Ja ne znam da ima takva vrsta hrane ali možda možeš nešto sama pokušati spremati.Vjerujem da ti je teško i eto sve se nadam da će biti bolje a isto tako sam svjesna da i psima godine idu.Moj blento opet ima problema sa leđima pa smo na tabletama trenutno.uvijek_kontra wrote: 13 Dec 2019, 17:47 Hvala ti, uvijek razmisljam kako se kaze. Zapamticu sad.Tesko Femea, rekla mi je doktorka da ce i ona raspitat se al kod nas sigurno nema.
Ako nista. Kuhacu ja. Nesto cu vec smisliti. Samo da joj bude bolje. Znas kako mi je tesko, posebno zbog epi napada. To je nesto najgore sto sam dozivjela s njom.
Kućni ljubimci
Moderator: spacebound
- Femea
- Propala kaladontašica

- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Kućni ljubimci
Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 8140 times
- Been thanked: 7281 times
Onda znas kako mi je.
Ja u zadnje vrijeme od nekih ljudi iz okoline slusam kako sam luda, kako trosim pare za psa bezveze itd. itd. ALI i mi cemo bit stari i nece nas zbog toga uspavat.
Drzite se.
Nadam se da ce tablete pomoc. To je boljka tih malih pasa.
Ja u zadnje vrijeme od nekih ljudi iz okoline slusam kako sam luda, kako trosim pare za psa bezveze itd. itd. ALI i mi cemo bit stari i nece nas zbog toga uspavat.
Drzite se.
Volim da cvjetam.. pored ovih alergičnih. 
- Femea
- Propala kaladontašica

Ne razumijem zašto bi nekog bilo briga što trošiš svoj novac, ali eto.uvijek_kontra wrote: 13 Dec 2019, 17:53 Onda znas kako mi je.
Drzite se.Nadam se da ce tablete pomoc. To je boljka tih malih pasa.
Ako se neko odluči da ima ljubimca valjda mu je i obaveza da istog liječi ako je bolestan.Kako god, ja te razumijem
Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.
- Femea
- Propala kaladontašica

Slabost zadnjih nogu, makar kod mog psa, pogotovo lijeva noga.
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
Slazem se, Femea.

Moja Aja nije mogla da npr. skoci na kauc, ili hoda hoda pa sjedne iznenada.
- Femea
- Propala kaladontašica

Najgore mi je je kad ga to popusti zbog tableta pa onda poludi trčkara i skačeuvijek_kontra wrote: 13 Dec 2019, 18:04 Slazem se, Femea.![]()
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Belay Queen
- Inventar foruma

- Has thanked: 101 times
- Been thanked: 142 times
uvijek_kontra wrote: 13 Dec 2019, 17:47 Hvala ti, uvijek razmisljam kako se kaze. Zapamticu sad.Tesko Femea, rekla mi je doktorka da ce i ona raspitat se al kod nas sigurno nema.
Ako nista. Kuhacu ja. Nesto cu vec smisliti. Samo da joj bude bolje. Znas kako mi je tesko, posebno zbog epi napada. To je nesto najgore sto sam dozivjela s njom.

