coek vas pere ko ociteljica pericu
a zaostali mamlazi znaju samo vrijedjat porodicu u svom neznanju
vjerovatno cu na hladjenje od maje,al moram rec jednu cinjenicu
mrki ti si retardiran lik,u sta te prodjose tolike godine seljacino nevaspitana
Moderator: VIP

O ne harle...harlekin wrote:kad narastem ocu bit ko carobnjak![]()
Jao harle...pa to su magovi, sihribazi... zovu se čarobnjaci...harlekin wrote:znaem
oni s carobnim klipom,mahnem i viknem abraka dabra
i pretvorim mrkija iz konja u covjeka
vraga toliko ipak nemaju moci ni carobnjaci
Nije po propisu vjere Major. Ne znam objašnjenje, ali čitala sam davno jedan Hadis vezano za nošenje cvijeća na mezare. Ne preporućuje se. Za umrlog je korist proučiti Fatihu, a od cvijeća on nema nikakve koristi. Ja uvjek kažem, obasipaj čovjeka cvijećem i lijepim riječima i pažnjom dok je živ, a kada umre, on nema nikakvu korist od materijalnog i izgovorenih riječi poslije njegove smrti. Drugim riječima, daj pažnju dok je čovjek živ - to je veliko zadovoljstvo onima koji ostaju polije umrlog.Major wrote:Niti cvijece, al' hajde ti to zabrani insanima, uostalom, zasto nebi stavljali ?
(mi se nalazimo u 21-om vijeku a ne u 15-om)
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Odmah da ti kažem u startu da ja tebe ne poštujem jer zbog naklonosti prema nekom forumašu u stanju si prilagođavati svoje stavove njemu . Što bi rekli "nemaš svoje Ja"Čarobnjak, uz mojtebi, moram nešto da kažem na ovaj tvoj citat,
Pa dobro kad je riječ konkretno o tebi ,to se na tebe ne odnosi .Ja nemam neko mišljenje o tebi specijalno ,osim ovo koje sam stekao da nemaš svoje mišljenje već ideš kod Majora po mišljenjea inače sam primjetila da mnogi polaze od svoje pretpostavke i kažu da pojedini glume i izigravaju finoću. Ja kao čovjek to ne mogu da kažem ni za koga ko se predstavi da je fin i korektan. Morala bih drugu stranu dobro da poznajem, ali u nekom drugom lošijem svjetlu, pa bih tek onda njegovu/njenu finoću bih svrstala pod glumu.
hahah ma daj "polaziš od mene" kako sam nekulturan ,a glumim finjaka ,a "polaziš od sebe " kako si ti kulturna . 'Falte me usta mojaKada zapazim ovako nešto, konkretno više puta kod tebe, pomislim da polaziš od sebe i misliš da svi koji su fini glume finoću. Ne bih se sa tobom složila, ljudi posjeduju fine manire kojih se ne žele i ne mogu odreći ni na forumu. Polazim od sebe.
Pa vidiš to upravo imaš obraza držati meni prodike o kulturi ,a ovo gore seljanče MrkY (trebo si ipsilon staviti ko' Sejo-boy ide ti uz seljački imidž) misli kako je kultura i vještina u debati opsovati nekome sestru. I ti sad glumiš finoću ,a prećutkuješ tako nešto slijepa kod očiju .Ja ne poznajem nikog i ne mogu kazati i biti toliko bolesna da nema finih ljudi. Prihvatam svaćiju finoću originalno, njegovu, sve dotle dok se ne pokaže u drugom svjetlu. Shvati da ni jedna osoba ne može dugo da glumi, kad-tad pokaže svoje pravo lice. I sve dok je forumaš uljudan i ne vrijeđa nikog ne bih imala srca da kažem da se pretvara i izigrava finoću.
Šta treba čarobnjak, da se svi forumaši podignu, stanu na jednu stranu i linčuju Mrkog što je psovao? Postoji moderacija koja se sa tim djelom foruma bavi
Meni pada u oči da ti to jedno te isto ponavljaš 16-ti put.Meni pada u oči sasvim nešto drugo, a to je da se predstavljaš kao vjernik, a imaš prema ljudima pristup onakav kako to vjera ne dozvoljava i kako to ni jedan vjernik ne bi sebi dozvolio. Ovo što si rekao, znači ti priznaješ svoj grijeh, znači ti svjesno griješiš i činiš sve da uvrijediš pojedinca. Da se ne deklarišeš ko vjernik, tvoje mi riječi i pisanje uopšte ne bi pale u oči. Ali padaju mi, jer to odudara od ponašanja pravovjernih.
Ni ja ne mogu da shvatim da ti na oči lažeš al eto ...ostasmo neshvaćeni ,šta'šNikako ne mogu da shvatim da neko kopira i postavlja ajete iz Kur'ana, a slijedeće minute ili prvi slijedeći tekst da vrijeđa bilo koga bez povoda i razloga.
17-ti putNije u pitanju ni jedan forumaš, u pitanju je tvoja kontradiktornost u odnosu TI kao VJERNIK - ČOVJEK.

carobnjak Nurudin wrote:Šta treba čarobnjak, da se svi forumaši podignu, stanu na jednu stranu i linčuju Mrkog što je psovao? Postoji moderacija koja se sa tim djelom foruma bavi
Ma jok ! Kad ja to sebe nisam znao braniti?.
