Skupocjeni automobili u BiH

Sve o ljubimcima na točkove

Moderator: Krokodil Behko

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Status: Offline

Re: U BiH uvezen Ferrari vrijedan 450,000 KM

Post by Major »

Patriotizam je biti naklonjen onima koji znaju i imaju a isto tako i onima koji nemaju ili prose na putu.
Svi su oni nasi, mnogi kao da prave razliku...patriotizam ne poznaje granice, samo je jedna Bosna i Hercegovina.
Ti kao da si spreman i patriotizam sortirati..."sto je dobro moje je, sve sto je lose, njihovo je"... :pusi
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8829 times
Been thanked: 5596 times

Post by Mister No »

Major wrote:Patriotizam je biti naklonjen onima koji znaju i imaju a isto tako i onima koji nemaju ili prose na putu.
Svi su oni nasi, mnogi kao da prave razliku...patriotizam ne poznaje granice, samo je jedna Bosna i Hercegovina.
Ti kao da si spreman i patriotizam sortirati..."sto je dobro moje je, sve sto je lose, njihovo je"... :pusi

Cekaj bolan, de se malo skoncentrisi nepovezan si.

Kakve veze ima naklonjenost bogatasu ili siromahu sa patriotizmom. Tu se radi o prizemnim ljudskim osobinama tipa zavisti ili ulizištva i to ti veze sa patriotizmom nema.

Šta, što je dobro moje je a loše kao njihovo je??? :cudi
The Dark Side Of The Forum...
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major »

Povezuj se ti koliko ti je volja, ja samo znam i podrzavam da sto vise imamo, mocnih, naprednih i pametnih insana,
sa njima ce biti i drugima lakse.
Fukarluk nikome hajr nije donio, bilo bi najljepse da svi bezbrizno zive , da rade i dobra auta voze.
Mister No
Has thanked: 8829 times
Been thanked: 5596 times

Post by Mister No »

Major wrote:Povezuj se ti koliko ti je volja, ja samo znam i podrzavam da sto vise imamo, mocnih, naprednih i pametnih insana,
sa njima ce biti i drugima lakse.
Fukarluk nikome hajr nije donio, bilo bi najljepse da svi bezbrizno zive , da rade i dobra auta voze.

Svejedno slozio se ili ne sa tobom, to ti opet veze nema sa patriotizmom na koji si se maloprije pozvao.
The Dark Side Of The Forum...
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust »

Majore, biti toliko bogat u jednoj siromasnoj zemlji poput Bosne je sumnjivo i svakog normalnog covjeka zaboli za onim 99.9% svijeta te iste zemlje koji su znatno, znatno, znatno siromasniji.

Nemamo skoro nikakvih priordnih resursa (poput mafijasa Rusa) pa da mozemo reci (ali ne i potvrditi) da su dosli do bogastva koristeci (prodajuci, preprodavajaci...) iste. Cinjenica je da su silne poslijeratne donacije nestale preko noci, nista se nije izgradilo, obnovilo od onoga sto bi koristilo masi ljudi (poput skola, fabrika, puteva, zeljeznica...) a i cinjenica je da su se mnogi koji su imali dostupa do istih, postali bogati preko noci.

I na kraju, ako njega tog istog bogatasa nije stid da se provoza mahalom u kojoj neki ni kruha nemaju da se najedu, zasto bi nekoga ovdje trebalo biti stid ako se malo sali na njihov racun. Mnogo je bezbolnije.

p.s.
Patriotizam je ljubav prema domovini sto sa sobom ne povlaci ljubav prema svim njenim ljudima.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer »

da dust,to je patriotizam...ne volim jedan dio bosanskohercegovaca,jednu manju grupu bih na vjesala poslao ali zato volim svoju zemlju veoma puno...zivim vani i znam o cemu pricam...ebat tudjinu,uvijek tudjinac..

prosli puta kad sam bio dole tamo u martu 2012 nagledao sam se finih auta sa bosanskim tablicama po Tuzli i okolini,mladici od 30-tak godina vozaju recimo Mercedes SL Coupe sa kompletnom AMG sportskom opremom sa motorom 6.3 ccm i nekih 540 ks sa cijenom od nekih 150 000-200 000€...:hm....sta da pomisli covjek i sta da kaze?!...ispred kupovnog centra u Tz ,cini mi se da se zove Merkur mladici od 20-tak godina parkiraju novu S klasu ispred Cafea itd..ima toga koliko hoces...

a samo 5 metara dalje masa ljudi koji jedva prezivlavaju...ebat pravdu...
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major »

ok.kao da smo se dobrim dijelom pridruzili definiciji patriotizma.
Meni je gorka pomisao biti bezuslovno patrtiota pored tolikog broja, hem sto se oni prodaju za vjernike , hem sto su najvjerovatnije
pokrali svoj sopstveni narod.
Dakle, moramo razgraniciti, ja razgranicavam.
Istina da se na drustvenom sektoru haman nista nije izgradilo, drustvena imovina propada, ali svakodnevno smo svjedoci koliko privatluk,
korupcija, lopovluk cvjetaju.
Cudno mi je da se obicni ljudi sa slicnim situacijama bezuslovno mire, da nisu u stanju negodovati.

