E to je to što sam htio rećiVenera wrote: 02 Jan 2020, 11:26zavoljeti bit osobe i otkriti je poklon od Boga , imam takva isksutva sa nekoliko zivotnih prijateljastorm wrote: 02 Jan 2020, 11:24
Mijenjaju se površne stvari, i to je normalno, mijenjaju se neke percepcije uvjetovane iskustvima, okolinom ... Bit čovjeka se ne mijenja nikada...
Značajne su i površne stvari, te sitnice koje čine ugodnu svakodnevicu, u vidi prilagodbe... I nisu uopće promjene loše, ako idu u istom smjeru, ako pričamo o dvije osobe... Ali otkriti bit osobe, zavoljeti je... E to je nešto.![]()
eh, ako osoba kao takva je i ljubav naseg zivota, to je sreca![]()
![]()
Šta trenutno čitate?
Re: Šta trenutno čitate?
Habibti, ya nour el - ain... 
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
- Status: Offline
Ako nekog voliş onda prihvataș i izbor koji je/ga čini sretnim.Iskra wrote: 02 Jan 2020, 11:15Chloe wrote: 02 Jan 2020, 10:13 A zašto to sve ne može biti jedna lijepa uspomena bez gorčine.
Izdići se iznad onog ružnog i negativnog, prisjećati se samo lijepih emocija koje su dovele do tih ljubavlju ispisanih riječi..
Može biti popraćeno dubokim uzdahom, sjetom ali mislim da se s tom osobom završilo, da je stavljena tačka kad nestane gorčina, ostane samo lijepa uspomena.
Jao što pametujem![]()
![]()
Pa.ne može. Bar ne odmah. Mada....možda I nikada. Ako si se nekom dao, srcem, dušom, svakim atomom , beskrajno, potpuno,...kako onda ne biti "ogorcen" ili makar tugovati (ogorčenost je ružna i riječ i emocija), što taj neko....nije znao ili htio ili bar nije razmislio sta to ima u tebi. I da je primiti ljubav, doista dobitak, ogroman.
Ja sam mišljenja da je ljubav iskušenje. Allah ti je dovede na put, pokaze ti i ukaže na nju. Šta ćeš s njome učiniti, hoćeš li je prepoznati, prigrliti, njegovati ili ćeš zastraniti u svom namu i pasti na iskušenje, do nas je.
Neki perid mora proći, ali se obavezno treba izdići iznad svega, sve ostalo je čisti egoizam, koji truje i spriječava nas da budemo sretni.
- dadojović
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Sve osobe kroz život mijenjaju neke svoje navike, stavove, mišljenja, ali to ne znači da su se promijenile kao osobe. Pogotovo ako se to odnosi na sazrijevanje. Netko tko je iz tinejdžerske dobi došao u tridesete nije se promjenio, samo je odrastao, sazrio.spacebound wrote: 02 Jan 2020, 11:22Naravno da se mijenjaju, svi se mijenjamo.Ja nisam ista kao prije 10 godina ni kao prije 5, jer u tom periodu sam iz situacija ucila, iz odnosa, od ljudi, od okolnosti.Svi smo.Zar ne?
Primjer: ako si prije deset godina bila ljubomorna a danas nisi, to ne znači da si promijenila karakter, već si samo promijenila jednu osobinu.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- Trafalgar Law
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 10 times
Najveća saoobmana je tvrdnja kako mi poznajemo svoje identično "ja", a šta je sa unutarnji glasovima i čiji su oni produkt, naših misli, sumnji, podvojenosti!?
