O čemu trenutno razmišljate?
Moderator: VIP
Re: O čemu trenutno razmišljate?
Space tebi su tu djeca i muz i sestra i znala si da ce biti blizu kad tad. A moja nece da dodje ovdje ne svidja joj se zemlja, zeli biti u hrv iako je kvaliteta zivota losija i placa manja.. Tamo su nam kvalifikacije priznate i mozemo odmah raditi normalno, a ovdje ko zna koliko cu se napatiti dok dobijem nostrifikaciju i placu s kojom s kojom se mogu uzdrzavati.. Ja Space nit imam muza nit ikoga tu, stan i sve bi sama trebala placati. Plan je bio da i sestra dodje i da skupa budemo i to bi vec moglo u dvoje al ovako sama ja nisam prispjela nigdje 
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
- Status: Offline
Ja mislim da ćeš se ti svejedno vratiti, pa bolje ti je prije nego kasnije.
. . . . . . . . .
Kad popizdim pa se udamgospođa Brams wrote: 13 Jan 2020, 13:42 Merlin, udaj se bogato i skrati si muke![]()
Ja sam ista kao Kontra, ne bih mogla u inozemstvo, nisam taj tip
Al ti mozda jesi samo sto ti je trenutno tesko. Svakako si trebas odvagat prioritete, i nemoj zaboraviti slusati i svoju intuiciju. Sto se tice poslovnih odluka, dosad mi se intuicija pokazala nepogresivom. Al prije bilo kakve odluke, dobro odvagati, ako treba staviti i na papir doslovno.
Veceras cu na papir sve razloge za ostati i otici ispisati
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 844 times
Dobro bi ti bilo i da das sama sebi neki rok...do kojeg ces razmisliti, odvagati. Imas vremena, nece nista propasti u međuvremenu. 
somehow I manage
- Socrates
- Forum [Bot]
To se uobičajeno veze sa nekom promjenom ili kratkorocnim ciljem, da bi se situacija sagledala u drugačijem svjetlu.
Recimo, "da li će mi Njemačka biti toliko odbojna kada\ako naučim jezik, upoznam neke Nijemce pobliže, počnem izlaziti sa njima?"
Ako će sve ostati isto, onda joj ne treba vrijeme.
Recimo, "da li će mi Njemačka biti toliko odbojna kada\ako naučim jezik, upoznam neke Nijemce pobliže, počnem izlaziti sa njima?"
. . . . . . . . .
Pa ne znam stvarno.. sta ce mi ovdje novci ako cu biti nesretna. Mozda bi sve bilo drugacije da zivim sama i da se osjecam slobodno.Socrates wrote: 13 Jan 2020, 13:58 Ja mislim da ćeš se ti svejedno vratiti, pa bolje ti je prije nego kasnije.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Melrnika, MInehen he drgui glavni grad HR ( oo ozbiljno kazem) , zasto im se ne obrati za pomoc, jer im je klub aktivan, pun utjecajnih licnosti ?
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Soc meni nije odbojna Njemacka ni Njemci. Nego znam da cu se napatiti i morati trpjeti ko zna koliko dok dobijem svoj stan, dok budem dobila nostrifikaciju, naucila jezik, osamostalila se. Ne dolazi to sve preko noci. Ceka se previse. Vec sada imam osjecaj da je proslo uzasno mnogo vremena od kad sam ovdje i da ce taj cijeli proces trajati kao vjecnost.Socrates wrote: 13 Jan 2020, 14:11 To se uobičajeno veze sa nekom promjenom ili kratkorocnim ciljem, da bi se situacija sagledala u drugačijem svjetlu.
Ma sta da im kazem, hocu stan, hocu da zivim sama, hocu AnerkenungVenera wrote: 13 Jan 2020, 14:21Melrnika, MInehen he drgui glavni grad HR ( oo ozbiljno kazem) , zasto im se ne obrati za pomoc, jer im je klub aktivan, pun utjecajnih licnosti ?Merlin246 wrote: 13 Jan 2020, 14:15
Pa ne znam stvarno.. sta ce mi ovdje novci ako cu biti nesretna. Mozda bi sve bilo drugacije da zivim sama i da se osjecam slobodno.
Sve ima svoj proces i zna se kako se dolazi do toga.
Korak po korak ko i svi sto idu.
