s tetkom(jednu c_he_tnici zapalili,drugu ponovo dizala)radeći sve teske poslove,trpjela sve od njega,i na kraju kad ju je prevario najboljom prijateljicom,htjela mu reći samo da neće vise spavati s njim jer spava s njom,ali sve ce mu i dalje,kuhati,spremati za njega,on je pistoljem izbaci,da nije bilo sina,ubio bi je....
I dvije godine cekala da ista dobije na sudu,vukla se od kuce do kuce.....moja Sile...
Nasilje ni u kom slucaju ne odobravam,ali kad je u odbrani,tj.samoodbrani,onda ga potičem....nek pođe na tebe i dijete,pusti ga,pa ga sačekaj....i onda mirne duse zovni tog istog policajca i reci:"haj sad vidi sta si napravio"
Kaze policija:pusti ga...drugim rijecima.ako te zakolje,boli nas qurac....
Vidis u iskazu da maltretira dijete od 8 godina,to tebi normalan insan?
Kako da rijesi stambeno pitanje,ona i dijete pod most,a njemu da prepusti da orgija po stanu?
Pa moja tetka pravila dvije kuce s tetkom(jednu c_he_tnici zapalili,drugu ponovo dizala)radeći sve teske poslove,trpjela sve od njega,i na kraju kad ju je prevario najboljom prijateljicom,htjela mu reći samo da neće vise spavati s njim jer spava s njom,ali sve ce mu i dalje,kuhati,spremati za njega,on je pistoljem izbaci,da nije bilo sina,ubio bi je....
I dvije godine cekala da ista dobije na sudu,vukla se od kuce do kuce.....moja Sile...
Nasilje ni u kom slucaju ne odobravam,ali kad je u odbrani,tj.samoodbrani,onda ga potičem....nek pođe na tebe i dijete,pusti ga,pa ga sačekaj....i onda mirne duse zovni tog istog policajca i reci:"haj sad vidi sta si napravio"
Zagorka, ne mijenjam ja boje i ne mogu da na osnovu ovako šture priče donesem bilo kakav svoj sud. Jedino šta mogu da kažem je da se davno mogla riješti napasnog agresivnog muža, prodajom stana (kao što to izjavljuje na videu). Mogla je ali nije...motiv je možda njoj i njemu poznat. Ne odobravam nasilje, grozim se od ovakvih događaja, ali za svađu i ovakvo ponašanje je potrebno dvoje. O ovoj ženi ne znam ništa, kao ni o njemu... ne mogu je braniti samo iz razloga zato što je žena. Ne, Zagorka... pojma nemaš kakve sve žene znaju biti osvetoljubive, zle, kako znaju raditi gadosti muškarcu da ti se život smući. Mnogi padaju na njihove priče samo iz razloga što je žena, šta sve čine i onda okrive muškarce kada se on počne ovako nasilnički ponašati.
Pročitaj ovaj pasus:
Malo mi je čudno da ona nije znala koji joj je to muškarac na vratima? Kako ako govori da je stalno maltretira...A sa njim je pričala preko zatvorenih vrata, a kaže tek od policije saznala da je to on?
Čudna izjava.
Nemoj me pogrešno shvatiti, ali rekla bih da ni njeno maslo nije za Ramazana.
Pročitaj ovaj pasus:
Malo mi je čudno da ona nije znala koji joj je to muškarac na vratima? Kako ako govori da je stalno maltretira...A sa njim je pričala preko zatvorenih vrata, a kaže tek od policije saznala da je to on?
Nemoj me pogrešno shvatiti, ali rekla bih da ni njeno maslo nije za Ramazana.
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
- Zagorka

Ja bih rekla da si malo pomijesala dojmove
,ali dobro,policija i sudstvo ce otkriti ko je kriv....bar se nadajmo,jer je on "njihov" pa mu to radi u prilog
Naravno da ne znaci da je neko ako je zensko u pravu,i treba istjerati pravdu i istinu na cistac,nista drugo....
Nego zaboravih dodati ovu scenu,slusaj,prica mi konobar,citiram:
"Ulaze dva policajca i narucuju ribu.U tom im dojava muz bije zenu na mrtvo ime,komsije zovu da se spase glava.Oni odgovaraju:da,da,primljeno,krecemo.Ja pitam:da ja ne przim?Ne,ne,samo ti po svom,otici cemo mi vec."

