Sex sa prijateljem-za ili protiv

Slatko ćoše.....

Moderators: spacebound, Duminjo

Sex sa prijateljem/prijateljicom

Da
67
48%
Ne
65
46%
Da, pa makar puklo prijateljstvo
8
6%

Total votes: 140

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: Stručnjaci dali odgovor na pitanje zašto prijateljstvo s povlasticama ne može uspjeti

Post by Socrates »

Ako spominješ subjektivnost, onda si implicirala da samo neka objektivnost može oboriti tvoj stav. :cudi

Medjutim, tu se uopste ne radi ni o subjektivnosti ni o objektivnosti.

Ako, recimo, 70% ljudi koji puše oboli od jedne od navedenih bolesti, nama se govori koliki nam je rizik, a ne da će svi pušači oboliti.

Tako je i kod prijatelja sa povlasticama. Ako 70% takvih slučajeva završi tako da nema više ni prijateljstva ni povlastica, onda se treba upitati jesmo li spremni rizikovati. :cudi

Statistika je isto kao i kad ti na ruletu predviđaju kolika je mogućnost da dobiješ na broju 24. :cudi

Ništa drugo.
. . . . . . . . .
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2562 times
Been thanked: 4416 times
Status: Online

Re: Stručnjaci dali odgovor na pitanje zašto prijateljstvo s povlasticama ne može uspjeti

Post by Nora Ibsenova »

Zagorka wrote: 17 Jan 2020, 23:28 Brak bi bio valjda znak da nisu uspjeli ostati samo prijatelji sa povremenim bambusanjem :hm
Jeste, dobro si.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Socrates wrote: 17 Jan 2020, 23:30 Ako spominješ subjektivnost, onda si implicirala da samo neka objektivnost može oboriti tvoj stav. :cudi

Medjutim, tu se uopste ne radi ni o subjektivnosti ni o objektivnosti.

Ako, recimo, 70% ljudi koji puše oboli od jedne od navedenih bolesti, nama se govori koliki nam je rizik, a ne da će svi pušači oboliti.

Tako je i kod prijatelja sa povlasticama. Ako 70% takvih slučajeva završi tako da nema više ni prijateljstva ni povlastica, onda se treba upitati jesmo li spremni rizikovati. :cudi

Statistika je isto kao i kad ti na ruletu predviđaju kolika je mogućnost da dobiješ na broju 24. :cudi

Ništa drugo.
Implicirala sam da se ne mogu iznosit generalne tvrdnje o nečemu ako su te tvrdnje zasnovane na ličnom, tj subjektivnom iskustvu.

Dobro, može se reći da 70 posto ljudi oboli od raka zbog pušenja, ali ne može meni niko, kao pušaču, reći da ću i ja oboljet od raka sigurno, zato što je taj neko obolio od te bolesti. Gluho i daleko bilo, ne desilo se nikom. :D.

Nadam se da sam objasnila šta sam mislila.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Pa to sam i ja rekao.

Statistika ne sluzi objektivnosti nego ti daje uputnice da vidiš jesi li spremna rizikovati.

I like my odds. I'll do it.

Ili

I don't like my odds. Forget it.
. . . . . . . . .
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

E pa eto.

Ja sam mislila da je pomalo čudno iznositi tvrdnje "ne može biti" polazeći od tvrdnje "ja to ne bih mogao".

Kao da kažeš: ovaj zadatak je nemoguće rješiti zato što ja ne znam rješenje.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Nora Ibsenova wrote: 17 Jan 2020, 23:39 E pa eto.

Ja sam mislila da je pomalo čudno iznositi tvrdnje "ne može biti" polazeći od tvrdnje "ja to ne bih mogao".

Ma pusti to. Ljudi misle da će se svakome desiti ono što se njima desilo.

Ili da će se desiti ono što oni po svojim moralnim i drugim standardima misle da će se desiti.

Ako baš guramo ovu temu do kraja, ne postoji uspješan brak u kojem ljudi nisu i prijatelji i ljubavnici.

Mozda jedino onda da se priča o tome kako se hronoloski ovo odvija.

Prvo ljubavnici pa prijatelji. Ili prvo prijatelji pa ljubavnici.

Jebes brak u kojem jedno drugom nisu najbolji prijatelji, a ovo za ljubavnike se podrazumijeva.
. . . . . . . . .
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Socrates wrote: 17 Jan 2020, 23:47
Nora Ibsenova wrote: 17 Jan 2020, 23:39 E pa eto.

Ma pusti to. Ljudi misle da će se svakome desiti ono što se njima desilo.

Ili da će se desiti ono što oni po svojim moralnim i drugim standardima misle da će se desiti.

Ako baš guramo ovu temu do kraja, ne postoji uspješan brak u kojem ljudi nisu i prijatelji i ljubavnici.

Mozda jedino onda da se priča o tome kako se hronoloski ovo odvija.

Prvo ljubavnici pa prijatelji. Ili prvo prijatelji pa ljubavnici.

Jebes brak u kojem jedno drugom nisu najbolji prijatelji, a ovo za ljubavnike se podrazumijeva.
Imamo isto mišljenje po pitanju braka.

Ima i brakova koji su nastali iz prijateljstva. Nije to baš tako rijedak slučaj.
Bili prijatelji, desilo se "nešto" (nekad seks) i završilo se brakom.
Ali ima i onoga, bili prijatelji, desilo se"nešto" (nekad seks) i nije se završilo brakom.

