Alija Izetbegović

Moderator: Krokodil Behko

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Alija Izetbegović

08 Aug 2012, 22:09

Neka mu je rahmet duši. Za mene ostaje svijetla tačka, prvi predsjednik naše države, čovjek koji je neokaljana obraza napustio ovaj svijet. Da nije griješio - jeste, ali stavljati ga u isti koš sa zločincima je bezobrazno.
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

08 Aug 2012, 22:14

nimalo bezobrazno nego realno
ostali zlocinci nisu izdali svoj narod i doveli ga pod noz nespremnog . on jeste
o alijinom "postenju" se danas toliko zna da je besmisleno o tome pricati
pocevsi od bos.posavine do srebrenice
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

08 Aug 2012, 22:48

BlackHawk wrote: Na danasnji dan, 1925. godine, rodjen je prvi predsjednik samostalne drzave Bosne i Hercegovine..
Veliki covjek... Alija Izetbegovic..

Jel on uistinu bio predsjednik države ili predsjednik predsjedništva?

Veliki čovjek,.............. prije bi se reklo veliki Srbin, jer se većinski dio svog života tako opredijelio a haman i umro kao Srbin!
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Aug 2012, 08:32

Image

Sitna buranija
Sitna buranija

09 Aug 2012, 13:06

Kakve teške riječi u ovom svetom mjesecu Ramazanu

dugi_74
Na probnom
Na probnom

09 Aug 2012, 14:17

Znam da meni kao albanca nije mjesto na ovoj temi, ali molim vas pokazujte malo postovanja prema coveku koji je bio tu kad je bio najteze. Ja mogu razumjeti neslaganja, ali ne mogu razumjeti toliku mrznju prema coveku koji je vec mrtav, i koji je tolikon ucinio za vas. Pa recite mi molim vas, gdje ste bili vi tad ili vasi mentori? Sto niste vi vodili Bosnu tad ili vasi istomisljenici i mentori? Zasto je onda narod isao njegovim stopama, ili zasto je narod ili vojska slusao njega da prekida rat, kad je "stajala dobro", kako sam citao u jednom postu? Pa zar ste zeljeli da Bosna ostaje bez ijednog Bosnjaka?.
Mozda i grijesim, ali ja imam veliko postovanje za rahmetli Aliju. Jedan Bulevar u centru Prizrena na Kosovu nosi ime Alije Izetbegovica, i meni kao albanca to jako raduje. Kad god prolazim otuda i citam u plakatu "Bulevar Alije Izetbegovica", osjecam se lijepo sto me to ime podjeca na jednog velikog coveka, jednog divnog naroda na Balkanu.

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

09 Aug 2012, 15:05

Meni, iako sam politicki sasvim u suprotnom smjeru usmjeren, ne pada na pamet bilo kakvo psovanje po nestalim/mrtvim....ali...
mozemo mi vani imati na pretek bulevara Alije Izetbegovica...ali, dali imamo i dali cemo ikada imati bulevar u Banja Luci ili dijelu Mostara,
iako su ovo drevni gradovi Bosne i Hercegovine.

Bosna je bila prije Alije a biti ce je kao i sto jeste i poslije Alije.
Aliji se koliko zapazamo, zamjeri da je prodao, moguce i nesvjesno dobar dio BiH za dio torosvke Bosne za Bosnjake.
To primjera radi u posljednje vrijeme konstantno nasa stampa tvrdi na celu sa D. avazom.

Ko danas od vladajucih SDP/SBB uopste odaje priznanje i zakiva ga u zvijezde,
dali je to ok. zaista nisam siguran, ali Alija biti Predsjednik ili cijenjen kod vecine BiH naroda je cisti apsurd.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud

Sitna buranija
Sitna buranija

10 Aug 2012, 11:07

I sta na kraju reci... Uvijek ce biti onih koji ce ga voljeti i onih koji ce ga mrziti. Uvijek ce biti onih koji ce o njemu samo dobro govoriti i onih koji ce ga redovno kritikovati(da ne kazem pljuvati).

