Velike novinarske izmišljotine

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9999 times
Been thanked: 11883 times
Status: Online

Re: Bosanac ukrao kamen sa Akropolja da pritišće kupus sa nj

Post by Krokodil Behko » 10 Aug 2012, 20:41

Ama ovo je vijest godine. :lopta

Lik je smislio izgovor sa kojim će garant, postati slavan,
kao što reče Maja. Svi će ga zvati Kupus.. Možda kaca? :hm

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times
Status: Offline

Post by Zagorka » 10 Aug 2012, 20:51

Ovo sam danas cula od mm-a,a veli levata,ovaj da je isao u Egipat,krao bi blokove za stale,ravni,pa dobro pašu :grana
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Re: Sarajka preko novina traži beogradjanina sa ljetovanja

Post by Zagorka » 11 Aug 2012, 00:39

Malo na fejsu iznositi sve moguće i nemoguće detalje i obznaniti svijetu svoju mentalnu ogranicenost,jos u novine :grana

Smrdi mi na to da se mala pokajala,jer mi smo narod koji izruguje,pa kad to krene,nema stajanja,zato bude"nisam ja",ko sa onom,"a da me vidi babo" :kafa

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Re: Sarajka preko novina traži beogradjanina sa ljetovanja

Post by Konsultant » 11 Aug 2012, 16:19

sta bi na kraju jel nasta sto je iskala?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

CIJELA priča o raku na PLUĆIMA je izmišljena

Post by Krokodil Behko » 12 Aug 2012, 18:57

Navodno smrtno bolesna Izeta operisala je samo slijepo crijevo!

Image

Iza priče o navodnoj teškoj sudbini Izete Omerović iz Kaknja mogla bi se kriti velika prevara smišljena s ciljem da se izvuče novac od dobrih ljudi čija je srce dotaknula, mislilo se potresna storija o majci koja umire od raka pluća, a svojoj maloljetnoj djeci ne može osigurati niti koricu hljeba!

Naime, nakon što je u cijelom nizu medija objavljen članak o navodno tragičnoj sudbini Omerovićeve, u cijelu stvar posumnjali su novinari vodećeg lokalnog portala u Kaknju, kakanj-x.com, koji su portalu Doznajemo.com poslali poruku sa intrigirajućim sadržajem

Intrigirajuća poruka

- Upoznati smo sa slučajem Izete Omerović. Zaintrigiralo nas je dosta stvari oko nje, između ostalog neki navodi koji se ne podudaraju sa njenim dijagnozama i životom. Sumnjamo da je ovo žena koja je izmislila cijelu priču. Trenutno istražujemo njen slučaj. Pratite nas na kakanj-x.com, pisalo je u ovoj poruci.

Image

- Nakon sto smo objavili članak kako bismo pomogli unesrećenoj Izeti i njenoj porodici, kontaktirali su nas brojni ljudi odkojih smo čuli sasvim suprotno od onoga što smo čuli od Izete. Samo smo željeli provjeriti te informacije, i ukoliko bi se ispostavile kao tačne, obustavili bismo humanitarnu akciju. Nažalost, akciju smo obustavili – kazale su nam kolege iz odličnog kakanjskog portala.

Tragom ovih informacija naši izvori u Kantonalnoj bolnici Zenica naveli su da nisu upoznati s time da Izeta Omerović boluje od potencijalno smrtonosne bolesti, raka pluća. Štaviše, uspjeli smo doznati da je ista žena prošle godine tvrdila da ima rak grlića maternice, a u njenom medicinskom kartonu stoji tek da je operisala slijepo crijevo!? Nismo uspjeli provjeriti da li se gospođa Omerović možda liječila na nekom drugom mjestu, no i naša istraga se nastavlja.

Image

Također, naši izvori navode da Omerovićevi uopće ne žive u takvom siromaštvu kakvo su predstavili javnosti te da je Izetin suprug sklon alkoholizmu, na što se potroši značajan dio kućnoga budžeta. Riječ je inače o romskoj obitelji, a zanimljivo je da smo doznali i da imaju blisku rodbinu u Zapadnoj Evropi.

Iz cijele priče, navodno je najveća istina to da niti Izeta niti njen suprug nemaju stalni posao.

Omerović ostaje pri svojim tvrdnjama

Sa ovim tvrdnjama upoznali smo i Izetu Omerović, koja je tokom telefonskog razgovora ostala pri svojoj priči.

Ona kaže da će nam dostaviti svoju medicinsku dokumentaciju koja potvrđuje tešku dijagnozu, te da se navodi o tome da nije nikakva prevarantica mogu provjeriti i kod ljudi iz TV Hayat koji su o njom radili priču za emisiju “Ispuni mi želju”. Kazala nam je i sljedeće:

- Dobila sam informaciju da pojedinci koriste moju tešku situaciju i da, navodno, u moje ime preko interneta prikupljaju novac za pomoć. Naravno, ja te ljude niti znam, niti sam od njih dobila bilo kakvog novca. Ovaj telefon na koji ste me nazvali je moj broj, a ti ljudi ostavljaju svoje brojeve bankovnih računa i tvrde da će novac dati meni – ovo nam je jutros u telefonskom razgovoru kroz suze ispričala.