Naravno da ne znaci da je neko ako je zensko u pravu,i treba istjerati pravdu i istinu na cistac,nista drugo....
"Ulaze dva policajca i narucuju ribu.U tom im dojava muz bije zenu na mrtvo ime,komsije zovu da se spase glava.Oni odgovaraju:da,da,primljeno,krecemo.Ja pitam:da ja ne przim?Ne,ne,samo ti po svom,otici cemo mi vec."
Ovo boldirano... Javno mnijenje, u ovom slučaju čitaoci štampe, šta će prvo da urade, nego će da osude ovako ponšanje njenog bivšeg muža. Ja sam se prvo zapitala: "A šta je njega natjeralo na ovakvo ponašanje? Zašto nije riješila i podijelila stan?" Niko ovo neće raditi iz čista mira, mora postojati uzrok. A uzrok je na drugoj strani. Dobro je da postoji sud i dokazi, pa će se utvrditi krivica i istjerati pravda na čistac.Zagorka wrote:Ja bih rekla da si malo pomijesala dojmove,ali dobro,policija i sudstvo ce otkriti ko je kriv....bar se nadajmo,jer je on "njihov" pa mu to radi u prilog
![]()
Zagorka, poznat mi je jedan slućaj da je žena sama sebi zadala fizičke ozlijede, modrice... da bi pripisala da joj je to učinio bivši muž i tužila ga je... Sud je naravno utvrdio da se radi o laži, i tuženog je oslobodio svake optužbe.
Zato kažem da sve treba uzeti sa velikom rezervom. Vidimo da se mnogo šta piše u našoj štampi, pa kao da je postalo moderno da se svaka razmirica objelodani i druga strana ocrni.
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
- Zagorka

Sta ga je natjeralo na koje ponasanje?Maltretiranje osmogodisnjeg djeteta i njene majke?
To ne znam.
Ali u sudstvo bas nemam vjeru,zapravo nikakvu,pa sve i kad dobijes presudu i ustanove da si u pravu,s tom se presudom lijepo slikaš
Nista od nje nemas....bas nista....ima moj rodjak presudu,covjek kaze:nemam da mu isplatim i zivio.....ovdje je vec rijec o krađi i malverzacijama,ne bracnom odnosu........
Ali u sudstvo bas nemam vjeru,zapravo nikakvu,pa sve i kad dobijes presudu i ustanove da si u pravu,s tom se presudom lijepo slikaš
Nista od nje nemas....bas nista....ima moj rodjak presudu,covjek kaze:nemam da mu isplatim i zivio.....ovdje je vec rijec o krađi i malverzacijama,ne bracnom odnosu........
Zagorka wrote:Sta ga je natjeralo na koje ponasanje?Maltretiranje osmogodisnjeg djeteta i njene majke?To ne znam.
Ali u sudstvo bas nemam vjeru,zapravo nikakvu,pa sve i kad dobijes presudu i ustanove da si u pravu,s tom se presudom lijepo slikaš![]()
Možda nisam dorekla misao kada sam pisala: "Šta ga je natjeralo na takvo pošanje, ako se ponašao tako?" Ako se ponašao. Mi ne znamo da li je i koliko je njena priča istinita. Nekim je ljudima veoma važno da kažu, pa makar i neistinu, važno je pokrenuti priču i ocrniti drugu stranu. Neću da kažem da je ova njegova bivša supruga takva, ali hoću da kažem da mnogi ljudi ne biraju sredstva, služe se svim i svačim da ostvare ono nešto svoje zamišljeno.
Zagorka, nije nikakav problem bio da je stan prodat davno, na vrijeme i time ne bi dijelila ništa sa navodnim nasilnikom. Ali nije. Zašto nije? Ma sve mi tu nešto smrdi...voljela bih da čujem i drugu stranu šta ima za reći. Na sudovima saslušaju obje strane, uzimajući dokaze, pa tek onda donose presudu. Zato ja ne mogu bilo šta da kažem.
Jedino, da je ovo jako jadno.
A prije par dana je osvanula prića o onoj Aidi koja traži Beograđanina. Poslije je izjavila da to nije njena priča.
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)