-
Venera
- Seksologinja

pa mozes biti podstanarka, ne moras odmah imati stanMerlin246 wrote: 13 Jan 2020, 14:23Ma sta da im kazem, hocu stan, hocu da zivim sama, hocu AnerkenungVenera wrote: 13 Jan 2020, 14:21
Melrnika, MInehen he drgui glavni grad HR ( oo ozbiljno kazem) , zasto im se ne obrati za pomoc, jer im je klub aktivan, pun utjecajnih licnosti ?![]()
ako , ziasta zelis, raspitat ces se , oni se sastaju svaki vikend, provjeri njohovu stranicu
ali, imam utisak da si vec odustala , a nisi ni u sitaciji da moras ostati u Njemackoj, imas dom u Hercegovini, imas sestru u HR
zivot , najcesce, ljude natjera znatvno sanaznije od njihovih vlastitih motiva
nije lako otici u inostranstvo ,a mnogi se zalete i ocekuju da ce sve biti servirano, jer je U sistem sredjen , nema nista bez odricanja i teskog rada
Najgluplje mi je da sestru nagovaram da dodje ovdje kad znam sta je sve ceka a ja ne zelim da njenu srecu kvarim i nju s njenog puta preusmjeravam. Nit je fino, nit je lako. I to stanje ne traje par dana nego moze i godinu dvije. Za godinu dana moze svasta da se desi. Nije to kratko, treba debele zivce imati za sve, da istrpis a ostanes pri sebi.
- Socrates
- Forum [Bot]
Možda si ti jednostavno otišla premlada da.bi mogla sve to sama podnijeti.Merlin246 wrote: 13 Jan 2020, 14:21Soc meni nije odbojna Njemacka ni Njemci. Nego znam da cu se napatiti i morati trpjeti ko zna koliko dok dobijem svoj stan, dok budem dobila nostrifikaciju, naucila jezik, osamostalila se. Ne dolazi to sve preko noci. Ceka se previse. Vec sada imam osjecaj da je proslo uzasno mnogo vremena od kad sam ovdje i da ce taj cijeli proces trajati kao vjecnost.Socrates wrote: 13 Jan 2020, 14:11 To se uobičajeno veze sa nekom promjenom ili kratkorocnim ciljem, da bi se situacija sagledala u drugačijem svjetlu.
U redu je htjeti sve odmah i sad, ali nas život nažalost nauči da je to najčešće nemoguće.
Ne pomaže ni ta situacija u kojoj živiš, mada ne vjerujem ni da bi ti bilo lakše da imaš sama svoj stan.
Nemoj se začuditi, ako se vratiš, da kad budeš malo starija opet poželiš da ideš, ali ovaj put sa malo realnijim očekivanjima.
. . . . . . . . .
Ma na koju ti hrvatsku udrugu mislis?Venera wrote: 13 Jan 2020, 14:29pa mozes biti podstanarka, ne moras odmah imati stanMerlin246 wrote: 13 Jan 2020, 14:23
Ma sta da im kazem, hocu stan, hocu da zivim sama, hocu Anerkenung![]()
ako , ziasta zelis, raspitat ces se , oni se sastaju svaki vikend, provjeri njohovu stranicu![]()
ali, imam utisak da si vec odustala , a nisi ni u sitaciji da moras ostati u Njemackoj, imas dom u Hercegovini, imas sestru u HR
zivot , najcesce, ljude natjera znatvno sanaznije od njihovih vlastitih motivaa kako ce se snaci, ovisi najsece od vlastitih odluka
![]()
nije lako otici u inostranstvo ,a mnogi se zalete i ocekuju da ce sve biti servirano, jer je U sistem sredjen , nema nista bez odricanja i teskog rada![]()
-
Venera
- Seksologinja

Merlink, ne prisiljavja sestru, i moras joj realno sve objasniti , plus, priznati joj da se i ti dvoumisMerlin246 wrote: 13 Jan 2020, 14:30 Najgluplje mi je da sestru nagovaram da dodje ovdje kad znam sta je sve ceka a ja ne zelim da njenu srecu kvarim i nju s njenog puta preusmjeravam. Nit je fino, nit je lako. I to stanje ne traje par dana nego moze i godinu dvije. Za godinu dana moze svasta da se desi. Nije to kratko, treba debele zivce imati za sve, da istrpis a ostanes pri sebi.
