Ja to njemu lijepo sve obrazložim, ne brini.
A ti? Crkni!
Moderator: VIP

Iskra

arapski je tezak, kao i pismo/ sufara

stormaga dragi, kao da mi to ne znamostorm wrote: 11 Jan 2020, 11:30
A htio sam reći... Ima jezik, koji se ne uči u školama, ne piše u knjigama... Pa je s njim sve drugo manje bitno... Habibti![]()
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
A sta kazu iz auta kad ga vidiš
Venera wrote: 11 Jan 2020, 11:33stormaga dragi, kao da mi to ne znamostorm wrote: 11 Jan 2020, 11:30
A htio sam reći... Ima jezik, koji se ne uči u školama, ne piše u knjigama... Pa je s njim sve drugo manje bitno... Habibti![]()
![]()
moj radni kolega, marokanac, francuz amerikanac , prica tecno tri jezika, ali ne zna pisati arapski, i malo ga je zezalo pisanje francsukog, rodditleji majka francuskinja, otac marokansko-francuskog projiekla, odrasao u US inace, prica tri jezika , potpuno, bez akcenta![]()
Jedno je pitanje... Kome bez akcenta?Venera wrote: 11 Jan 2020, 11:33stormaga dragi, kao da mi to ne znamostorm wrote: 11 Jan 2020, 11:30
![]()
moj radni kolega, marokanac, francuz amerikanac , prica tecno tri jezika, ali ne zna pisati arapski, i malo ga je zezalo pisanje francsukog, rodditleji majka francuskinja, otac marokansko-francuskog projiekla, odrasao u US inace, prica tri jezika , potpuno, bez akcenta![]()

razummljivo, imam prijatlejicu rodjenu u US, majka US i Hrvtaska kombinacija a otac Arap; ona prica i pise savrseno apraskiIskra wrote: 11 Jan 2020, 11:40Venera wrote: 11 Jan 2020, 11:33
stormaga dragi, kao da mi to ne znamo![]()
U egiptu npr...to o čemu vas dvoje govorite, klasicni arapski, ne važi. Oni imaju svoje dijalekte, i to baš mnogo. Čak i neko kome je arapski materinji, mora se dobro potruditi da razumije taj egipatski sleng.

moze, storma,osoba moze pricati dva ili tri jezika sa standardnim akcentimastorm wrote: 11 Jan 2020, 11:41Jedno je pitanje... Kome bez akcenta?Venera wrote: 11 Jan 2020, 11:33
stormaga dragi, kao da mi to ne znamo![]()
Ne čuje ga svatko... I nije problem toliko u svakodnevnom razgovoru.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)