Tržište nekretnina u BiH
Moderator: Krokodil Behko
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
- Status: Offline
Re: Za kupovinu novoizgrađenog stana u Sarajevu potrebno je da radite 20 godina
jao jos nisma nesto u zivotu kupila od nekretnina 

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Jebo me ko me navrati. Haj sto se vjencas s nevistom jos se vjencas i sa kucom
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Evo baš smo dovršili stvar za lika...
Kupio staru kuću, uzeo kredit još za adaptacije.. Dobio dvije stambene jedinice, i prodao u hodu... Znam cifre, jer se radilo o projektnom financiranju, znači banka direkt nama plačala, sve legalno preko računa.
Nije mu ostalo za jednu stambenu jedinicu, ali priča, još jedan takav projekt i od četiri, će mu jedna čista ostati, kad zadnji cent sve plati.
Znaci cca 2 godine i tapija.
Plus frajer ne zna sijalicu promijeniti... Sve izvođače plati.
E sad ono o čemu sam pisao... Kamatne stope za investicije su niže od klasičnih kredita, stambenih jedinica nedostaje...
2+2=8

Habibti, ya nour el - ain... 

- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1629 times
- Been thanked: 3038 times
Sta je bilo, jesil to.pravio kucu nesrecoinsomnia wrote: 31 Dec 2019, 19:50 Jebo me ko me navrati. Haj sto se vjencas s nevistom jos se vjencas i sa kucom

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- insomnia
- Rđav kurac
Ma nisam pravio no kupio
- insomnia
- Rđav kurac
Na 30 godina. Da sam uz’o isti iznos iz banke i da su me ufatili manje bih dobio 

- insomnia
- Rđav kurac
Ne volim ja ovo vezanje. Kad se pomjeris jednom a ja se pomjeram citav zivot onda ti svejedno. Pisaj ga
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3879 times
- Been thanked: 2917 times
...tako nam je ...insomnia wrote: 31 Dec 2019, 20:10 Ne volim ja ovo vezanje. Kad se pomjeris jednom a ja se pomjeram citav zivot onda ti svejedno. Pisaj ga