Medjutim..., postoje odredjene ne
pobitne historijske cinjenice koje su cvrste kao beton:

1. Unatoc planu iz Karadjordjeva, Velika Srbija nije ostvarena i bosnjaci nisu nestali sa lica zemlje.
2. Unatoc agresorskoj vojnoj premoci i embargu na oruzje, Armija BiH je uspjela da odbrani BiH u njenim prijeratnim granicama, onako herojski, tako da se otpor cuo do neba.
3. Unatoc stravicnim zlocinima i razaranjima koje su pocinile agresorske strane(Hrvatska i Srbija), Alija nikada nije naredio osvetu niti da se uzvraca istom mjerom. Dok su protjerivani bosnjaci i dok su gorjele dzamije, nebosnjaci na nasoj teritoriji su zivjeli slobodno i bez straha posjecivali svoje neokrznute bogomolje.
4. Unatoc dvostrukoj agresiji, iza Alije je ipak ostala drzava Bosna i Hercegovina ma kakva ona bila. A kada se pogleda protiv koga i na koji nacin se moralo boriti i braniti, mi smo ipak vojni i moralni pobjednici!

Alija je bio predsjednik i vrhovni komandant malog naroda bez vojske i oruzja, napadnutog iz vana od strane dvostrukog agresora i izdanog iznutra od svojih komsija, ostavljenog od strane svijeta da nestane preko noci bez ispaljenog metka, ali..., nisu dusmani znali koliko je taj mali narod prkosan!

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

10 Aug 2012, 11:40

dugi_74 wrote:Znam da meni kao albanca nije mjesto na ovoj temi, ali molim vas pokazujte malo postovanja prema coveku koji je bio tu kad je bio najteze. Ja mogu razumjeti neslaganja, ali ne mogu razumjeti toliku mrznju prema coveku koji je vec mrtav, i koji je tolikon ucinio za vas. Pa recite mi molim vas, gdje ste bili vi tad ili vasi mentori? Sto niste vi vodili Bosnu tad ili vasi istomisljenici i mentori? Zasto je onda narod isao njegovim stopama, ili zasto je narod ili vojska slusao njega da prekida rat, kad je "stajala dobro", kako sam citao u jednom postu? Pa zar ste zeljeli da Bosna ostaje bez ijednog Bosnjaka?.
Mozda i grijesim, ali ja imam veliko postovanje za rahmetli Aliju. Jedan Bulevar u centru Prizrena na Kosovu nosi ime Alije Izetbegovica, i meni kao albanca to jako raduje. Kad god prolazim otuda i citam u plakatu "Bulevar Alije Izetbegovica", osjecam se lijepo sto me to ime podjeca na jednog velikog coveka, jednog divnog naroda na Balkanu.
E sad,...... šta bi bilo da je Kosovo imalo takvog šeprtlju - kao što je bio izdajnik Alija I. ?
Kažeš da si Albanac, jel sa Kosova ili,...... ?
Kamo sreće da Alije nije bilo tu - kad je bilo najteže.
Dalje, Milošević je mrtav a po tvom ga ne treba mrziti , Ranković isto :pusi
A za kraj, kako tebi , tako i ostalima ; Nije Alija vodio Bosnu , kao što ti misliš da jeste, njega se je ticalo samo Sarajvo, pa yebo ga ti , on je i svoje rodno mjesto potpisao da bude u RS.
Alija nije bio državnik, da bi predstavljao državu , već se je vidio kao vođa jedne stranke i njenih istomišljenika a za državu mu se je yebalo jer da nije tako on nikad ama baš NIKAD ne bi potpisao podjelu BiH.
Prije potpisa u Dejtonu je BiH bila REPUBLIKA BiH a sada je samo BiH , bez onoga Republika , a tu istu REPUBLIKU je dao Srbima, jer zahvaljujući njegovom potpisu danas Srbi imaju REPUBLIKU Srpsku.
Alija nije dao Vikretu autonomiju al je zato Karadžiću dao REPUBLIKU i sad ga još treba poštivati.
Dabogda se njemu mezar redovno u zrak dizao , pa to bilo kome krivo il ne :pusi

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

10 Aug 2012, 11:47

kad si vec pomenuo fikreta, svima je poznato da je on ubjedljivo pobijedio na izborima a
ne alija
aliju je postavilo predsjednistvo a ne narod

