PREPUCAVANJE .... ALI SAMO OVDJE

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 167 times
Been thanked: 374 times
Status: Offline

Re: Religijska pitanja

22 Aug 2012, 13:58

kad narastem ocu bit ko carobnjak :jupi
coek vas pere ko ociteljica pericu :plavi
a zaostali mamlazi znaju samo vrijedjat porodicu u svom neznanju :djed
vjerovatno cu na hladjenje od maje,al moram rec jednu cinjenicu :hm
mrki ti si retardiran lik,u sta te prodjose tolike godine seljacino nevaspitana :cudi

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

22 Aug 2012, 14:02

harlekin wrote:kad narastem ocu bit ko carobnjak :jupi
O ne harle... :stop . Znaš li ti ko su čarobnjaci? :sok
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

22 Aug 2012, 14:04

znaem :jupi
oni s carobnim klipom,mahnem i viknem abraka dabra
i pretvorim mrkija iz konja u covjeka :jupi
vraga toliko ipak nemaju moci ni carobnjaci :hm

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

22 Aug 2012, 14:08

harlekin wrote:znaem :jupi
oni s carobnim klipom,mahnem i viknem abraka dabra
i pretvorim mrkija iz konja u covjeka :jupi
vraga toliko ipak nemaju moci ni carobnjaci :hm
Jao harle...pa to su magovi, sihribazi... zovu se čarobnjaci... :grana . Oni su sluge đavolu i zagarantovano im je mjesto u Džehennemu. Zar bi ti volio da tamo odeš? :lupa
(Arapska poslovica)

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

22 Aug 2012, 14:19

Major wrote:Niti cvijece, al' hajde ti to zabrani insanima, uostalom, zasto nebi stavljali ?
(mi se nalazimo u 21-om vijeku a ne u 15-om)
Nije po propisu vjere Major. Ne znam objašnjenje, ali čitala sam davno jedan Hadis vezano za nošenje cvijeća na mezare. Ne preporućuje se. Za umrlog je korist proučiti Fatihu, a od cvijeća on nema nikakve koristi. Ja uvjek kažem, obasipaj čovjeka cvijećem i lijepim riječima i pažnjom dok je živ, a kada umre, on nema nikakvu korist od materijalnog i izgovorenih riječi poslije njegove smrti. Drugim riječima, daj pažnju dok je čovjek živ - to je veliko zadovoljstvo onima koji ostaju polije umrlog.
(Arapska poslovica)

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

22 Aug 2012, 14:26

Čarobnjak, uz moj :respekt tebi, moram nešto da kažem na ovaj tvoj citat,
Odmah da ti kažem u startu da ja tebe ne poštujem jer zbog naklonosti prema nekom forumašu u stanju si prilagođavati svoje stavove njemu . Što bi rekli "nemaš svoje Ja"
a inače sam primjetila da mnogi polaze od svoje pretpostavke i kažu da pojedini glume i izigravaju finoću. Ja kao čovjek to ne mogu da kažem ni za koga ko se predstavi da je fin i korektan. Morala bih drugu stranu dobro da poznajem, ali u nekom drugom lošijem svjetlu, pa bih tek onda njegovu/njenu finoću bih svrstala pod glumu.
Pa dobro kad je riječ konkretno o tebi ,to se na tebe ne odnosi .Ja nemam neko mišljenje o tebi specijalno ,osim ovo koje sam stekao da nemaš svoje mišljenje već ideš kod Majora po mišljenje
Kada zapazim ovako nešto, konkretno više puta kod tebe, pomislim da polaziš od sebe i misliš da svi koji su fini glume finoću. Ne bih se sa tobom složila, ljudi posjeduju fine manire kojih se ne žele i ne mogu odreći ni na forumu. Polazim od sebe.
hahah ma daj "polaziš od mene" kako sam nekulturan ,a glumim finjaka ,a "polaziš od sebe " kako si ti kulturna . 'Falte me usta moja
Ja ne poznajem nikog i ne mogu kazati i biti toliko bolesna da nema finih ljudi. Prihvatam svaćiju finoću originalno, njegovu, sve dotle dok se ne pokaže u drugom svjetlu. Shvati da ni jedna osoba ne može dugo da glumi, kad-tad pokaže svoje pravo lice. I sve dok je forumaš uljudan i ne vrijeđa nikog ne bih imala srca da kažem da se pretvara i izigrava finoću.
Pa vidiš to upravo imaš obraza držati meni prodike o kulturi ,a ovo gore seljanče MrkY (trebo si ipsilon staviti ko' Sejo-boy ide ti uz seljački imidž) misli kako je kultura i vještina u debati opsovati nekome sestru. I ti sad glumiš finoću ,a prećutkuješ tako nešto slijepa kod očiju .
To se zove glumatanje ,draga moja kulturna gospođo :)
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

