Pored mene,ti momka tražiš?
Turska
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- hepo_kockica
- Inventar foruma

- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 75 times
- Status: Offline
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Re: Ne sam Safete!
Jbg da je sjedio kod kuce ne bi ga niko diro. Ovako ga izbrisase iz istorije. I iz geografije
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2919 times
- Been thanked: 24180 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9999 times
- Been thanked: 11882 times
- TAFKAP
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2651 times
Re: Ne sam Safete!
Znam ja jednog Hakana Shukura, isto bio fudbaler, al ovaj već odavno više nije momak
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
Re: Turska
zbog ovog napada u siriji i poginulih turksih vojnika, internet blokiran... tj usporio..fejs i youtube ne otvara...fb chat i instagramu stopa, poruke prodju nakon pola sata, slike nikako...
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Ruski ratni brodovi u jeku tenzija s Turskom krenuli ka Siriji
Rusija je poslala dva ratna broda opremljena krstarećim raketama "kalibar" prema sirijskoj obali u Sredozemnom moru, javio je Interfaks pozivajući se na rusku Crnomorsku flotu.
Slanje brodova uslijedilo je u vrijeme kada rastu tenzije između Rusije, Turske i Sirije povodom sirijske provincije Idlib.
Turska će ubuduće posmatrati sve elemente sirijskih državnih snaga kao neprijateljske mete, saopćio je glasnogovornik turske vladajuće Stranke pravde i razvoja Omer Celik.
On je dodao da politika Turske prema migracijama ostaje neizmijenjena, ali da Ankara više neće zadržavati priliv sirijskih izbjeglica u Evropu, prenio je TASS.
Turska vojska koja se jučer našla pod vatrom sirijskih trupa bila je među militantima koji su napredovali, saopćeno je danas iz ruskog ministarstva odbrane.
"Turska vojska koja je bila u borbenim formacijama terorističkih jedinica našla se pod vatrom sirijskih trupa nedaleko od nenaseljene zajednice Behun 27. februara", navodi se u saopćenju.
U saopćenju se dodaje da su militanti iz grupe "Hajat tahrir el šam" pokušali da pokrenu veliku ofanzivu u Idlibu.
Situacija u Idlibu eskalirala je početkom februara nakon što su vojske Rusije i Turske još jednom pokušale da uvedu prekid vatre, ali su teroristi pojačali napade.
Rusija je poslala dva ratna broda opremljena krstarećim raketama "kalibar" prema sirijskoj obali u Sredozemnom moru, javio je Interfaks pozivajući se na rusku Crnomorsku flotu.
Slanje brodova uslijedilo je u vrijeme kada rastu tenzije između Rusije, Turske i Sirije povodom sirijske provincije Idlib.
Turska će ubuduće posmatrati sve elemente sirijskih državnih snaga kao neprijateljske mete, saopćio je glasnogovornik turske vladajuće Stranke pravde i razvoja Omer Celik.
On je dodao da politika Turske prema migracijama ostaje neizmijenjena, ali da Ankara više neće zadržavati priliv sirijskih izbjeglica u Evropu, prenio je TASS.
Turska vojska koja se jučer našla pod vatrom sirijskih trupa bila je među militantima koji su napredovali, saopćeno je danas iz ruskog ministarstva odbrane.
"Turska vojska koja je bila u borbenim formacijama terorističkih jedinica našla se pod vatrom sirijskih trupa nedaleko od nenaseljene zajednice Behun 27. februara", navodi se u saopćenju.
U saopćenju se dodaje da su militanti iz grupe "Hajat tahrir el šam" pokušali da pokrenu veliku ofanzivu u Idlibu.
Situacija u Idlibu eskalirala je početkom februara nakon što su vojske Rusije i Turske još jednom pokušale da uvedu prekid vatre, ali su teroristi pojačali napade.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Sjećam se, da sam prije 5-6 godina, ružio Erdogana jer je tigar od papira i neće da ursadi ono što je mogao, da sastavi Assada sa zemljom. E pa eto, sad će morati. Imaju Rusi iza Assada i sad će biti zanimljivo, kolika će pomoć Rusije biti njemu, a kolika od NATO - Turskoj. jedan na jedan, značilo bi da Assada nema za heftu dana, ali vidjet ćemo. Zavisi od mnogih faktora.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Hitno zasjedanje NATO-a zbog napada na vojsku Turske u Siriji
Članice Sjevernoatlantskog saveza (NATO) održat će danas hitnu sjednicu nakon poziva Turske zbog napada na njene snage u Siriji, saopćeno je iz ove vojne organizacije.
Hitnoj sjednici će prisustvovati ambasadori svih 29 zemalja članica, a jedina tačka dnevnog reda bit će razmatranje opcija na osnovu Člana 4 NATO-a koji nalaže da svaka članica može zatražiti pomoć saveza ukoliko smatra da su joj narušeni teritorijalni integritet, politička nezavisnost ili sigurnost.
Podsjetimo, u četvrtak je došlo do velikog incidenta u kojem je poginulo najmanje 30 vojnika turske vojske. Prema pojedinim izvorima, vojnike napada sirijska vojska privržena Bašaru al Asadu zbog činjenice da su članovi armije bili izmiješani s militantima koje Damask i Rusija smatraju teroristima.
Zvanična Moskva je saopćila kako su turski vojnici stradali upravo zbog činjenice da su bili u neposrednoj blizini "terorističkih jedinica".
Tenzije između Turske i Rusije rastu proteklih dana jer je došlo do sukoba strana u Siriji koje ove dvije sile podržavaju. Moskva godinama podržava Asadove snage, dok Ankara pomaže pobunjenicima na sjeveru zemlje.
U međuvremenu, Rusija je poslala dva ratna broda opremljena krstarećim raketama prema sirijskoj obali u Sredozemnom moru, javio je Interfaks pozivajući se na rusku Crnomorsku flotu.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je osudio napade sirijskog režima i njegovog saveznika Rusije u Idlibu te pozvao na prekid napada.
Stoltenberg i turski šef diplomatije Mevlut Cavusoglu su u četvrtak navečer razgovarali telefonom, a glasnogovornica NATO-a Oana Lungescu je kazala da je Stoltenberg tokom razgovora osudio zračne napade sirijskog režima i njegovog saveznika Rusije u Idlibu.
Članice Sjevernoatlantskog saveza (NATO) održat će danas hitnu sjednicu nakon poziva Turske zbog napada na njene snage u Siriji, saopćeno je iz ove vojne organizacije.
Hitnoj sjednici će prisustvovati ambasadori svih 29 zemalja članica, a jedina tačka dnevnog reda bit će razmatranje opcija na osnovu Člana 4 NATO-a koji nalaže da svaka članica može zatražiti pomoć saveza ukoliko smatra da su joj narušeni teritorijalni integritet, politička nezavisnost ili sigurnost.
Podsjetimo, u četvrtak je došlo do velikog incidenta u kojem je poginulo najmanje 30 vojnika turske vojske. Prema pojedinim izvorima, vojnike napada sirijska vojska privržena Bašaru al Asadu zbog činjenice da su članovi armije bili izmiješani s militantima koje Damask i Rusija smatraju teroristima.
Zvanična Moskva je saopćila kako su turski vojnici stradali upravo zbog činjenice da su bili u neposrednoj blizini "terorističkih jedinica".
Tenzije između Turske i Rusije rastu proteklih dana jer je došlo do sukoba strana u Siriji koje ove dvije sile podržavaju. Moskva godinama podržava Asadove snage, dok Ankara pomaže pobunjenicima na sjeveru zemlje.
U međuvremenu, Rusija je poslala dva ratna broda opremljena krstarećim raketama prema sirijskoj obali u Sredozemnom moru, javio je Interfaks pozivajući se na rusku Crnomorsku flotu.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je osudio napade sirijskog režima i njegovog saveznika Rusije u Idlibu te pozvao na prekid napada.
Stoltenberg i turski šef diplomatije Mevlut Cavusoglu su u četvrtak navečer razgovarali telefonom, a glasnogovornica NATO-a Oana Lungescu je kazala da je Stoltenberg tokom razgovora osudio zračne napade sirijskog režima i njegovog saveznika Rusije u Idlibu.
- insomnia
- Rđav kurac

