Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Sheval wrote: 01 Jan 2020, 20:32
Malo tesko za objasniti...komuna, odnosno opstina, odnosno mjesna zajednica...ti nikad nece dozvoliti da budes samostalan. Moras placati usluge...iako tih usluga i nema...
Tesko za objasniti ovako.
da, razumijem, placa se dodatno odrzavanje stana, zgrade , ali ne kirija
zato Skandinavske drzave svoj budzet raspolazu na druge investicije
Placas odrazvanje zgrade, parkinga, parka, sve so je u "sklopu zgrade". Sto je i u redu.
Kod nas je to nesto slicno kucnom savjetu.
da, razumijem, placa se dodatno odrzavanje stana, zgrade , ali ne kirija
zato Skandinavske drzave svoj budzet raspolazu na druge investicije
Placas odrazvanje zgrade, parkinga, parka, sve so je u "sklopu zgrade". Sto je i u redu.
Da, upravitelj zgrade je duzan odrzavati sve sto je u sklopu zgrade, samo se ja ne sjecam kada je upravitelj ocistio parking ispred zgrade od snijega, KJKP to nije njihova duznost.
Da, upravitelj zgrade je duzan odrzavati sve sto je u sklopu zgrade, samo se ja ne sjecam kada je upravitelj ocistio parking ispred zgrade od snijega, KJKP to nije njihova duznost.
Zajednički troškovi uključuju - mjesečno prema pripremljenom proračunu za prvu godinu poslovanja od voditelja poduzeća Tobb, koji između ostalog obuhvaća: zajedničko osiguranje zgrade (osim kućnog osiguranja), ugovore o radu i usluzi (dizalo, ventilacijski sustav, protupožarni alarm i sustav prskalica), koji je u skladu s Realsameiet Strindalia, kao i parkiranje u podrumu za one stanove koji imaju privatni prostor, širokopojasnu vezu i druge operativne troškove. Zajednički troškovi pokrivaju i kućne usluge, električnu energiju u zajedničkom prostoru, čišćenje, tekuće održavanje, naknade za odbora i naknade za poslovnu administraciju.
Itd...itd...
zar u cijeloj zgradi su iskljucivo vlasnici svog stana
tko je vlasnik zemljista na kojem je zgrada
tko je izgradio zgradu
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
E zato ovi placaju skoro kao kiriju
Zato jer sve to nešto košta, nema besplatnih stvari...
Krokodil Behko wrote: 02 Jan 2020, 10:29
Teško da je i u Njemačkoj, potrebno manje rada za otplatu stana. Da nije tako, ne bi svi bili podstanari.
Razlog je vjerojatno, jer tamo ne stoji činjenica, da je rata kredita gotovo jednaka najmu mjesečno... Te da ljudi teško mogu planirati da će sljedećih 15,20,30 godina biti tamo..
I sa druge strane, nema balkanske opsjednutosti vlasništvom.. Mislim da vodimo na svim listama u postotku individualnog vlasništva nekretnine u kojoj živimo. Što nije uvijek loše, ali često i utječe na neke odluke u životu, poput boljeg posla, kvalitetnije okoline... Zakujes na jedno mjesto i duras...
Krokodil Behko wrote: 02 Jan 2020, 10:29
Teško da je i u Njemačkoj, potrebno manje rada za otplatu stana. Da nije tako, ne bi svi bili podstanari.
Razlog je vjerojatno, jer tamo ne stoji činjenica, da je rata kredita gotovo jednaka najmu mjesečno... Te da ljudi teško mogu planirati da će sljedećih 15,20,30 godina biti tamo.. I sa druge strane, nema balkanske opsjednutosti vlasništvom.. Mislim da vodimo na svim listama u postotku individualnog vlasništva nekretnine u kojoj živimo. Što nije uvijek loše, ali često i utječe na neke odluke u životu, poput boljeg posla, kvalitetnije okoline... Zakujes na jedno mjesto i duras...
Definitvno!
Ljudi nisu optereceni "posjedovanjem" icega, teski su hedonisti, i radije ce skupo putovati nego skupo placati (otplacivati) kredite za stanove i kuce.
To mi se uvijek svidjalo kod njih.
Kod nas nisi "covjek" ako nisi kupio kucu/stan, okolina misli da si nesposoban.
Razlog je vjerojatno, jer tamo ne stoji činjenica, da je rata kredita gotovo jednaka najmu mjesečno... Te da ljudi teško mogu planirati da će sljedećih 15,20,30 godina biti tamo.. I sa druge strane, nema balkanske opsjednutosti vlasništvom.. Mislim da vodimo na svim listama u postotku individualnog vlasništva nekretnine u kojoj živimo. Što nije uvijek loše, ali često i utječe na neke odluke u životu, poput boljeg posla, kvalitetnije okoline... Zakujes na jedno mjesto i duras...
Definitvno!
Ljudi nisu optereceni "posjedovanjem" icega, teski su hedonisti, i radije ce skupo putovati nego skupo placati (otplacivati) kredite za stanove i kuce.
To mi se uvijek svidjalo kod njih.
Kod nas nisi "covjek" ako nisi kupio kucu/stan, okolina misli da si nesposoban.
Zato sto se na ovim prostorima oduvijek prezivljava a ne zivi.
Odatle je i drugaciji odnos prema materijalnom i vrlo izrazena pohlepa.
Ovdje 100 x ljudi vise razmisljaju o buducnosti nego tamo i kalkulisu sa 1000 nekakvih scenarija u zivotu, mogucih i nemogucih.