Svi su oni nasi, mnogi kao da prave razliku...patriotizam ne poznaje granice, samo je jedna Bosna i Hercegovina.
Ti kao da si spreman i patriotizam sortirati..."sto je dobro moje je, sve sto je lose, njihovo je"...

Moderator: Krokodil Behko
Major wrote:Patriotizam je biti naklonjen onima koji znaju i imaju a isto tako i onima koji nemaju ili prose na putu.
Svi su oni nasi, mnogi kao da prave razliku...patriotizam ne poznaje granice, samo je jedna Bosna i Hercegovina.
Ti kao da si spreman i patriotizam sortirati..."sto je dobro moje je, sve sto je lose, njihovo je"...
Major wrote:Povezuj se ti koliko ti je volja, ja samo znam i podrzavam da sto vise imamo, mocnih, naprednih i pametnih insana,
sa njima ce biti i drugima lakse.
Fukarluk nikome hajr nije donio, bilo bi najljepse da svi bezbrizno zive , da rade i dobra auta voze.
Na pošten način se ne može zaraditi - sve da ga yebešMajor wrote:Najlakse je optuzivati insane da su lopovi a i ne znajuci niti imati pravu informaciju na koji nacin je dosao do skupocjenog auta.
Nezaboravimo da na prvi mah i u komplikovanoj BiH ima bistrih i marljivih insana koji su to iskljucivo njihovim trudom zaradili.
U mojoj maloj carsiji ima najmanje 15-20 osoba koji voze auta vrijednosti preko 100 hiljada Km.
Mozemo reci da je u situaciji u kojoj se BiH nalazi nemoralno voziti auto od par stotina hiljada KM, ali trgovina nije zabranjena,
zabranjeno je ili haram je od kamate auto kupovati.
Meni je srce vece kada vidim insana koji je uspio nego kada vidim gomilu insana na ulici koji prose.
Ode vam patriotizam u helac...
Pa kako onda ovi zarade jebavajuci narod?mrki62 wrote:Na pošten način se ne može zaraditi - sve da ga yebešMajor wrote:Najlakse je optuzivati insane da su lopovi a i ne znajuci niti imati pravu informaciju na koji nacin je dosao do skupocjenog auta.
Nezaboravimo da na prvi mah i u komplikovanoj BiH ima bistrih i marljivih insana koji su to iskljucivo njihovim trudom zaradili.
U mojoj maloj carsiji ima najmanje 15-20 osoba koji voze auta vrijednosti preko 100 hiljada Km.
Mozemo reci da je u situaciji u kojoj se BiH nalazi nemoralno voziti auto od par stotina hiljada KM, ali trgovina nije zabranjena,
zabranjeno je ili haram je od kamate auto kupovati.
Meni je srce vece kada vidim insana koji je uspio nego kada vidim gomilu insana na ulici koji prose.
Ode vam patriotizam u helac...
Heidi wrote:zderi prije no pozderu tebe...tako jednostavno je sve to.
I to yebanje je relativno,............ i ja sam yebavo jednu i pitam je da li ga osjeti unutra a ona kaže da NE a ja joj kažem da ga nema ni vanka ,............... kratko je objašnjivo al dugačko nikakoString wrote: Pa kako onda ovi zarade jebavajuci narod?
Vidis da moze - sve da ga yebes.
ma kakvih te 100 000 KM(KM)...nije to nista,ja govorim o ciframa od oko 150-200 000 €(€)...odas do Mercedesa u Zivinicama malo prosetas tu pa vidis sta se tu prodaje i ko s cime dolazi...sve ti bude jasno...Major wrote:ok.kao da smo se dobrim dijelom pridruzili definiciji patriotizma.
Meni je gorka pomisao biti bezuslovno patrtiota pored tolikog broja, hem sto se oni prodaju za vjernike , hem sto su najvjerovatnije
pokrali svoj sopstveni narod.
Dakle, moramo razgraniciti, ja razgranicavam.
Istina da se na drustvenom sektoru haman nista nije izgradilo, drustvena imovina propada, ali svakodnevno smo svjedoci koliko privatluk,
korupcija, lopovluk cvjetaju.
Cudno mi je da se obicni ljudi sa slicnim situacijama bezuslovno mire, da nisu u stanju negodovati.
Burek, isto tako uocavam na nasim krajevima klince sa skupim automobilima, ne da necu da razumijem, nedostaje mi imalo cista logika
da jedan 25-ogodisnjak ili pak 30-godisnjak moze voziti auto od 100 i vise hiljada maraka.
To u Njemackoj nema, u Njemackoj to rade tek tada kada se svi moguci uslovi obezbijede,strucna sprema, porodica, kuca ili stan,
pa tek tada se koliko ostane novca na raspolaganju prelazi na skupi automobil.
U Njemackoj nema kod Nijemaca da svom 25-ogodisnjem sinu ustupe ili poklone auto.
Obezbijediti mu profesiju, (to je duznost svakog roditelja) a tek onda, dragi sine, izvoli radi i zaradi novac za auto i drugi moguci luksuz.
jap,ona standardna:Sheval wrote:E kupiću i ja nešto ovako,pa nek se priča.
Ne bi mi prenoćio
String wrote:Zato je Bakir Izetbegovic pametan. On svako malo ide u posjetu Turskoj da provjeri kako stoji cash koji mu je tata Alija ostavio od novaca koji su stizali u BiH tokom rata ali ne vozi bijesno auto.
"Maskiran sam, ili samo mislim da sam maskiran"..
"Pod ovim bojama, govorim samo rijeci sto me kriju"....
Vlasnik je iz poduzetnicke porodice Orman (Kacuni/Busovaca).Najskuplje uvezeni automobil od početka godine je "ferrari F151", čija je vrijednost 448.385 KM, a koji je premijerno predstavljen u autosalonu u Ženevi (Švicarska) prošle godine