Jata pirana su pustena iz akvarijuma, a marionetske i korumpirane evropske vlade se ponasaju kao glupa krava u vodi pored krvozednih riba.
Od najsurovije ribe na svijetu im se pricinjava akvarijumska ribica.
Moderator: Krokodil Behko
Jata pirana su pustena iz akvarijuma, a marionetske i korumpirane evropske vlade se ponasaju kao glupa krava u vodi pored krvozednih riba.
prog321 wrote: 17 Jan 2020, 10:25 Ako živiš u sarajevu onda ne znam kako ih ne vidiš da prose.
Na svakoj raskrsnici nude maramice. To je prosenje.
Kod pekare žicaju marku. Kod dm, konzuma na ulazu.
Ne znam više koji je rom a koji migrant.
Evo na grbavici bukvalno moram preskakati preko njih.

ali ti svijesno ugrozavas svoje zdravlje udisanjem otvoraprog321 wrote: 17 Jan 2020, 10:54 To je druga tema.
Meni je zdrastvo u sarajevu super.
Jer sve plaćam privatno.
Da moram ići u državnu bolnicu iselio bih se istog momenta.
Ali rekoh. To je druga tema.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

E ovo razmišljanje je meni interesantan fenomen.Iskra wrote: 17 Jan 2020, 11:00prog321 wrote: 17 Jan 2020, 10:25 Ako živiš u sarajevu onda ne znam kako ih ne vidiš da prose.
Na svakoj raskrsnici nude maramice. To je prosenje.
Kod pekare žicaju marku. Kod dm, konzuma na ulazu.
Ne znam više koji je rom a koji migrant.
Evo na grbavici bukvalno moram preskakati preko njih.
Pa šta? Pa šta? Misliš da to rade što vole? Što se ne zapitas malo? Ako već u tebi nema ni malo susjecanja, onda makar ne osudjuj . Ili okreni glavu kao što je okreću mnogi, i prodji. Ako nećeš ili ne možeš pomoći bar i ne pričaj loše o njima. Ne nanosi im zlo, a zlo je čim javno iznosis svoj animozitet, koji je jako prijemciva stvar, a duša je plodno tlo za zlo....u današnje vrijeme, svugdje u svijetu, pa tako i ovdje.
Prodji pored njih šutke. Bar toliko možeš.
INNALLAHE ME'AS-SABIRIIN
Allah je uz strpljive!
prog321 wrote: 17 Jan 2020, 11:16E ovo razmišljanje je meni interesantan fenomen.Iskra wrote: 17 Jan 2020, 11:00
Pa šta? Pa šta? Misliš da to rade što vole? Što se ne zapitas malo? Ako već u tebi nema ni malo susjecanja, onda makar ne osudjuj . Ili okreni glavu kao što je okreću mnogi, i prodji. Ako nećeš ili ne možeš pomoći bar i ne pričaj loše o njima. Ne nanosi im zlo, a zlo je čim javno iznosis svoj animozitet, koji je jako prijemciva stvar, a duša je plodno tlo za zlo....u današnje vrijeme, svugdje u svijetu, pa tako i ovdje.
INNALLAHE ME'AS-SABIRIIN
Allah je uz strpljive!
Molim pojasni detaljnije kako misliš da sam ja zao što ne želim da im dam tu marku.? Nije da nemam. Imam. Ali ne dam.
Dajem pomozi.ba i sličnim organizacijama svaki mjesec za nešto.
Ali ovim na ulici ne dam jer znam da imaju krov i hranu u prihvatnim centrima a oni biraju da izađu na ulicu i prose.
Znam da ih nije rat natjerao nego su dobrovoljno krenuli na put.
Sad molim te pojasni zašto sam ja toliko zao ?
Zašto misliš da ima je dovoljno samo krov nad glavom i obrok?prog321 wrote: 17 Jan 2020, 11:16E ovo razmišljanje je meni interesantan fenomen.Iskra wrote: 17 Jan 2020, 11:00
INNALLAHE ME'AS-SABIRIIN
Allah je uz strpljive!
Molim pojasni detaljnije kako misliš da sam ja zao što ne želim da im dam tu marku.? Nije da nemam. Imam. Ali ne dam.
Dajem pomozi.ba i sličnim organizacijama svaki mjesec za nešto.
Ali ovim na ulici ne dam jer znam da imaju krov i hranu u prihvatnim centrima a oni biraju da izađu na ulicu i prose.
Znam da ih nije rat natjerao nego su dobrovoljno krenuli na put.
Sad molim te pojasni zašto sam ja toliko zao ?