Podsjetimo, kako je prenio niz medija, Izeta ima karcinom pluća koji je metastazirao. Kaže da sebi ne može obezbijediti novac za lijekove, a kamoli djeci kupiti sve potrebno za novu školsku godinu. Njen suprug je nakon transplatacije bubrega 2002. godine, ostao je bez posla jer nije u mogućnosti raditi fizičke poslove.

Kako kaže ova nesretna žena, svi žive od dječijeg doplatka, koji je u Zeničko-Dobojskom kantonu mizernih 12,5 KM.

“Podstanari smo u Kaknju. Za kiriju izdvajamo 100 maraka. Idem na hemoterapiju, ali od tuge što djeci ne mogu priuštiti normalan život i ne mislim o svojoj bolesti. Ne znam šta će biti s mojoj djecom ako meni nešto bude. Djeca se stide zbog neimaštine. Najstarija kćerka upisala je srednju trgovačku školu, sin je peti razred, a najmlađa kći ima pet godina, i jedina želja su joj čokolada i sok. Mojoj djeci je nekada i hljeb luksuz. Ljudi su i pored očiju slijepi. Valjda svako ima svojih problema pa i ne vide tuđe. Nekad dobijem neku pomoć od rodbine, ali je to nedovoljno da se preživi sedmica, a kamoli mjesec. Kad imam nešto novca kupim nekoliko knjiga ili novčanika i zaputim se u Sarajevo. Tamo cijeli dan provedem moleći narod da nešto kupi. Nemam srca doći djeci bez korice hljeba u rukama”, nedavno se ispovijedila Izeta, u izjavi koju ste mogli čitati i na Doznajemo.com.

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Re: CIJELA priča o raku na PLUĆIMA je izmišljena

Post by Major » 12 Aug 2012, 19:17

Ovakvim kao i slicnim manipulacijama moze sam drzava da stane na kraj.
Zdravstveno ponuditi odnosno zakonski osigurati sve svoje gradjane i sve vrste dobrovoljnih priloga u obliku lijecenja
zabraniti.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 12 Aug 2012, 19:35

Major wrote:Ovakvim kao i slicnim manipulacijama moze sam drzava da stane na kraj.
Zdravstveno ponuditi odnosno zakonski osigurati sve svoje gradjane i sve vrste dobrovoljnih priloga u obliku lijecenja
zabraniti.
Major, ovo je BiH... :) Zdravstvo je u kolapsu. Čak mnogo njih koji su u radnom odnosu, nemaju zdravsveno osiguranje. Tužno, ali istinito. U čijem je interesu da se dorinosi ne uplačuju? Država na gubitku, narod na gubitku... Meni ništa nije jasno.

Žalosno je da se mora zbog prevaranata razmišljati i ne dati nekom ko je zaista u potrebi.
Meni su se često na vratima stana znali pojaviti sa nekim papirima i dokumentima, pominjući liječenje...žao mi je bilo da nisam davala baš računajući da je u pitanju prevara. Nije mi žao novca, ali bi mi bilo žao da budem prevarena.

Letimićno sam čitala neki dan o novcu sa humatinarnog telefona. Čini mi se da je i tu nastao neki problem? Sve je kod nas pod sumnjom...
:(
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 12 Aug 2012, 19:40

Pa eto, dovoljan je samo jedan ovakav slucaj da se 100 drugih humanitaraca upitaju dali da pomognu ili
dali je zaista insan u nevolji.
U mom mjestu imali smo slican slucaj, ali vecina njih je zaista sumnjala u njenu bolest, ali kako objasniti onim insanima
koji to preko stampe saznaju da osoba laze, sluze se neistinom.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud

Blackhawk

Post by Blackhawk » 12 Aug 2012, 19:40

To je najveci problem, sto ce nekome kome ce bas trebati pare, nece moci zbog ovakvih da sakupe, jer nece niko dati jer mu dosta prevara..

KOd nas je zdravstvo katastrofa, i cak i kad imas i zdravstveno pa i ove premije sto uveli, sve kad imas uplaceno, odes u bolnicu recimo moras na lezanje, nece niko haman ni da te pogleda jer nisi dao doktoru 50ticu ili stotku..

Kod mene primjer, Dom Zdravlja, radnica, cistacica u toj bolnici, posjekla se na konzervu pastete, otisla u bolnicu salju je dalje, i dodje mora operisati prst, oni je vrate nazad, isprika nema mjesta ovo ono, i tako par puta i vjerovatno ce i prst morat sjeci, jer se zatrovao..
Dzaba joj i zdravstveno dzaba i sto je radnica doma zdravlja, dzaba sve, nije imala da tutne doktorima i samo vrate na cekanje...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 12 Aug 2012, 19:51

KOd nas je zdravstvo katastrofa, i cak i kad imas i zdravstveno pa i ove premije sto uveli, sve kad imas uplaceno, odes u bolnicu recimo moras na lezanje, nece niko haman ni da te pogleda jer nisi dao doktoru 50ticu ili stotku..
I da nema toga, opet bi bila katastrofa. Ako ležiš u bolnici, opet moraš da platiš
neki procenat. Ja sam platio oko 100 maraka.
I još to nije ništa. Uglavnom, čim tablete, nisu domaće, plaća se participacija.
Obično snimanje ultrazvukom, plaća se 5 KM.
EMG snimanje, na Koševu je trenutno oko 10 KM. Svugdje se mora participirati.

