Vidi se da je cijela juga ulagala tamo.
Bukvalno su kopirali pariz.
Ostatak srbije je odron. Njihova sela izgledaju kao naša. Prije sto godina

Ali begiš je nešto posebno.
Moderator: Krokodil Behko
prog321 wrote: 18 Jan 2020, 00:11 Imaju gradovi koji su civilizirani. Neke društvene norme se poštuju.
Eno jučer u beogradu prolazim i policija hapsi ljude koji prodaju dzidze midze na nedozvoljenim pješačkim prelazima.
To je kad se čovjek zahajca u pisanju i ne razmislja sta piše.To je razlika između civiliziranih gradova i društava koji poštuju određene norme ponašanja.
Aha, ljudi govore info.prog321 wrote: 17 Jan 2020, 20:27 A u njemačkoj?
Ja mislio ti si tamo
Što se tiče slovenije, ljetos mi ljudi u bihaću govore da migranti ne smiju u sloveniji otvoreno hodati.
Onda sam otišao u ljubljanu. Znači juli 2019. I nisam vidio nijednog migranta.
Nisam ni rome vidio. A kamo li migranta.
Sad ne znam da li da vjerujem svojom očima.
Sad I lažeš i izmišljas?prog321 wrote: 18 Jan 2020, 08:37 Vas dvojica se okomili na mene.
I to urednik i moderator foruma.
Malo sam u nezavidnoj situaciji jer sam ja tek došao
Tako da neću više da objašnjavam.
Moj stav je opšte poznat.
Čuj nisam bio u ljubljani , a pio kafu u nebotičniku.
To je onaj neboder što na vrhu ima drvene stepenice iz 70ih koji idu u krug. Pa izađeš na vrh i vidiš čitavu ljubljanu.
Ma ja. Romi će raditi. Zato ih nema da prose u ljubljani . Nije zbog toga što ih hapse i šalju nazad u rumuniju i srbiju.![]()
HAVANA wrote: 18 Jan 2020, 08:55 A u ratu je sa mnom bio u jedinici jedan,ko dusha frajer.Svaki dan mi je kad sam bio ranjen na 11 sprat donosio vode,nesta klope,cigara,sta ima...Danas radi u radu,fina plata,zena radi,2 djece studenti,jedna bas dobar,i stipendiju dobila...![]()
![]()
![]()
Pjesacim dovoljno.prog321 wrote: 18 Jan 2020, 00:11Ti očigledno ne pješačiš mnogo.Vrag wrote: 17 Jan 2020, 23:58
E bas idu, ono ne mozes proci od njih, zid, kraj puta, ende. Zivotati ne izmisljaj
Ne znam šta drugo da ti kažem.
Imaju gradovi koji su civilizirani. Neke društvene norme se poštuju.
Eno jučer u beogradu prolazim i policija hapsi ljude koji prodaju dzidze midze na nedozvoljenim pješačkim prelazima.
To je razlika između civiliziranih gradova i društava koji poštuju određene norme ponašanja.
Ali ta svijest takođe dolazi iz kuće.
Ako niste svjesni sada. To znači niko vas nije učio od malena.
I teško je tu bilo šta uraditi.
Osjećam da me ne shvataš. Dzaba pričam.
storm wrote: 18 Jan 2020, 09:11Sad I lažeš i izmišljas?prog321 wrote: 18 Jan 2020, 08:37 Vas dvojica se okomili na mene.
I to urednik i moderator foruma.
Malo sam u nezavidnoj situaciji jer sam ja tek došao
Tako da neću više da objašnjavam.
Moj stav je opšte poznat.
Čuj nisam bio u ljubljani , a pio kafu u nebotičniku.
To je onaj neboder što na vrhu ima drvene stepenice iz 70ih koji idu u krug. Pa izađeš na vrh i vidiš čitavu ljubljanu.
Ma ja. Romi će raditi. Zato ih nema da prose u ljubljani . Nije zbog toga što ih hapse i šalju nazad u rumuniju i srbiju.![]()
Pa ćeš onda kmecati kako te urednik proganja, a obična si trolcina, prema svemu pročitanom.
Kako rekoh, ima još dva tri naselja u Sloveniji, gdje jest divlje, i na tome se radi, ali ima i oko murske sobote, Prekmurje, Gdje su izuzetno bogati, radisni, privatni poduzetnici, kuće stani pa gledaj...
Jesi mi dao argument, čuj bio na nebotičnikuto je isto, kako svatko živ zna za baš čaršiju, pa bio u sarajevu u životu ili ne...
Uostalom lik koji je vidio svijeta, kakvim se predstavljaš, teško da može biti tako nabijen predrasudama... Ili je nešto drugo u pitanju.
Ja ne znam ko te čita poslije ovog.prog321 wrote: 17 Jan 2020, 10:12
I u čemu je razlika u prodaji maramica od prosenja ?
Prosvjetlite me.
Kao sto Dusanka Majkic ne moze biti prirodna zrtva silovanja, tako ni sva iskustva sa migrantima nisu jednaka. Imajte na umu da su stope silovanja i kriminala u Njemackoj i Svedskoj s razlogom visoke u mjestima gdje su dosle izbjeglice.Vrag wrote: 17 Jan 2020, 23:18Otkad je migrantska kriza, koliko se incidenta desilo izmedju lokalnog stanovnista i migranata?Gobbledegook wrote: 17 Jan 2020, 22:26 Zamislite da grupa Arapa i Afrikanaca(25+cm.) prethodno osudjenih za 20-satno silovanje pijane zene u Kelnu “koja nije imala kapacitet da se saglasi” - koji su prodavali maramice po Njemackoj - pridje necijoj majci, zeni ili cerki u slabo osvijetljenoj ulici u Sarajevu i upita za direkciju.
Nastavite da govorite o maramicama i necistom zraku. Sigurno vam pomaze da spavate nocu.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest