Dzaba, birali si to, izasla iz svoje komfort zone. Moras se malo namuciti
O čemu trenutno razmišljate?
Moderator: VIP
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1640 times
- Been thanked: 3075 times
- Status: Offline
Re: O čemu trenutno razmišljate?
Izgledam mrsavije bez brade 
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Ne osvrće se na njih kada izlasci u pitanju..družiti se moraš.. punoljetna si, imaš pravo na druženja, i van posla... nemoj dozvoliti da još više smrsas..jer gubitkom kg možeš izazvati niz drugih problema..Merlin246 wrote: 13 Jan 2020, 01:01 Imam jako malo slobodnog vremena. A i to malo sto imam moram da ucim ili trpim ove s kojima zivim tu trenutno. Ja sam dole imala volju za sve, jedva cekala srediti se izaci, ovdje nemam nista. Niti imam privatnost svoju, moj zivot se vrti oko njih. Broje mi svaki zalogaj cini mi se, niti malo se ne mogu opustiti. Uzasno sam i izmrsala. A druzenja sva odbijam jer me oni s kim god da izadjem bilo zensko bilo musko toliko pilaju ko je sta je gdje smo bili kao da svaki put idem u kurvanje osjecam se i kao da nemam pravo nikakvo ni da izlazim ni da uzivam dok sam tu.
.
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 4459 times
- Been thanked: 4135 times
Mozda je vrijeme da se vratis kuci.
Ne odu svi da bi o(p)stali.
Taman posla da se jos i razbolis tako mlada.
Taman posla da se jos i razbolis tako mlada.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
Moja intuicija i srce i mozak i sve mi govori da sam na krivom putu i da ne treba ovde da budem i da nista nece biti u redu. Ne mogu da spavam, opce ne mislim puno na Anerkennung i jezik da polozim koliko na to jel ovo opce ono sto zelim i dal ce ovo sve biti vrijedno onoga sto cu dobiti ako izdrzim. Evo sada kad pomislim da imam ovdje kucu, auto, da radim posao zbog kojeg sam dosla opet ne bi bila sretna. Gdje su moji, moja sestra, moji roditelji, moj narod, moja zemlja, jezik svee.. koji ce mi kurac ovde sve ako nisu moji najdrazi tu. Dijetetu da pokazujem zadacu na njemackom i da bolje prica njemacki nego hrvatski. Da djeda i baku vidja jednom u godinu dana, da se srami tetke. Da ne zna gdje je Jadransko more. Pa koji ce mi kurac placa od 3000 eura kad na sve to pomislim. Cekat cu penziju da bih pocela zivjeti i da bih po stare dane bila sretna.uvijek_kontra wrote: 13 Jan 2020, 01:28 Mozda je vrijeme da se vratis kuci.
Taman posla da se jos i razbolis tako mlada.![]()
Moram ici spavatii.. Ujutro imam tecaj do pola 2 i onda na posao. I onda opet spavanje tecaj posao spavanje tecaj posao spavanje tecaj posao i tako do beskonacnog 
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 4459 times
- Been thanked: 4135 times
To sto sad pricas je meni osobno prvi i jedini razlog zasto sam jos uvijek tu gdje jesam. Ne znam, kazu da se svaka zrtva kad tad isplati al sve ima svoje granice. Bar si probala. I da se razumijemo, mozda si samo dosla sad u takvu fazu jer nit imas svoje blizu, nit ti je lijepo tu gdje jesi, nit imas neko drustvo. Da je bar jedna od tih stavki pozitivno zastupana, sve bi bilo drugacije (mozda).
Sama najbolje znas. Kad mognes, uzmi par dana slobodno. Odi negdje, mozda i kuci pa da vidis dal ti se ostaje il vraca. U svakom slucaju, dobro razmisli. I jos nesto, nije kraj svijeta. Sta god odlucis. Mlada si jos. Mozes se ti uvijek vratit/otic ponovo. Drzi se.