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

10 Aug 2012, 12:02

blento59 wrote:kad si vec pomenuo fikreta, svima je poznato da je on ubjedljivo pobijedio na izborima a
ne alija
aliju je postavilo predsjednistvo a ne narod
Da ne bude zabune, ne branim Vikreta, daleko bilo , al tamo su se najžešće borbe vodile, takvih borbi ni na jednom ratištu sa Srbima nije bilo.
Ako ide helać firma, valjda je direktor kriv a ako ide helać država , onda je prešjednik kriv

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

13 Aug 2012, 06:38

[ytube][/ytube]
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

13 Aug 2012, 10:39

slozio bih se uglavnom sa Mrkijem,nije Alija r. imao nikakvih kvaliteta osim sto je sina Bakira(onog ljigavog ) obezbijedio za vijeka...Srebrenica ide njemu na vrat i njegovim najblizim,Srebrenica se mogla izbjec...osim u slucaju da ona nekoma kao takva iz "nekih" razloga treba...i trebala je.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

13 Aug 2012, 16:59

Ja nikada ne bih volio niti uživao u tome da se minira grob ili mezar bilo koga znači ni Miloševića ili šta ja znam,jer to kao prvo nije osjećaj za normalnog insana da imaš toliko mržnju da želiš nekome raskopavati grob ,a kao drugo je sasvim besmisleno sa koje god strane pogledaš.
Ako si vjernik onda znaš da onaj ko umre ide pred Najpravednijeg i da neće moći sakriti ni zrno zla ili dobra koje je uradio i da će za to biti kažnjen ili nagrađen.
Ako nisi vjernik onda isto nema smisla lupati po nečijim beživotnim kostima .
Ima ,ako nisi normalan i imaš dijagnozu bolesne mržnje kao opsesivnog poremećaja . :cudi
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

13 Aug 2012, 21:06

Nek ti je rahmet dragi predsjedniče, dabogda vječito u džehenemu bio :pusi

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

13 Aug 2012, 21:59

mrki62 wrote:Nek ti je rahmet dragi predsjedniče, dabogda vječito u džehenemu bio :pusi
Što bi rekla jedna meni draga rahmetli osoba, a vezano za sve vrste kletvi i rućnih želja drugome "Eh, kad bi Bog dragi slušao svakakvih b..."

carobnjak Nurudin wrote:Ja nikada ne bih volio niti uživao u tome da se minira grob ili mezar bilo koga znači ni Miloševića ili šta ja znam,jer to kao prvo nije osjećaj za normalnog insana da imaš toliko mržnju da želiš nekome raskopavati grob ,a kao drugo je sasvim besmisleno sa koje god strane pogledaš.
Ako si vjernik onda znaš da onaj ko umre ide pred Najpravednijeg i da neće moći sakriti ni zrno zla ili dobra koje je uradio i da će za to biti kažnjen ili nagrađen.
Ako nisi vjernik onda isto nema smisla lupati po nečijim beživotnim kostima .
Ima ,ako nisi normalan i imaš dijagnozu bolesne mržnje kao opsesivnog poremećaja
. :cudi
:ok
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

Blackhawk

13 Aug 2012, 22:01

[ytube][/ytube]

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

13 Aug 2012, 22:08

Ideja wrote: Što bi rekla jedna meni draga rahmetli osoba, a vezano za sve vrste kletvi i rućnih želja drugome "Eh, kad bi Bog dragi slušao svakakvih b..."

Il kad bi ti pročitala moj potpis :pusi

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8828 times
Been thanked: 5595 times

13 Aug 2012, 23:20

mrki62 wrote:Nek ti je rahmet dragi predsjedniče, dabogda vječito u džehenemu bio :pusi

Stvarno si neukusan...

Nije ti bolan 12 godina.
The Dark Side Of The Forum...

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

13 Aug 2012, 23:29

ne slazem se ni ja sa dizanjem mezara u vazduh
medjutim to sto je alija mrtav ne opravdava ga ni malo krivice
niti bi nekome trebalo da bude prepreka za ostru kritiku njegovih
gresaka i propusta(po meni izdaje vlastitog naroda)
znaci hitler mrtav i gotova prica. ne treba ga vise pominjati

Post Reply

Return to “Historijske ličnosti”