Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Ma.pokusaj je od početka bio katastrofa. Kontala.razdvohiti listove prvo. Ne ide. Treba cijeli kupus ubaciti u lonac...tu sam se i zrznula, valjda, pa.mi se prekuhalo... Ma.bit će bolje drugi put.
Ne kontam, kako cijeli kupus u lonac.Hajd ako ti je ovdje ofirno moze na pp
Ma.sto.mi je ofirno... nisam sujetna. A ni Neka kuharica. Pa sirova glavica kupusa. Tvrda. Ne da se list razdvajati. I.onda ga isjekla pri korijenu," disekcija tetiva " i naopacke ga stavila u lonac da se blansira. Da bi se listovi odvojili. I eto.... jedva.
spacebound wrote: 29 Dec 2019, 09:35
Ma.sto.mi je ofirno... nisam sujetna. A ni Neka kuharica. Pa sirova glavica kupusa. Tvrda. Ne da se list razdvajati. I.onda ga isjekla pri korijenu," disekcija tetiva " i naopacke ga stavila u lonac da se blansira. Da bi se listovi odvojili. I eto.... jedva.
Kad sad ovo iščitaj ove naše maher kuharice.
A neeeee... ne cijelu glavicu,i kad hoćeš da blansiras, odvaja jednu po jednu i ubacujes u kljucalu vodu, dok odvojio drugu,prvu vidiš iz lonca i ubacujes drugu i tako redom....
spacebound wrote: 29 Dec 2019, 09:35
Ne znam, to je mwni neki nepoznat recept.Al ne odustaj, na sta su moji prvi pokusaji sarme licili, iiiih Sad mi bolja nego mamina
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
A neeeee... ne cijelu glavicu,i kad hoćeš da blansiras, odvaja jednu po jednu i ubacujes u kljucalu vodu, dok odvojio drugu,prvu vidiš iz lonca i ubacujes drugu i tako redom....
Pa nije se htjelo razdvajati i ja cijelu glavicu
Onda je do kupusa, vjerovatno kompaktne liske,zato biraj onaj meksi..
Ma sarma kakva god je, ne moze bit da ne valja. Ne beri brigu. Kad budes napravila deset puta za redom, bice perfekt. Nismo se svi rodili nauceni i sa talentom za kuhanje.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
uvijek_kontra wrote: 29 Dec 2019, 11:41
Ma sarma kakva god je, ne moze bit da ne valja. Ne beri brigu. Kad budes napravila deset puta za redom, bice perfekt. Nismo se svi rodili nauceni i sa talentom za kuhanje.
uvijek_kontra wrote: 29 Dec 2019, 11:41