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10070 times
- Been thanked: 17069 times
Ako vremenom promijenis dosta osobina, to onda utice i na cjelokupan karakter.Neki ljudi rade na sebi, u zelji da postanu bolji i to uspiju.Npr. ja sam u velikoj mjeri uspjela svoju impulsivnost staviti pod kontrolu.Moze se covjek promijeniti, da li okolnostima da li vlastitom zeljom i trudom, ali moze.dadojović wrote: 02 Jan 2020, 11:31Sve osobe kroz život mijenjaju neke svoje navike, stavove, mišljenja, ali to ne znači da su se promijenile kao osobe. Pogotovo ako se to odnosi na sazrijevanje. Netko tko je iz tinejdžerske dobi došao u tridesete nije se promjenio, samo je odrastao, sazrio.spacebound wrote: 02 Jan 2020, 11:22
Naravno da se mijenjaju, svi se mijenjamo.Ja nisam ista kao prije 10 godina ni kao prije 5, jer u tom periodu sam iz situacija ucila, iz odnosa, od ljudi, od okolnosti.Svi smo.Zar ne?
Primjer: ako si prije deset godina bila ljubomorna a danas nisi, to ne znači da si promijenila karakter, već si samo promijenila jednu osobinu.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- spacebound
- Urednik foruma

Tacno.Cesto mi sami ne znamo sta sve nosimo u sebi i u nekoj situaciji budemo iznenadjeni onime sto ucinimo.Pa kako da nas drugi u potpunosti poznaju, i kako da vjerujemo da nekog znamo do srziSmokingMan wrote: 02 Jan 2020, 11:43 Najveća saoobmana je tvrdnja kako mi poznajemo svoje identično "ja", a šta je sa unutarnji glasovima i čiji su oni produkt, naših misli, sumnji, podvojenosti!?
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
spacebound wrote: 02 Jan 2020, 11:46Tacno.Cesto mi sami ne znamo sta sve nosimo u sebi i u nekoj situaciji budemo iznenadjeni onime sto ucinimo.Pa kako da nas drugi u potpunosti poznaju, i kako da vjerujemo da nekog znamo do srziSmokingMan wrote: 02 Jan 2020, 11:43 Najveća saoobmana je tvrdnja kako mi poznajemo svoje identično "ja", a šta je sa unutarnji glasovima i čiji su oni produkt, naših misli, sumnji, podvojenosti!?![]()
Ali je tako divan osjećaj, kad ti neko pokaze Tebe. A nisi ni znao da to imas i nosiš u sebi. Malo je i zastrašujuće. Ali blagodat samospoznaje i zahvalnosti prema tom biću koje je otvorilo tebe, beskrajna je.
- spacebound
- Urednik foruma

Ovo ti moram vjerovati na rijecIskra wrote: 02 Jan 2020, 11:52spacebound wrote: 02 Jan 2020, 11:46
Tacno.Cesto mi sami ne znamo sta sve nosimo u sebi i u nekoj situaciji budemo iznenadjeni onime sto ucinimo.Pa kako da nas drugi u potpunosti poznaju, i kako da vjerujemo da nekog znamo do srzi![]()
Ali je tako divan osjećaj, kad ti neko pokaze Tebe. A nisi ni znao da to imas i nosiš u sebi. Malo je i zastrašujuće. Ali blagodat samospoznaje i zahvalnosti prema tom biću koje je otvorilo tebe, beskrajna je.
Možeš a i ne moraš.spacebound wrote: 02 Jan 2020, 11:55Ovo ti moram vjerovati na rijecIskra wrote: 02 Jan 2020, 11:52
Ali je tako divan osjećaj, kad ti neko pokaze Tebe. A nisi ni znao da to imas i nosiš u sebi. Malo je i zastrašujuće. Ali blagodat samospoznaje i zahvalnosti prema tom biću koje je otvorilo tebe, beskrajna je.![]()
"lijek" tome je samoostvarenje... Kad više ne robujes društvenim normama, kad si objasniš te unutarnje glasove i znaš ih kanalizirati, i djeluješ sa njima... Neki to mogu sa 20, neki sa 40, neki nikad...SmokingMan wrote: 02 Jan 2020, 11:43 Najveća saoobmana je tvrdnja kako mi poznajemo svoje identično "ja", a šta je sa unutarnji glasovima i čiji su oni produkt, naših misli, sumnji, podvojenosti!?