Nekome je poslije toga prijateljstvo puklo, a možda se nekome (uz neminovan trud i poteškoće - ne velim da one ne postoje) nastavilo.

Opet kažem, ja sam se samo referisala na tvrdnje koje obuhtavaju sviju, a zasnovane na ličnom iskustvu.
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 3 times

Post by Merlin246 »

Pilula za stres :hm
navika
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by navika »

Ja vjerujem da se ljudima desava sex, ne vjerujem da im se desava prijateljstvo, ni prije, ni poslije, ni bez.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1214 times
Been thanked: 3845 times

Post by Laser »

Znači 'vako, hipotetički.

Imam frendicu, dobru frendicu. U neka doba trznemo jedno na drugo pa se poseksamo. OK,.ljudi smo, dešava se.

Ali, mi nastavimo bit frendovi kao da se ništa nije desilo. I opet se povremeno poseksamo, pa smo i dalje frendovi kao što smo bili prije seksa?
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Ne mogu pričati ni šta bih JA uradila u meni nepoznatoj hipotetičkoj situaciji, a kamoli govoriti o tome šta bi drugi.
Mislim da još uvijek nisam dovoljno dobro upoznala sebe da bih znala šta bi kad bi, znam samo šta sam kad sam :cudi

Poznavajući sebe (onoliko koliko sam trenutno u stanju, jel), u nekom momentu bi to ili moralo prestati, ili preći u vezu.
Last edited by Nora Ibsenova on 18 Jan 2020, 00:30, edited 1 time in total.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Mada doduše, kad god iznesem neku tvrdnju da nešto sigurno ne bih ili bih, pojedem govno, i pitam ima li još :D.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser »

Nora Ibsenova wrote: 18 Jan 2020, 00:28 Ne mogu pričati ni šta bih JA uradila u meni nepoznatoj hipotetičkoj situaciji, a kamoli govoriti o tome šta bi drugi.
Mislim da još uvijek nisam dovoljno dobro upoznala sebe da bih znala šta bi kad bi, znam samo šta sam kad sam :cudi

Poznavajući sebe (onoliko koliko sam trenutno u stanju, jel), u nekom momentu bi to ili moralo prestati, ili preći u vezu.
Noro, fala na odgovoru. Pitanje je hipotetičko pa se ne može precizno odgovorit. Ipak, odgovor.je.u velikoj mjeri određen.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser »

Nora Ibsenova wrote: 18 Jan 2020, 00:29 Mada doduše, kad god iznesem neku tvrdnju da nešto sigurno ne bih ili bih, pojedem govno, i pitam ima li još :D.
Eh, to je tačno. Kad god sam rekao da nešto ne bih nipošto, obavezno bi me stiglo prije ili poslije, pa sam to uradio i to drage volje. :)
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 »

Laser wrote: 18 Jan 2020, 00:24 Znači 'vako, hipotetički.

Imam frendicu, dobru frendicu. U neka doba trznemo jedno na drugo pa se poseksamo. OK,.ljudi smo, dešava se.

Ali, mi nastavimo bit frendovi kao da se ništa nije desilo. I opet se povremeno poseksamo, pa smo i dalje frendovi kao što smo bili prije seksa?
Fzck buddies. :zubi
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera »

Zagorka wrote: 17 Jan 2020, 23:22
SmokingMan wrote: 17 Jan 2020, 10:32

Na osnovi pisanja ne možemo zaključiti ko je kakav dok ga ne promatramo u stvrnosti. Općenito, imaš ljudi anonimno ispoljavaju svoj fantazije dok s u stvarnosti sasvim suprotne osobe, manje više, takvo ponašanja ima i neke povezanosti sa dijelomično neizgrađenim karakterom, sotalo otpada na dublje prishološke komplikacije. Družio sam se sa različitim psihološkim profilima ljudi, od kojih je jedan manji dio ispoljavao ovakve ili slične sklonosti. Zajednička karakteristika ovih osoba je nekontrolisana ljubomora, posesivnost, do te mjere da te ne smije bukvalno ostaviti sa svojom djevojkom u prostoriji dok namjerava otići do granapa. Snaga karaktera nas definiše, pa ako ga ne možemo držati u gaćama, bolje nam je da uopšte ne pokušavamo graditi svoj bračni život, istovremeno uništavajući život svoga partnera, koji vjerovatno gaji one prave zfrave osjećaje prema nama. Nama se nešto može vizualno sviđati, ali ako naša prosudba (da je nešto idealno i dobo za nas) počinje i završava se tome, onda zasigurno imamo problema sa samim sobom.
Nek je došao iko još na forum sa ovim stavom :julia
mene oduvijek intrigiraju govori o snazi karaktera :hm

snaga ega i lbida nam nije jednaka, razliciti smo :ok
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times

Post by dadojović »

Socrates wrote: 17 Jan 2020, 22:49 Jebes ga, najlogiicnije je Tariiiiik!

Neće niko s brda na brdo vikati Tariceeeee!!!!!
Ipak mislim da je: Tariku.
Ako Lejla vidi neka prosudi.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

E ne dozivala ga ja sa Tarikuuu. Ni Taričeee.
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Merlin246 wrote: 17 Jan 2020, 23:56 Pilula za stres :hm
mislis "protiv stresa" :hm
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

navika wrote: 18 Jan 2020, 00:08 Ja vjerujem da se ljudima desava sex, ne vjerujem da im se desava prijateljstvo, ni prije, ni poslije, ni bez.
ja znam da je moguce :pusa
Post Reply

Return to “Sex”