Pa.malo da im se osvetimLanci wrote: 11 Jan 2020, 22:51Mute ovo me bas nestoMutevelija wrote: 11 Jan 2020, 22:41 Mene kad bi prevarila ja bi reko jarane kad je mene I tebe ce prevariti, eto ti moji ostatci I otisao.![]()
Ali imas pravo,kako god je tebe prevarila tako ce i drugog![]()
Zašto žene varaju?
Moderator: spacebound
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3195 times
- Status: Offline
Re: Zašto žene varaju?
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Zašto budala?
Iako mislim da je bolje učiti na tuđim greškama nego na svojim, jednu stvar možeš znati jedino kada sam nešto doživiš. A to je kako ćeš reagovati u toj situaciji. Prije toga možeš samo pretpostavljati.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2783 times
- Been thanked: 8735 times
Ne mora značiti. Iako čovjek koji ubije može to uraditi opet, čovjek koji ubije ubicu svog jedinog djeteta teško da će to ponoviti.Lanci wrote: 11 Jan 2020, 22:51Mute ovo me bas nestoMutevelija wrote: 11 Jan 2020, 22:41 Mene kad bi prevarila ja bi reko jarane kad je mene I tebe ce prevariti, eto ti moji ostatci I otisao.![]()
Život ne dolazi sa uputstvom za upotrebu. I nema garanciju kao ni ovlaštenog servisera.
Last edited by Dorian on 11 Jan 2020, 23:02, edited 1 time in total.
Koja?Duminjo wrote: 11 Jan 2020, 23:00Imaš tri pitanja koja si ignoriso na ovoj temi.. Kad to, onda cemo ovoDorian wrote: 11 Jan 2020, 22:57
Zašto budala?
Iako mislim da je bolje učiti na tuđim greškama nego na svojim, jednu stvar možeš znati jedino kada sam nešto doživiš. A to je kako ćeš reagovati u toj situaciji. Prije toga možeš samo pretpostavljati.![]()
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Sto bi velika (ne mislim na dvolitru flasiranu Janu) Jana rekla
prevara do prevare, ruke su mi vezane
Mislis samo na sebe, muka mi je od tebe..
prevara do prevare, ruke su mi vezane
Mislis samo na sebe, muka mi je od tebe..
Samo sabura
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2783 times
- Been thanked: 8735 times
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Jao poredjenjaDorian wrote: 11 Jan 2020, 23:00Ne mora značiti. Iako čovjek koji ubije može to uraditi opet, čovjek koji ubije ubicu svog jedinog djeteta teško da će to ponoviti.Lanci wrote: 11 Jan 2020, 22:51
Mute ovo me bas nesto![]()
Život ne dolazi sa uputstvom za upotrebu. I nema garanciju kao ni ovlaštenog servisera.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2911 times
- Been thanked: 24126 times
- Status: Online
Ako je jedino dijete i ubije ubicu... Onda ne moze ponoviti i da hoce. Nema koga.insomnia wrote: 11 Jan 2020, 23:05Jao poredjenjaDorian wrote: 11 Jan 2020, 23:00
Ne mora značiti. Iako čovjek koji ubije može to uraditi opet, čovjek koji ubije ubicu svog jedinog djeteta teško da će to ponoviti.
Život ne dolazi sa uputstvom za upotrebu. I nema garanciju kao ni ovlaštenog servisera.![]()
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Upravo je u tome poenta. Ne možeš pretpostaviti da svi ljudi rade iste stvari iz istih razloga.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
lejlamo, kod arapa,muslimana u pojedinim drzavama, musakrac moze leglano imati 4 zene
u raznim drsutvima postoje primjeri , istina, vise iz pragamtickih razloga) u kojim su poligamni brakovi legalni
brakovi na Planetu su formirani raznim kommbinacijanama, a u skladu sa potrebama raznih drustvenih grupa (ne nije seks razlog, vec ekonomija, prezivljavanje, pragamticnost zivljenja)
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
-
Venera
- Seksologinja