Burek, isto tako uocavam na nasim krajevima klince sa skupim automobilima, ne da necu da razumijem, nedostaje mi imalo cista logika
da jedan 25-ogodisnjak ili pak 30-godisnjak moze voziti auto od 100 i vise hiljada maraka.
To u Njemackoj nema, u Njemackoj to rade tek tada kada se svi moguci uslovi obezbijede,strucna sprema, porodica, kuca ili stan,
pa tek tada se koliko ostane novca na raspolaganju prelazi na skupi automobil.

U Njemackoj nema kod Nijemaca da svom 25-ogodisnjem sinu ustupe ili poklone auto.
Obezbijediti mu profesiju, (to je duznost svakog roditelja) a tek onda, dragi sine, izvoli radi i zaradi novac za auto i drugi moguci luksuz.
String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Post by String »

Zato je Bakir Izetbegovic pametan. On svako malo ide u posjetu Turskoj da provjeri kako stoji cash koji mu je tata Alija ostavio od novaca koji su stizali u BiH tokom rata ali ne vozi bijesno auto.
"Maskiran sam, ili samo mislim da sam maskiran"..
"Pod ovim bojama, govorim samo rijeci sto me kriju"....
Image
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Major wrote:Najlakse je optuzivati insane da su lopovi a i ne znajuci niti imati pravu informaciju na koji nacin je dosao do skupocjenog auta.
Nezaboravimo da na prvi mah i u komplikovanoj BiH ima bistrih i marljivih insana koji su to iskljucivo njihovim trudom zaradili.
U mojoj maloj carsiji ima najmanje 15-20 osoba koji voze auta vrijednosti preko 100 hiljada Km.

Mozemo reci da je u situaciji u kojoj se BiH nalazi nemoralno voziti auto od par stotina hiljada KM, ali trgovina nije zabranjena,
zabranjeno je ili haram je od kamate auto kupovati.

Meni je srce vece kada vidim insana koji je uspio nego kada vidim gomilu insana na ulici koji prose.
Ode vam patriotizam u helac... :pusi
Na pošten način se ne može zaraditi - sve da ga yebeš :pusi
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Post by String »

mrki62 wrote:
Major wrote:Najlakse je optuzivati insane da su lopovi a i ne znajuci niti imati pravu informaciju na koji nacin je dosao do skupocjenog auta.
Nezaboravimo da na prvi mah i u komplikovanoj BiH ima bistrih i marljivih insana koji su to iskljucivo njihovim trudom zaradili.
U mojoj maloj carsiji ima najmanje 15-20 osoba koji voze auta vrijednosti preko 100 hiljada Km.

Mozemo reci da je u situaciji u kojoj se BiH nalazi nemoralno voziti auto od par stotina hiljada KM, ali trgovina nije zabranjena,
zabranjeno je ili haram je od kamate auto kupovati.

Meni je srce vece kada vidim insana koji je uspio nego kada vidim gomilu insana na ulici koji prose.
Ode vam patriotizam u helac... :pusi
Na pošten način se ne može zaraditi - sve da ga yebeš :pusi
Pa kako onda ovi zarade jebavajuci narod? :D.
Vidis da moze - sve da ga yebes. :D.
Image
Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 37 times
Been thanked: 833 times

Post by Sibila »

Heidi wrote:zderi prije no pozderu tebe...tako jednostavno je sve to.

:plavi :plavi :plavi

zaboli me stomak hahahahahhaahaa od heidi stringa dust i zagora :plavi :plavi :plavi

ajijj :plavi :plavi volim vas :plavi
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

String wrote: Pa kako onda ovi zarade jebavajuci narod? :D.
Vidis da moze - sve da ga yebes. :D.
I to yebanje je relativno,............ i ja sam yebavo jednu i pitam je da li ga osjeti unutra a ona kaže da NE a ja joj kažem da ga nema ni vanka ,............... kratko je objašnjivo al dugačko nikako :pusi
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer »

Major wrote:ok.kao da smo se dobrim dijelom pridruzili definiciji patriotizma.
Meni je gorka pomisao biti bezuslovno patrtiota pored tolikog broja, hem sto se oni prodaju za vjernike , hem sto su najvjerovatnije
pokrali svoj sopstveni narod.
Dakle, moramo razgraniciti, ja razgranicavam.
Istina da se na drustvenom sektoru haman nista nije izgradilo, drustvena imovina propada, ali svakodnevno smo svjedoci koliko privatluk,
korupcija, lopovluk cvjetaju.
Cudno mi je da se obicni ljudi sa slicnim situacijama bezuslovno mire, da nisu u stanju negodovati.

Burek, isto tako uocavam na nasim krajevima klince sa skupim automobilima, ne da necu da razumijem, nedostaje mi imalo cista logika
da jedan 25-ogodisnjak ili pak 30-godisnjak moze voziti auto od 100 i vise hiljada maraka.
To u Njemackoj nema, u Njemackoj to rade tek tada kada se svi moguci uslovi obezbijede,strucna sprema, porodica, kuca ili stan,
pa tek tada se koliko ostane novca na raspolaganju prelazi na skupi automobil.

U Njemackoj nema kod Nijemaca da svom 25-ogodisnjem sinu ustupe ili poklone auto.
Obezbijediti mu profesiju, (to je duznost svakog roditelja) a tek onda, dragi sine, izvoli radi i zaradi novac za auto i drugi moguci luksuz.
ma kakvih te 100 000 KM(KM)...nije to nista,ja govorim o ciframa od oko 150-200 000 €(€)...odas do Mercedesa u Zivinicama malo prosetas tu pa vidis sta se tu prodaje i ko s cime dolazi...sve ti bude jasno... :klanja
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9505 times
Been thanked: 11245 times
Status: Online

Re: Skupocjeni automobili u BiH

Post by Krokodil Behko »

E'o, nezvanično se doznaje ko je kupio taj ferari.

http://www.orman.ba/

Još jedan mali dodatak na temu
Neki lik iz Tuzlanskog kantona, polupao ovaj krš ispod, pa kupio isti takav.
tako kažu forumski sveznaoci :oo

Image
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka »

Sheval wrote:E kupiću i ja nešto ovako,pa nek se priča.
Ne bi mi prenoćio :D
jap,ona standardna:
Ako kupis sta slabo pricace se da si fukara...
Ako kupis sta bolje pricace se da si ukrao....
:zubi

A ja znam da se to tebe opet "posve" tiče sta bi ko rekao,pa ti se sve za zdravlje bojim,srce da ti ne otkaze od brige :oo
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Crazy_VipeR
Na probnom
Na probnom

Post by Crazy_VipeR »

Porodicni prijatelj, vozi bmw-a 7 novu. full oprema, V8 pod haubom, posebno izdanje. cijena oko 120.000e takav primjerak. covjek nije ukrao, sve je zaradio sa svoje dve sake, tesko zaradio.

Moguce je, ali treba kamena volja, i djavolja sreca...
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer »

String wrote:Zato je Bakir Izetbegovic pametan. On svako malo ide u posjetu Turskoj da provjeri kako stoji cash koji mu je tata Alija ostavio od novaca koji su stizali u BiH tokom rata ali ne vozi bijesno auto.
"Maskiran sam, ili samo mislim da sam maskiran"..
"Pod ovim bojama, govorim samo rijeci sto me kriju"....

ahaaa...to je to znaci...eh da je bar neka faca,fizicki ili mentalno pa nebi covjek puno zalio?!
ebeni nesposobni jalijas...
IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex »

Najskuplje uvezeni automobil od početka godine je "ferrari F151", čija je vrijednost 448.385 KM, a koji je premijerno predstavljen u autosalonu u Ženevi (Švicarska) prošle godine
Vlasnik je iz poduzetnicke porodice Orman (Kacuni/Busovaca).
Za one koji ne znaju, braca Orman su u prijeratnom periodu startali sa lancem benzinskih pumpi; napominjem, u vrijeme kad je otvaranje nove benzinske pumpe predstavljalo pojam, za razliku od danasnjeg, kad pumpe nicu k'o gljive poslije kise.
E sad necu ni kako ja hocu
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major »

Zista mi je nerazumljivo da se ljudi upuste u nabavku takvih automobila,
nisam bas siguran da je u vrijeme nabavke ferraria mogao naci na teritoriji BiH osiguranje gdje ce jedan
ferrari u vrijednosti od 448.000 KM osigurati..kasko osigurati...vjerujem da je njegovo godisnje kasko osiguranje ca. 15.000 KM, dolazi jos potrosnja benzina,
zaokruzimo godisnju sumu od 20.000 KM.

Dakle, covjek je morao imati vrecu novaca, naravno, poslije rata duzi period cak se i porez nije placao drzavi, i sve na teret drustva,
uz toleriranje nasih politickih mocnika.
IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex »

Braca Orman imaju novac, ne vrecu vec na vrece, i dan danas.
I sto je zanimljivo, ne cuh da ih bije los glas.
E sad necu ni kako ja hocu
Post Reply

Return to “Auto / Moto”