O čemu trenutno razmišljate?
Moderator: VIP
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 6627 times
- Been thanked: 5960 times
- Status: Offline
- MrH
- 22 bez glave

- Has thanked: 1690 times
- Been thanked: 1391 times
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
Re: O čemu trenutno razmišljate?
Ma jok. Nisam ni za meso nest. Ja volim sva ona jela sto debljaju. OH na izvoz. 
Svako sebe laze kako mu odgovara.
- MrH
- 22 bez glave

Jedna gradska klinika u Passau mi je poslala potvrdan odgovor na prijavu za posao. Nude smjestaj, besplatan tecaj njemackog i pomoc oko nostrifikacije diplome. Kazu da je sef personala pregledao moje dokumente i zainteresirani su da me zaposle. I sada stvarno ne znam jel mi pametno ici odavde jer tamo bih imala smjestaj, rijesila bih se ovdje ovih sto mi svaki dan piju krv samo i vise sputavaju i guse nego sto mi pomazu. Ne znam koliko mi je pametno napustati drzavni posao u Minhenu i ici u Passau gdje ni ne znam sta me ceka zapravo. Tamo bih odmah dobila puno radno vrijeme, sto znaci i normalna placa i brze bih sigurno dosla do nostrifikacije i normalnog zivota
Al gdje je Minhen gdje Passau. Dva razlicita svijeta.
I tamo su sigurno stanarine puno jeftinije nego ovdje.
I tamo su sigurno stanarine puno jeftinije nego ovdje.
- MrH
- 22 bez glave