Sada u znak prosvjeda otiđi u Kandahar i prosi.prog321 wrote: 17 Jan 2020, 19:04 Evo upravo na ulazu u robotu na socijalnom lik prosi sa maramicama. Prilazi mi u lice. Ja ga kulturno maršnem
Sat vremena kasnije vidim ga u restoranu kako dimi cigare i pije kafu sa druga dva migranta
Na njegovo mjesto je došao drugi migrant.
Izgleda rade u smjeni.
I sad da ja financiram njihov ćeif?
Bogami neću.
Oni su naučili na kandahar. Ja nisam.

sto ga nisi osamarioprog321 wrote: 17 Jan 2020, 19:04 Evo upravo na ulazu u robotu na socijalnom lik prosi sa maramicama. Prilazi mi u lice. Ja ga kulturno maršnem
Sat vremena kasnije vidim ga u restoranu kako dimi cigare i pije kafu sa druga dva migranta
Izgleda rade u smjeni.
Bogami neću.
dadojović wrote: 17 Jan 2020, 19:11Sada u znak prosvjeda otiđi u Kandahar i prosi.prog321 wrote: 17 Jan 2020, 19:04 Evo upravo na ulazu u robotu na socijalnom lik prosi sa maramicama. Prilazi mi u lice. Ja ga kulturno maršnem
Izgleda rade u smjeni.
Bogami neću.
Osveti im se na taj način.
ja ba, meni bas jucer pridje migrant i to ne prodaje maramice nego prosi a malboro gold mu u ruciprog321 wrote: 17 Jan 2020, 19:04 Evo upravo na ulazu u robotu na socijalnom lik prosi sa maramicama. Prilazi mi u lice. Ja ga kulturno maršnem
Izgleda rade u smjeni.
Bogami neću.

Imam ja u komšiluku bijede. Ljudi jednostavno rođeni nesposobni. Svaki bajram im pomažemo sa novcem. Djetetu mlađem redovno odjeću i obuću nabavim prije školske godine. Ali ti ljudi ne prose. Čak i ne traže previše. Stid ih.dadojović wrote: 17 Jan 2020, 19:11
Sada u znak prosvjeda otiđi u Kandahar i prosi.
Lijepo. Još prestanes s visine gledati, unesrecene, i super!prog321 wrote: 17 Jan 2020, 19:23Imam ja u komšiluku bijede. Ljudi jednostavno rođeni nesposobni. Svaki bajram im pomažemo sa novcem. Djetetu mlađem redovno odjeću i obuću nabavim prije školske godine. Ali ti ljudi ne prose. Čak i ne traže previše. Stid ih.dadojović wrote: 17 Jan 2020, 19:11
Mi imamo u bosni i vlastite bijede o kojoj trebamo brinuti.
A da ove mešetare financiramo koji nemaju obraza, digniteta, niti stida. ?
Malo sutra.

prog321 wrote: 17 Jan 2020, 19:23Imam ja u komšiluku bijede. Ljudi jednostavno rođeni nesposobni. Svaki bajram im pomažemo sa novcem. Djetetu mlađem redovno odjeću i obuću nabavim prije školske godine. Ali ti ljudi ne prose. Čak i ne traže previše. Stid ih.dadojović wrote: 17 Jan 2020, 19:11
Mi imamo u bosni i vlastite bijede o kojoj trebamo brinuti.
A da ove mešetare financiramo koji nemaju obraza, digniteta, niti stida. ?
Malo sutra.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest