Htio sam reći da među razumnim ljudima nije potrebno naglašavati da se pedofilija itd ne mogu posmatrati kao stvari koje treba pustiti druge da rade ako hoće ne osuđujući ih.Duminjo wrote: 10 Jan 2020, 23:12A varanje se podrazumijeva kao nesto dobro?Dorian wrote: 10 Jan 2020, 18:02
Mislio sam da se neke stvari podrazumijevaju i da ih nije potrebno posebno naglašavati. Barem bi to tako trebalo biti.
Ali, vidim, ti si se u čitanju napisanog poveo za svojim željama.
Haj ne zajebavaj
Pedofilija itd je su pitanja nasilja i kriminaliteta. I razumne ljude u diskusiji ne treba podsjećati da su one isključene iz pretpostavki dozvoljenog. ko se na to nekoga mora posebno podsjetiti, sa tom osobom nešto nije u redu. Naravno, razumijem provociranje, ali nismo djeca.
A varanje je stvar individualnog morala, a moral je tako nestalna i promjenjiva kategorija da koliko god ga razmatrao, nećeš doći do konačnog rezultata koji bi vrijedio za svakog pojedinca.
I ne, tvoj moral ne podrazumijevam kao onaj koji treba slijediti. Slijedi ga, ali meni ga nemoj predstavljati kao rješenje koje bi trebalo i za mene važiti.
Ni ti ne bi trebao moj, ili nedostatak moga.
Kome se varanje gadi neka ga ne radi, kome se ne gadi, neka ga radi.
Živi i pusti druge da žive.
Nije ni čudo što se sukobljavamo kada svako hoće druge da utjera u svoj tor.