gospođa Brams
11 Dec 2019, 08:42
Meni je to potpuno isto kao da idem kopat po mobitelu od prijateljice, ili sestre, ili mame. Nepristojno je i pokazuje manjak poštovanja prema tuđoj intimi. Možda je to nepopularno mišljenje, ali smatram da osobe, iako su u ljubavnom odnosu, vezi, braku, nisu srasle u jedan nedjeljivi organizam bez prava na trunku privatnosti i intime. Pa ne mora on znati baš sve što meni prolazi kroz glavu, baš sve što ja mislim i sve što dijelim u razgovoru s dragim ljudima, a i obrnuto. Jednom davno, prijateljica je imala dečka koji je bio jako posesivan i redovito joj je čitao poruke na mobitelu. Ja to tada nisam znala. I jednom smo prilikom pričale, o čemu drugom, nego o ginekološkim problemima. I kasnije mi je ona kroz razgovor spomenula kako je njen Darko na to rekao ahahahah fuj o čemu vi pričate. Ja sam ostala šokirana. Čovjek je stvarno sve pročitao. Znači, ja ne želim da neka treća osoba zna informacije o mom PAPA testu, ginekološkim brisevima ili mojoj cisti na jajniku. To je banalan primjer, ali stvar je principa. Čitanje partnerovih razgovora je nepoštivanje ne samo njegove privatnosti, nego i privatnosti treće osobe.
A i uostalom, kao što netko već reče, što očekujete naći na partnerovom mobitelu? Ako vas želi varati, varat će vas provjeravali ga vi ili ne. Ako niste u vezi s totalnim glupanom, dokaze će vjerojatno sakriti. Postoje neki znakovi za alarm, ako od vas skriva baš sve, ako ima šifre za sve živo, ako provodi puno vremena bez vas, ako je promijenio ponašanje...to su neki znakovi da možda nešto nije u redu. Mislim da si ljudi stvarno dozvoljavaju previše kad misle da imaju pravo na i zadnju trunku partnerove intime, samo zato što su u ljubavnoj vezi, pa im je normalno kopati im po svemu.
Meni je sasvim dovoljna činjenica da on od mene nema potrebu ništa skrivati. Njegov mobitel i laptop su vazda otključani i meni na dohvat ruke. Milijun puta mi je rekao da pogledam tko mu je poslao poruku, ako je njegov mobitel bliže meni. Zna da koristim njegov laptop i to mu nimalo ne smeta, a ja da želim mogla bih prekopati njegove mailove i internet aktivnost unazad ohoho godina, ali ne želim. Čemu? Pa nemam zašto. To je nepristojno i označava manjak povjerenja. Gadi mi se sama pomisao na to.
I ovo sve ne znači uopće da imamo idealan odnos, ne, imamo svojih problema kao i svatko drugi, ali nemamo problem s povjerenjem. Da imam problem s povjernjem i da imam potrebu mu kopati po stvarima i mobitelu, to bi me izjedalo i ne bih baš mogla samo tako s time živjeti. To je granica koju nikad ne želim preći i nadam se da neću imat potrebu.
somehow I manage