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2751 times
- Been thanked: 22789 times
Tom je bolje da ne uzima kredit. 20 godina rokam kredite i u svakom momentu znam koliki je ostatak duga, koliki interesa... Na telefonu ga imam. Ako se hoces sa tim zajebavati, moras sve kalkulisati i prije nego kupis. Isplativost i povrat investicije, potencijalni rast vrijednosti nekretnine, mogucnost gradnje ako je zenlja, prosirenja ako je kuca ili stan sa krovistem... Najteze je kupiti i nanjusiti dobru stvar, onda je lako. Meni su se smijali kad sam firmu otvarao 2002,sta ce ti to, radi na crno... A meni samo na pameti dobar bilans stanja i uspjeha da mogu dobiti kredite do 10 godina. Nikad veci nisam uzeo a zatvaram ih na petoj ili tu negdje a uzimam drugi. Samo na taj nacin mozes postici da jedna nekretnina kupuje drugu... Nekretnina i kredit su tito ali treba znati i smjeti. I dobar njuh imati. Nigdje nisam vidio i ostvario bolji povrat investicije nego u bih. Sa sto manje ulozenog novca izvuci maksimum. Ovde kupim radnju za koju mi je rata 770 km na 10 godina a renta 850. O bookingu i turistima da ne govorim, tu moze ici i povrat investicije od 7 godina. A skok vrijednosti na tim lokacijama odlican. Ja sam na 6 godini. Ali ne moze se vise to kupiti, preskupo. Nema veze, ima zemlja, ima nesta uvijek... Najgora opcije je kad od nedovoljnih primanja kupe fensi stan na 30 godima, hoce odma sve novo, kuhinja top, namjestaj top, auto dobro ispred kuce, garderobica top... A plata nedovoljna za te prohtjeve. Ti padaju na glavu. Jos ako nece sam nista da uradi, zasarafi, unese, iznese, napravi... Recept za propast. Koga god znam da je poceo sa malim stanom i kratkim kreditom, sebe ulozio i fizicki i psihicki... Dobro stoji, vec poslije par godina otvaraju se druge mogucnosti... Ugl da ne duzim, bosna tito sto se tice nekretnina. Za cijenu notara i renoviranja stana u belgiji, bez uloga za stan, ovde sam kupio stan sa odlicnim povratom investicije.Za cijenu stana u belgiji sa prepisima i renoviranjem a uz to povrat investicije sigurno 25 godina... Za te pare ovde kupim zemlju, radnju i stan. Radnja i stan se rentaju sa povratom od 10 godina a za zemlju se ganja gradjevinska. Znaci za iste pare 3 stvari sa boljim povratom investicije. Koji ce mi qrac belgija? A i ovde zivim i namjeravam do kraja biti tu. Ima ovde odlicnih stvari ali ih ljudi jednostavno ne vide. Fascinantno mi je kako ovde ljudi ostave dobru stvar a kupe pogresnu. Non stop to gledam, oko nekretnina, auta, garderobe... Presiroka je ovo tema da se ovako pise. Al pamet u glavu sa kreditima i prohtjevima da ne bi noge polomili. Kredit je za obrtna sredstva, nekretninu... za luksuza i pokaza nije. Mnogi na tome padnu.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
To je to, svaka častHAVANA wrote: 31 Dec 2019, 20:49Tom je bolje da ne uzima kredit. 20 godina rokam kredite i u svakom momentu znam koliki je ostatak duga, koliki interesa... Na telefonu ga imam. Ako se hoces sa tim zajebavati, moras sve kalkulisati i prije nego kupis. Isplativost i povrat investicije, potencijalni rast vrijednosti nekretnine, mogucnost gradnje ako je zenlja, prosirenja ako je kuca ili stan sa krovistem... Najteze je kupiti i nanjusiti dobru stvar, onda je lako. Meni su se smijali kad sam firmu otvarao 2002,sta ce ti to, radi na crno... A meni samo na pameti dobar bilans stanja i uspjeha da mogu dobiti kredite do 10 godina. Nikad veci nisam uzeo a zatvaram ih na petoj ili tu negdje a uzimam drugi. Samo na taj nacin mozes postici da jedna nekretnina kupuje drugu... Nekretnina i kredit su tito ali treba znati i smjeti. I dobar njuh imati. Nigdje nisam vidio i ostvario bolji povrat investicije nego u bih. Sa sto manje ulozenog novca izvuci maksimum. Ovde kupim radnju za koju mi je rata 770 km na 10 godina a renta 850. O bookingu i turistima da ne govorim, tu moze ici i povrat investicije od 7 godina. A skok vrijednosti na tim lokacijama odlican. Ja sam na 6 godini. Ali ne moze se vise to kupiti, preskupo. Nema veze, ima zemlja, ima nesta uvijek... Najgora opcije je kad od nedovoljnih primanja kupe fensi stan na 30 godima, hoce odma sve novo, kuhinja top, namjestaj top, auto dobro ispred kuce, garderobica top... A plata nedovoljna za te prohtjeve. Ti padaju na glavu. Jos ako nece sam nista da uradi, zasarafi, unese, iznese, napravi... Recept za propast. Koga god znam da je poceo sa malim stanom i kratkim kreditom, sebe ulozio i fizicki i psihicki... Dobro stoji, vec poslije par godina otvaraju se druge mogucnosti... Ugl da ne duzim, bosna tito sto se tice nekretnina. Za cijenu notara i renoviranja stana u belgiji, bez uloga za stan, ovde sam kupio stan sa odlicnim povratom investicije.Za cijenu stana u belgiji sa prepisima i renoviranjem a uz to povrat investicije sigurno 25 godina... Za te pare ovde kupim zemlju, radnju i stan. Radnja i stan se rentaju sa povratom od 10 godina a za zemlju se ganja gradjevinska. Znaci za iste pare 3 stvari sa boljim povratom investicije. Koji ce mi qrac belgija? A i ovde zivim i namjeravam do kraja biti tu. Ima ovde odlicnih stvari ali ih ljudi jednostavno ne vide. Fascinantno mi je kako ovde ljudi ostave dobru stvar a kupe pogresnu. Non stop to gledam, oko nekretnina, auta, garderobe... Presiroka je ovo tema da se ovako pise. Al pamet u glavu sa kreditima i prohtjevima da ne bi noge polomili. Kredit je za obrtna sredstva, nekretninu... za luksuza i pokaza nije. Mnogi na tome padnu.storm wrote: 31 Dec 2019, 19:35
Rijetki se i usude izračunati, koliko se zbuba u kredit i nekretninu uopće...

Habibti, ya nour el - ain... 