22 Aug 2012, 14:42

:aplauzz ... Krug je zatvoren, imam sliku.... :sok

Stvarno si ČAROBNJAK koji sve zna.... :valja

Šta treba čarobnjak, da se svi forumaši podignu, stanu na jednu stranu i linčuju Mrkog što je psovao? Postoji moderacija koja se sa tim djelom foruma bavi.

Meni pada u oči sasvim nešto drugo, a to je da se predstavljaš kao vjernik, a imaš prema ljudima pristup onakav kako to vjera ne dozvoljava i kako to ni jedan vjernik ne bi sebi dozvolio. Ovo što si rekao, znači ti priznaješ svoj grijeh, znači ti svjesno griješiš i činiš sve da uvrijediš pojedinca. Da se ne deklarišeš ko vjernik, tvoje mi riječi i pisanje uopšte ne bi pale u oči. Ali padaju mi, jer to odudara od ponašanja pravovjernih. Nikako ne mogu da shvatim da neko kopira i postavlja ajete iz Kur'ana, a slijedeće minute ili prvi slijedeći tekst da vrijeđa bilo koga bez povoda i razloga.
Nije u pitanju ni jedan forumaš, u pitanju je tvoja kontradiktornost u odnosu TI kao VJERNIK - ČOVJEK.
Imala sam malo respekta, misleći da ćeš nešto da shvatiš iz :respekt ... ali nisi....
:mah
(Arapska poslovica)

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

22 Aug 2012, 14:50

Šta treba čarobnjak, da se svi forumaši podignu, stanu na jednu stranu i linčuju Mrkog što je psovao? Postoji moderacija koja se sa tim djelom foruma bavi

Ma jok ! Kad ja to sebe nisam znao braniti?.
Meni pada u oči sasvim nešto drugo, a to je da se predstavljaš kao vjernik, a imaš prema ljudima pristup onakav kako to vjera ne dozvoljava i kako to ni jedan vjernik ne bi sebi dozvolio. Ovo što si rekao, znači ti priznaješ svoj grijeh, znači ti svjesno griješiš i činiš sve da uvrijediš pojedinca. Da se ne deklarišeš ko vjernik, tvoje mi riječi i pisanje uopšte ne bi pale u oči. Ali padaju mi, jer to odudara od ponašanja pravovjernih.
Meni pada u oči da ti to jedno te isto ponavljaš 16-ti put.
To je za jednu gospođu emancipovanu kakvom ti sebe predstavljaš prilično jadno i papagajski
Nikako ne mogu da shvatim da neko kopira i postavlja ajete iz Kur'ana, a slijedeće minute ili prvi slijedeći tekst da vrijeđa bilo koga bez povoda i razloga.
Ni ja ne mogu da shvatim da ti na oči lažeš al eto ...ostasmo neshvaćeni ,šta'š
Nije u pitanju ni jedan forumaš, u pitanju je tvoja kontradiktornost u odnosu TI kao VJERNIK - ČOVJEK.
17-ti put :) Ima'l šta novo ?

