Meni mamina drugarica napravila kilu.
Topi se u ustima.
Moderator: VIP

Meni mamina drugarica napravila kilu.
uvijek_kontra wrote: 02 Jan 2020, 12:04Meni mamina drugarica napravila kilu.Sakrila ja od svihu pa malo po malo copam.
To je jedini bosanski "kolac" il sta je vec, koji obozavam.
Topi se u ustima.![]()

lokumi nisu kiflice ni sapice , ja nista ne razumijemuvijek_kontra wrote: 02 Jan 2020, 12:04Meni mamina drugarica napravila kilu.Sakrila ja od svihu pa malo po malo copam.
Topi se u ustima.![]()

kakva je razlika izmejdu lokuma i kiflici ai spasica, meni su svi iz iste grupe

Brasno, margarin, secer u prahu, i jedno bjelance umijesas u lopticu, pa onda otkidas manje loptice, razvaljas kao zmiju i sijeces na jednake komade, stavis u rernu, na nisku temperaturu, da se isuse, ne smiju porumenit, kad su gotovi uvaljas u secer u prahu, gledas ih onako na stolu, jedva cekas da se hladnu da ih sve smazesVenera wrote: 02 Jan 2020, 12:05lokumi nisu kiflice ni sapice , ja nista ne razumijemuvijek_kontra wrote: 02 Jan 2020, 12:04
Meni mamina drugarica napravila kilu.Sakrila ja od svihu pa malo po malo copam.
Topi se u ustima.![]()
![]()

da, samo odstrnis prstima staubzuker, keine problem jao konrice, sto nam radis , ali mi je darago d asi bolje i da ih jedesuvijek_kontra wrote: 02 Jan 2020, 12:07 Oni kupovni ni nalik domacima. To mora bit mekano, da se topi u ustima. Unatoc staubcukeru, ne previse slatki. Ma![]()

I neces pogrijesitIskra wrote: 02 Jan 2020, 12:09 Joj jeste bezobraaazneeeee
Kakve god sad hurmasice da mi budu ja ću misliti da je lokum bolji.

meni je lakse procitati i razumjeti kontorlnu plocu B747 od tog receptaspacebound wrote: 02 Jan 2020, 12:09Brasno, margarin, secer u prahu, i jedno bjelance umijesas u lopticu, pa onda otkidas manje loptice, razvaljas kao zmiju i sijeces na jednake komade, stavis u rernu, na nisku temperaturu, da se isuse, ne smiju porumenit, kad su gotovi uvaljas u secer u prahu, gledas ih onako na stolu, jedva cekas da se hladnu da ih sve smazes![]()

ozbiljno, ja razmisljam tehnoloski, neki dan sam rekla zasto u SA nema tehnoloskog muzeja
Dosta sam te trpilaspacebound wrote: 02 Jan 2020, 12:10I neces pogrijesitIskra wrote: 02 Jan 2020, 12:09 Joj jeste bezobraaazneeeee
Kakve god sad hurmasice da mi budu ja ću misliti da je lokum bolji.![]()

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Shvataš li da si mi upravo objavila rat.

ma samo probaj na Iskru