Najlakse je protrcati kroz život, naučiti se ponašati, uživati prividnu sreću, nikad ne upoznavši dobro sebe i utvarati si da čak i druge poznaješ...
Habibti, ya nour el - ain... 
- dadojović
- Forum [Bot]
S ovim bih se, djelom i mogao složiti. Mada sam ciljao na one temeljne ljudske karakteristike a ovo su već slojevi i nijanse.spacebound wrote: 02 Jan 2020, 11:44Ako vremenom promijenis dosta osobina, to onda utice i na cjelokupan karakter.Neki ljudi rade na sebi, u zelji da postanu bolji i to uspiju.Npr. ja sam u velikoj mjeri uspjela svoju impulsivnost staviti pod kontrolu.Moze se covjek promijeniti, da li okolnostima da li vlastitom zeljom i trudom, ali moze.dadojović wrote: 02 Jan 2020, 11:31
Sve osobe kroz život mijenjaju neke svoje navike, stavove, mišljenja, ali to ne znači da su se promijenile kao osobe. Pogotovo ako se to odnosi na sazrijevanje. Netko tko je iz tinejdžerske dobi došao u tridesete nije se promjenio, samo je odrastao, sazrio.
Zanimljiva tema ali već smo debelo otišli iz konteksta.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 2 times
ako misliš na otkrivanje u smislu uviđanja nečega novog, povezivanja i u skladu stim i reakcija onda se slažem, to je mijenjanje...
a ako misliš u smislu da je neko nešto sve vrijeme glumio pa se kao otkrije, ne slažem se, osim ako se odnosi na
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
al ta osoba to ne znaIskra wrote: 02 Jan 2020, 11:25dadojović wrote: 02 Jan 2020, 10:57
Smatram da je nekako neiskreno, ili barem lijeno, iste stihove ili pjesmu koje smo već posvetili jednoj osobi/ljubavi nakon prekida veze posvećivati novoj ljubavi.
Posebno je neiskreno ako smo sami napisali te stihove.
Znaš ono...imaš novu ljubav...pa ako si odlučio poslati joj neki stih, daj se berem potrudi pa joj ne šalji stihove koje se nekome drugom slao.
Nije samo neiskreno i lijeno nego je i ružno. Prijetvorno. Omalovažava i osobu koja to radi A i suprotnu stranu.
🐽
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
pa dobro, vjerovatno kad je maksuz napisano za nekoga, onda moguće da bude nekako awkwarddadojović wrote: 02 Jan 2020, 10:57Smatram da je nekako neiskreno, ili barem lijeno, iste stihove ili pjesmu koje smo već posvetili jednoj osobi/ljubavi nakon prekida veze posvećivati novoj ljubavi.lejlamo wrote: 02 Jan 2020, 10:04
e, o ovome sam nešto razmišljala .... nisam baš načisto...![]()
haj, dado, ne bilo ti mrsko, napiši još koju rečenicu na ovu temu....
Znaš ono...imaš novu ljubav...pa ako si odlučio poslati joj neki stih, daj se berem potrudi pa joj ne šalji stihove koje se nekome drugom slao.
ali, ako voliš neke stihove, npr. evo ove od metalike....Trust I seek and I find in you....tražimo povjerenje i to, i kada mislimo da smo našli, posvetimo toj osobi stih, međutim, završi se veza, dođe druga, mislimo da je konačno ona ta pa se i njoj posveti, jer...to je ono za čim mi tragamo, drago nam kada u nekome prepoznamo, pa makar i više puta, to je život, osobe dolaze i odlaze..
meni je okej, pogotovo kad neke stihove, pjesme,... pravo voliš
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14701 times
- Been thanked: 10241 times
ne citam nista, osim pomalo ovu temu, izelim reci jedno - ne vjerujem da se ljudi mijenjanju, samo nismo dozivjeli neke siutacije kada smo mogli pokazati svoje izvono ja, bez uticaja okoline, ocekivanja drugoh, i ostaloga... Svi smo mi takvi kakvi jesmo, samo ni smao ne znamo kakvi smo, i kako cemo reagovati u datim situacijama 
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- dadojović
- Forum [Bot]
Dobro različite su pobude zašto nekome posvetimo neki stih ili pjesmu.lejlamo wrote: 02 Jan 2020, 13:10pa dobro, vjerovatno kad je maksuz napisano za nekoga, onda moguće da bude nekako awkwarddadojović wrote: 02 Jan 2020, 10:57
Smatram da je nekako neiskreno, ili barem lijeno, iste stihove ili pjesmu koje smo već posvetili jednoj osobi/ljubavi nakon prekida veze posvećivati novoj ljubavi.
ali, ako voliš neke stihove, npr. evo ove od metalike....Trust I seek and I find in you....tražimo povjerenje i to, i kada mislimo da smo našli, posvetimo toj osobi stih, međutim, završi se veza, dođe druga, mislimo da je konačno ona ta pa se i njoj posveti, jer...to je ono za čim mi tragamo, drago nam kada u nekome prepoznamo, pa makar i više puta, to je život, osobe dolaze i odlaze..
meni je okej, pogotovo kad neke stihove, pjesme,... pravo voliš![]()
To se razlikuje i od osobe i od situacije.
Netko spontano napiše, netko traži po guglu, drugi kao što si spomenula, ima neku svoju omiljenu pjesmu.
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
Iskra wrote: 02 Jan 2020, 11:25dadojović wrote: 02 Jan 2020, 10:57
Nije samo neiskreno i lijeno nego je i ružno. Prijetvorno. Omalovažava i osobu koja to radi A i suprotnu stranu.
bat vaj? evo konkretno u situaciji koju sam opisala, postoji omiljeni stih, poema, pjesma, nešto....posvetim osobi za koju trenutno mislim da joj pristaje....veza se završi, a to je i dalje moj omiljeni stih, pjesma, vatevr.......dođe druga osoba koju zavolim, u njoj prepoznam to i posvetim. u čemu je problem?
stihovi su moji uvijek,a dijelim ih s onim za koga pomislim da treba. kao što dijelim i mnoge druge stvari koje oslikavaju mene...
nigdje veze da je ružno, da omalovažava i to.
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
a kada ta bit postane standardizovana?
rođenjem, nekad u toku mladosti, dolazi sa zrelošću?
lejlamo wrote: 02 Jan 2020, 13:39Iskra wrote: 02 Jan 2020, 11:25
bat vaj? evo konkretno u situaciji koju sam opisala, postoji omiljeni stih, poema, pjesma, nešto....posvetim osobi za koju trenutno mislim da joj pristaje....veza se završi, a to je i dalje moj omiljeni stih, pjesma, vatevr.......dođe druga osoba koju zavolim, u njoj prepoznam to i posvetim. u čemu je problem?
stihovi su moji uvijek,a dijelim ih s onim za koga pomislim da treba. kao što dijelim i mnoge druge stvari koje oslikavaju mene...
nigdje veze da je ružno, da omalovažava i to.
Mislila sam.na situaciju kad je nešto, nekom, u odredjenom trenu, napisano spontano, iz srca...takve stvari se ne ponavljaju. Svetogrdje je to.
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
ma haj', kažemo i volim te iz srca, pa opet nekom drugom ponovimo, opet iz srca. a kud ćeš intimnije i ljepše riječi...
mada, već rekoh, u toj situaciji kada nešto škrabneš maksuz, i meni se čini da je bezvezno pokloniti nekom drugom a i, ne znam ni kako bi odgovaralo nekoj drugoj osobi, osim ako nije univerzalna poruka.
mada, već rekoh, u toj situaciji kada nešto škrabneš maksuz, i meni se čini da je bezvezno pokloniti nekom drugom a i, ne znam ni kako bi odgovaralo nekoj drugoj osobi, osim ako nije univerzalna poruka.