Sama najbolje znas. Kad mognes, uzmi par dana slobodno. Odi negdje, mozda i kuci pa da vidis dal ti se ostaje il vraca. U svakom slucaju, dobro razmisli. I jos nesto, nije kraj svijeta. Sta god odlucis. Mlada si jos. Mozes se ti uvijek vratit/otic ponovo. Drzi se.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9861 times
- Been thanked: 16636 times
Svako ima te krize, nekome traju godinama.Moja sestra koja je tu 3 godine i sad place i tesko joj je kad se vrati s godisnjeg.Merlin246 wrote: 13 Jan 2020, 01:43Moja intuicija i srce i mozak i sve mi govori da sam na krivom putu i da ne treba ovde da budem i da nista nece biti u redu. Ne mogu da spavam, opce ne mislim puno na Anerkennung i jezik da polozim koliko na to jel ovo opce ono sto zelim i dal ce ovo sve biti vrijedno onoga sto cu dobiti ako izdrzim. Evo sada kad pomislim da imam ovdje kucu, auto, da radim posao zbog kojeg sam dosla opet ne bi bila sretna. Gdje su moji, moja sestra, moji roditelji, moj narod, moja zemlja, jezik svee.. koji ce mi k.... ovde sve ako nisu moji najdrazi tu. Dijetetu da pokazujem zadacu na njemackom i da bolje prica njemacki nego hrvatski. Da djeda i baku vidja jednom u godinu dana, da se srami tetke. Da ne zna gdje je Jadransko more. Pa koji ce mi k.... placa od 3000 eura kad na sve to pomislim. Cekat cu penziju da bih pocela zivjeti i da bih po stare dane bila sretna.uvijek_kontra wrote: 13 Jan 2020, 01:28 Mozda je vrijeme da se vratis kuci.
Taman posla da se jos i razbolis tako mlada.![]()
![]()
Moguce da bi tebi zaista i bilo bolje da se vratis, ne osvrci se ni na koga, ucini ono sto ti intuicija govori.
Ja npr. nisam imala te probleme.Meni je Njemacka divna, i narod i sve.Samo sam za djecom venula i imala problema s cimerkom.A svoj zivot mogu zamisliti tako da nikad Bosne ne vidim vise, samo da je porodica uz mene.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Prvo, zašto bi ljude uopste bilo neophodno gledati kao Nijemce, Hrvate, Bošnjake, Srbe or whatever?
Pogotovo u ličnim odnosima. Ljudi su ljudi, i nijedna grupacija nema neki posebno povlašten status u mojim očima.
Zašto bi dijete bilo bolje odgajati među Bosancima i Hercegovcima nego među Nijemcima?
Sve ja to razumijem, identitet i sve, ali i identitet ljudi gledaju kako im odgovara.
Pogotovo u ličnim odnosima. Ljudi su ljudi, i nijedna grupacija nema neki posebno povlašten status u mojim očima.
Zašto bi dijete bilo bolje odgajati među Bosancima i Hercegovcima nego među Nijemcima?
Sve ja to razumijem, identitet i sve, ali i identitet ljudi gledaju kako im odgovara.
. . . . . . . . .
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Vrati se ti BiH, niko te nece, niti zna nervirati ko mi 
Samo sabura
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9861 times
- Been thanked: 16636 times
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
Ne vidim problem ni kod odgoja djece u BiH.Socrates wrote: 13 Jan 2020, 06:49 Prvo, zašto bi ljude uopste bilo neophodno gledati kao Nijemce, Hrvate, Bošnjake, Srbe or whatever?
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5049 times
- Been thanked: 6998 times
https://www.notizieora.it/bollo-auto-ic ... il-debito/
Eto kao oni se nece sjetiti da te podsjete na vrijeme, ili zadnji cas.
Stvarno su smijesni.
Eto kao oni se nece sjetiti da te podsjete na vrijeme, ili zadnji cas.
Svijest ima sidrište.