Meni samo srpske dlake smetaju... Slab sam, priznajem

Moderator: Krokodil Behko
Meni samo srpske dlake smetaju... Slab sam, priznajem
Pazi da ti nakav dzi’adista glavu ne razbije zbog ovogarzuhal wrote: 10 Jan 2020, 09:41 Pirot je lijep grad.
Srbi ne znaju da cijene Pirot.
To je grad ljudi, prije svega.
Pravih ljudi.
Ali oni ne cijene sebe.
A trebaju.
Jer su pravi!
Mujo Arzuhalović
Idem sad ovo okačiti na Жика_Пироћанац@СРБИЈА pa neka svršavaju po Knjaz Mihajlovoj!
A znam, takav je naš narod, odmah se uzme zaje*avat, napadat, mrzit... Ne mogu da stanu, da razmisle o čemu je riječ...insomnia wrote: 10 Jan 2020, 09:48Pazi da ti nakav dzi’adista glavu ne razbije zbog ovogarzuhal wrote: 10 Jan 2020, 09:41 Pirot je lijep grad.
Srbi ne znaju da cijene Pirot.
To je grad ljudi, prije svega.
Pravih ljudi.
Ali oni ne cijene sebe.
A trebaju.
Jer su pravi!
Mujo Arzuhalović
Idem sad ovo okačiti na Жика_Пироћанац@СРБИЈА pa neka svršavaju po Knjaz Mihajlovoj!
Nista nama nikada ne valja....skoro nadjem clanak o onom kuharu Nihadu. Pise o kuhanju, zacinima....A komentari? Svelo se na to "da on je bio u Italiji '92 kad smo mi ratovali, ovakav je, onakav je....". Ne mozes da vjerujes da su ljudi i tu nasli razlog da ga pljuju.Maja wrote: 09 Jan 2020, 15:28 Ustvari se region tresao al sam to izbacila.
Sta sad, nije ni vazno to sto navodite. Vazno je da se malo prisjetimo svega dobrog sto BiH posjeduje. Ne moramo svaki dan pljuvati. Odmorite malo pljuvacne zlijezde.
Malmedziji? Nek mu uzivo kazu, uh sto voli i zna stocom opalitDori wrote: 10 Jan 2020, 10:35Nista nama nikada ne valja....skoro nadjem clanak o onom kuharu Nihadu. Pise o kuhanju, zacinima....A komentari? Svelo se na to "da on je bio u Italiji '92 kad smo mi ratovali, ovakav je, onakav je....". Ne mozes da vjerujes da su ljudi i tu nasli razlog da ga pljuju.Maja wrote: 09 Jan 2020, 15:28 Ustvari se region tresao al sam to izbacila.
Sta sad, nije ni vazno to sto navodite. Vazno je da se malo prisjetimo svega dobrog sto BiH posjeduje. Ne moramo svaki dan pljuvati. Odmorite malo pljuvacne zlijezde.![]()
Ne vidim se u ulozi nekoga tko će druge preodgajati ili educirati, pa tako niti postiđivati. Samo izražavam stav kako mi je besmisleno to ustrajno kritiziranje nečega pozitivnoga. U redu, nekoga ispunjava kritizirati i pljuvati po ovom književniku, po Greti, po ljudima koji spašavaju koale od požara u Australiji ali ja ne vidim potrebu za tim.arzuhal wrote: 10 Jan 2020, 09:34 Sad si me Dado postidio, al' ono baš... Jesam šupak, hbmu leljak...
Nećedadojović wrote: 10 Jan 2020, 09:30 Koji dio rečenice da je čovjek književnik niste shvatili?
Te treba kritikovati tekst, te patetika, te ovo, te ono.
Neću ni spominjati da se čovjek izložio opasnošću da mu neki zaluđeni četnik razbije glavu ili prozore na kući zbog ovakvih stavova.
A teško nas u BiH skontati.navika wrote: 09 Jan 2020, 22:51Neki dan naisla na pozitivnu ispovijest jednog mladog hercegovca, na trenutak pozelila da negdje postiram a onda mi sinu - popljuvat ce momka ni kriva ni duzna.Maja wrote: 09 Jan 2020, 15:28 Ustvari se region tresao al sam to izbacila.
Sta sad, nije ni vazno to sto navodite. Vazno je da se malo prisjetimo svega dobrog sto BiH posjeduje. Ne moramo svaki dan pljuvati. Odmorite malo pljuvacne zlijezde.
Nit valjas ako tvrdis da u Bosni valja, nit ako tvrdis da nevalja![]()
Mak DIzdar.Zapis o zemlji
Pitao jednom tako jednoga vrli pitac neki
A kto je ta, šta je ta, da prostiš
Gdje li je ta. Odakle je. Kuda je, ta, Bosna rekti
A zapitam odgovor njemu hitar tad dade:
Bosna, da prostiš, jedna zemlja imade
I posna i bosa da prostiš
I hladna i gladna
I k tomu još, da prostiš, prkosna od sna
Tako jeDorian wrote: 10 Jan 2020, 16:16Mak DIzdar.Zapis o zemlji
I hladna i gladna
A patetike, šta ovaj lupa.
Je li tako forumaši?
A jes, da prostiš.Dorian wrote: 10 Jan 2020, 16:16Mak DIzdar.Zapis o zemlji
I hladna i gladna
Je li tako forumaši?
M. Krleža"Neka oprosti gospodja Evropa, ona nema spomenike kulture. Pleme Inka u Americi ima spomenike, Egipat ima prave spomenike kulture. Neka oprosti gospodja Evropa samo Bosna ima spomenike. Stecke.
Sta je stecak?
Olicenje gorstaka Bosnaca!
Sta radi Bosanac na stecku?
Stoji uspravno! Digao glavu, digao ruku! Ali nigdje, nigdje, niko nije pronasao stecak na kome Bosanac kleci ili moli. Na kome je prikazan kao suzanj."
To su price.za.malu djecu.Dorian wrote: 10 Jan 2020, 16:16Mak DIzdar.Zapis o zemlji
I hladna i gladna
Je li tako forumaši?
Users browsing this forum: No registered users and 10 guests