Reci sestri jednsotanvo kako se osjecas , ako vec ne pricas roditeljima
mnogi su otisli van, i vratili se, jer nisu imali uslov da zive sami
ne znam, mozda tvoja bolnica ima male stanove ; ja sma u AUstijri vijdela stanove , gansonjere , a iste su vlasnistvo bolnice i narod placa jeftino, cak je i nekoliko dokotra u tim stanovima , eto, to je sve sto ti mogu reci
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10069 times
- Been thanked: 17064 times
Najbolje ti je da sjednes i popricas sa sobom.Vidis sta ti je najbitnije, finansijska stabilnost, sve ono materijalno sto u Njemackoj ces sigurno vremenom ostvatit, a dole vjerovatno nikad neces toliko ili duhovna ispunjenost, blizina porodice koju tu nemas.Kad to sa sobom rascistis neces donijeti pogresnu odluku.Ne slusaj nikog drugog jer niko drugi nije u tvojoj kozi.Lako je sa strane hrabrit i bodrit.Lako je reci da ce proci mjesec i godina, hoce, tacno je to ali samo ti znas koliko ti svaki dan traje, kakve sve emocije prozivljavas, cime se punis, cega se plasis.Samo ti znas kako ti je u dusi.Merlin246 wrote: 13 Jan 2020, 13:51 Space tebi su tu djeca i muz i sestra i znala si da ce biti blizu kad tad. A moja nece da dodje ovdje ne svidja joj se zemlja, zeli biti u hrv iako je kvaliteta zivota losija i placa manja.. Tamo su nam kvalifikacije priznate i mozemo odmah raditi normalno, a ovdje ko zna koliko cu se napatiti dok dobijem nostrifikaciju i placu s kojom s kojom se mogu uzdrzavati.. Ja Space nit imam muza nit ikoga tu, stan i sve bi sama trebala placati. Plan je bio da i sestra dodje i da skupa budemo i to bi vec moglo u dvoje al ovako sama ja nisam prispjela nigdje![]()
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
-
Venera
- Seksologinja

pa iz Minehna , ima ih vise, ali moras se raspitatiMerlin246 wrote: 13 Jan 2020, 14:32Ma na koju ti hrvatsku udrugu mislis?Venera wrote: 13 Jan 2020, 14:29
pa mozes biti podstanarka, ne moras odmah imati stan
ako , ziasta zelis, raspitat ces se , oni se sastaju svaki vikend, provjeri njohovu stranicu![]()
zivot , najcesce, ljude natjera znatvno sanaznije od njihovih vlastitih motivaa kako ce se snaci, ovisi najsece od vlastitih odluka
![]()
nije lako otici u inostranstvo ,a mnogi se zalete i ocekuju da ce sve biti servirano, jer je U sistem sredjen , nema nista bez odricanja i teskog rada![]()
Hvala ti mnogospacebound wrote: 13 Jan 2020, 14:36Najbolje ti je da sjednes i popricas sa sobom.Vidis sta ti je najbitnije, finansijska stabilnost, sve ono materijalno sto u Njemackoj ces sigurno vremenom ostvatit, a dole vjerovatno nikad neces toliko ili duhovna ispunjenost, blizina porodice koju tu nemas.Kad to sa sobom rascistis neces donijeti pogresnu odluku.Ne slusaj nikog drugog jer niko drugi nije u tvojoj kozi.Lako je sa strane hrabrit i bodrit.Lako je reci da ce proci mjesec i godina, hoce, tacno je to ali samo ti znas koliko ti svaki dan traje, kakve sve emocije prozivljavas, cime se punis, cega se plasis.Samo ti znas kako ti je u dusi.Merlin246 wrote: 13 Jan 2020, 13:51 Space tebi su tu djeca i muz i sestra i znala si da ce biti blizu kad tad. A moja nece da dodje ovdje ne svidja joj se zemlja, zeli biti u hrv iako je kvaliteta zivota losija i placa manja.. Tamo su nam kvalifikacije priznate i mozemo odmah raditi normalno, a ovdje ko zna koliko cu se napatiti dok dobijem nostrifikaciju i placu s kojom s kojom se mogu uzdrzavati.. Ja Space nit imam muza nit ikoga tu, stan i sve bi sama trebala placati. Plan je bio da i sestra dodje i da skupa budemo i to bi vec moglo u dvoje al ovako sama ja nisam prispjela nigdje![]()
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5273 times
- Been thanked: 7469 times
Merlin, sta god odlucis utjecat' ce najprije na tebe i tvoj zivot.. 
Svijest ima sidrište.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3199 times
Merlinka ako ti smeta , organizam nadje sam rjesenje,.kod.mene je bila bolest to.sto.me je izbacilo sa posla.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 7 times
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.