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

22 Aug 2012, 14:52

zasto ljudi misle da da vjernik treba bit mazga po kojoj svi jasu i da trpi,
od njega se to ocekuje,uvijek ako vam lik ne ide niz dlaku isticete da bi on trebao biti takav vjernik :cudi
a to za linc mrkija ti uopste nije losa ideja :jupi
vjernik treba saburit ali isto tako ti polomit sve koske kad mu vredjas familiju, po mome :kafa
opalim ti samar i podjes mi vratit ja vicem nesmijes ti si vjernik :ne
znate vi sta ti vjernici rade nekom ko tak nest zasluzi?

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

22 Aug 2012, 15:59

carobnjak Nurudin wrote:
Šta treba čarobnjak, da se svi forumaši podignu, stanu na jednu stranu i linčuju Mrkog što je psovao? Postoji moderacija koja se sa tim djelom foruma bavi

Ma jok ! Kad ja to sebe nisam znao braniti?.
Meni pada u oči sasvim nešto drugo, a to je da se predstavljaš kao vjernik, a imaš prema ljudima pristup onakav kako to vjera ne dozvoljava i kako to ni jedan vjernik ne bi sebi dozvolio. Ovo što si rekao, znači ti priznaješ svoj grijeh, znači ti svjesno griješiš i činiš sve da uvrijediš pojedinca. Da se ne deklarišeš ko vjernik, tvoje mi riječi i pisanje uopšte ne bi pale u oči. Ali padaju mi, jer to odudara od ponašanja pravovjernih.
Meni pada u oči da ti to jedno te isto ponavljaš 16-ti put.
To je za jednu gospođu emancipovanu kakvom ti sebe predstavljaš prilično jadno i papagajski
Nikako ne mogu da shvatim da neko kopira i postavlja ajete iz Kur'ana, a slijedeće minute ili prvi slijedeći tekst da vrijeđa bilo koga bez povoda i razloga.
Ni ja ne mogu da shvatim da ti na oči lažeš al eto ...ostasmo neshvaćeni ,šta'š
17-ti put :) Ima'l šta novo ?
:grana

Subhan'Allah
(arapski: سبحان الله) je termin iz arapskog jezika koji u prijevodu na bosanski znači "Sva slava pripada Allahu".

Ovo je česta fraza svih muslimana svijeta. Bosanski muslimani je najčešće koriste kao izraz čuđenja, dok je u arapskih muslimana ova fraza izraz olakšanja, radosti i pomoći nakon teških perioda.

DaBogda ti čarobnjak Subhan'Allah izgovarao nakon olakšanja. Ja sada izgovaram radi čuđenja...: "Subhan'Allah"
(Arapska poslovica)

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

22 Aug 2012, 17:41

Pa dobro izgovara se to i kad je insan jako uzbuđen ,tako kao ti sad na primjer.
Gledaj na to sve sa pozitivne strane ,evo rekla si već nekoliko puta subhanallah i ja sam bio uzrok tome da kažeš ,a da sam te nagovarao da zikriš ti bi rekla da sam ti dosadan. Znači samo te treba iznervirati :zubi

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

22 Aug 2012, 18:08

carobnjak Nurudin wrote:Pa dobro izgovara se to i kad je insan jako uzbuđen ,tako kao ti sad na primjer.
Gledaj na to sve sa pozitivne strane ,evo rekla si već nekoliko puta subhanallah i ja sam bio uzrok tome da kažeš ,a da sam te nagovarao da zikriš ti bi rekla da sam ti dosadan. Znači samo te treba iznervirati :zubi
:DD Je li to opet polaziš od sebe (vezano za uzbuđenje)?

Hvala čarobnjak, ali ja zikrim bez nagovora... i bez nervoze i bez tebe. Zar nisi primjetio da nemam nervozu, nego samo imam neke zamjerke u tvom ophođenju i epitetima koje forumašima sa punom slobodom dijeliš. To mi odudara od Kur'anskih ajeta i uputa koje postavljaš.
I pitam te sada kao vjernika, kako možeš da znaš unaprijed i kažeš mi za ovako uzvišene riječi da bih ja imala slobodu da kežem tebi ili bilo kome drugom da je dosadan? To je preslobodno od tebe.
(Arapska poslovica)

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

22 Aug 2012, 19:36

ćjooj vjeruj da mi je mrsko ovo prenemaganje i komentarisati :)

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

22 Aug 2012, 19:48

Nema potrebe, ali ja imam jedan fin prilog temi...

