strana imena, nema palatalizacije završnog velara i sve.

Moderators: spacebound, Duminjo
dadojevic, ja uvijek polazim od cinjenice kako svi imamo razlicita zivotna isksutva i kao takva mogu biti losa ili dobra, a ovise od niza faktoradadojović wrote: 19 Jan 2020, 23:07 Evo sada, stanovita April Masini, znanstveno dokazano ( a kako drugačije) tvrdi da je dobro upustiti se u odnos s prijateljem. Jer znate tko je, znate mu mater, strina njegova vas redovito zove na baklavu..
Ova znanost samo zbunjuje.
Ma samo ironiziram pozivanje na znanstvene metode. Sprovedu anketu, ako i to, i onda to proglase znanstvenom metodom.Venera wrote: 20 Jan 2020, 13:06dadojevic, ja uvijek polazim od cinjenice kako svi imamo razlicita zivotna isksutva i kao takva mogu biti losa ili dobra, a ovise od niza faktoradadojović wrote: 19 Jan 2020, 23:07 Evo sada, stanovita April Masini, znanstveno dokazano ( a kako drugačije) tvrdi da je dobro upustiti se u odnos s prijateljem. Jer znate tko je, znate mu mater, strina njegova vas redovito zove na baklavu..
Ova znanost samo zbunjuje.![]()
sve znantstvene metode su ogranicene, i ako takve moraju postviti rezultat kao mogucnost a ne kao iskljuciv zakljucakdadojović wrote: 20 Jan 2020, 13:55Ma samo ironiziram pozivanje na znanstvene metode. Sprovedu anketu, ako i to, i onda to proglase znanstvenom metodom.Venera wrote: 20 Jan 2020, 13:06
dadojevic, ja uvijek polazim od cinjenice kako svi imamo razlicita zivotna isksutva i kao takva mogu biti losa ili dobra, a ovise od niza faktora![]()
pa ni ne mora dugo opstatiJulia-Klara wrote: 20 Jan 2020, 20:12 Mislim da ste se malo pogubili, sto zbog nerazumjevanja teksta, sto zbog svega ostalog.
Prijateljstvo sa povlasticama ne moze uspjeti jer SE KAD TAD PROMIJENI , bilo da jedno od "prijatelja" pocne nesto osjecati, ili iz nekog 10og razloga.
Mislim da se na to odnosi cijeli tekst.
Kao takvo, u tom jednostavnom obliku, dakle "prijateljstvo s povlasticama" moze postojati jedno odredjeno vrijeme, ali vremenom postane nesto drugo.
Bilo da postanete par, ili se samo zaljubite (jedno od vas dvoje), ili skontate da "nije to to".
Znaci, PRIJATELJSTVO S POVLASTICAMA ne moze dugo opstati kao takvo.
Jel jasnije?
Tekst se odnosi na cinjenicu da se taj odnos mijenja, znaci ne ostaje isti. Znaci da je teza tacnaVenera wrote: 20 Jan 2020, 20:20pa ni ne mora dugo opstatiJulia-Klara wrote: 20 Jan 2020, 20:12 Mislim da ste se malo pogubili, sto zbog nerazumjevanja teksta, sto zbog svega ostalog.
Prijateljstvo sa povlasticama ne moze uspjeti jer SE KAD TAD PROMIJENI , bilo da jedno od "prijatelja" pocne nesto osjecati, ili iz nekog 10og razloga.
Mislim da se na to odnosi cijeli tekst.
Kao takvo, u tom jednostavnom obliku, dakle "prijateljstvo s povlasticama" moze postojati jedno odredjeno vrijeme, ali vremenom postane nesto drugo.
Bilo da postanete par, ili se samo zaljubite (jedno od vas dvoje), ili skontate da "nije to to".
Znaci, PRIJATELJSTVO S POVLASTICAMA ne moze dugo opstati kao takvo.
Jel jasnije?![]()
ali , dok traje, moze biti dobro![]()
nakon faze seksa, priajteljstvo se moze nastaviti, nema veze, ako je postalo drugacije![]()
nekome ostane isti ovisi kako se prakticira , a perido trajanja istog moze biti razlicitJulia-Klara wrote: 20 Jan 2020, 20:38Tekst se odnosi na cinjenicu da se taj odnos mijenja, znaci ne ostaje isti. Znaci da je teza tacnaVenera wrote: 20 Jan 2020, 20:20
pa ni ne mora dugo opstati![]()
ali , dok traje, moze biti dobro![]()
nakon faze seksa, priajteljstvo se moze nastaviti, nema veze, ako je postalo drugacije![]()
![]()
Znaci - PRIJATELJSTVO SA POVLASTICIMA ne moze uspjeti ?Venera wrote: 20 Jan 2020, 20:44nekome ostane isti ovisi kako se prakticira , a perido trajanja istog moze biti razlicitJulia-Klara wrote: 20 Jan 2020, 20:38
Tekst se odnosi na cinjenicu da se taj odnos mijenja, znaci ne ostaje isti. Znaci da je teza tacna
![]()
pa svaka vrsta veze se mjenja![]()
naravno da moze uspjeti, a moze propasti poput regulrane veze ili brakaJulia-Klara wrote: 20 Jan 2020, 20:46Znaci - PRIJATELJSTVO SA POVLASTICIMA ne moze uspjeti ?Venera wrote: 20 Jan 2020, 20:44
nekome ostane isti ovisi kako se prakticira , a perido trajanja istog moze biti razlicit
pa svaka vrsta veze se mjenja![]()