Dovoljno da Turci ne smiju da leteKrokodil Behko wrote: 28 Feb 2020, 09:48 Sjećam se, da sam prije 5-6 godina, ružio Erdogana jer je tigar od papira i neće da ursadi ono što je mogao, da sastavi Assada sa zemljom. E pa eto, sad će morati. Imaju Rusi iza Assada i sad će biti zanimljivo, kolika će pomoć Rusije biti njemu, a kolika od NATO - Turskoj. jedan na jedan, značilo bi da Assada nema za heftu dana, ali vidjet ćemo. Zavisi od mnogih faktora.
- insomnia
- Rđav kurac

Eo kaze na vijestima da deru zestoko artireljijom po hazreti doktoru u znak odmazde
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 593 times
- Been thanked: 1143 times
Dronovima su ih satrali. Strašno za gledat.
Erdoan zaprijeti da će gađati sve vladine ciljeve ako samo rane nekog turskog vojnika, Rusi iza toga ubiju 33 turska vojnika u četvrtak.
Turska ključa.
Erdoan zaprijeti da će gađati sve vladine ciljeve ako samo rane nekog turskog vojnika, Rusi iza toga ubiju 33 turska vojnika u četvrtak.
Turska ključa.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- insomnia
- Rđav kurac

Haman ih Turci poprilicno masakriraju. Neko rece da oni svoje gubitke podjele sa tri a sirijske pomnoze al opet ih ubise.
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 593 times
- Been thanked: 1143 times
Snimci koji su osvanuli na AP i Reutersu, snimci dronova koji rokaju Assadove jedinice na terenu, tenkove, haubice, mostove, kamione... Ono je strahota, satiranje. Ustavri, sad se Assadu dešava ono što Rusi rade po Idlibu, ali u puno blažoj varijanti jer Ruje lete bombarderima.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- insomnia
- Rđav kurac

Gledo sam. Pravo zajebana stvar onaj borbeni dron.
- insomnia
- Rđav kurac

Dzenana kaze da svi Turski drzavni mediji za napad krive SAA a ne Ruse
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9185 times
- Been thanked: 5869 times
- Status: Online
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8769 times
Kako su ameri namazani. Izvukose svoje, gurnu Turke u rat i jos ce brku sad zvanicno zavaditi Sa Putinom.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9185 times
- Been thanked: 5869 times
- Status: Online
Brko koji sjedi bi trebao biti oprezan.
Nije jos dorastao najvecim igracima.
Nije jos dorastao najvecim igracima.
The Dark Side Of The Forum...