Naš Poslanik izričito naglašava:

"Allahu je najdraži Njegov rob koji je najljepše naravi i odgoja".
(Arapska poslovica)

visper
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

22 Aug 2012, 19:54

Nepozeli nista tudje ja zgrijesih i pozeljeh srce njeno da zauvjek bude moje cmvt12
NE CINI DRUGIMA ONO STO NEZELIS DA TEBI DRUGI CINE

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

22 Aug 2012, 20:03

silence wrote:Nema potrebe, ali ja imam jedan fin prilog temi...

Jeste to fino ali tema je "religijska pitanja" ali iapk je fino. Nego de ti meni hanuma reci kakva si sa namazom ?

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

22 Aug 2012, 20:40

carobnjak Nurudin wrote:
silence wrote:Nema potrebe, ali ja imam jedan fin prilog temi...

Jeste to fino ali tema je "religijska pitanja" ali iapk je fino. Nego de ti meni hanuma reci kakva si sa namazom ?
Tema jeste "Religijska pitanja"... Sve što sam pisala tiče se religije, a usput sam za tebe imala i pitanje na koje mi nisi odgovorio:

I pitam te sada kao vjernika, kako možeš da znaš unaprijed i kažeš mi za ovako uzvišene riječi da bih ja imala slobodu da kežem tebi ili bilo kome drugom da je dosadan?

Ovo pitanje je bilo po pitanju zikra.

Pitao si me za namaz. U namazu sam uredna.
Zbog toga su me jako iznendaile tvoje konstatacije, s obzirom da me uopšte ne poznaješ. Ovo je samo jedan primjer - moje citirano pitanje. Ja ovako nešto ne bih smjela kazati ni jednom čovjeku, ne bih smjela griješiti svoju dušu. Rekoh ti jednom da samo Allah zna šta je u našim srcima i niko više. Ne smijemo se stavljati u ulogu Boga. :ne

(Arapska poslovica)

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

22 Aug 2012, 21:00

Tema jeste "Religijska pitanja"... Sve što sam pisala tiče se religije, a usput sam za tebe imala i pitanje na koje mi nisi odgovorio:
Pa da ti odgovorim ,ja sam mislio da je to bila provokacija ,a ne pitanje pa iako i dalje mislim da je tako ,odgovoriću ti : iz iskustva, znači ljudima smeta kad ima kažeš da klanjaju ili da prouče štogod ,jednostavno te otpile
aha to bi značilo da klanjaš beš vakat ?(pretpostavljam da ti kao vjernica znaš šta znači beš vakat)
Zbog toga su me jako iznendaile tvoje konstatacije, s obzirom da me uopšte ne poznaješ
Koje konstatacije ? Ja sam postavio pitanje kakva si sa namazom ,to je dakle pitanje ,a ne konstatacija
Ja ovako nešto ne bih smjela kazati ni jednom čovjeku, ne bih smjela griješiti svoju dušu
ali bi smjela ići za mnom i smarati me kritikama što čovjeku koji mi psuje sestru kažem da se ponaša seljački? Zanimljivo rezonovanje
Rekoh ti jednom da samo Allah zna šta je u našim srcima i niko više.
Kad si ti to rekla ? To sam ja rekao
Ne smijemo se stavljati u ulogu Boga
Praviš dramu iz ničega

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

22 Aug 2012, 21:28

carobnjak Nurudin wrote:
Pa da ti odgovorim ,ja sam mislio da je to bila provokacija ,a ne pitanje pa iako i dalje mislim da je tako ,odgovoriću ti : iz iskustva, znači ljudima smeta kad ima kažeš da klanjaju ili da prouče štogod ,jednostavno te otpile
aha to bi značilo da klanjaš beš vakat ?(pretpostavljam da ti kao vjernica znaš šta znači beš vakat)
Zbog toga su me jako iznendaile tvoje konstatacije, s obzirom da me uopšte ne poznaješ
Koje konstatacije ? Ja sam postavio pitanje kakva si sa namazom ,to je dakle pitanje ,a ne konstatacija
Ja ovako nešto ne bih smjela kazati ni jednom čovjeku, ne bih smjela griješiti svoju dušu
ali bi smjela ići za mnom i smarati me kritikama što čovjeku koji mi psuje sestru kažem da se ponaša seljački? Zanimljivo rezonovanje
Rekoh ti jednom da samo Allah zna šta je u našim srcima i niko više.
Kad si ti to rekla ? To sam ja rekao
Ne smijemo se stavljati u ulogu Boga
Praviš dramu iz ničega
Ne da mi se cjepkati.... :)

Čarobnjak, nemoj da misliš, a da unaprijed ne znaš. Ne možeš sve ljude svrstati na jedno mjesto. Tu se da pogriješiti, a ta greška ide tebi na dušu, ne nekom tamo ko će da te otpili ili ne otpili.

Riječ "uredan", znači uredan... Opet pitanje oko vakta, naravno da znam šta je vakat. E to su ta tvoja pitanja sa kojim drugu stranu želiš da isprovociraš ili napraviš neznalicom. To sebi ne smiješ dozvoliti. Ako sam ti rekla da je namaz uredan, ti kao vjernik znaš šta se pod tom urednošću podrazumjeva.

NIsi me shvatio. Kada sam pomenula konstatciju, odnosilo se na tvoju konstataciju da bi meni zikr bio dosadan ako bi ti govorio da učim. Na to sam mislila, a nisam mislila na pitanje vezano za namaz.

"Samo Allah zna šta je u našim srcima" sam rekla, ne mogu sada da tražim gdje, ali sam pisala o tome. Vjerujem da si i ti to rekao. S obzirom da to znaš, kako si mi onda mogao uputiti ili posumnjati u moj zikr? Kako si smio?

Ne smaram ja tebe kritikama zbog Mrkog, objasnila sam ti zbog čega imam zamjerku na tvoje pisanje vezano za epitete koje znaš da uputiš forumašima, a i meni si par puta zno podsmiješljivo da kažeš. Vjeruj da ne bih ni primjetila da nisam opazila da si vjernik, pa mi je strahovito zaparalo oči. Ja u takvim prilikama imam obićaj da kažem: "Svakom svaćije". Ta psovka neće doći do tvoje sestre, ali ako to stalno budeš potencirao stanje može samo da se pogorša. Čemu vrijeđanje? Uvrede izazivaju reakciju. Uključi sabur.

I nije drama, ako shvatiš šta sam pisala i šta sam htjela da kažem.
(Arapska poslovica)

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

22 Aug 2012, 21:47

Beš vakat je naš bošnjački izraz koji znači da se klanja svaki namaz na vrijeme. U redu ,predpostvaljam da je tako kod tebe i predpostavljam pošto si of trenutno ,da si otišla klanjati jaciju.
Baš sam iznenađen i to pozitivno ,a o tome kako ti je proteko ramazanski post neću te ni pitati jer se to valjda kod tebe podrazumjeva.
znači imamo na forumu jednu fenomenalnu vjernicu koja eto brata muslimana voli upozoravati na njegovo ponašanje i njegov ahlak :) Eh ,znači od sad bi to moglo biti obostrano i uzajamno .
Ako te nekad sestro ukorim i dam ti nasihat zbog tvog ponašanja na forumu ,da znaš zašto je ;)
Kad smo već kod pitanja ,da doprinesemo temi ,što bi ti rekla ,pa evo pitanje. Ti si udana i znaš kako se udane vjernice trebaju ponašati bilo gdje ?

Post Reply

Return to “Pričaona”