O čemu trenutno razmišljate?

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 842 times
Status: Offline

Re: O čemu trenutno razmišljate?

Post by gospođa Brams » 23 Jan 2020, 14:39

Pretprosle jeseni sam ja imala grozne bolove u leđima, isto mi udaralo u nogu...snimila kraljeznicu, nista posebno. Rekli mi samo da su mi misici u donjem dijelu leda slabi... ja sam morala ici na bazen i to u onaj s toplom vodom, da se otkocim, nisam se mogla uopce sagnuti, ujutro bih se jedva spremila za posao, znala bih plakat od muke dok bi oblacila carape, uzas. Nitijedna tableta nije pomagala.
Ja sam mazala mascu od vrazje kandze, nasla na youtubeu vjezbe za donji dio leda i zdjelicu, i nekako me proslo. Ne ponovilo se.
Morala bih se zapravo opet narucit fizijatru/reumatologu na kontrolu, ali posto mi je bolje, nikako da se natjeram
somehow I manage

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2674 times
Been thanked: 4688 times

Post by Nora Ibsenova » 23 Jan 2020, 14:43

RootBig wrote: 23 Jan 2020, 14:37 pa pršljen i pritisne živac noro ,naravno da je vezano za pršljen :tuga

al mlade ste obje otidjite na vrijeme ovo vam govori neko ko nije bio kod doktora 25 god samo prespavaj bol kakva god da je bila ,ruka rame ledja fuck it ja sam supermen ...
a znam da će mi doći na naplatu sad u starosti :djed
Ma mislim u smislu, da nije puko il' nešto tako :D.
Toga me strah zbog "historije" moje :hihi
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9907 times
Been thanked: 16706 times

Post by spacebound » 23 Jan 2020, 14:43

Hajde ti, Noro, doktoru kako si naumila.Mozemo mi svi svoja iskustva pisati, ali nit smo ljekari nit obavili dijagnosticke postupke.Sretno i da bude neka sitnica :pusa

Eh kad se meni uklijestio zivac, rebra, a 8. mjesec trudnoce.Kakva agonija desetak dana.Svaki pokret skoro s placom radila :bjezi
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 23 Jan 2020, 14:44

gospođa Brams wrote: 23 Jan 2020, 14:39 Pretprosle jeseni sam ja imala grozne bolove u leđima, isto mi udaralo u nogu...snimila kraljeznicu, nista posebno. Rekli mi samo da su mi misici u donjem dijelu leda slabi... ja sam morala ici na bazen i to u onaj s toplom vodom, da se otkocim, nisam se mogla uopce sagnuti, ujutro bih se jedva spremila za posao, znala bih plakat od muke dok bi oblacila carape, uzas. Nitijedna tableta nije pomagala.
Ja sam mazala mascu od vrazje kandze, nasla na youtubeu vjezbe za donji dio leda i zdjelicu, i nekako me proslo. Ne ponovilo se.
Morala bih se zapravo opet narucit fizijatru/reumatologu na kontrolu, ali posto mi je bolje, nikako da se natjeram
Mogu se sagnuti, ali svako mjenjanje položaja je užasno bolno.

Legla sinoć na stomak i zaspala, jutros morala zvat brata da me digne, nisam se mogla podić :D.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 23 Jan 2020, 14:48

Nora Ibsenova wrote: 23 Jan 2020, 14:44
gospođa Brams wrote: 23 Jan 2020, 14:39 Pretprosle jeseni sam ja imala grozne bolove u leđima, isto mi udaralo u nogu...snimila kraljeznicu, nista posebno. Rekli mi samo da su mi misici u donjem dijelu leda slabi... ja sam morala ici na bazen i to u onaj s toplom vodom, da se otkocim, nisam se mogla uopce sagnuti, ujutro bih se jedva spremila za posao, znala bih plakat od muke dok bi oblacila carape, uzas. Nitijedna tableta nije pomagala.

Legla sinoć na stomak i zaspala, jutros morala zvat brata da me digne, nisam se mogla podić :D.
Idi kod doktora da ti daju injekciju. Nemoj vjezbe radit na svoju ruku da ne napravis jos vecu stetu :) ako puno sjedis, mozda ti je od toga. Ja imam opcenito sjebane zglobove i leda, ali za tu epizodu krivim dugotrajno sjedenje na poslu na stvarno uzasnoj stolici na kojoj nitko ne bi trebao sjedit ni 10 min, a kamoli 8 sati.
somehow I manage

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 23 Jan 2020, 14:49

gospođa Brams wrote: 23 Jan 2020, 14:48

Idi kod doktora da ti daju injekciju. Nemoj vjezbe radit na svoju ruku da ne napravis jos vecu stetu :) ako puno sjedis, mozda ti je od toga. Ja imam opcenito sjebane zglobove i leda, ali za tu epizodu krivim dugotrajno sjedenje na poslu na stvarno uzasnoj stolici na kojoj nitko ne bi trebao sjedit ni 10 min, a kamoli 8 sati.
Ma hodam na poslu doslovno 8 sati, možda na pauzi što sjednem.

A i kući mi je dobra stolica.

Evo odoh doktoru sad pa ćemo vidjet.

Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Ariel » 23 Jan 2020, 14:51

Ja sam davno dobila vjezbe od fizioterapeuta za ledja ali nisam radila redovno. Ja sjedim u stolici 8 sati dnevno, 5 dana u sedmici, ustanem povremeno. Mozda bi trebala opet otici snimiti ledja da vidim kakvo je stanje sad :hm

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 23 Jan 2020, 14:52

@Nora Moze bit i obrnuto, od previse pokreta, nepravilnih, ako imas neke repetitivne radnje, stalno se saginjes ili si u neispravnom polozaju
Nek te piknu ili nek te nakljukaju s nekim dobrim painkillerom :oo
somehow I manage

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 23 Jan 2020, 14:53

Snowie wrote: 23 Jan 2020, 14:51
Ja sam davno dobila vjezbe od fizioterapeuta za ledja ali nisam radila redovno. Ja sjedim u stolici 8 sati dnevno, 5 dana u sedmici, ustanem povremeno. Mozda bi trebala opet otici snimiti ledja da vidim kakvo je stanje sad :hm
Ja sam dugo radila skroz sjedilacki posao...sad mi je malo bolje, pola smjene sjedim a pola sam na nogama
Svi ti sjedilacki poslovi su smrt za leda, trebalo bi neke vjezbe raditi
Trebale bi sve tri doktoru :D.
somehow I manage

bRoot
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 25 times

Post by bRoot » 23 Jan 2020, 14:54

Kad smo kod bolova haj da podjelim neš, proljetos se ja nahladim ,mokraćni kanali > bubreg probudi me ujutro bol pulsirajuća, znam jednom davno davno sam imo slično ali relativno kratko, al ovo ne pušta par sati haj reko nisam više mlad prevalim i odem do hitne ,
nisam bio 25 godina u zdravstvenoj ustanovi
..elem da skratim> idem ja da primim injekciju ,
ja na onom krevetu šta li liježem potrbuške svlačim bokserice kad u tom trenutku napuni se prostorija 15tak cura koje mi gledaju u guzicu :D.
(praksa)
Take a walk on the wild side,
the animal side...Image

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 23 Jan 2020, 14:55

RootBig wrote: 23 Jan 2020, 14:54 Kad smo kod bolova haj da podjelim neš, proljetos se ja nahladim ,mokraćni kanali > bubreg probudi me ujutro bol pulsirajuća, znam jednom davno davno sam imo slično ali relativno kratko, al ovo ne pušta par sati haj reko nisam više mlad prevalim i odem do hitne ,
ja na onom krevetu šta li liježem potrbuške svlačim bokserice kad u tom trenutku napuni se prostorija 15tak cura koje mi gledaju u guzicu :D.
(praksa)
meni je tako ušlo njih 15 kada sam radio kolonoskopiju
....

bez anestezije

ima negdje na forumu i detaljni opis situacije...
"ignorance is bliss"

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 23 Jan 2020, 14:55

E a kad ti dođu studenti a ti na ginekoloskom pregledu :D.
somehow I manage

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 23 Jan 2020, 14:57

Sad si razmisljam kako se nisam narucila ginekologu, trebala sam :grana
Prokletstvo imanja maternice
somehow I manage

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 23 Jan 2020, 14:58

gospođa Brams wrote: 23 Jan 2020, 14:55 E a kad ti dođu studenti a ti na ginekoloskom pregledu :D.
meni dali peškirić nakav da pokrijem stidno mjesto....

na kraju kolonoskopije ne znam ni gdje je taj isti završio...
"ignorance is bliss"

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 23 Jan 2020, 14:59

ček odoh nać post...
"ignorance is bliss"

Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Ariel » 23 Jan 2020, 15:00

RootBig wrote: 23 Jan 2020, 14:54 Kad smo kod bolova haj da podjelim neš, proljetos se ja nahladim ,mokraćni kanali > bubreg probudi me ujutro bol pulsirajuća, znam jednom davno davno sam imo slično ali relativno kratko, al ovo ne pušta par sati haj reko nisam više mlad prevalim i odem do hitne ,
(praksa)
Ja ne sjecam kad sam zadnji put isla u hitnu, doduse jesam kad sam imala nizak pritisak pa padala u nesvijest par puta u istom danu...davno to bilo, prije 5 godina negdje. Eto 5 godina nisam isla u hitnu :oo

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 23 Jan 2020, 15:01

"ignorance is bliss"

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9907 times
Been thanked: 16706 times

Post by spacebound » 23 Jan 2020, 15:22

gospođa Brams wrote: 23 Jan 2020, 14:55 E a kad ti dođu studenti a ti na ginekoloskom pregledu :D.
Meni je tako bilo na porodu, a i poslije, svako jutro u viziti.Sjati ih se 5-6 :grana
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 23 Jan 2020, 15:23

Ginekolog na Talijanskom

Remonto di picciore

:888
"ignorance is bliss"

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal » 23 Jan 2020, 15:36

greeneyes wrote: 23 Jan 2020, 08:23 Jest, ko kad popijes pa ti ona ruzna djevojka postane cak i ok :oo
sta ok? prekida
🐽

Post Reply

Return to “Pričaona”