Kratko i jasno, IDI !!!Merlin246 wrote: 16 Jan 2020, 01:06 Jedna gradska klinika u Passau mi je poslala potvrdan odgovor na prijavu za posao. Nude smjestaj, besplatan tecaj njemackog i pomoc oko nostrifikacije diplome. Kazu da je sef personala pregledao moje dokumente i zainteresirani su da me zaposle. I sada stvarno ne znam jel mi pametno ici odavde jer tamo bih imala smjestaj, rijesila bih se ovdje ovih sto mi svaki dan piju krv samo i vise sputavaju i guse nego sto mi pomazu. Ne znam koliko mi je pametno napustati drzavni posao u Minhenu i ici u Passau gdje ni ne znam sta me ceka zapravo. Tamo bih odmah dobila puno radno vrijeme, sto znaci i normalna placa i brze bih sigurno dosla do nostrifikacije i normalnog zivota![]()
I tamo su sigurno stanarine puno jeftinije nego ovdje.![]()
11/11/22
- dadojović
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Pakuj kofere ( i peglu jer sama ćeš morati peglati) i kreći.Merlin246 wrote: 16 Jan 2020, 01:06 Jedna gradska klinika u Passau mi je poslala potvrdan odgovor na prijavu za posao. Nude smjestaj, besplatan tecaj njemackog i pomoc oko nostrifikacije diplome. Kazu da je sef personala pregledao moje dokumente i zainteresirani su da me zaposle. I sada stvarno ne znam jel mi pametno ici odavde jer tamo bih imala smjestaj, rijesila bih se ovdje ovih sto mi svaki dan piju krv samo i vise sputavaju i guse nego sto mi pomazu. Ne znam koliko mi je pametno napustati drzavni posao u Minhenu i ici u Passau gdje ni ne znam sta me ceka zapravo. Tamo bih odmah dobila puno radno vrijeme, sto znaci i normalna placa i brze bih sigurno dosla do nostrifikacije i normalnog zivota![]()
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Ne vjerujem.
Mislim da si većini draga.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
Pa ne moze nikako bit gore nego ovdje. Do sad trebala si i krenut, a ne pakovat.Merlin246 wrote: 16 Jan 2020, 01:06 Jedna gradska klinika u Passau mi je poslala potvrdan odgovor na prijavu za posao. Nude smjestaj, besplatan tecaj njemackog i pomoc oko nostrifikacije diplome. Kazu da je sef personala pregledao moje dokumente i zainteresirani su da me zaposle. I sada stvarno ne znam jel mi pametno ici odavde jer tamo bih imala smjestaj, rijesila bih se ovdje ovih sto mi svaki dan piju krv samo i vise sputavaju i guse nego sto mi pomazu. Ne znam koliko mi je pametno napustati drzavni posao u Minhenu i ici u Passau gdje ni ne znam sta me ceka zapravo. Tamo bih odmah dobila puno radno vrijeme, sto znaci i normalna placa i brze bih sigurno dosla do nostrifikacije i normalnog zivota![]()
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
I samo jos da kazem, da vam se divim. Svakome ko je ovako otisao i snalazi se kako zna i umije. Nije lako ni kad znas jezik, a kamoli kad tek ucis.
Well done, drugari.
Samo naprijed.
Well done, drugari.
Samo naprijed.
A sta ce ovi na to recii i sta ce moji reci. Svi ce biti protiv i reci ce da nisam normalna jer idem iz Minhena. Nisam jos nista na mail odgovorila. 
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9186 times
- Been thanked: 5869 times
- Status: Online
Dobro bi bilo da odes.Merlin246 wrote: 16 Jan 2020, 01:06 Jedna gradska klinika u Passau mi je poslala potvrdan odgovor na prijavu za posao. Nude smjestaj, besplatan tecaj njemackog i pomoc oko nostrifikacije diplome. Kazu da je sef personala pregledao moje dokumente i zainteresirani su da me zaposle. I sada stvarno ne znam jel mi pametno ici odavde jer tamo bih imala smjestaj, rijesila bih se ovdje ovih sto mi svaki dan piju krv samo i vise sputavaju i guse nego sto mi pomazu. Ne znam koliko mi je pametno napustati drzavni posao u Minhenu i ici u Passau gdje ni ne znam sta me ceka zapravo. Tamo bih odmah dobila puno radno vrijeme, sto znaci i normalna placa i brze bih sigurno dosla do nostrifikacije i normalnog zivota![]()
Mozda na taj nacin utvrdis da ti tamo domacini koji te primise kod sebe i nisu tako zlocesti.
The Dark Side Of The Forum...
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
To ne bi trebala da bude tvoja briga jer da znaju to sto si ti nama ovdje ispricala, ti bi davno bila kuci, a ne u Passau. Ti si otisla da tebi bude bolje i ne gledaj ko ce sta reci. Ovo ti je idealna prilika, samo da ti ne bude zao ako propustis.Merlin246 wrote: 16 Jan 2020, 01:27 A sta ce ovi na to recii i sta ce moji reci. Svi ce biti protiv i reci ce da nisam normalna jer idem iz Minhena. Nisam jos nista na mail odgovorila.![]()
- Vrag
- Forum [Bot]
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
Passau je lijep, na granici sa Austrijom. Znao sam tamo otici na zimovanje. Mali gradic, poprilicno ce ti biti dosadno. Mada tebi i sada treba dosadno. To sto je drzavna firma nista tamo ne znaci, nije BiH, a opet uvijek se mozes vratiti u drzavnu.Merlin246 wrote: 16 Jan 2020, 01:06 Jedna gradska klinika u Passau mi je poslala potvrdan odgovor na prijavu za posao. Nude smjestaj, besplatan tecaj njemackog i pomoc oko nostrifikacije diplome. Kazu da je sef personala pregledao moje dokumente i zainteresirani su da me zaposle. I sada stvarno ne znam jel mi pametno ici odavde jer tamo bih imala smjestaj, rijesila bih se ovdje ovih sto mi svaki dan piju krv samo i vise sputavaju i guse nego sto mi pomazu. Ne znam koliko mi je pametno napustati drzavni posao u Minhenu i ici u Passau gdje ni ne znam sta me ceka zapravo. Tamo bih odmah dobila puno radno vrijeme, sto znaci i normalna placa i brze bih sigurno dosla do nostrifikacije i normalnog zivota![]()
Ja da sam na tvom mjestu, otisao bi. Ako je naravno tako kako ti sve pricas.
- Vrag
- Forum [Bot]
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
Moja najveca zivotna greska je sto sam slusao druge. Usrao sam dobar dio svog zivota i jos ta govna kusam.Merlin246 wrote: 16 Jan 2020, 01:27 A sta ce ovi na to recii i sta ce moji reci. Svi ce biti protiv i reci ce da nisam normalna jer idem iz Minhena. Nisam jos nista na mail odgovorila.![]()
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
pakuj se koliko odmah! sve sto sad radis uminhenu i radis zato da bi imala fin vollzeit posao, a oni ti to nude,plus smjestaj..Merlin246 wrote: 16 Jan 2020, 01:27 A sta ce ovi na to recii i sta ce moji reci. Svi ce biti protiv i reci ce da nisam normalna jer idem iz Minhena. Nisam jos nista na mail odgovorila.![]()
a jezik ces 100x brze nauciti na poslu,medju narodom, nego ikad na kursu...
u minhenu te svakako nista ne zadrzava...
a to sta ce ko reci... sta te boli briga, zivi svoj zivot kako zelis..samo ti znas kako ti je, i kakva je situacija...
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- Lanci
- Forum [Bot]
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 49 times
Snowie zasto imas tako misljenje?
Moras da se oslobodis lutko tih svoji predsuda
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.
You know what I allow you to know.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Sjedi gdje jesi. Iz Minkena otici u neki passat. Hoces da te se Hercegovci odreknu?
Samo sabura
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times