uvijek_kontra wrote: 02 Jan 2020, 16:19 Nema veze Chloe, ja volim vidjet sve sto postavis.
Iskro, super su.Moje nikakve bile, nisam ih ni pravila vise. Svakako ih volim samo na slici vidit.
![]()
uvijek_kontra wrote: 02 Jan 2020, 16:22 Bi sigurno.
Al ono sto space napisa... ja naucila rec ne, pa ako svedno serviraju, ostace na stolu.![]()
uvijek_kontra wrote: 02 Jan 2020, 16:25 Vrijednica.
Lijepo je znati svasta spremat. Ja od bosanskih malo sta spremam, a i volim samo lokume (cini mi se).
uvijek_kontra wrote: 02 Jan 2020, 16:33 Izbacis sredinu, izmjesas je sa bilo kojim povrcem (kod mene paprike i mrkve), dodas sira, moze i mesa, jaje, pavlake ili majoneze. Izmjesas, vratis u kruh i sutra dan rezes.![]()
Ima još jedna polovina patlidžana i hrpa uštipaka...uvijek_kontra wrote: 02 Jan 2020, 16:19 Nema veze Chloe, ja volim vidjet sve sto postavis.
Iskro, super su.Moje nikakve bile, nisam ih ni pravila vise. Svakako ih volim samo na slici vidit.
![]()
Chloe, kako pravisChloe wrote: 02 Jan 2020, 16:06 Samo da prijavim da sam ipak sebi kuhala
Punjeni patlidžan i uštipci od tikvica i peršuna... Tek kad sam počela jesti, zabrljala tanjir, sijetila se fotkati...![]()
Prepolovim patlidžan i oblikujem u "čamčiće" . Izdinstam lukove, mrkvu, meso, onu sredinu patlidžana, začinim ( po izboru), te dodam prethodno skuhanu rižu, te na kraju svježih listova peršuna, dobivenu smijesu stavim u čamčiće a njih u vatrostalnu tepsiju ( u kojoj je samo na dnu voda) sa poklopcem, čamčiće pečem na 200 stepenčića (brzo budu gotovi) , pečene pospem sirom te vratim u rernu bez poklopca, i uključim ventilator.
haval Chloe, patlidzan jedme na razne nacine, ovo je super, bez rize i vrhnja, nije ni potrebnoChloe wrote: 02 Jan 2020, 16:58Prepolovim patlidžan i oblikujem u "čamčiće" . Izdinstam lukove, mrkvu, meso, onu sredinu patlidžana, začinim ( po izboru), te dodam prethodno skuhanu rižu, te na kraju svježih listova peršuna, dobivenu smijesu stavim u čamčiće a njih u vatrostalnu tepsiju ( u kojoj je samo na dnu voda) sa poklopcem, čamčiće pečem na 200 stepenčića (brzo budu gotovi) , pečene pospem sirom te vratim u rernu bez poklopca, i uključim ventilator.
Ne koristim vrhnje za kuhanje jer bude sočno, a bom' i nemasno, a mladi sir volim uz to jesti ...![]()
Ah, meni je patlidžan najljepši sa roštilja...Venera wrote: 02 Jan 2020, 17:00
haval Chloe, patlidzan jedme na razne nacine, ovo je super, bez rize i vrhnja, nije ni potrebno![]()
Da se nisam razbolila, ovo bi pravila za praznike. Nisam odaaavno. Jako su ti lijepe, i super boje.
Users browsing this forum: No registered users and 8 guests