Meni pada u oči da ti to jedno te isto ponavljaš 16-ti put.Meni pada u oči sasvim nešto drugo, a to je da se predstavljaš kao vjernik, a imaš prema ljudima pristup onakav kako to vjera ne dozvoljava i kako to ni jedan vjernik ne bi sebi dozvolio. Ovo što si rekao, znači ti priznaješ svoj grijeh, znači ti svjesno griješiš i činiš sve da uvrijediš pojedinca. Da se ne deklarišeš ko vjernik, tvoje mi riječi i pisanje uopšte ne bi pale u oči. Ali padaju mi, jer to odudara od ponašanja pravovjernih.
To je za jednu gospođu emancipovanu kakvom ti sebe predstavljaš prilično jadno i papagajski
Ni ja ne mogu da shvatim da ti na oči lažeš al eto ...ostasmo neshvaćeni ,šta'šNikako ne mogu da shvatim da neko kopira i postavlja ajete iz Kur'ana, a slijedeće minute ili prvi slijedeći tekst da vrijeđa bilo koga bez povoda i razloga.17-ti putNije u pitanju ni jedan forumaš, u pitanju je tvoja kontradiktornost u odnosu TI kao VJERNIK - ČOVJEK.Ima'l šta novo ?
carobnjak Nurudin wrote:Pa dobro izgovara se to i kad je insan jako uzbuđen ,tako kao ti sad na primjer.
Gledaj na to sve sa pozitivne strane ,evo rekla si već nekoliko puta subhanallah i ja sam bio uzrok tome da kažeš ,a da sam te nagovarao da zikriš ti bi rekla da sam ti dosadan. Znači samo te treba iznervirati
Jeste to fino ali tema je "religijska pitanja" ali iapk je fino. Nego de ti meni hanuma reci kakva si sa namazom ?silence wrote:Nema potrebe, ali ja imam jedan fin prilog temi...
Naš Poslanik izričito naglašava:
"Allahu je najdraži Njegov rob koji je najljepše naravi i odgoja".
Tema jeste "Religijska pitanja"... Sve što sam pisala tiče se religije, a usput sam za tebe imala i pitanje na koje mi nisi odgovorio:carobnjak Nurudin wrote:Jeste to fino ali tema je "religijska pitanja" ali iapk je fino. Nego de ti meni hanuma reci kakva si sa namazom ?silence wrote:Nema potrebe, ali ja imam jedan fin prilog temi...
Naš Poslanik izričito naglašava:
"Allahu je najdraži Njegov rob koji je najljepše naravi i odgoja".
I pitam te sada kao vjernika, kako možeš da znaš unaprijed i kažeš mi za ovako uzvišene riječi da bih ja imala slobodu da kežem tebi ili bilo kome drugom da je dosadan?
Pa da ti odgovorim ,ja sam mislio da je to bila provokacija ,a ne pitanje pa iako i dalje mislim da je tako ,odgovoriću ti : iz iskustva, znači ljudima smeta kad ima kažeš da klanjaju ili da prouče štogod ,jednostavno te otpileTema jeste "Religijska pitanja"... Sve što sam pisala tiče se religije, a usput sam za tebe imala i pitanje na koje mi nisi odgovorio:
aha to bi značilo da klanjaš beš vakat ?(pretpostavljam da ti kao vjernica znaš šta znači beš vakat)Pitao si me za namaz. U namazu sam uredna.
Koje konstatacije ? Ja sam postavio pitanje kakva si sa namazom ,to je dakle pitanje ,a ne konstatacijaZbog toga su me jako iznendaile tvoje konstatacije, s obzirom da me uopšte ne poznaješ
ali bi smjela ići za mnom i smarati me kritikama što čovjeku koji mi psuje sestru kažem da se ponaša seljački? Zanimljivo rezonovanjeJa ovako nešto ne bih smjela kazati ni jednom čovjeku, ne bih smjela griješiti svoju dušu
Kad si ti to rekla ? To sam ja rekaoRekoh ti jednom da samo Allah zna šta je u našim srcima i niko više.
Praviš dramu iz ničegaNe smijemo se stavljati u ulogu Boga
Ne da mi se cjepkati....carobnjak Nurudin wrote:Pa da ti odgovorim ,ja sam mislio da je to bila provokacija ,a ne pitanje pa iako i dalje mislim da je tako ,odgovoriću ti : iz iskustva, znači ljudima smeta kad ima kažeš da klanjaju ili da prouče štogod ,jednostavno te otpileTema jeste "Religijska pitanja"... Sve što sam pisala tiče se religije, a usput sam za tebe imala i pitanje na koje mi nisi odgovorio:aha to bi značilo da klanjaš beš vakat ?(pretpostavljam da ti kao vjernica znaš šta znači beš vakat)Pitao si me za namaz. U namazu sam uredna.
Koje konstatacije ? Ja sam postavio pitanje kakva si sa namazom ,to je dakle pitanje ,a ne konstatacijaZbog toga su me jako iznendaile tvoje konstatacije, s obzirom da me uopšte ne poznaješ
ali bi smjela ići za mnom i smarati me kritikama što čovjeku koji mi psuje sestru kažem da se ponaša seljački? Zanimljivo rezonovanjeJa ovako nešto ne bih smjela kazati ni jednom čovjeku, ne bih smjela griješiti svoju dušu
Kad si ti to rekla ? To sam ja rekaoRekoh ti jednom da samo Allah zna šta je u našim srcima i niko više.
Praviš dramu iz ničegaNe smijemo se stavljati u ulogu Boga
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests