Je li žena u današnjem društvu sexualni objekat?
Moderator: Krokodil Behko
- prog321
- Aktivni forumaš
- Mood:
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Re: Je li žena u današnjem društvu sexualni objekat?
Može..evo na temu.
Žena je uvijek bila seksualni objekat. Od postanka ćovječanstva. Zato što je shvatila da je to moć.
A muškarci su laki za manipulisati kad se aduti izbace.
To naravno nije fer za manje atraktivne žene. I one pljuju takve žene više nego muškarci.
Međutim svako nadje po svojoj mogućnosti .
Žena je uvijek bila seksualni objekat. Od postanka ćovječanstva. Zato što je shvatila da je to moć.
To naravno nije fer za manje atraktivne žene. I one pljuju takve žene više nego muškarci.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ne smijem sad ništa više. U gimnaziji u Njemačkoj ga naučili da su žene komfortabilne (il' kako je vec napisao) u submisivnoj ulozi.lejlamo wrote: 25 Jan 2020, 10:21 wow. e,haj sad' ako smiješ, sokrate.
de ba programe,.......nešto na temu, ako može.

Do fakulteta nije dobacio, možda bi ga tamo naučili da je turbo-folk bio muzika mirotvoraca.
Svejedno, mislim da seksualna objektivizacija ženskog tijela usporava svako društvo, u manjoj ili vecoj mjeri, na višestruke načine.
Ali, recimo, razmislio sam i ovome. Da li je propisivanje odijevanja žene pod moranje, kao što serijat propisuje (ako propisuje?), takodje objektivizacija ženskog tijela?
Ili, ako ne već serijat, a onda zakoni u nekim državama.
. . . . . . . . .
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Treba biti bezobrazan pa unatoc istoriji ovih prostora stati iza tvrdnje da su se ratovi i genocid desili zbog nekakvog zaglupljivanja naroda
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- prog321
- Aktivni forumaš
- Mood:
@socrates.
Nemoj me napadati. Jer ja lijepo sa tobom. Drugačije će biti ako se naljutim.
Fakultet sam završio u drugoj državi.
I naravno da su žene prirodno submisivne.
Samo muškarci kao pravi krkani to čitaju da mogu raditi šta god požele. I onda se čude kad žene popizde i počnu letati od jedne do druge krajnosti.
Samo muškarci kao pravi krkani to čitaju da mogu raditi šta god požele. I onda se čude kad žene popizde i počnu letati od jedne do druge krajnosti.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
ko su bili glavni autoriteti u konstrukciji takvog pogleda na ženu i njezinog identiteta?prog321 wrote: 25 Jan 2020, 10:29 Može..evo na temu.
to nije nikakva moć.
svako, ko ima išta u glavi, neće podleći takvom stereotipnom prikazu žene - žena je slaba, nesposobna donositi odluke, ali je zato lijepa i samo gola posjeduje oružje.
netje da može.
- Socrates
- Forum [Bot]
Treba biti slijep pa previdjeti da su se u međuvremenu desile neke stvari na tim prostorima, pa i u okruženju, koje su mogle okrenuti točak istorije na drugu stranu.insomnia wrote: 25 Jan 2020, 10:44 Treba biti bezobrazan pa unatoc istoriji ovih prostora stati iza tvrdnje da su se ratovi i genocid desili zbog nekakvog zaglupljivanja naroda
Kao, naprimjer, liberalizacija drustva, pogotovo u citavoj Evropi, a i kod nas je bio pokušaj, pa komunizam, bratstvo - jedinstvo, itd.
Recimo, da je Tito dozvolio potpunu liberalizaciju, ekonomsku, politicku, itd. dijalog izmedju naroda poslije njegove smrti bi bio sasvim drugačiji, ako ni zbog čega drugog a onda zbog ravnomjernije podjele vlasti, a bogami i naoruzanja.
Inače, da je isključivo istorija mjerilo bilo čega, onda bi još živjeli u plemenima i klepali se čime stignemo sirom svijeta.
. . . . . . . . .
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
prog321 wrote: 25 Jan 2020, 10:53 @socrates.
prestani iznositi takve mizogine stavove pune predrasuda i zaostalog, praznoglavog stereotipisanja.
zašto bi bilo koja žena trebala biti isključivo submisivna?
- Čarobni
- Inventar foruma
- Been thanked: 13 times
Doduše, zakon submisivnosti vrijedi samo za ljubavne veze.Socrates wrote: 25 Jan 2020, 10:32Ne smijem sad ništa više. U gimnaziji u Njemačkoj ga naučili da su žene komfortabilne (il' kako je vec napisao) u submisivnoj ulozi.lejlamo wrote: 25 Jan 2020, 10:21 wow. e,haj sad' ako smiješ, sokrate.
de ba programe,.......nešto na temu, ako može.![]()
Do fakulteta nije dobacio, možda bi ga tamo naučili da je turbo-folk bio muzika mirotvoraca.
Svejedno, mislim da seksualna objektivizacija ženskog tijela usporava svako društvo, u manjoj ili vecoj mjeri, na višestruke načine.
Ali, recimo, razmislio sam i ovome. Da li je propisivanje odijevanja žene pod moranje, kao što serijat propisuje (ako propisuje?), takodje objektivizacija ženskog tijela?
Ili, ako ne već serijat, a onda zakoni u nekim državama.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
I u javnoj kući isto. Ne bi vjerovo insan

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5045 times
- Been thanked: 6551 times
Ma ja ovo pitam konkretno za temu, za ove objekte i to

U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- prog321
- Aktivni forumaš
- Mood:
Nisam rekao isključivo nego prirodno submisivna.lejlamo wrote: 25 Jan 2020, 10:56prog321 wrote: 25 Jan 2020, 10:53 @socrates.
prestani iznositi takve mizogine stavove pune predrasuda i zaostalog, praznoglavog stereotipisanja.
Žene akceptiraju autoritet veoma lako. Da li to bio autoritet od oca, policajca, poslodavca. I na kraju muža ako se postavi pravilno. tj. Ako se postavi dostojanstveno.
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
Kako si zakljucio

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Žene su bile.lejlamo wrote: 25 Jan 2020, 10:54ko su bili glavni autoriteti u konstrukciji takvog pogleda na ženu i njezinog identiteta?prog321 wrote: 25 Jan 2020, 10:29 Može..evo na temu.
to nije nikakva moć.
svako, ko ima išta u glavi, neće podleći takvom stereotipnom prikazu žene - žena je slaba, nesposobna donositi odluke, ali je zato lijepa i samo gola posjeduje oružje.
netje da može.
Muškarci su išli loviti, ratovati, raditi itd.
Žene su ostajale u pećinama, sojenicama, kod kuće sa mladunčadi i učile ih sistemu vrijednosti i kako kćeri treba da se ponašaju prema muškarcima i sinovi prema ženama.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
prog321 wrote: 25 Jan 2020, 00:21 Ženina prirodna pozicija je da bude submisivna.
I ona će se osjećati sasvim komfortabilna u tome.
Joj progane ti si nas došo zajebavati meščini

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- prog321
- Aktivni forumaš
- Mood:
Nitam. Ocam 

- Socrates
- Forum [Bot]
Jest, vala, mogli bi se u pećinu vratit', vakat je.
Pravo je čudo kako ljudi prihvataju napredak u stvarima koje im odgovaraju, a ne prihvataju kad im ne odgovara.
Ako se vama vraća u pećinu, otkazite Internet i samo naprijed. To jest, nazad.
Pravo je čudo kako ljudi prihvataju napredak u stvarima koje im odgovaraju, a ne prihvataju kad im ne odgovara.
Ako se vama vraća u pećinu, otkazite Internet i samo naprijed. To jest, nazad.
. . . . . . . . .
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
u nekoliko postova iznad navedeno je odakle takav zaključak potiče.prog321 wrote: 25 Jan 2020, 11:00Nisam rekao isključivo nego prirodno submisivna.lejlamo wrote: 25 Jan 2020, 10:56
Žene akceptiraju autoritet veoma lako. Da li to bio autoritet od oca, policajca, poslodavca. I na kraju muža ako se postavi pravilno. tj. Ako se postavi dostojanstveno.
i, nisi mi odgovorio na pitanje.
ko su bili glavni autoriteti u konstrukciji takvog pogleda na ženu i njezinog identiteta?
mizogini stavovi su naslijeđeni iz matrice društva....mediji snose ogromnu odgovornost za održavanje i prenošenje postojeće identitetske slike žene u društvu....i ti to upravo radiš.
evo ja, kao žena, apsolutno se ne osjećam prirodno submisivnim bićem i osobom koja bespogovorno prihvata svaki autoritet ili "autoritet".
a nije da nisam odmalena dojena takvim usmjeravanjem. no, otkrila sam da se može mućnuti glavom. jej.
Ama koji mediji?
Koji mediji su navodili žene i muškarce prije 2.000 ili 5.000 pa i prije 500 godina da svoje kćeri i sinove uče patrijarhatu?
Koji mediji su navodili žene i muškarce prije 2.000 ili 5.000 pa i prije 500 godina da svoje kćeri i sinove uče patrijarhatu?