-
- Seksologinja
HAVANA je pametno ulozio na vrijeme, i on je svijestan da je to danas znanto teze , jer je preskupo , it's all about timing 

- HAVANA
- Forumaš godine
Uvijek je teze i uvijek se mijenja. Ali uvijek ima nesto. Nema stan, ima zemlja, radnja, nesta... Sjecas se na klixu teme slicne ovoj, kad su negativci standardno napadali. Nema, ne moze... Ja postavio link sta se prodaje za 145000 km. Niko nista a znam da je jedan od njih kupio fensi dvosoban stan za te pare. Poslije 3 mjeseca ja skontam odo ja to kupiti. I pazi sad, 135000km a regulacioni plan p+2, Bez ikakvih problema da se odmakne od svih susjednih parcela po 3 metra, idejni projekat mi je izasao na 11 stanova, 8 podzemnih garaza i 4 vanjska parkinga. Stambena zona, prodati relativno lako, banka finansira gradnju, povrat kako tece prodaja... Lako za graditi, rizik minimalan...Nece, nacrtas mu on nece. E hocu ja. Ovi su najsladji. Velikim igracima malo, oni gladni hoce spratova i miliona. Manji i koji mogu, nece, ne vide... Ne znam ni ja sta je.Venera wrote: 31 Dec 2019, 20:57 HAVANA je pametno ulozio na vrijeme, i on je svijestan da je to danas znanto teze , jer je preskupo , it's all about timing![]()
-
- Seksologinja
HAVANA, ti si pamtan, imas praksuHAVANA wrote: 31 Dec 2019, 21:16Uvijek je teze i uvijek se mijenja. Ali uvijek ima nesto. Nema stan, ima zemlja, radnja, nesta... Sjecas se na klixu teme slicne ovoj, kad su negativci standardno napadali. Nema, ne moze... Ja postavio link sta se prodaje za 145000 km. Niko nista a znam da je jedan od njih kupio fensi dvosoban stan za te pare. Poslije 3 mjeseca ja skontam odo ja to kupiti. I pazi sad, 135000km a regulacioni plan p+2, Bez ikakvih problema da se odmakne od svih susjednih parcela po 3 metra, idejni projekat mi je izasao na 11 stanova, 8 podzemnih garaza i 4 vanjska parkinga. Stambena zona, prodati relativno lako, banka finansira gradnju, povrat kako tece prodaja... Lako za graditi, rizik minimalan...Nece, nacrtas mu on nece. E hocu ja. Ovi su najsladji. Velikim igracima malo, oni gladni hoce spratova i miliona. Manji i koji mogu, nece, ne vide... Ne znam ni ja sta je.Venera wrote: 31 Dec 2019, 20:57 HAVANA je pametno ulozio na vrijeme, i on je svijestan da je to danas znanto teze , jer je preskupo , it's all about timing![]()

ja cu investirati u HR, ali upravo to, za nesto poslovno, da se od necega zaradjuje novac, odnosno vazan je obrt novca , a ne da prvo kupim samo stan i robujem decenijama

- HAVANA
- Forumaš godine
Sretno. Za moj ukus hr visok ulog, slab povrat. More kratka sezona, zagreb... Skupo. Ali ima, vjerovatno ima. Ovde sam domaci. Najlakse mi izracunati i sprovesti u djelo.
-
- Seksologinja
ja sam toga svijesna , ako mi se ne bude dopala ideja investiranja, nema veze, vazno je da radim u tim kategorijama poslova, i zivim na mediteranuHAVANA wrote: 31 Dec 2019, 21:32 Sretno. Za moj ukus hr visok ulog, slab povrat. More kratka sezona, zagreb... Skupo. Ali ima, vjerovatno ima. Ovde sam domaci. Najlakse mi izracunati i sprovesti u djelo.

- Vrag
- Forum [Bot]
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
Kod hitne neboderBeni wrote: 31 Dec 2019, 17:31Hrasno je vec natrpano sto se parkinga tice.Vrag wrote: 31 Dec 2019, 16:36 Stanovi jesu skupi, samo je i velika potraznja. Novogradnja brzo ode, gdje god da je dignes. Stup krkljanac pravi, iz stana u stan preko balkona. Mislim da je 98% onog bloka useljeno. Nije bitno hoces moci parkirati i imati tu neku minimalnu komociju. Parking vise ne postoji. Nekad si na Otoci, Cvili i Malti mogao parkirati, vise ne moze. Sa onim novim neboderom i Hrasno ce biti natrpano.
A koji novi neboder![]()
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3879 times
- Been thanked: 2917 times
dobra lokacija ....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9501 times
- Been thanked: 11241 times
Zar se hitna preselila u Hrasno?
- Vrag
- Forum [Bot]
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times