Hoce. Samo ne otvoreno.
Sve je lijepo isplanirano. Dolaze na kapaljku. Valjda i ostaju tamo.
Ne znam da li vracaju imigrante, evo konkretno, Njemacka?
Moderator: Krokodil Behko
Hoce. Samo ne otvoreno.
Da su uhapseni, imali bi bar neka prava.Mutevelija wrote: 23 Dec 2019, 17:24Kakav zakon, pa gore bi bilo da su ga uhapsili, brujali bi mediji evo uhapsen migrant, bosanska policija maltretira migrante, pritvara ih, ovako su dvije osobe izvrsile nasilje za kradju.Nice try wrote: 23 Dec 2019, 13:39
Nije ni ovo dobar nacin.
Po cemu se razlikuje ovaj tretman od onog hrvatske policije kada ih uhvate na svojoj teritoriji?
Zasto se prema kradljivcima ne bi odnosili kako nalaze zakon?
Znaci, ipak smo divljaci. Prebij ga da ne bi ponovio kradju?
Nasilje nista ne rjesava. Moze izazvati samo jos gore stvari.
Ti ljudi su gladni, zedni,na putu godinama i mjesecima, bez marke, bez ikakve zastite.
Ali, nema veze. Hajdemo ih jos malo iscipelariti.
I to je to.
Dakle drzava nije kriva, a njima ako treba suditi za nasilje nek se sudi.
Pa dobro mozemo.mi njih navuci tako malo , oni se osvete mi njima oni nama, ne znam musko sam, ja bi to tako rijesio, mada mozda nije pametno.Nice try wrote: 23 Dec 2019, 19:05Da su uhapseni, imali bi bar neka prava.Mutevelija wrote: 23 Dec 2019, 17:24
Kakav zakon, pa gore bi bilo da su ga uhapsili, brujali bi mediji evo uhapsen migrant, bosanska policija maltretira migrante, pritvara ih, ovako su dvije osobe izvrsile nasilje za kradju.
I to je to.
Dakle drzava nije kriva, a njima ako treba suditi za nasilje nek se sudi.
Mediji svakako bruje. Sta ima veze sto bi o tom pisali?
Dvije osobe izvrsile nasilje nad kradljivcima? Migranti izvrsili nasilje nad autobusom,...nastavlja se...
Zasto da se zastitarima sudi za nasilje?
Pa da novine bruje o tome.
Ne kazem da medju migrantima nema i kriminalaca i svakakve sorte, ali ovakvim postupcima im ne saljemo dobre poruke.
Oni se moraju prehraniti, obuci, zaraditi,... da bi isli dalje.
Nikakav samar ih nece sprijeciti u tome.
I vozaca su udaraliČarobni wrote: 23 Dec 2019, 16:37 Evo čitam, migranti demolirali autobus u Binježevu. Stvarno je autobus prevršio svaku mjeru.
Ko ono reče da smo mi nekad bili na njihovom mjestu?![]()
"Englezi" nisu bili ovako tretirani kao progannici i izbjegliceČarobni wrote: 23 Dec 2019, 23:21 Komično je to da BH "Englezi" naše ratne prognanike (mahom žene i djecu) izjednačavaju sa vojno sposobnim kriminalcima koji kradu po tržnim centrima, demoliraju autobuse, vrše provale i pljačke, krvave obračune...
Je li izašao članak o nekom kriminalu, počinjenom od strane migranata, eto ti BH "Engleza" s pričom: "I mi smo bili na njihovom mjestu."
Jesmo li stvarno, braćo Englezi?![]()
Pa dobro. Nas, Bosanaca, je stvarno malo ovdje u Bosni, sve Englez do Engleza.
Kažu da su naše izbjeglice (žene i djeca) bile iste.
Zašto kod nas ne prave takve scene?
Migranti napali djevojku u bihaćkom naselju Ribić
Nepoznati migrant je u noći sa subote na nedjelju u centru Bihaća u blizini poslovnog objekta "Agram" napao Elmu Rekić i njenu sestru te im nanio lakše tjelesne povrede.
Migrant napao djevojku u autobusu: Rekla sam mu da odj**e, ali on je izvadio nož
To je Bihać ...Čarobni wrote: 24 Dec 2019, 14:26 Kod vas su, zapravo, malo gori.
Migranti napali djevojku u bihaćkom naselju RibićNepoznati migrant je u noći sa subote na nedjelju u centru Bihaća u blizini poslovnog objekta "Agram" napao Elmu Rekić i njenu sestru te im nanio lakše tjelesne povrede.Migrant napao djevojku u autobusu: Rekla sam mu da odj**e, ali on je izvadio nož
Evo Velike Kladuše, možda ne demoliraju autobuse, ali kuće itekako:Chloe wrote: 24 Dec 2019, 14:28To je Bihać ...![]()
Isto veliku razinu odbojnosti imaju prema njima ...
A ako ne znaš dešavanja na USK i napuhivanje određenih situacija, poprati blog Asima Kambera ...
http://asimkamber.com/
Evo i link ...![]()