gospođa Brams wrote: 15 Dec 2019, 16:59
Fuddo wrote: 15 Dec 2019, 16:58
Ma nije, ne djelujes mi depresivan, malo mi sad cudno sve to sto pises.
Sve mislim da se zajebajes.
Guglaj high functioning depression
Upravu si bila psihijatar je napisao nesto da ne primijetim i nadjo sta koja znaci sifra.
F 44 je i ovo F 44 Disocijativni poremećaj,
"Disocijativni poremećaj F44 – kako ga prepoznati?
Mnogi ljudi nakon traumatskih događaja mogu jasno izreći što se sve događalo tijekom stresne situacije, ali to govore potpuno mirno i bez ikakvih osjećaja kao da su to doživjeli iz uloge promatrača.
Isto tako, mogu potpuno zaboraviti određene dijelove traumatskih situacija (disocijativna amnezija) ili je u to uključen i disocijativni poremećaj ličnosti koji se još naziva i poremećaj višestruke ličnosti.
Nadalje, osobe s disocijativnim poremećajem kao da izlaze iz svoje kože u određenim situacijama i ne osjećaju ili zaboravljaju dijelove života koji su im bili izrazito stresni. Kasnije, ako ih se sjećaju, o njima pričaju sasvim normalno, bez ikakvog uznemiravanja.
To može biti zaštitni faktor, ali problem nastaje kad se disocijativni poremećaj pretvara u životnu svakodnevicu kad osoba ne osjeća niti one pozitivne emocije, nego se iz bilo kakvih emocionalnih situacija potpuno isključuje kako ne bi bila povrijeđena."