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Post by Konsultant » 12 Aug 2012, 19:54

Krokodil Behko wrote:EMG snimanje, na Koševu je trenutno oko 10 KM. Svugdje se mora participirati.
mora jer su prazne kase plus ne radi se na optimizaciji procesa unutar zdravstva.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8228 times
Been thanked: 19378 times

Post by Maja » 13 Aug 2012, 01:55

Kako je istrenirala i tužni, paćenički pogled.
Ne krivim je previše, ta znamo da je na ovo muka natjerala, ali ipak nije u redu.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 13 Aug 2012, 12:32

Maja wrote:Kako je istrenirala i tužni, paćenički pogled.
Ne krivim je previše, ta znamo da je na ovo muka natjerala, ali ipak nije u redu.

Krivim je sto će unistiti sansu petnaestogodisnjem djetetu koje boluje od raka da ozdravi :ljut

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 13 Aug 2012, 12:35

btw bitno je da je ona njih nakrhala jedno drugom do uha,a sto im je cokolada nedosanjani san,nema veze.
poslace ga da sebi isprosi za cokolade.
mamu in neodgovornu :oklagija
samo se griješe...

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex » 15 Aug 2012, 22:22

Krokodil Behko wrote:Ama ovo je vijest godine. :lopta
samo da istu demantujem :p

http://doznajemo.com/2012/08/15/sjecate ... -dogodilo/
E sad necu ni kako ja hocu

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 15 Aug 2012, 22:52

silence wrote:Ovo je vijest godine... :ooo

:valja

Moja silence, zato ti komentarišeš onako kako komentarišeš... :tjesi . Ovo je druga demantovana vijest :hihi . A danas te zamalo ne razapeše na temi o onoj metalnoj motki... Sve treba ispitati, pa onda osuditi. Ova vijest - šala. Aida Turalić - smicalica - demantovana. Ljubim ja tebe pametnu... :pusa
(Arapska poslovica)

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 15 Aug 2012, 22:58

Uopće nije u tome poenta,već u činu koliko ko opravdava zlodjela i kakva je čija duša a kakvom je predstavlja...to je sve.... :kafa

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 15 Aug 2012, 23:07

Zagorka wrote:Uopće nije u tome poenta,već u činu koliko ko opravdava zlodjela i kakva je čija duša a kakvom je predstavlja...to je sve.... :kafa
Ti kao da mene ne želiš shvatiti na koji način razmišljam, pa pripisuješ PRETVARANJE :sok Ko i gdje opravdava zlodjela? Niti jednog momenta to ne činim, nego ne želim osuđivati bilo koga, a da nisam upučena u cijeli događaj, a i da jesam, nije moje da bilo koga razapinjem i sjeckam... :DD . Rekla sam da sam protiv nasilja i da sam protiv toga da ljudi uzimaju Zakon u svoje ruke i nanose štetu drugom. Samoodbrana je ok. Postoji nešto što se zove pravosuđe.
Drugo, za neka činjena bezumlja sam rekla da se radi o bolesnicima. To je tačno, ali ni jednog momenta nisam opravdavala njihove postupke, nego "slala" na liječnje...ne mogu se tačno sjetiti koja je tema bila, ali sad nije ni važno... :hihi
(Arapska poslovica)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 15 Aug 2012, 23:15

IM_ex wrote:
Krokodil Behko wrote:Ama ovo je vijest godine. :lopta
samo da istu demantujem :p

http://doznajemo.com/2012/08/15/sjecate ... -dogodilo/
Pa jeste ali to je i dalje, vijest godine. :D
Svi se lijepo zabavismo i ismijasmo.
A sa ovim demantijem i nećemo vala.

Upravo sam ti saopštio, sveta slova novinarske etike, na kojoj
počiva svekoliko i vaskoliko novinarstvo u svijetu
Uvjeren sam da ćeš safatati ovo što rekoh :p

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex » 16 Aug 2012, 01:05

Vala, ta prica mene i nije nasmijala. Cak suprotno, sam naslov me iritirao. Cemu Bosanac kad je poznato ime i prezime doticnog, a koji bi, vjerovatno, tuzio nekog prije zbog toga sto ga se tretira Bosancem no sto ga je "stavio u novine". Naravno, da sve nije izmisljeno kao sto jeste :)

Jok, ne razumjeh te; cak mislim da se ni sam ne razumijes (:
E sad necu ni kako ja hocu

Post Reply

Return to “Mediji”