kontrice pitaj doktoricu mozes li probat s ovom hranom,namjenjeno je bas oboljenju donjih urinarnih puteva,otapanju i prevenciji kamenca,urolitijaze kod pasa itd,ovu hranu mozes naci u dehidriranom ili konzerviranom obliku,tesko da ces moci sama joj nesto kuhat,to je bas mucenje i za nju i za tebe a pitanje je hocel htjet to pojest,et
Panta rei...
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
Ovo bi bilo super rjesenje jer imam ovdje kupit royal canin samo ne znam jel bas ovaj. Sacu odma ic trazit jer je rekla da su imali al nemaju vise.
Hvala ti puno.
Ovako bas znam sta i gdje trazit.
Hvala ti puno.
Ovako bas znam sta i gdje trazit.
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
Sad kontam, onda je meni rekla da ima za sva obolenja sa kamenjem i kristalima hrana i uspjesno se to rjesava, samo za ove sto Aja ima ne. I ima kiseo urin. Moram i za to nesto nac. A za ovo svakako cu pitat.
Prosli vikend sredjivali dvoriste kad u jednom cosku kuce ugladasmo zutu macku. Mjauce, gleda nas, ko da moli da je uzmemo i pomazimo. Vidi se kucna maca, fino odgojena. I svidi joj se kod nas. Istrazi malo kucu, trazi nesto poznato, kontam otici ce kad vidi da nije njen dom, ali jok. Hoce ostati. Moje macke sizofreniju dobile, nema sanse da iko dodje a kamoli jos i ostane. Hoce ubiti zucku. Hud se scucurio iza jedne saksije s cvijecem i samo gleda u nas.
Skontamo da mora biti iz naseg kvarta, dosla je za nasim mackama. Helem odvezu je muz i kcerka, ostave na mjesto odakle ima fin pregled, odatle je otrcala pred jednu kucu.
Veceras cujem neku maciju tucu, otvorim vrata, kad opet onaj zuco
Pomazim ga, umiljatiji je od mojih macki, i mirniji. Vidi se da se ne zna tuci. I rado bi ga uzela sebi da vec nemam macke.
Helem, odvezemo ga ja i sin ovaj put. Miran i u autu, ko da su ga svaki dan vozali pa navikao.
Ostavim ga fino, produzimo, okrenemo se, vracamo se, on sjedi ondje gdje sam ga i ostavila.
Zao mi ga, kontam ne zna odatle naci kucu, uzmem ga opet i odvezem malo dalje. Ostavim ga, ode sad u pravcu neke kuce. Drago mi, kontam tu mu je sigurno dom.
Vratimo se kuci, mirna savjest. Taman cu sad u miru da citam, kad opet tuca. Otvorim da vidim ko je sad. Kad on se vratio, haman prije mene. Precicom, preko basta.
Odvezli ga opet, malo dalje.
Da je bar radni dan. Odvezla bi ga veterinaru, da vidi da nema slucajno chip.
Skontamo da mora biti iz naseg kvarta, dosla je za nasim mackama. Helem odvezu je muz i kcerka, ostave na mjesto odakle ima fin pregled, odatle je otrcala pred jednu kucu.
Veceras cujem neku maciju tucu, otvorim vrata, kad opet onaj zuco
Pomazim ga, umiljatiji je od mojih macki, i mirniji. Vidi se da se ne zna tuci. I rado bi ga uzela sebi da vec nemam macke.
Helem, odvezemo ga ja i sin ovaj put. Miran i u autu, ko da su ga svaki dan vozali pa navikao.
Ostavim ga fino, produzimo, okrenemo se, vracamo se, on sjedi ondje gdje sam ga i ostavila.
Zao mi ga, kontam ne zna odatle naci kucu, uzmem ga opet i odvezem malo dalje. Ostavim ga, ode sad u pravcu neke kuce. Drago mi, kontam tu mu je sigurno dom.
Vratimo se kuci, mirna savjest. Taman cu sad u miru da citam, kad opet tuca. Otvorim da vidim ko je sad. Kad on se vratio, haman prije mene. Precicom, preko basta.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2967 times
- Been thanked: 24597 times
- Status: Online
- lejlamo
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8489 times
- Been thanked: 20129 times
Ovo ko onaj vic kad Mujo odvozi macku svaki put dalje al kad se vrati kuci ona vec tu. Na kraju zaluta pa zove zenu da pita jel se macka vratila i da mu je da na telefon.navika wrote: 15 Dec 2019, 03:23 Prosli vikend sredjivali dvoriste kad u jednom cosku kuce ugladasmo zutu macku. Mjauce, gleda nas, ko da moli da je uzmemo i pomazimo. Vidi se kucna maca, fino odgojena. I svidi joj se kod nas. Istrazi malo kucu, trazi nesto poznato, kontam otici ce kad vidi da nije njen dom, ali jok. Hoce ostati. Moje macke sizofreniju dobile, nema sanse da iko dodje a kamoli jos i ostane. Hoce ubiti zucku. Hud se scucurio iza jedne saksije s cvijecem i samo gleda u nas.
Veceras cujem neku maciju tucu, otvorim vrata, kad opet onaj zuco![]()
A ne mogu ti dva muzjaka zajedno. Otice ti Niko ako zuti ostane.
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
Naviko ista si kao ja. 
Da bar nismo take..
Havana preslatko.
Lelja a vidi mu pogleda.
Da bar nismo take..
Havana preslatko.
Lelja a vidi mu pogleda.
obrisao mi se čitav folder sa slikama gdje su i ove bile izmedju ostalog metnuću nekad opet
Take a walk on the wild side,
the animal side...
the animal side...

kad se stavi povodac umislim se da sam pit bul
the animal side...
the animal side...

Kako si je naucio na povodac? Ja kad sam imala macu nije htjela da cuje za njega...
ne znam kažem joj ja odoh vani ostaćeš tu sama , malo negodovala par puta kasnije sama pridje čim uzmem povodacSnowie wrote: 15 Dec 2019, 21:16
Kako si je naucio na povodac? Ja kad sam imala macu nije htjela da cuje za njega...
isto tako i kućicu kad se ide negdje sama ulazi u nju
the animal side...
the animal side...