lejlamo, naravno, svi biramo, ali ako zatrudnis u doticnoj monoganoj zajednici, tvoje djete nece imati manje paznje kao djete u brakulejlamo wrote: 11 Jan 2020, 22:43To može tako? S jednom već u braku pa druga, nakon tri godine, ima isti status legalno? Nisam znala.Dorian wrote: 11 Jan 2020, 22:41
Vanbračni zajednički život duži od 3 godine je po našim zakonima izjednačen sa brakom.
Ali, čemu toliko insistiranje na braku. Sa nekim sam jer tu osobu volim, ne zato da nam zakon potvrdi da se volimo.
Razumijem da ljudi koji sve rade "po PS-u" imaju problem sa ljudima koji žive nekonvencionalno.
Ne znam ko insistira, ja lično nemam potrebu stupanja u brak, ali imam potrebu biti u monogamnoj zajednici.
- lejlamo
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Been thanked: 2 times
ma naš kontekst i naš zakon, kakvi arapi ili afrička plemena, bezbeli da ima svega.
i naravno da biramo, u konačnici, lično me ne zanimaju varalice, kurvari, poliamoristi i sl., ali, nije ni džaba zakonom legalizovana jedino monogamna zajednica.
i naravno da biramo, u konačnici, lično me ne zanimaju varalice, kurvari, poliamoristi i sl., ali, nije ni džaba zakonom legalizovana jedino monogamna zajednica.
-
Venera
- Seksologinja

pa vecina brakova su izvjestaceni jer nisu bazirani cak ni na zakonskim ocekivanjimalejlamo wrote: 12 Jan 2020, 10:35 ma naš kontekst i naš zakon, kakvi arapi ili afrička plemena, bezbeli da ima svega.
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 2 times
ne znam statistiku, a i ne zanima me...
uglavnom, okej je što postoji, doduše kod nas najviše na papiru, regulacija odnosa, prava i obaveza kada zatreba.
uglavnom, okej je što postoji, doduše kod nas najviše na papiru, regulacija odnosa, prava i obaveza kada zatreba.
-
Venera
- Seksologinja

ne treba statistika za pronaalazk sretnih brakova, jednsotavno ih je malolejlamo wrote: 12 Jan 2020, 10:43 ne znam statistiku, a i ne zanima me...
brak je ugovor, ali u istom ugovoru ne pise da osobe moraju imati dovoljno ljuabavi u istom, jer emocije se ne mogu ozakoniti
Monogamna zajednica je ozakonjena između ostalog zbog jednostavijeg regulisanja prava i obaveza.lejlamo wrote: 12 Jan 2020, 10:43 uglavnom, okej je što postoji, doduše kod nas najviše na papiru, regulacija odnosa, prava i obaveza kada zatreba.
Ostali razlozi koji uobličavaju zakone u nekoj državi su tradicija društva koje tu državu formira (zakon je često preovladavajući tradicionalni obrazac ponašanja pretvoren u pisanu pravnu normu), ali ima još jedna stvar:
U Evropi je uticaj hrišćanstva, hrišćanskog morala toliko jak, da se zakoni u svim evropskim državama, uključujući i BiH, bez obzira na to što su sekularne, temelje na društvenim pravilima kojima je hriščanski moral temelj. Monogamija je nešto šta je hrišćanski moral zacementirao. Prije hrišćanstva monogamija nije bila tako preovladavajući moralni stav.
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 7 times
PoliHandrija zakon.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Tačno, ljubav i brak nemaju prirodne veze jedno s drugim.Venera wrote: 12 Jan 2020, 10:47ne treba statistika za pronaalazk sretnih brakova, jednsotavno ih je malolejlamo wrote: 12 Jan 2020, 10:43 ne znam statistiku, a i ne zanima me...
uglavnom, okej je što postoji, doduše kod nas najviše na papiru, regulacija odnosa, prava i obaveza kada zatreba.![]()
brak je ugovor, ali u istom ugovoru ne pise da osobe moraju imati dovoljno ljuabavi u istom, jer emocije se ne mogu ozakoniti![]()
Problemi sa brakom su nastali kada su ljudi prestali brak posmatrati kako je originalno nastao, kao interesnu vezu.
Kada je prva ženka ljudkog bića shvatila da joj treba neko da joj donosi proteine (lovac koji ulovi meso) jer joj bobice nisu bile dovoljne da prežive ona i njeno mladunče, kao i da čuvan ju i mladunče od predatora, a taj mužjak/lovac je shvatio da treba neko da čuva da mu se neko ne uvali u njegov brlog/pećinu, da mu održava vatru da se ne ugasi (jer je ti ljudi još nisu naučili upaliti, vatru su tada dobijali samo slučajno kada naiđu na nešto šta je zapalio grom), pa su se ta ženka, tada su to dvoje dogovorili se da će on jj donositi hranu i čuvati je, a o na njemu čuvati i čistiti brlogi održavati vatru. Nisu se voljeli, samo su se dogovrili da jedno drugome obavljaju potrebne poslove. A usput su jedno drugome zadovoljavali prirodne nagone za seksom i produženjem vrste. I tako je nastao brak.
Ljubav i brak nemaju veze jedno s drugim.