Recept?

Ja volim kad se urola i sir unutra

Hvala.Bas izgleda primamljivo, morat cu napravit jedan dan.Udebljala sam seIskra wrote: 22 Dec 2019, 18:32
Prejednostavan
Supenu kasiku kvasac potopis u mali mlijeka i šećera. Kad naraste premjesti ga u vanglicu, dođeš dva jaja, 6 kasika ulja, soli, umutiš dobro i onda dosad brašno po potrebi. Da tijesto bude polumekano, znaš već da se da raditi a da se ne lijepi. Kad umjesis ostaviš da se udupla. Poslije ga razvuces u krug, kao pitu, na debljinu malo.manjuod 1 cm. Premazes sa 100 gr putera. Onda rolas kao rolat. Sjećaš na dijelove od dva cm. I redas u krug.okolo taksijem, na papiru. Premazes jajetom. Pospes susamom. Pecess na 180, 30 min.
Odlična je.
Ima na kulinarici ali evo nisam mogla da nadjem. Valjda sam pojasnila.
spacebound wrote: 22 Dec 2019, 18:34Hvala.Bas izgleda primamljivo, morat cu napravit jedan dan.Udebljala sam seIskra wrote: 22 Dec 2019, 18:32
Prejednostavan
Supenu kasiku kvasac potopis u mali mlijeka i šećera. Kad naraste premjesti ga u vanglicu, dođeš dva jaja, 6 kasika ulja, soli, umutiš dobro i onda dosad brašno po potrebi. Da tijesto bude polumekano, znaš već da se da raditi a da se ne lijepi. Kad umjesis ostaviš da se udupla. Poslije ga razvuces u krug, kao pitu, na debljinu malo.manjuod 1 cm. Premazes sa 100 gr putera. Onda rolas kao rolat. Sjećaš na dijelove od dva cm. I redas u krug.okolo taksijem, na papiru. Premazes jajetom. Pospes susamom. Pecess na 180, 30 min.
Odlična je.
Ima na kulinarici ali evo nisam mogla da nadjem. Valjda sam pojasnila.![]()

Ma ne mislim ja o tim otrovima, ne pijem, ne pusim, ne drogiram se, valjda imam kreditaIskra wrote: 22 Dec 2019, 18:36spacebound wrote: 22 Dec 2019, 18:34
Hvala.Bas izgleda primamljivo, morat cu napravit jedan dan.Udebljala sam se![]()
Ovako ja razmišljam kad kuham
Malo soli. (Samo oko ti Iskrica soli samo....odose bubrezi)
Šećer ( ma ja, opali , ko da ti u familiji niko nema dijabetes)
Puter ( auuuuuu ode ti sve na bokove sveeeee)
Ali onda kažem.... briga me...o bokovima i maanocama ću misliti kad mi bude 35,6,7,8.... cao
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Odlično... ok
Tijesto je čudo... sta se sve sa njim moze...Iskra wrote: 22 Dec 2019, 21:32Čupava wrote: 22 Dec 2019, 21:30
Odlično... ok
Svaka čast.
slično sam pravila samo ne znam gdje sam postala... hm
Kako ja volim raditi testenine i peciva... a izgleda da de i tebi to dopada...a i ide ti..
Sjetila sam te se. Gledam što.mi je dobra ispala i mislim, kad I kad je Cupa rekla da mi idu tijesta.![]()
Vala vrijedi I zbog sebe truda za ovako nesto
Users browsing this forum: ironman and 0 guests